Koneistajan työ (15v kokemuksella) en suosittele!

Onkylläniinkuraa

jos mietit ammatiksesi, suosittelen harkitsemaan vakavasti uudelleen. Palkat ihan kohtalaisia, mutta sen palkan eteen saa tosiaan tehdä töitä. Vuorotyö on menolippu ennenaikaiseen hautaan.

Isoimmissa taloissa niin epäoikeudenmukaista meininkiä, että oksat pois. Kaikenlaisia epäpäteviä perseennuolijoita on tullut vastaan noissa hommissa. Jännä, että jotkut pystyvät tekevät työnsä puhumalla vuodesta toiseen.

Muodostan mielipiteeni 7 työpaikan kokemuksella. Harkitse vakavasti jotain muuta. Sinua on varoitettu!

41

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SorvittaMennään

      Olen käynyt 3-v amiksen ja sen jälkeen vissiin 2-viikkoa koneistajana. Sitten pari vuotta koneenkorjaajana ja sitten rupesi taas opiskelu maistumaan.

      Jos aloittajaa kyrsii koneistajan hommat, niin suosittelen opiskelua. Koneinsinöörinä esimerkiksi pystyt hyödyntämään nykyistä osaamistasi opiskelussa ja työssä.

      Tuo koneistajan osaamisesi on hyödynnettävissä monessa muusskin hommassa.

      • Onkylläniinkuraa

        Kiitos vinkistä! Itse tahdon kyllä kokonaan pois koko alalta, ei nappaa mikään metalliin liittyvä!


    • samojakokemuksia

      "Kaikenlaisia epäpäteviä perseennuolijoita on tullut vastaan noissa hommissa. Jännä, että jotkut pystyvät tekevät työnsä puhumalla vuodesta toiseen."

      Joo, tää pätee kyllä koko alaan yleensä(metallihommat) Suurimpia paskanpuhujia, itsensä kehujia ja muiden alistajia ja selkäänpuukottajia on elämäänsä katkeroituneet viittäkymppiä lähenevät "miehet", vittu mitä juoruämmiä.

      "Näin nämä on ennenkin tehty, minä tiedän, mulla on kokemusta"

      Ovat niin itseään täynnä ja vieläpä yhteistyöhön kykenemättömiä kusipäitä, että miten ne oikeen pysyy kelkan kyydissä, vähän vaan ihmetyttää.

      • Onkylläniinkuraa

        Olen harvinaisen samaa mieltä kanssasi! Ehkä se pelko perseessä potkuista, aiheuttaa sen, että on valmis tekemään ihan mitä tahansa säilyttääksen onnettoman työnsä. Viidenkympin tietämillä se työllistymisen mahdollisuus on todella heikko ja se on vieläkin heikompi jos ei ole sitä osaamista.

        Vaikea uskoa miten alas miesvaltaisella alalla jotkut tosiaan menevät, sen uskoo kun näkee itse. Kaikenlaista on tullut nähtyä ja koettua. Juoruämmiä ja toisten piikkiin susia työntäviä löytyy jokapaikasta.

        Oman kokemukseni mukaan palkkoja metallihommissa ei määrittele pätevyys, osaaminen ja tekeminen. Vaan se miten hyvissä väleissä on pomon kanssa, jos olet sosiaalinen mielistelijä, jolla on peukalo keskellä kämmentä menestyt varmasti hyvin.

        Hommathan ovat olleet pitkään Kiinassa ja muissa halvemmissa maissa ja heidän kanssaan pitäisi sitten kilpailla, mikä on jo ajatuksen tasolla mahdotonta. On halvempaa koneistaa Kiinassa 1000 kappaletta, joista 10 on hyviä, kuin tehdä heti priimaa Suomessa 10kpl. Hommat tulevat takaisin, meillä on osaamista hokijoita riittää, mutta he ovat kuin metallipajojen insinöörejä, kohteliaasti ilmaistuna vähän kujalla.

        Tekemiseen nähden onnettomat palkat! Vaikka varmaan monen alan mennen tullen pesevätkin. Alkuun saaattaa tuntua ihan mukavalta, mutta sanotaan, että jo kymmenen vuotta keskeytymätöntä kolmivuoroa, alkaa näkymään ja tuntumaan kehossa ja mielessä.

        Jos olet nuori opiskele! (Mielellään jotain muuta).


      • 7ruskiakieline

        Firmassa aina viimeksi tulleet märkäkorvat saavat paskimmat hommat.
        Vanhat jäärät naureskelee ja nostaa parempaa palkkaa.


    • VähätKiinnostaa

      Meno ei ole siis muuttunut. Jos pelkää työpaikansa puolesta niin joutuu ehkä esittämään kilttiä poikaa. Suututko itse jos koira räkyttää tien laidalla?

    • yrittäjätosinex

      nyt voi talkaa työllistää itsesi eli ostat autotalliisi sorvin ja alat paiinaa nääin esim moni sorvialan yrittäjä on aloittanut ja nyt ovt rikkaita ja on hallit ja pelit
      mitä vielä mietit

      • Työtöntyötöntyötöntyötön

        En tiennytkään, että minulla on nykyään autotalli. Kerrotko vielä, missä se on?


      • EssoksenVenukset

        Pitäis hakia ensin Bilteemasta kumimatto, työkalukärry ja tönäri. Sitten vaan joku kapula koneeseen ja rahaa tulee?


    • asshat-12

      mitäs tää nyt on? helppoa rahaa: koneet sylkee kappaleita ulos toisensa perään ja välillä mittailet ja fiksailet korjaimia. kyllä tuota hommaa 18 eurolla tekee napit korvilla ja sormet kännykällä...

      • Kappaleenvaihtajana

        no jos ei elämältä tai työltään muuta tahdo, mielestäni pitää olla aika yksinkertainen luonne, ettei pää hajoa.


      • pilkunnussijat

        Joo ja kun ikää tulee niin kappaleenvaihtajan ns. ura olikin sitten siinä kun YT:t
        alkavat.

        Ja alallahan Yt:tä riittää joten siinäkin on yksi hyvä syy olla sekaantumatta koko koneistukseen millään tavalla, vaatimuksia on paljon mutta palkka on suhteessa täysin perseestä.

        Sen saman eloonjäämisrahan saa kyllä helpommallakin työllä.


      • PaskaanAstuin

        Enpä taida tuohon 18€ palkkaan ja sormet kännykällä istumiseen kommentoida mitään, koska tulisi sellaista tekstiä että saattaisi metallialaan kiinnostus vähentyä suomen laajuisesti


    • tehdastyökuintehdastyö

      Koneistus ei eroa mitenkään muista tehdastöistä, joissa tarkoitus on tuottaa mahdollisimman paljon tavaraa nopeasti. Työnantaja määrittää työntekijän arvon yksinomaan sillä, kuinka paljon tavaraa tulee ulos. Ihmisarvoa koneistajalla ei ole, koska työnantajan silmissä hän on persoonaton tuotantorobotti.

      • ImNotARobot

        Kaikki koneistus ei ole kuvailemaasi sarjatuotantoa: prototyyppikoneistusta, työkalujen ja muottien koneistusta, isojen viikkokausia työstettävien kappaleiden koneistusta, yksittäiskappale- ja piensarjakoneistusta, korjauskoneistusta paikan päällä sekä uutuutena 3d-tulostusta sun muuta...

        Sitten tulee CAD-suunnittelu ja CAM-ohjelmointi niille, jotka hallitsevat tietotekniikan käytön. Siinä osaaminen on ihan eri tasolla kuin "tuotantorobotilla" ja työnantaja joka ei kykene palkitsemaan osaamisesta asianmukaisesti on pian ilman osaajia, jolloin jäljelle jää rutiini- ja alisuorittajat. Älä jää sellaiseen yritykseen tuhlaamaan aikaasi.


      • KovaaNauruaVaan

        Ihan hyvin kirjoitettu! Kyllä se vaan porukka vaihtuu joissain puljuissa! Joissakin paikoissa voi sitten olla että rukkaat samaa hikistä romukonetta (koneita) 10 vuotta yöt ja päivät, ja siltikään et saa säästettyä edes parempaa autoa varten, kuin mikä oli firmaan tullessa. Täytyy olla kyllä jo PASKA työntekijä!!


      • MetsäänMeni

        "Työnantaja määrittää työntekijän arvon yksinomaan sillä, kuinka paljon tavaraa tulee ulos."

        Kyllä se palkka määräytyy ihan muiden meriittien kuin tekemisen ja osaamisen mukaan. Paikoissa joissa itse olen työskennellyt, niin kovimpia palkkoja ovat kiskoneet ne, jotka omaavat ns. hyvät puheenlahjat, se osaaminen voi olla oikeasti tasoa "kappaleenvaihtaja".

        Lisäksi se on erittäin helppo puhua toisten tekemisiä omiin nimiinsä ja omia tekemisiä muiden nimiin.

        Ilkeästi sanottuna perseennuolijat pärjäävät ja juhlivat.


    • Exalainen

      Koneistajan kootut selitykset, kun kaikki mitat näyttää sitä päin ja reikiä on porattu minne sattuu;
      -kaveri teki
      -kauhee homma
      -päivä loppuu

    • MethodGuru

      Nämä "Tojo-amikset" istuu jakkaralle heti kun silmä välttää.Näpelöimää
      kännyköitä. Kuvittelevat ,että riittää kun "ruiskii" kappaleet kiinni jigiin/puristimeen/
      palettiin jne.

      Leikkuunesteet haisee kuin kusi sikalassa. Hydrauliöljy ja voiteluoljyt vilkkuu keltaista ja lastuja sekä valurautapölyä niin ,että lastusuojat irvistelee.

      Eihän ne Uunot osaa edes viilata purseita pois oikeista särmistä. Sitten kiljutaan
      juuri näitä 50v ukkoja apuun kun mitat "heittelee" joka kappaleen jälkeen.

      • EipäsMollata

        Ne 50v ukot voisivat muuttaa ohjelmia niin, ettei viilaa tarvitse käyttää ollenkaan etenkin jos kyseessä on lähtöpinta muihin työvaiheisiin, niin nuoremmille jää enemmän aikaa fiksumpiin työtehtäviin joissa voi jotain oppiakin.


      • mollataanpas..ka

        "Ne 50v ukot voisivat muuttaa ohjelmia..."

        ei ne osaa.
        ohjelmat on tehty 80 luvun alussa eikä mitään saa missään tapauksessa muuttaa koska niin on aina ennenkin tehty.


    • EinWolk

      Itse tykkäsin olla metallialalla töissä sen ajan mitä olin. Ensinnäkin siitä maksettiin hyvää palkkaa, toiseksi oli selkeä palkkaussysteemi tehtävien mukaan, eikä mitään pärstäkertoimia. Lisäksi johtajat selvästi arvostivat työntekijöitä ja olivat tehtäviensä tasalla ja aina kannustivat positiivisuudellaan. Ehkä se olikin se rehellisyys ja tasapuolisuus kaikessa mikä siinä olikin parasta. Aina myös tervehdittiin toisia kun tultiin töihin ja mitään selkäänpuukottamista taikka kyräilyä ei ollut.

      • Yksakkavaa

        Hauskin. Hetken jo ehdin luulla että olisiko kuitenki vielä toivoa löytää hyvä työpaikka.


    • joni9119

      Jos löydät muita hommia kuin koneistuksen, niin mikäs siinä sitten. Antaa mennä vaan. Eikös niille NHL-pelaajille makseta hyvin, ei muuta kun hallille luisteluharjoituksiin ja sitten salille.

    • LaigeLige

      Kyllä sitä välillä kun miettii, että antaas nyt olla, mitä tuota kaunaa kantamaan.. Mutta sitten kun muistaa tosiaan niin ei saatana mitä imbesillejä osa porukasta pystyy olemaan. Ei vois missään kuvitella, varsinkaan johtajissa olevan, mutta huhhuh, ei helvetti sentään.

    • PainaMieleesTämä

      Tämäkin riippuu aika pitkälti ihan siitä ketä kuuntelee.

    • seonfiftysixty

      aika hemmetisti niitä perseennuolijoita on tullut vastaan. Toiset joutuvat tekemään kolme kertaa enemmän töitä samalla palkalla. On tullut vastaan ukkoja, jotka eivät 20-40 vuoden kokemuksella osaa edes ohjelmoida konetta! En suosittele alaa.

    • JotainMuutaKiitos

      Osaamista pitäisi olla kuin insinöörillä, mutta palkkaus on kuin siivoajalla. Ei kannata.

    • koneetjaihmiset

      Koko ala on niin ällöttävä kuin olla ja voi eikä kukaan usko asiaa ennenkuin itse kokee sen joten siittä vain kokeilemaan niin vitutus on taattua ja se morkkis kokemuksen jälkeen on suorastaan helvetillinen.

      Nähty ja koettu on sekä myös kusipäiset pikkunilkit napoleon komplekseineen kumminkaan osaamatta itse tehdä mitään niillä koneilla.

      Varmasti löytyy Suomesta parempaakin työtä ja kehotankin välttämään tätä alipalkattua ja ylimielistä alaa missä ihmisarvosi on nolla.

      • NiinTuttua

        Kuvaus oli jotenkin niin osuva, että joko olet ollut samassa työpaikassa kuin minä tai sitten on yleisempääkin, että metallifirmoissa on palkattuna pieni napoleon-kompleksinen mies tuotantopäälliköksi.


    • siivoojakinsaaenemmän

      Millä tavalla 10-14 euron palkat ovat mielestäsi kohtalaisia?

      • NippuKumiLerssejäTilattu

        Kaverikin meni vuokrafirman kautta hanttihommiin missä välillä viilasivat päiväkausia ja välillä vaan istuskelivat pitkiä aikoja ja nyt vuoden päästä sanoo että mukavaa kun tulee nettona tonni kahden viikon välein. Ei voi kun ihmetellä miksi metallihommissa on kaikki niin hemmetin vaikeaa ja moni vaihtaa alaa. Pahimmat aivosolunsa liuottaneet kusipäät jää tietysti firmaan ikuisesti. Toki poikkeuksiakin voi olla ja onkin ja varmasti joitain naurattaa tämä negatiivisuus mitä metallialaa kohtaan suolletaan, vaikka kuuleehan sitä samaa töissäkin ja luultavastikin kuuli koulussakin jos oikeasti niissä hommissa on.


      • Jatkoaedelliseen

        Em. kaverin työssä ei ole siis kyse metallialasta, eikä siihen tarvita mitään koulutusta.


      • Onkylläniinkuraa

        minun palkkani oli 17 euroa tunti, mutta työtaakkaan ja siihen mitä sen rahan eteen piti tehdä, se oli aivan liian vähän.


      • 12e
        Onkylläniinkuraa kirjoitti:

        minun palkkani oli 17 euroa tunti, mutta työtaakkaan ja siihen mitä sen rahan eteen piti tehdä, se oli aivan liian vähän.

        Eli? Kerrotko vähän, kuinka paljon joutuu noin ison palkan eteen raatamaan?


      • KokoKokkoko
        Onkylläniinkuraa kirjoitti:

        minun palkkani oli 17 euroa tunti, mutta työtaakkaan ja siihen mitä sen rahan eteen piti tehdä, se oli aivan liian vähän.

        Itsehän tienasin vain 2/3 tuosta. Vanhempia kirjoituksia kun luin täältä niin jotkut tienanneet vain 8€ tunnilta. Sitähän pitää ottaa lainaa että voi käydä töissä.


      • lowskill
        KokoKokkoko kirjoitti:

        Itsehän tienasin vain 2/3 tuosta. Vanhempia kirjoituksia kun luin täältä niin jotkut tienanneet vain 8€ tunnilta. Sitähän pitää ottaa lainaa että voi käydä töissä.

        8€/h on hyvä palkka työstä jota pystyy suorittamaan ketä tahansa kadulta repäisty hampuusi


      • Ketätekää
        lowskill kirjoitti:

        8€/h on hyvä palkka työstä jota pystyy suorittamaan ketä tahansa kadulta repäisty hampuusi

        Myös fysiikan ja avaruustieteen professori tekisi saman homman 8€/h palkalla. Hampuusi taikka ei. Pajalla tuskin kukaan erottaisi.


      • Onkylläniinkuraa
        12e kirjoitti:

        Eli? Kerrotko vähän, kuinka paljon joutuu noin ison palkan eteen raatamaan?

        Ohjelmoit ja operoit itsenäisesti kolmea eri konetta/kolmella eri ohjauksella. Toisaalta metallipajoissa on aina mentaliteetti, että joku toinen saa saman palkan tai enemmän osaamatta tai tekemättä edes murto-osaa siitä mitä itse teet ja osaat, mutta se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

        En minä kyllä voi suositella kyllä koneistajan hommia kenellekään, mutta hyvä jos joku tykkää ja on löytänyt itselleen viihtyisän työn, omat kokemukseni ovat kyllä aika kaukana viihtyisästä.


      • hittsurit
        lowskill kirjoitti:

        8€/h on hyvä palkka työstä jota pystyy suorittamaan ketä tahansa kadulta repäisty hampuusi

        Enne mentii 5tosen keskiarvolla amiksee levyseppälinjalla ku ei muuhun kelvannut.


      • TähänKouraanKiitos

        Nykyään on kaikenmaailman idealistia liikkeellä jotka ei tajua realiteettejä ja että jos paskaa tilaa niin paskaa saa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe