Maalattu pöytä, alla viilupinta. Miten entisöin?

entisöintiyritys

Ostin kunnon puisen olohuoneen pöydän, jossa oli kiinnostava kukan muoto tai ehkä enemmänkin piparkakun muoto. Se oli päälle maalattu valkoiseksi ja otin selvää miten voisin pöytää vähän kunnostaa. Kuulin että sen alla olisi viilupinta ja alkuperäinen väri 50-luvulta tumma. Uskaltaisiko tuota itse yrittää entisöidä? Ajattelin maalin poistaa Liberon Stripper -maalinpoistoaineella ja sitten rauhallisesti edetä jos alla on jotain säilytettävää. Toiveena alkuperäinen ulkonäkö, viilun ei tarvitse edes olla moitteettomassa kunnossa. On vain hienoa jos elämä näkyy huonekalussa. Jos jollakin löytyisi linkki tällaiseen ohjeeseen niin olisipa hyvä!

2

101

  Vastaukset

  • Tässä ohje viilupinnoille.

   Viilupinnalta maalit/lakat saa pois maalinpoistoaineella esim. sillä Stripperillä. Kun maalinpoistoaine on kaavittu pois, neutraloi pinta joko sillä ohjeessa mainitulla Liberonin Huonekalujen puhdistusaineella tai lakkabensiinillä. Lotraa neutralointiainetta reilusti ja pyyhi rätillä liiat pois. Sitten annat pinnan kuivua rauhassa useamman tunnin ennen hiomista.

   Viilu on noin puoli milliä ohutta, joten hionta tehdään varoen. Käsihiontapaperit esim. 120, 150, 180 ja lopuksi 240. Varovaisesti reunoissa - menevät helposti puhki. Sen jälkeen voit petsata, lakata, vahata tms. Jos viilu menee puhki esim. reunasta, sen saa piiloon korjaustussilla. Niitä löytyy entisöintitarvikekaupoista ja rautakaupoista.

   Maaleja voi poistaa myös puukolla raapimalla tai kuumailmapuhaltimella. Mutta maalinpoistoaine ehkä turvallisin (mööpelin kannalta) harrastelijalle. Joissakin puulajeissa on syvät syyt (tammi) ja niistä voi maalinjämät kaivella jollain terävällä esim. hakaneulalla, nuppineulalla, kirurginveitsellä, askarteluveitsellä tms.

   Onnea entisöintiin :)

   • Olipa hyvät neuvot, näillä ohjeilla on kyllä hyvä aloittaa! Iso Kiitos!


  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   34
   3060
  2. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   47
   2386
  3. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   34
   1456
  4. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   46
   722