Kaksi tapaa ajatella

Ajatteluamme ohjaa toisaalta koko ajan sisimmässämme puhuvat kaksi ääntä: joko egon ääni tai Pyhän Korkeamman Itsen, eli Pyhän Hengen ääni. Nämä kaksi ääntä edustavat kahta vastakkaista, kahta toisilleen täysin vierasta ajattelujärjestelmää. Jälkimmäinen, hiljainen ääni, joka puhuu meille henkilökohtaisesti, ei koskaan tuomitse eikä arvostele – tätä voi pitää lähtökohtana, johon ei ole poikkeuksia.

IOK:n alkuperäisessä tekstissä maailmaan on järjestelmällisesti liitetty ominaisuus, josta käytetään sanaa ”illusion”. Sana ”harha” voidaan siis hyvin korvata neutraalimmalla ilmaisuilla ”illuusio” tai ”kuvitelma”. Maailma sinänsä on täysin neutraali paikka. Kaikki merkitykset, joita maailmaan liitetään, perustuvat omille kuvitelmillemme, siis illuusioille, eikä niille ole mitään perusteita todellisuudessa.

Havainnoitsijana olemme kuin taikuri, joka loihtii maailman menneisyyden tapahtumiin perustuvien odotusten, mielipiteiden, asenteiden ja kuvitelmien mukaiseksi. Maailmassa ilmenevät ärsyttävät tai muuten meitä vaivaavat asiat eivät aiheuta negatiivisia tunteitamme, vaan SYY on aina omassa persoonallisessa tavassamme ajatella. Ajattelumme muodostuu kuvitelmiemme perusteella tehtyistä tulkinnoista. ”Niin kuin ihminen ajattelee, niin hän havainnoi. Älä sen vuoksi valitse muuttaa maailmaa, vaan valitse (mieluummin) mielesi muuttaminen maailman suhteen. Havaitseminen on seuraus eikä syy.” (T-21, johd. 1, 6-8). “Näkemäsi maailma on sellainen jollaiseksi sen varustit (mitä siitä ajattelit), ei sen enempää. Mutta vaikka se ei ole sen enempää, ei se ole vähempääkään. Sen vuoksi se on sinulle tärkeä. Maailma on osoitus sinun mielesi tilasta, se on sisäisen tilan ulkoinen kuva. Niinkuin ihminen ajattelee, niin hän havannoi.” (T-21, johd. 1, 2-6).

7

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iok

      Syy on mielessä, seuraus syymaailmassa. Mieli luo ja luomistyö heijastuu maailmasta takaisin. Ihminen on luoja, hän joko luo pelon tai rakkauden kautta joka heijastuu hänelle takaisin. Sinänsä kaikki on mitä on, neutraalia. Sinä olet jo perillä, valmis, valaistunut... Olet aina ollut ja tulee aina ja ikuisesti olemaan <3 Erillisyys ja kärsimys, voit kuvitella ne, ja tällöin kokemusmaailmassa kokea ne, mutta ne eivät ole totta. Totuus on, että sinä olet rakkaus.

    • Iok

      Oikeastaan voisin puhua myös termillä "minä". Sillä toiset ovat luojan osasia, kuten myös "minä". Näin olemme yksi ja sama: luoja, joka ilmentää itseään erilaisin ilmaisutavoin. Kykenenkö rakastamaan itseni jokaista osaa? Näkemään Jumalan jokaisessa ihmisessä ja itsessäni.. Rakastamaan ehdoitta jokaista ilmaisua tuomitsematta. Sillä totuus on, että virhettä ei ole edes tapahtunut. Todellisuudessa ei ole olemassa anteeksiannettavaa. Anteeksianto on olemassa niin kauan kuin on ajatus siitä, että jokin ei olisi puhdasta rakkautta.

    • Anteeksianto on olemassa niin kauan kuin on ajatus siitä, että jokin ei olisi puhdasta rakkautta

      Jos jokin tuntuu kiusanteolta, se on todellinen mahdollisuus nähdä sekin tilaisuutena anteeksiantoon. Annan anteeksi sen että olen kokenut sen kiusana.

    • Armojaanteeksianto

      3Kaikki lähtivät kotiinsa, 8:1mutta Jeesus meni Öljymäelle. 2 Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.
      3 Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen 4 ja sanoivat: "Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. 5 Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?" 6 He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä.
      Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. 7 Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." 8 Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. 9 [i] Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä.* Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. 10 Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" 11 "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä."

    • Dkkdkdkd

      Eräs fariseus kutsui Jeesuksen kotiinsa aterialle, ja hän meni sinne ja asettui ruokapöytään. 37 Kaupungissa asui nainen, joka vietti syntistä elämää. Kun hän sai tietää, että Jeesus oli aterialla fariseuksen luona, hän tuli sinne mukanaan alabasteripullo, jossa oli tuoksuöljyä. 38 [i] Hän asettui Jeesuksen taakse tämän jalkojen luo* ja itki. Kun Jeesuksen jalat kastuivat hänen kyynelistään, hän kuivasi ne hiuksillaan, suuteli niitä ja voiteli ne tuoksuöljyllä.
      39 Fariseus, joka oli kutsunut Jeesuksen, näki sen ja ajatteli: "Jos tämä mies olisi profeetta, hän kyllä tietäisi, millainen nainen häneen koskee. Nainenhan on syntinen." 40 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Simon, minulla on sinulle puhuttavaa." "Puhu vain, opettaja", fariseus vastasi.
      41 "Oli kaksi miestä", sanoi Jeesus. "He olivat velkaa rahanlainaajalle, toinen viisisataa, toinen viisikymmentä denaaria. 42 Kun heillä ei ollut millä maksaa, rahanlainaaja antoi molemmille velan anteeksi. Miten on, kumpi heistä nyt rakastaa häntä enemmän?" 43 Simon vastasi: "Eiköhän se, joka sai enemmän anteeksi." "Aivan oikein", sanoi Jeesus. 44 Hän kääntyi naiseen päin ja puhui Simonille: "Katso tätä naista. Kun tulin kotiisi, sinä et antanut vettä jalkojeni pesuun, mutta hän kasteli jalkani kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. 45 Sinä et tervehtinyt minua suudelmalla, mutta hän on suudellut jalkojani siitä saakka kun tänne tulin. 46 Sinä et voidellut päätäni öljyllä, mutta hän voiteli jalkani tuoksuöljyllä. 47 Niinpä sanonkin sinulle: hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakasti paljon. Mutta joka saa anteeksi vähän, se myös rakastaa vähän." 48 Ja hän sanoi naiselle: "Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi."
      49 Pöytävieraat alkoivat ihmetellä: "Kuka tuo mies on? Hänhän antaa syntejäkin anteeksi." 50 Mutta Jeesus sanoi naiselle: "Uskosi on pelastanut sinut. Mene rauhassa."

    • Laupiassamarialainen

      Muuan lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle. Hän kysyi: "Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?" 26 Jeesus sanoi hänelle: "Mitä laissa sanotaan? Mitä sinä itse sieltä luet?" 27 Mies vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." 28 Jeesus sanoi: "Oikein vastasit. Tee näin, niin saat elää."
      29 Mies tahtoi osoittaa, että hän noudatti lakia, ja jatkoi: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"
      30 Jeesus vastasi hänelle näin:
      "Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin. 31 Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. 32 Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.
      33 "Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. 34 Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. 35 Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.' 36 Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?"
      37 Lainopettaja vastasi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta." Jeesus sanoi: "Mene ja tee sinä samoin

    • MietinVain2016

      Ihanaa luettavaa! Että harha on tavassa tulkita maailma. Että maailma on neutraali sinällänsä. Olen tulkinnut sen niin, että maailma on harhaa. Kaikki on harhaa. Mutta olen mennyt siinä vain suohon. Ei se onnea ole tuonut. Mutta sain oivalluksen aikoinaan juuri tuosta edellä mainitusta. Valtaosaa ihmisistä pitää otteessaan harhainen mielenmalli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe