Peipposten vihersyönti

Seepri

Moikka,

Meillä menee päivittäin neljälle linnulle vaihtoehtoisesti kurkkua, lehtisalaattia, kiinankaalia.

Perheessä syödään muuten paljon vihanneksia ja hedelmiä. Mitä kaikkea tuoretta annatte linnuille syötäväksi?

4

62

  Vastaukset

  • Mista ostit

   • Perheeltä, joka joutui luopumaan. Itseasiassa sain, en ostanut. muut tarpeet hankin oman makuni mukaan. Esimerkiksi ison häkin jne.


  • Periaatteessahan kaikkea tuoretta mikä ei ole linnuille haitallista tai suorastaan myrkyllistä (kuten avokado jota ei linnuille pidä antaa) voi ainakin yrittää tarjoilla, mutta aika usein sitä tulee itsellänikin jumituttua vaan siihen idätetty siemen-salaatti-omena-porkkaraaste -linjaan. Esim parsakaali (yms mahdollisimman tumman vihreät tai oranssit vihannekset) on terveellistä, mutta kaikki eivät sitä mielellään syö. Yrteistä esim timjami ja oregano ovat ihan terveysvaikutuksellisiakin. Kesällä taas pihalta voikukka ja vesiheinä maistuvat tipuile hyvin.

   Kiinankaali on kyllä ravintoarvoiltaan aika lailla yhtä tyhjän kanssa, kurkkukin vähän siinä ja siinä, mutta toki nekin parempia ovat kuin ei mitään jos ei linnut muuhun suostu koskemaan. Salaateistakin kannattaa valita ne kaikkein tummanvihreimmät lajikkeet.

   • Kiitos,
    Näyttää maistuvan porkkana, kurkku, salaatti, basilika ja kasvattelen pienissä kipoissa ohraa. Pikkuhiljaa sitä oppii mitkä ne herkut ovat (:

    Siivouksesta sen verran, että todella paljon on erilaista ohjetta. Olen kyllä vaihtanut pohjapaperin, juomaveden, tuoresafkan, ja kylpyveden joka päivä. siihen ei mene kuin viisi minuuttia ja eipä tuo herrasväkeä näytä häiritsevän.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1859