Missä Menkat???

Kadotin.ne

Apua. Olen tehnyt virheen. En ole ollenkaan laittanut kuukautiskiertoa muistiin. Nyt olen huolissanu menkoista missä ne oikein ovat?? Olen kuitenkin vasta 14v. Joten.. öhh. Onko mahdollista että kun olen viillelyt itseäni niin olen menettänyt rautaa ja kuukautiset ei sen takia tule? Joo ei tarvi enempää viiltelyst sanoo mitää. Apuaa! Jos menkat ei tuu nii mitä teen? En ainakaan uskalla sanoa vanhemmille tai edes mennä lääkäriin. Kouluterveyden hoitoja jää vaan haaveksi koska meidän koulussa ei ole. (Sairaala koulu , tosi pieni paikka) Enkä pysty muutenkaan puhumaan tälläisistä asioista, paitsi kavereiden kesken huumorilla. HELP ME

4

109

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Oleoleolee

   Ilmeisesti et ole ollut sukupuoliyhteydessä. Ne menkat tulevat kun tulevat. Ovatko menkat tulleet säännöllisesti tähän saakka.

  • historiahuomioon

   Hei. Sinulla on ikää vielä vähän. Monilla kuukautiset alkavat tuossa iässä.
   Jos sinulla on kuukautiset ollut pitkään (10-11 vuotiaasta lähtien) ja ne ovat olleet säännölliset, niin sitten niiden puuttuminen on selvitettävä.

   Kuukautisten puuttuminen voi olla osa sitä stressi- ja traumatilannetta, jota sinä elät. Kun saat mielesi selkeytettyä, niin kuukautisillekin on taas tilaa. Siinä mielessä kannattaa jutella asiasta.

   Kuukautiset kannattaa aina merkitä ylös, vaikka asia joskus tuntuisi turhalta. Nyt voit yrittää, muistaa liittyivätkö ne johonkin tapahtumaan esimerkiksi johonkin juhlatilanteeseen tai vierailuun tai koulun alkuun tai mihin tahansa arjesta poikkeavaan.

  • jfgfsdfsfas

   Laihdutatko? Alipaino aiheuttaa myös yleensä kuukautiskierron poisjäännin. Matala hemoglobiini ei aiheuta kuukautisten poisjääntiä.

   Kerroit viilteleväsi, eli sinulla on psyykkistä oireilua. Tarvitset hoitoa siihenkin. Jokainen suomalainen on oikeutettu terveyspalveluihin. Sinulla täytyy olla joku mahdollisuus käydä lääkärissä. Todennäköisesti ongelmat liittyvät toisiinsa. Eivät verenhukan, vaan stressin tai liian heikon syömisen kautta.

   Jo alkaneen kuukautiskierron poisjäänti voi altistaa osteoporoosille eli luukadolle. Sinänsä muutaman kuukauden tauko kuukautisissa ei ole vielä hengenvaarallinen.

   Googletin "nuoret auttava puhelin" ja löytyi tuollaista. Voit katsoa ohjeet linkistä ja keskustella jonkun vaitiolovelvollisen aikuisen kanssa ongelmistasi. Hän ehkä voi selvittää, miten pääset lääkäriin. Heillä on vaitiolovelvollisuus.

   https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/lapset-digitaalinen-media/help-some/?gclid=CNfLhPf-4dACFUKqGAodKvsADg

   http://www.mll.fi/mll/auttavatpuhelimet/lnpn/

  • äitee-mamma

   Tuo minullekin tuli mieleen; laihdutatko? Onko sinulla syömishäiriö? Tuohon viiltelyyn viitaten.
   Viilteleminen ei vaikuta mitään, mutta psyykkisesti oireilu ja stressi kyllä. Jos sinulla on ollut kuukautiset vasta vähän aikaa, nekin voivat viedä aikansa tasaantua.
   Pääasia että haet apua nyt heti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   112
   4230
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1794
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1485
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   110
   1159
  5. 388
   1151
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   949
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   908
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   824
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   816
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   784
  Aihe