Iso osa auni olevista tehtävista vanhoja keskener.

Sikaeikuulusäkkiin

Aika monasti olen huomannut viimeisen parin vuoden aikana, että yrityksissä on jatkuvasti auki projektien ylläpitotehtäviä. Eli alkueräiset tekijät lähteneet jo vuosia sitten, dokumentointia ei ole hoidettu eli ovat bad practice-tyylillä kasaan koottuja.

Missä ovat projekti-, tuote- ja laatupääliköt olleet kun projektia on aloitettu ja tehty? Miten laadunvalvonta on hoidettu - ei ilmeisesti mitenkään.

Kannattaa kysyä kun noihin tehtäviin hakee että mikä se oikea tilanne on.

7

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noppiskoodarix

      Ei kai sitä kukaan sano että meillä on tässä kasa huonoa koodia, alkup. tekijät ovat ties missä (ja vaikka olisi vielä joku talossa niin se on uusissa hommissa ihan eri osastolla), dokumentteja ei oikein taida olla, koodiin on kyllä kommentoitu (jotain) ja kaikenlaista ongelmaa on tuon tuostakin.

      • Ei.kusetusta

        Mutta jospa sanottaisiikin suoraan, että miten asiat oikeastaan ovat. Luulenpa että nopeasti lähtiöiden määrä laskisi kuin vielä luvattaisiin supporttia ailkuvaiheen perehdytykseen.

        Eniten uudet henkilöt v*ttuuntuvat siitä, että heidät reikyrytoinut firma ei olekaan tunnustanut tilannetta rhellisesti jolloi uudelle henkilölle jää kusetuksen maku suuhuun.

        Joskus se totuuden myöntäminen tuottaakin paremman tuloksen kuin valehtelu.


      • Totuuspöydälle

        Näin on. Totuuden myöntäminen heti on parempi vaihtoehto kuin pimittäminen ja valehtelu. Hakija saa heti kuvan siitä mikä oikea tilanne on.

        Täällä on kirjoiteltu paljon siitä miten väärä rekry on kallista yritykselle. No ehkä yrityksen pitäisi esittää asiat rehellisesti niin iso joukko "vääriä rekryjä" jäisi tekemätä.


      • Sanomalleterveiset

        Juuri tuollaiseen tapaukseen törmäsin pari päivää sitten.

        Kävin haastattelussa ja projektin tilasta ei etukäteen mainittu mitään koskien sitä, että kyseessä oli vanha softa vanhalla teknologialla tehtynä ja jossa ei ollut enää yhtää alkuperäistä tekijää. Ainut heppu oli joku vuosia sitten pari kuukautta aikaansa siinä kuluttanut henkilö. Arvatkaapa kun kuulin tuon tarinan niin potuttiko ihan oikeasti se, että olin lähtenyt paikan päälle kyseisen onnettoman tapauksen vuoksi kesken työpäivän. Lisäksi ns haastattelija oli flekmaattisen tuntuinen kundi joka ei osannut vastata edes teknisiin kysymyksiin. Miksi ihmeessä tuollainen tyyppi yleensäkin käy rekrytointihaastatteluja, jos koko homma ei edes kiinnosta, en ymmärrä? Ajan tuhlausta hakijalta.


      • Anonyymi
        Totuuspöydälle kirjoitti:

        Näin on. Totuuden myöntäminen heti on parempi vaihtoehto kuin pimittäminen ja valehtelu. Hakija saa heti kuvan siitä mikä oikea tilanne on.

        Täällä on kirjoiteltu paljon siitä miten väärä rekry on kallista yritykselle. No ehkä yrityksen pitäisi esittää asiat rehellisesti niin iso joukko "vääriä rekryjä" jäisi tekemätä.

        Jos asiat sanotaan rehellisesti niin tietyissä yrityksissä jää rekryt kokonaan tekemätä. Me kusetamme konsulttejamme - asenne ei auta saamaan talentteja tai sellaisiksi haluavia, ei vaikka yrityksen some olisi täpö täynnä juttuja rokkistaroista ja laiskan hommista, ynnä kuvia toimistolla vierailevista ihquista hauveleista.

        Työt näissä yrityksissä ovat usein sitä sun tätä silppua koska kokeneet asiakkaat näkevät myyjien ja managerien tyhjien puheiden läpi, puskaradion eläessä omaa elämäänsä tarjouskilpailuiden taustavaikuttajana.

        Onneksi työntekijätkin tietävät nämä paikat ja osaavat välttää niitä.


    • sehanondelphi
    • Anonyymi

      Näissä organisaatioissa on yleensä patuja, jotka asettuvat poikkiteloin aina kun projektit pitäisi laittaa kuntoon.

      Jos tuollaisen paskaprojektipestin ottaisi, niin se pitäisi laittaa kuntoon kaikin puolin. Kuntoonlaittaminen on vain leipätyötä - dokumentit, koodit, testit kuntoon yksi kerralla. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Mutta näissä pesteissä on aina joku hullu käsienheiluttaja-ADHD, joka tavalla tai toisella estää tuohon lopputulokseen pääsemisen.

      IT-alan tekninen työ ei sinänsä ole vaikeaa tai edes stressaavaa, vaan kuorma tulee siitä kun näistä pelejä pelaavista sekoilijoista, joka häärivät alalla kuvitellen osallistuvansa myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe