Aihealueet

Listaukset

  Kaverini kiusaa toista kaveriani

  Fannili

  Ongelmani on tilanne jossa olen.

  Ystäväni on minulle 'läheinen' ja asemani on tämän 'alapuolella'. Olemme tulleet hyvin juttuun, osittain siksi, että myönnyn tälle liikaa. Pari kertaa olen osoittanut, että minua ei pomputella niin ja näin.

  No, kun luokallemme saapui (5.lk) uusi tyttö, tämä kaverini (Vaikka Iina) Iina ei ota uutta tyttöä (Sanokaamme Ainoksi) Ainoa lämpimästi vastaan. Vaan alkaa rumba, jossa Aino joutuu 'pelkäänään' Iinaa. Iinalla on seurassaan toinen ystävistään (Maritta vaikka) Maritta.

  Kun Iina ja Maritta kysyivät Ainolta "Läikkyyks sul?" "Onks sun menkat alkanut?" Yms. Ja kun Aino ei vastaa niin Iina alkaa potkimaan, kyllä, _POTKIMAAN_ Ainon kenkiä. Ja huutaa "Vastaa Aino!"
  Olen ollut tässä sivustakatsojana ja jälkeenpäin ajatellen... Olisinko voinut olla rohkeampi ja pystynyt puolustamaan Ainoa? Miksi olen näin säälittävä?

  Eli, miten saisin rohkeutta sanoa Iinalle, että lopettaa Ainon 'kiusaamisen'. Sillä en haluaisi menettää välejäni Ainoon. Mutten halua myöskään, että Iinan päivät muuttuvat jokapäiväiseksi 'helvet*ksi'!!

  Anteeksi huono selitykseni!

  12

  108

   Vastaukset

   • Liian monimutkaista.

    Seuraa sydäntäsi. Tai Jumalaa.

   • Ehkä annat Ainon hoitaa omat asiansa.

   • Taas tapaus kun kukaan ei pistä kiusaajalle vastaan,vaan saa mellastaa miten tahtoo.Se on rohkeaa jos uskaltaa puolustaa kiusattua mutta pitää varautua myös siihen että sinuakin aletaan kiusata ellet pysy rohkeana.Opelle ja vanhemmille olis hyvä puhua tästä,ei oo kiva että kun uusi oppilas tulee niin heti jotkut syrjii ja nimittelee.Ehkä kiusaaja tuntee kateutta ja pelkää että menettää kaverit sille uudelle ja siks pomottaa,mutta tuolla tyylillä kyl menettääkin.Älä ainakaan mene mihinkään kiusaamiseen mukaan.

    • En ole mennyt kiusaamiseen mukaan, jos sitä epäilet. Mutta mistä saisi sitä rohkeutta estää kiusaaminen. Eikä olla se sivustakatsoja.


    • Näitä tilanteita tulee varmasti vielä ja se on itestä kiinni miten puutut tilanteeseen.Voit käskeä napakasti lopettamaan mutta sen ei tarvitse johtaa silti riitaan.Muista pitää juuri itseäsi kohtaan toi asenne että sua ei pompotella.Älä silti liikaa ressaa näillä asioilla et välttämättä pysty estään kiusaamista mutta olemalla tukena kiusatulle autat jo paljon.


   • Moikka, älä missään tapauksessa mene mukaan kiusaamiseen. Voisit olla ystävällinen tälle kiusatulle kaverille. Ja mikäli kiusaamista tapahtuu koulussa voisit kertoa opettajalle tai olla yhteydessä terveydenhoitajaan tai kuraattoriin.
    t. Helsingin Nettisaapas

    • Olen hänelle ystävällinen. Ja niin on moni muukin jos Iinaa ei lasketa. Saattaa muuttua ristiriitaiseksi, mutta ongelmana pidän Iinan törkeää käytöstä. Ja vaikka tuntuu pahalta sanoa näin niin Ainokaan ei aina ole ollut mukava yksittäisiä kohtaan. Mutta ei tartuta siihen.


   • Tilanteesi kuulostaa vaikealta, mutta:

    Itse toimisin omantunnon mukaan eli tekisin, kuten oikeaksi näen pelkäämättä seurauksia. Jos ystävyytesi ”Iinaan” on sellaista, että hän pistää välit poikki asiallisen kritiikin takia, niin sellaista ystävää ei kukaan tarvitse elämässään, sillä hän tuskin on kuvioissa mukana silloin, kun häntä eniten tarvitset. Sinuna ottaisin asian kuitenkin puheeksi yksityisesti niin, että toiselle ei jää virheellistä käsitystä, että yrittäisit muka nöyryyttää häntä julkisesti, tmv.

    Jos et kuitenkaan uskalla nousta ”Iinaa” ja "Marittaa" vastaan, niin ilmoita ”Ainolle”, että hänellä on sinun tukesi ja että sinäkin pidät ”Iinan” käytöstä kiusaannuttavana, jotta ”Aino” ei koe jäävänsä tilanteessa yksin.

    • Kiitos! Tästä kommentista sain paljon apua.


    • Fannili kirjoitti:

     Kiitos! Tästä kommentista sain paljon apua.

     Hauska kuulla! Toivottavasti tilanteesi helpottuu. :)


   • Minua on kiusattu koulussa. Ensin olin luokan huipulla, lähinnä koska luokan poppis oli mun paras kaveri, mutta kaikki muuttui kun jouduin riitaan hänen kanssaan. Tämän jälkeen hänen kaverinsa alkoivat kiusaamaan minua, ja luulin hänenkin olevan mukana siinä ja vähän ajan kuluttua epäilin viatontakin pilaa kiusaamiseksi.
    Eli siksi Aino saattaa olla epäystävällinen muille, vaikka hän on se kiusattu ettekä te kiusaa häntä: hän on herkistynyt. Näen saman asian meidänkin koulussa, jossa eräs pieni ysiluokkalaispoika joutuu kiusatuksi - hänkin on monta kertaa ollut epäystävällinen ja vielä syytellyt muita eri asioista. Opettajat eivät ikävä kyllä useinkaan huomaa tällaisia noidankehiä, joten joskus joutuu vain vääntämään rautalangasta ja selittää tilanne heille.

    Ehdotan opettajille kääntymistä, sillä se voi olla paljon turvallisempaa: voit tietysti itse puuttua asiaan, mutta tiedän kokemuksesta miten rankkaa sellainen on. Kun näin erään luokkalaisen tulevan kiusatuksi sain kerran jonkinlaisen ritarillisen tunteen, ja päätin puuttua siihen. Onnistuin kuin onnistuikin kääntämään tilanteen - he alkoivat kiusata minua.
    Jälkeenpäin toivon, että olisin vain puhunut opettajille enkä koko ajan ottanut oikeutta omiin käsiini. Mutta onhan se myös jalo tunne kun voi mahtailla sillä miten itse kohtasi kiusaajat.
    Toivottavasti saat jotain irti tästä.

   • Jos olisin sinä sanoisin Iinalle että lopettaa Ainon kiusaamisen tai emme ole enää kavereita. En siedä kiusaamista (paitsi nettikiusaamista, se on yleensä vain hauskaa). Tästä voi johtua ettei minulla ole kovin paljoa kavereita.

   Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    341
    8197
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    119
    3204
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    85
    1592
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1040