Rakennusalan heikko osaaminen

puupääala

Rakennusala ei ole mikään uusi vastakeksitty ala, esim. pyramidit ovat jo tuhansia vuosia vanhoja mutta silti ne on osattu aikanaan rakentaa luotisuoraan ja aseteltu vieläpä tähtitieteellisen tarkasti paikoilleen sekä ovat kestäneet aikaa.

Nyt Suomessa rakennukset ovat homeessa jo uudekseltaan, esim. Kuopion parkkihallia ei saada pitämään vettä ja betoniakaan ei enää osata tehdä kestäväksi:
http://yle.fi/uutiset/3-9342299

Mitä helvettiä rakennusala on oikein tehnyt koko tämän ajan, kaivellut vaan muniaan? Ei näytä ainakaan ottaneen kokemuksesta oppia. Samoja virheitä toistellaan vaan vuodesta toiseen. Pääasia että saadaan äkkiä ja halvalla joku pytinki pystyyn ja paskantärkeileviä pomoja pollastelee naama rutussa vittuilemassa duunareille työmailla, sitten tehdään konkurssi että vältytään rakennusvirheiden vastuilta.

Pian varmaan joudutaan lukemaan että "koko alalle tuli yllätyksenä että puu palaa ja mätänee..."

23

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stanleytti

      Meillä kävi nuori timpuri lattian asentamassa ja toinen nuori mies listat asettamassa, niin kompura simahti kesken kaiken, multa löytyi autotallista dykert nauloja, niin lupasin että lyö niillä loput listat seiniin, kun on levyseinät, mutta ei siitä hommasta tullut oikein mitään, ei perrk,, ei se tosissaan osannut sitä hommaa ei sitten millään,ite piti ne nakutella lopulta,oli kyllä pojalla korvat punasina , sitä hävetti.

    • Kuninkaallinen_laatu

      Turhaan sä selität mistään pyramideista, ne oli kuninkaiden hautapaikkoja. Ei Suomessakaan presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä taida olla hometta.
      Tietysti jos osaat kertoa tavallisten muinaisten Egyptiläisten laadukkaista asunnoista 4000-vuotta sitten pyörrän sanani.

    • Sellasta_tänään

      Se on raha mikä ratkaisee millään muulla ei näytä olevan väliä.

      Esim. kerrostaloja tehdessä ei ole aikaa odotella, että betoni kuivuu vaan tietoisesti laitetaan vedeneristeet ja laatat märän betonin päälle ja myöhemmin sitten reklamaatioilla korjataan niiltä osin miltä on tarve.
      Rakentamisen aikataulu on siis laaduttu niin kireäksi, ettei kuivumista voi odottaa ja usein vielä viivästyssakko pitää huolen, että näin tosiaan käy.

      Suurinosa yrityksistä on nykyään pörssiyhtiöitä ja joka vuosi täytyisi takoa suurempia voittoja, että sijoittajat pysyy tyytyväisenä. Siitä on sitten mentävä missä aita on matalin ja monesti vielä potkittava koko aita nurin.

      Tosin monesti tilaaja ei ole edes valmis maksamaan laadukkaasta työstä.
      Priiman työn tekemiseen vaan yksinkertaisesti menee enemmän aikaa kuin sinnepäin tehdyn työn.

      • sivistyksen.alennustila

        Ei perkele tuollaisen paskan tekemisessä ole vähäisintäkään järkeä, pelkkää luonnonvarojen tuhlausta, ihmisten rahojen tuhlausta, ei tällaista kehitystä pitäisi suosia vaan tuollainen typeryys pitäisi kieltää lailla!!
        Markkinatalous on ihmiskunnan pahin vitsaus tänä päivänä! Jos ihmiskunta vielä joskus viisastuu ennenkuin tuhoaa itsensä niin tätä aikakautta varmasti tullaan pitämään ihmiskunnan häpeätahrana ja alennustilana.


    • Eläkeputkeen_päässyt

      Joo on niitä rakentajilla lupauksia, laatujärjestelmiä, kokouksia ja katselmuksia, mutta sutta vaan pukkaa. Pörssifirmat ja suuret toimijat optimoivat voitot, pääurakka pilkotaan pieniin osiin ja työt teetätetään halvimmalla mahdollisella puolalaisella urakoitsijalla. Kokonaisuudesta ei vastaa kukaan, aliurakoitsijaa ei saa vastuuseen tekosistaan ja työmiehet ovat kieli- sekä ammattitaidottomia. Tee siinä nyt kohteen ainoana vakituisena työntekijänä, vastaavana mesuna, laadukasta tuotetta. Lopputulos on sellainen että entistä alan ammattilaista oikeasti harmittaa.

      Nyt sitten tiukennetaan energiamääräyksiä ja aikatauluja entisestään. Aiemmin rakennukset vielä hengittivät ja kaikesta tietämättömät asukkaat elivät virheellisesti rakennetuissa asunnoissaan, lähes normaalia elämään. Kun kosteusvaurioita ja sutta tuli, niin rakenteet pääsivät puoliksi tuurilla kuivumaan. Nyt sitten halutaan rakentaa aiempaa nopeammin ja entistä tiiviimpää. Rakennusmateriaalit eivät ehdi kuivumaan ja märän päälle laitetaan höyrytiivistä pintaa. Kun sitten vielä tiivistetään kaikki raot ja kolot, niin mihin se rakennuskosteus haihtuu? No ei sitten mihinkään, mutta saadaan nopeasti uutta asuntokantaa sitä janoaville sekä energiatehokkaita, lähes nolla-energiataloja. Energiaa ei kulu kuin nimeksi, kosteudet pysyvät rakenteissa ja asukkaat tulevat altistumaan kaiken maailman emissioille ja voc-päästöille.

      Onko tämä kestävää kehitystä ja mitkä ovat kerrannaiskustannukset esim. terveydenhoidon sektorilla? Tarttis isojen herrojen sekä poliitikkojen pysähtyä hetkeksi ja miettiä mitä tästä seuraa. Voidaanko jatkossa puhua rakennuksista "kansallisvarallisuutenamme", vai ovatko ne muuttuneet tikittäviksi aikapommeiksi. Olisiko parempi rakentaa suosiolla kertakäyttötaloja, kun kun laadukasta rakennuskantaa ei saada enää aikaiseksi. Joskus ajat sitten ammattiylpeys ja rakentamisen laatu oli arvossaan, viimevuosien kehitys näyttää hyvin huonolta.

      • kskldjfldjlsd

        Olisikohan viimeiset laadukkaasti rakennetut talot 80-luvulta? 90-luvun lamassa meni kaikki muukin pilalle tässä maassa...
        Osaaminen on hävinnyt kun silloin 90-luvulla kenkää annettiin surutta kokeneille osaajille ja ottivat korkeintaan uusia pystymetsästä halvalla töihin mitkä ei osanneet mitään, varmaan parityönä kantaneet lautoja ristiin kasasta toiseen, yksi kantaa kasasta A kasaa B ja toinen päinvastoin, mestari siinä ihmettelemään että mikä on kun homma ei edisty...
        Kokeneiden poispotkiminen on ihan täyttä hölmöläisen touhua, siinä paitsi että työnantaja potkaisee omaan nilkkaansa, myös asiakkaat kärsivät surkeasta laadusta ja lopulta kaikki paska kaatuu aina veronmaksajien niskoille.


    • Timpurissssss

      Se on raha mikä ratkaisee millään muulla ei näytä olevan väliä.
      Näin se vain on, vaikka olisi rakennusvaiheessa selkeä vesivahinko niin se peitetään nopeasti pintamateriaaleilla koska raha puhuu. Itse olen ollut paikalla kun mestarilta tuli käsky että umpeen vain.

      Mitään vastuuta ei ole, on vain vastuu saada osakkeen omistajille mahdollisimman suuret siivut.

      • mätä.systeemi

        vihaan markkinataloutta päivä päivältä enemmän!


      • bonuksettulee

        Ennen mestarit saivat bonukset kun rakennus oli valmis ja virheet korjattu , nykyään bonukset tulee kun rakennus on luovutettu ja virheet korjataan (yritetään) vuosiremontissa jos asiakas on niitä huomannut.


    • hevöidmakaamistuvassa

      Virolaisia maatyöläisiä huseeraa täällä rakentajina suomalaisten ostamissa haalareissa,murjoovat sähäkästi homemökkejä pystyyn. Ovat viikonloppuina tekemässä tunteja työmailla, eli autojaan laittamassa , elleivät ole tallinassa viikonloppukoomassa . Tekevät kaiken päin persettä .

      • totuullisuutta

      • sdjfsdklfsklfd
        totuullisuutta kirjoitti:

        Suomalaiset itse eivät saa betonirakennuksia kestämään pystyssä niin kauan että edes home niihin ehtisi iskeä vaikka olisi kuinka nopea leviämään:
        http://www.hs.fi/tiede/art-2000005005594.html

        Sukulaisten ja muiden munanimijöiden suosiminen pätevien sijasta on johtanut tähän.


      • sdlkfjsdkfjklsd

        Virolaiset Maatyöläiset Ilman Aivoja Ry.


    • markkinatalous.pilasi

      Ehkä joskus vuosikymmeniä sitten betoninteko on hallittu hyvin, tieteellisesti tutkittu jokaisen muuttujan vaikutus lopputulokseen mutta sitten markkinatalous pilasi kaiken tuolla välinpitämättömällä "ei sitä tarvii" -asenteella jossa millään muulla ei ole mitään väliä paitsi sillä että omistajat saavat keinolla millä hyvänsä lisää ja lisää voittoja itselleen!

    • hitaasti-hyvä-tulee

      Nykyään ei ole aikaa tehdä hyvää laatua koska mestarit hoputtaa jatkuvasti. Itse oijoin lattioita yit:llä jotka oli tosi kieroja niin mestari valitti että miksi menee niin paljon aikaa. Sanoin että ottaa sellaisen joka tekee nopeammin ja itse otin lopputilin.
      Kahden viikon päästä vastaava mestari soitti ja kysyi voisinko tulla tekemään ne lattiat, sanoin että olen toisessa firmassa enkä pääse muutamaan viikkoon joten etsikää joku nopeampi tekijä.

      • voitto-ensin-tärkein

        Noin se menee, mestarit käskee tekemään sisäseiniä vaikka vettä valuu seinistä ja holveista niskaan, otat lopputilin ja aina löytyy tilalle joku, vaikka syy ei tekiässä olisikaan :(


      • ranettaja

        Arvatkaa lisäksi ketä syytetään lopuksi virheistä, työntekiää tietysti, kun ne päättäjät/raha vetäytyy pensaaseen piiloon.
        Monta homekoulua nähnyt ja lisää tehdään.


      • hömppääkehin

        Kaikki tekijät niin suorittajat, työnjohto kuin urakoitsijat tietävät ongelman, mutta silti tehdään väkisin "suuren suunnitelman" mukaan välttyäkseen vastuusta.

        Vastuun pakoilu ja välinpitämättömyys työn laadusta ovat ne pahimmat ongelmat nyky-rakentamisessa.

        Ei mikään ihme, että homerakenteita tulee lisää kun rakentajat noudattavat "suunnitelmia" sokeasti käyttämättä älyään rakentamisen eri vaiheissa - suunnitelmien tulee joustaa rakentamisen mukaan varsinkin saneerauskohteissa.


      • sdlkjfdskfjsdksdfjsk

        ja porukka on tietysti koulutetumpaa kuin koskaan ennen vaan miten se koulutustaso näkyykään lopputuloksessa, hometaloja hometalojen perään...
        Suomessa näköjään tehdään kaikki väärin kaikesta koulutuksesta huolimatta joten kaikki koulutus on siten turhaa. Se ei takaa hyvää lopputulosta, ehkä koulutetaan väärin tai koulutuksesta ei jää mitään sinne aivokoppaan talteen, ehkä koulunkäynti sujuu pillunkuvia vihkoon piirrellen vai mikä lienee ongelmana...
        Sokeasti tuijotetaan vaan paperiin että henkilö on käynyt tämän ja tämän koulun vaikka olisi tosiasiallisesti täysi idiootti joka on vaan armosta laskettu läpi koulusta ettei koulun valmistumistilastot rumenisi...
        Täällä vaan yritetään kuvitella että paperit pystyy pyörittämään oikeaa elämää eikä päinvastoin...


    • voikirkkovene

      Eihän raksalla edes pillusta nykyään puhuta.. meneehän ne työtkin sitten vituiksi. Ennen oli toisin..

      • karsinokeeni

        Eli puhuttiin pillusta ja hommat meni vituiksi?


    • halppahyvää

      Mitä pyöriikö homot jo raksoillakin vänisemässä?

      • mitälienevät

        Homojako lienevät kun niillä tuolla eteläsuomen työmailla näkyy olevan hiukset poninhännällä ja korvikset korvissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe