Kiltti kissa varastaa ihmisten ruoat

My_BF_hates_my_cat

Kissani on alle vuoden ikäinen leikattu nuorukainen. Kissalta on kielletty ihmisten ruoat ja keittiön tasoilla oleskelu. Olen pysynyt tässä linjassa. Jos kissa menee väärään paikkaan, reagoin aina. Kissalle ei koskaan ojenneta herkkuja ruokapöydästä. Se syö joka päivä 2 pikkupurkkia eläinkaupan ruokaa ja illalla se leikkii raksuautomaatilla.

Silti kissani on mitä röyhkein ruokavaras. Se ei kerjää, se tulee ja ottaa. Jos kissa on päässyt käsiksi ruokaan ja häädetään pois, se juoksee empimättä takaisin ruoan kimppuun. Aina on oltava valppaana kun on kyse ruoasta, sen syömisestä tai valmistamisesta. Kissa hyppii pokkana pöydille uudestaan ja uudestaan. Rauhallinen illallinen tai rento leffahetki kissan läsnä ollessa on mahdottomuus.

Minulla on vesipullo, mutta oppi ei näemmä ole mennyt perille, eikä pullo ole aina ulottuvilla. Minulla on kissakarkotetta, mutta suihkeen vaikutus haihtuu nopeasti.
Olen kokeillut "rakentavaa keskustelua", mutta kissa vain pälyilee kuin huijaava pikkulapsi. Yleensä torun sanomalla "Hyi! Alas!", mutta lopulta en jaksa kuin mumisten nostaa kissan lattialle. Miten voisin torua kerralla tehokkaammin?

Kissa periaatteessa ymmärtää tekevänsä väärin. Jos tulen eri huoneesta ja yllätän kissan pöydältä, se hyppää itse pois ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Mutta ihmisen katseen alla se on aivan vallaton ja ajattelee vain vatsallaan. Vai voiko kyseessä olla "vain" jännityksen haku ja nuoren kissan ylimääräinen energia? Kissalla on tosi hyvät puitteet, mutta se ei ole kovin omatoiminen nauttimaan niistä.

Kokemuksia, näkemyksiä? Kissa on muuten mukava ja kesy.

20

2214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylläsesiitäajallan

      Nuori kissa varmaan kokeilee rajojaan, puoliksi leikillään.Koitappa sihinstä sille oikein kunnolla,ja kyörätä se samalla pois,kädellä työntäen yms,kun varkaisiin tulee.

      • kurrrnäyyy

        Hienoa, että kissallasi on "tosi hyvät puitteet, eläinkaupan ruokaa ja raksuautomaatti ".
        Toivottavasti sillä on myös tarpeeksi tilaa kiipeillä, leikkiä, saalistaa, ulkoilla valvotusti? Päivittäin sen kanssa touhutaan, seurustellaan, opetellaan elämään yhdessä.
        Kissoillekin voi opettaa ns. koirakoulun temppuja (tule tänne, istu, anna tassu, hyppää, nouda jne.) herkkujen avulla. Ja myös kielletyt asiat esim. huutamalla EI/ HUSS/ POIS tai vettä suihkepullosta päin nenää tai edellisen ehdottama sähiseminen? Nuoret kissat ovat usein hyvin energisiä!
        Vanhana kissamummona en tiedä kissoista juuri mitään ( kaikki ovat olleet erilaisia yksilöitä), mutta luulen, että sinun kissasi tarvitsee enemmän seuraa, toimintaa, virikkeitä ja riittävästi RUOKAA!!!


    • meidänkatit

      Noin nuori, kasvava kissa syö yllättävän paljon, onko sillä nälkä? Varmaan kaikki tutkiminen ja kokeilu on myös ajan vietettä, kissa on hyvin aktiivinen eläin! Näin oli meilläkin siihen asti, kun laskin sen ulos touhuamaan, kiipeämään, vaanimaan ym. oli hyvin rauhallinen poika sisälle syömään tullessaan! Laskin sen ulos kesällä, kun,oli noin 1vee. Yhtäkään kissaa en ole saanut pysymään poissa keittiön tasoilta, eikä se minua haittaa vaikka siinä käyvätkin. Pöydiltä voi katsella ikkunasta ja makupalojakin aina löytyy! ;)

    • nälkämaanlaulu

      Epäilen sun kissallasi olevan nälkä. Annat kasvavalle kisslle liian vähän ruokaa. Ruokaa pitää olla aika paljon, ja vasta, jos alkaa lihoa, rajoitat sitä. Joka aamu ja ilta pitää olla jotain jäljellä, kun laitat uuden ruoan.

      Kissani ei pysy pois mistään, mutta kiipeilevät, katsovat lintuja, ja riehuvat ihan kotioloissa sisällä. Kukaan ei ikinä käy ulkona.

    • kurrrnauuuuuu

      Kerran oli mielestäni hyvä ohje kissojen ruokintaan: hiiren kokoisia annoksia useamman kerran päivässä - järkeen käypää! Itse annan, vaihdellen, lihaa ja kalaa noin ruokalusikallisen, välillä raaka munankeltuainen, rkl jogurttia, keittokinkkuakin silloin tällöin ym. Aika paljon syö, meidän poika on nyt 1v 7kk. Ja villejähän nuo nuoret on, ei ole paikkaa, mitä ei kävisi tutkimassa, ja siinähän se hauskuus syntyy, kun niiden touhuja seurailee! En ole ottanut lemmikkiä, että käyttäisin siihen valtaani, saa nukkua sängyllä ja käväistä pöydälläkin, eikä tarvitse tehdä temppuja! Ollaan hyvät kaverit!

    • Pöydillä

      Kissat ovat mielellään lattiaa korkeamalla esim. pöydät suotakoon se niille. Eikä kissaa juurikaan voi opettaa.

      • mirrimiukaisee

        Kissa oppii ihan siinä kuin koirakin.

        Kunnon luunappi aina kun tekee kiellettyä, esim. Nousee pöydälle tai sänkyyn. Ei montaa napsua tarvitse kun menee perille.


      • Pöydillä

        Ei opi saatika et muistaisi. Kummastakin kokemusta ja tällä hetkellä on kissa 18v minulla.


      • kissatin_oppii

        Oppii ne, kaikki 3 kissaani opetin olemaan pois pöydiltä, keittiötasoilta ja kirjahyllyistä. Mitään luunappia en tosin antanut vaan ihan kielsin ja nostin alas, tarpeeksi toistoja niin tada - kissani ei enää mene kiellettyihin paikkoihin.


      • ASsWwWwawsws

        ...ei voi opettaa. Lopettaa se sen sijaan voi.


    • siamese

      Paras ja varmin tapa on tietysti, ettet pidä mitään ihisten ruokaa esillä niin että kissa pääsee siihen käsiksi. Ruokaa valmistaessa, pidä kokkausainekset siinä vieressä. Jos hyppää tasolle, karjahda ja läimäytä käsiä yhteen. Tai sitten vain tuuppaan alas, jos tarpeeksi lähelle hyppää.

    • CrazyCatLadyAlkuperäinen

      Kissallasi on kiljuva nälkä, siksi se varastaa ruokaa. Luultavasti eläinkaupasta ostamasi ruoka ei kissallesi sovi. Kokeile raakaravintoa, kuten naudan paistijauhelihaa tai paistia pikottuna. Ylipäätään katso että kissasi saatarpeeksi lihaa, sillä teolliset kissanruuat eivät ole lihaa nähneetkään.

      • Ei_tuo_nyt_ihan_noin_ole

        Kaupallisessa kissanruoassa on lihaa suunnilleen samassa suhteessa, kuin saaliseläimessäkin. Harvoin ne hiiretkään mitään salihirmuja on. Sisäelimet, luut ja nahka niissäkin on.


      • CrazyCatLadyAlkuperäinen

        Lueppas tarkemmin se sisällysluettelo. Kaupallinen kissanruoka on pääasiassa viljaa ja se tekee ennenpitkää kissan maksasta lopun.

        Ilman muuta kunnon kissanruuassa pitäisi olla myös lihan lisäksi "luuta ja nahkaa", mutta useat kissat kaihtavat sisäelimiä.


      • raakaparempi
        Ei_tuo_nyt_ihan_noin_ole kirjoitti:

        Kaupallisessa kissanruoassa on lihaa suunnilleen samassa suhteessa, kuin saaliseläimessäkin. Harvoin ne hiiretkään mitään salihirmuja on. Sisäelimet, luut ja nahka niissäkin on.

        Kaupan valmisruoka sairastuttaa kissan.Mielummin raakalihoja lisäksi ainakin.Se on kissalle luonnollisempaa.Kaupan ruuissa on lihaa joksu surkean vähän.


    • nammaiskiss

      Aivan selvästi olen huomannut aidon lihan pitävän nälän loitolla pitempään! Ei tarvitse olla kalleinta paistia, ihan hernerokkaan laitettavasta possun lavasta olen antanut pieniä paloja, ja hyvin kelpaa!Broilerin suikaleet on usein tarjouksessa, saksilla pieneksi ja kisun kuppiin! Hauki- ja ahvenfileistä aina osa pieneksi, kyllä kelpaa! Sei keitettynä! Possun sydän pieniksi kuutioiksi, osa pakkaseen pieniin purkkeihin, osa kuppiin, hyvin menee! :)

    • kissa.on.mirri

      Sähköinen kärpäslätkä on hyvä konsti. Kun kissa nousee pöydälle nosta lätkä sen eteen, ja kun uteliaana nuuhkii sitä paina nappia.

      Ei tule pöydälle toiste!

    • pepenmutsi

      Ei 2 pikkupurkkia kasvavalle pojalle riitä alkuunkaan,ei edes raksujen kanssa.
      Ja mitä ihmisten ruokaan tulee niin sillä voi ainakin leikkiä (ja jopa syödä).
      Luulen,että nuorukainen kaipaa lisää"virikkeitä" ja haluaa huomiota eli leiki,leiki ja leiki .
      Kärsivällisyyttä tarvitaan paljon; vielä kaksi kuukautta sitten minun Pepe kerkesi hypätä pöydälle noin 6 kertaa sillä aikaa kun avasin märkäruokapussin ja laitoin kuppiin.Nostin aina lattialle ,omalle ruokamestalle ja nykyisin poika odottaa tarjoilua siellä istuen
      (pepe täytää vuoden toukuun alussa)

    • hirvimiesnaapurina

      Kun täällä ruuasta puhutaan, kysyisin onko jollakin oikeata tietoa, ei arvailua tai vain mielipidettä, kuinka usein kissalle voi antaa raakaa hirvenjauhelihaa viikossa? En itse siitä pidä, ja kissat syö oikein mielellään. Lisänä broileria, erilaisia kaloja, märkäruokapusseja, possun sydäntä, näitä kaikkia vaihdellen.
      Raksuja on myös usein saatavilla. Kissat on olleet täysin terveitä, reippaita ja ihania!

    • eivarmaatietoa

      Kyllä on hiljaista, kun oikeaa tietoa kysytään! Arvailuja ja mielipiteitä on toisiaan vähän liiankin helppo kirjoitella! En tiedä, mutta mielestäni kaikki liha, on just sitä oikeaa kissanruokaa. Jos kissat on terveitä, niin eikös se sitä todista? Anna ihmeessä niille, ettei mene hyvä liha hukkaan!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe