kannettava ei mene windowsiin

envaantiedä

Niin tänään yhtäkkiä kun käynnistin koneen niin se meni suoraan startup repairiin ja menee sinne aina riippumatta siitä minkä vaihtoehdon valitsee safe modesta. Kohta tunnin startup repair on etsinyt ongelmia eikä mitään tapahdu. Pystyykö kannettavan kovoa ottaa irti ja pelastaa tärkeät kuvat yms. Jotenkin?

Mulla ei ole windowsin asennuskevyä niin kannatasko sitä kokeilla että ostaa windowsin ja kokeilee sen levyn kautta tuota korjausta että onko siinä mitään eroa?

37

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahdollista-pelastaa

      Jos välttämättä haluaa tietoja pelastaa läppärin, jossa Windows, kovalevyltä, välttämättä ei tarvi kovalevyä irrottaa.

      Voit kokeilla jonkun Linux-distron Live USB-tikulla/CD:llä/DVD:llä. Lisäksi tarvitset (toisen) USB-tikun. Käynnistät Live-medialta ja tökkäät (toisen) USB tikun koneeseen. Sitten vain tutkit konetta, ja kaivat ne tärkeät tiedostot kovalevyltä esiin, ja kopioit (toiselle) USB-tikulle.

      Homma ei välttämättä suju kuvatulla tavalla yksinkertaisesti. Riippuu vähän asianhaaroista. Mutta periaatteessa homma ON yksinkertainen.

      • Anonyymi

        Windows pois vaan... Ubuntu tilalle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows pois vaan... Ubuntu tilalle...

        Ei ketään kiinnosta joku ubuntu, lue edes mikä tämän ketjun aihe on ennen kuin kommentoit.


    • kristallipolla

      Kannettavan merkki, tyyppi ja mallinumero?
      Minä Windows?

      Yleensä kannettavissa on palautusosio.

      • tässätiedot

        Fujitsu lifebook nh532 ja win 7


    • niinmitäjamissä

      Niin mikä palautusosio ja missä?

    • nokiitosmutta

      Joo ei ole sellaista vaihtoehtoa listassa kun painaa f12 eli pitäs olla se cd millä tehdä eiköä sitä tietenkään ole. Mut eikö se tuhoa kuvat jos palautan c aseman kuten tekee jos palautan koko kovon?

      • fhfhghgfghghhgfhfhgfhg

        Kyllä se varmaankin tuhoaa, jos se on uudelleenasennus.
        Korjausasennuksen ei pitäisi tuhota.


      • Anonyymi

        Käynnistät Live-medialta ja tökkäät (toisen) USB tikun koneeseen.


    • enlöydä

      Mistähän tuon Linux distron saa kun en oikein löytäny?

      • konetta-tutkimaan

    • muttaniinjoo

      Eli jos se linux on netistä ladattava niin mistäs saan koneen millä lataan sen tikulle? Vastaus: En mistään paitsi jos kirjaston koneella saa ottaa niin se ainoa vaihtoehto :D en ole koskaan kirjaston koneita käyttäny niin en tiedä mitä niillä saa ja mitä ei tehdä. Nyt olen netissä kännykällä

      • hfdgetretrergfgd

        Ei onnistu kirjastojen koneilla. Ei ne anna tehdä mitään mikä olisi tarpeen Linux live-median tekoon.

        Mutta kirjastostapa voi löytyä jostain lainattavasta ATK-kirjasta liitteenä DVD missä melko tuorekin Linux. Tai lattava Linux DVD. Kovin vanhaa ei kyllä kannata käyttää.

        Eikö sinulla nyt ole sen vertaa kavereita että niiltä voisi pyytää apua?


    • noeioleei

      No sehän siinä on kun ei ole sellaisia kavereita kun ei juuri kavereita ole ollenkaan siitä johtuen että en ole juurikaan sosiaalinen.

    • tutkinasiaa

      Katoin netin haulla tota kirjaston valikoimaa niin ainakn jotain Linux cditä siellä on esim. Ubuntu.

      • novieläettä

        Tai emt onko se joku asennus cd vai mikä. Ainakin vaatii 7gt vapaata tilaa kovolta.


      • fggdgrererrewwsfes
        novieläettä kirjoitti:

        Tai emt onko se joku asennus cd vai mikä. Ainakin vaatii 7gt vapaata tilaa kovolta.

        Luultavasti sitä voi käyttää tiedostojen pelastukseenkin, vaikkei aivan uusinta uutta Ubuntua olisikaan. Ei tarvi ollakaan. Se kokeilu- eli live-moodi on ollut aika pitkään ubuntuissa.


      • tärkeä-tuki
        novieläettä kirjoitti:

        Tai emt onko se joku asennus cd vai mikä. Ainakin vaatii 7gt vapaata tilaa kovolta.

        Saisihan se Ubuntu tai vastaava kyllä sitten olla uudempi kuin se sinun kone. Että luultavammin tukisi koneen laitteita eli hardwarea.


    • nojoooooooooooo

      No ei ole ubuntu täällä kirjastossa vaan se on 80km päässä olevassa. Samaa kirjastoa ovat. No ei auta kuin kokeilla muita vaihtoehtoja.

      • voi-sen-ostaakin

        Linux-distroja voi ostaa valmiiksi DVD:lle poltettuina tai käynnistyvillä USB-tikuilla.
        Eivät välttämättä maksa kuin muutaman euron.

        Joku ystävällinen sielu voisi varmaan hinnalla p.k. media lähettää, mutta täällä ei kyllä viitsi alkaa yhteystietojaan levittämään.


    • NoJoopaJoojoo

      No kaivoin varastosta kaksi vanhaa rikkinäistä kannettavaa. Hp:n ja Fujitsun kannettavat. Hp:lle ei löytynyt virtapiuhaa mutta fujitsuunhan kävi tämä mikä oli siinä toisessa kiinni.

      No ainakin luulin että molemmat rikki. Tämä toinen millä nyt kirjoitan niin toimii muuten ok tai nyt on pari tuntia toiminut mutta välillä tuee se kernel data inpage error ja sitten kone herjaa käynnistyksen alussa että kovossa jotain ja varmuuskoipionta suoritetaan.

      Kuitenkin pitää jostain äkkiä se usb tikku saada ja tällä koneella saanen sen linuxin otettua tikulle.

      Tiedän että se kernel ongelma on korjattavissa mutta chkdsk jää aina junnaamaan pitkäksi aikaa vaiheesen 1 kun se on tarkistanut 5%. Laitan toki aina sen chkdsk /f c: ja sitten kokeilin myös chkdsk /r /f c: vai oliko se /f /r mut kuitenkin.

      Pitäisikö kernel ongelman hoitua jos käyttiksen ostaa ja asentaa uudestaan? Tosin en tie sitten kun herjaa kovosta mutta voiko se kovalevystä herjaaminen liittyä tuohon kerneliin?

      • fdgfdgfdgfdgfd

        Kovalevy voi olla tuhoutumassa. Semmoselle kovalevylle ei voi oikein mitään asentaakaan.


    • nojoooooooooooooooo

      Eli jos tästä on tuhoutumassa kovalevy ehkä mahdollisesti niin pitää hankkia ensi viikon aikana se usb tikku. No en ole tähän asentanut kuin malwarebytes anti malwaren ja ajurit asensin tuolta fujitsun ajuri cd:ltä minkä löysin ja ccleanerin. No nyt tämä kone on toiminut putkeen ilman häiriöitä tuosta tätä edeltävästä kirjoituksestani lähtien eli kello 16.40 ja siitä lähtien olen netissä pyörinyt eli on ollu päällä kokoaika.

      No sitten kun olen saanut kuvat pelastettua niin sen toisen koneen saan sitten varmaan kuntoon jos ostan vaikka win 7 ja asennan uudestaan?

      • yrytr6545465e5ete

        Jos sinulla on Windows 7 lisenssitarra läppärin pohjassa niin eihän sinun tarvi muuta kuin hankkia jostain Windows 7 asennusmedia. Eli lainata, ladata koneelle levyimage ja polttaa DVD:lle, tai sitten ostaa, jos ei muuten saa.

        Huutonetistäkin saattaa saada halvalla Windows 7 asennus DVD:itä, eikä se haittaa mitään vaikka olisi myyjän itse polttama. Ja jos ostaa, kannattaa ostaa 64-bittinen (varsinkin jos koneessa muistia 4 GB tai enemmän) ja mielellään sellainen jolla voi asentaa minkä hyvänsä Windows 7 version.


    • JooEnTajua

      eilen kokeilin vielä chkdsk:ta ja nyt se ennen jumiutumista kerkesi poistamaan jotain vioittuneita juttuja ja sit tuli jonkin verran listaa että "lukukelvoton" ja jumi. Nyt ei enään tule sitä varoitusta windowsiin että pitäisi varmuuskopioida kun kovalevyssä häikkää.

      Toki sen tajuan että tuo "lukukelvoton" tarkoittaa että ei kaikki kovossa ole kunnossa siitä huolimatta vaikka sitä varoitusta ei enään tule.

      • kovalevy_rikki

        Siitä koneesta on kovalevy hajalla. Pitää ostaa uusi ssd-levy ja asentaa siihen windowsin uudelleen.

        Tiedot saa kyllä talteen vanhalta kovalevyltä usb-kovalevykotelon avulla - luultavasti kaikkia kuvia ja dokumentteja ei saa talteen mutta suurimman osan saa kun käyttää viallisen levyn lukemiseen tarkoitettua kopiointiohjelmaa, esim. Unstoppable Copier v5.2 joka on freewarea ja sillä saa mahdollisimman paljon tietoa pelastettua.

        Levylle tulee bad sectoreita lisää mitä enemmän sitä käyttää, joten kannattaisi välittömästi poistaa levy koneesta ja välttää kaikenlaista ylimääräistä levyn käyttöä. Varsinkaan chkdsk:ta ei kannata missään tapauksessa käyttää, vaan säilyttää hyllyssä koskemattomana kunnes on valmis kopioimaan tiedot talteen unstoppable copierilla.


    • notapahtuinäin

      No nyt se toinenkaan ei mene windowsiin. Ostin win 7 asennuslevyn ja odotan sen tuloa. Toivon et saisin toisen koneen sen avulla sen verran toimiin et saan sen pelastuksen luotua usb tikulle ja kuvat pelastettua toiselta koneelta ennenkuin windowsin asennan uusiksi. Muuten pitää jollekkin maksaa et tekee mulle sen pelastustikun ja postittaa.

      • osta_ehjä_ssd

        Missään tapauksessa ei pidä win7:aa yrittää asentaa vialliselle levylle. Ostat uuden tyhjän ssd-levyn (ehkä ssd-kit jossa tulee myös usb-kotelo ja kloonaussofta mukana - kloonaussoftaa ei tarvita mutta usb-koteloa voi käyttää tietojen pelastuksessa vanhalta levyltä).


    • onhansejuu

      On mut tarvin sen tällä viikolla ja veikon kone ainoa mistä täältä saa sitä.

    • nojooluovutan

      Mjoo tuli se asennusmedia windowsin mut ei se missä kovo kunnossa edes reagoi siihen levyyn kun kokeilin. Yrittää lukea tms. Mut ei mitään vaikutusta.

    • notällästä

      No se toinen kone reagoi asennusmediaan mut ei auta kun se kovo rikki.

      Mun johtopäätös on sellainen että siihen koneeseen missä kovo kunnossa en voi edes asentaa windowsia uusiksi koska vähän aikaa kun levy asemassa yrittää raksuttaa niin kone menee edelleen suoraan siihen startup repairiin ja etsii ongelmia ja siihen jää junnaamaan :D

    • Anonyymi

      Pari tuntiakin saattaa kestää tuollainen jollain quad-core 3,2GHz ja SSD-levyllä, mutta lopulta käynnistyy sitten tuntien odotusten jälkeen, MUTTA:

      Tarkista kaikki liitännät, jos joku USB-laite vaikka on heikosti kiinni, liitin hieman irti?
      Kerran itselleni kävi niin että USB 3.0 laitteen johto oli hieman löysällä, kun irroitin sen käynnistyi aivan heti ja lopetti levyn kanssa junnaamisen.

    • Anonyymi

      JA niin SATA-kaapeleiden datapiuhojen kiinnitykset kannattaisi tarkistaa, mutta läppärillä vähän vaikeaa tuo....

    • Anonyymi

      Älä edes harkitse. Windowshan on taydellinen vakoilu, lisäksi se ei toimi ja kolmanneksi se on jäätävän kamala käyttää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe