Yllättäin sitten ei...

Masentunut__

Onkohan täällä monellakin kokemusta sellaisesta, että on myönnetty kuntoutustuki joskus sanotaan 2000-luvun alussa ja sitä on jatkettu vuoden pätkissä ja todettu myös ettei nähdä tarvetta ammatilliselle kuntoutukselle. Ja sitten yllättäin ei myönnetäkkään ja ammatilliselle kuntoutukselle nähdäänkin edellytykset olemassa, vaikka perusteet koko ajan samat joilla alunperin myönnetty? Miksei ne enää kelppaakkaan siihen ei tietenkään kukaan vastaa, päätöksessä vain listattu diagnoosit ja kylmästi ilmoitettu ettei enää nähdäkkään perusteita jatkaa.

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsfsfs3434

      No lienee selvä että jos ihmistä kuntoutetaan vuodesta toiseen ilman että kuntoutuu, niin joskus se sitten loppuu. Resursseja kun on kuitenkin rajattu määrä ja taikaseinää ei ole.

      • Masentunut__

        Mielenkiintoinen vastaus sikäli....että, eikös se pitäisi mennä niin jos kuntoututetaan ja henkilö ei kuntoudu eikös silloin pitäisi myöntää työkyvyttömyyseläke ja todeta ettei henkilö ole kuntoutettavissa eikä viedä häneltä toimeentuloa? Tai siirtää työttömyyskortistoon.

        Taustoittaisin vielä sen verran tuohon lisää, että...

        sairaus ei lähtökohtaisesti ole kenenkään oma vika. Avasin ketjun nimimerkillä masentunut__ mutta minulla ei ole mielialadiagnoosia vaan masentunut päätöksestä mikä tuli. Kyse on fyysisestä sairaudesta osin perinnöllisestä jolle ei itse mitään mahda.

        Näin off the record...
        Mainitsit taika-seinän niin herää myös sellainenkin kysymys tarvittiinko minunki kuntoutustuen jatkorahat maahantunkeutujien elättämiseen. Siis porukan mitä ei tänne ole haluttu.


    • fsfsfs3434

      Ei työttömyyskortistoon siirretä vaan sitä pitää itse anoa. Se saattaa hyvinkin olla se oikea paikka sinun tapauksessa. Kun sairaspuolen tukien ovet sulkeutuu syystä tai toisesta niin Kortistoon ilmottaudutaan diagnoosinippujen kanssa ja kerrotaan tilanne. Te-toimisto kirjaa hakijan ns "vajaakuntoiseksi työnhakijaksi" joka oikeuttaa työttömyyskorvaukseen.

      Mikäli te-toimistolla ei ole palvelua tällaiselle ihmiselle niin rauhassa saa olla. Jossain vaiheessa joku työkkärin viskaali pamauttaa hakijan johonkin uuteen työkykyselvitykseen tms, josta uusin paperein haetaan taas muita tukia.

      • Masentunut__

        Kiitos fsfsfs3434 ja TÄMMÖNENTAPAUS_54v nimimerkeille vastauksistanne.

        Itseasiassa olen jo ilmoittautunut te-toimistoon diagnoosinippujen kanssa ja tilanne on tiedossa siellä, tein sen jo kuntoutustuella ollessa ennenkuin tästä tilanteesta oli mitään tietoa ja käsittääkseni olen juurikin siellä "vajaakuntoisena työnhakijana".


    • TÄMMÖNENTAPAUS_54v

      Olin kuntoutustuella 6 vuotta ja lääkäri ehdotti pysyvää eläkettä hakuun josta hylky.
      Siitä sitte TE-keskuksen kirjoille jossa ollaan edelleen.

    • työnvuoro

      Mitä järkeä on kuntouttaa sellaista, joka ei kuntoudu vuosienkaan kuntoutuksella? Tai olisiko sittenkin kuntoutunut? Kai joku tolkku pitää olla kuntoutuksessakin. Ihan vaan töihin nyt!

      • Ab_____

        Aika outoja kommentteja nämä "työnvuoro" tyyppisten kirjoittamat. Nämä taitaa vain olla kateellisia niille joilla on lääkärinlausunto tilanteesta mutta syystä tai toisesta ei eläkkeen myöntäjä ole hakemusta hyväksynyt. Minusta tuo on aika lapsellista olla kateellinen tälläisestä. He ilmeisesti haluaa vaan rääpiä toisten asioita vailla omakohtaista kokemusta "kuntoutustuesta" kun tosi moni on kuntoutustuella ilman esimerkiksi kelan järjestämää kuntoutusta vain siksi, ettei ole myönnetty pysyvämpää eläkettä. Se miksi mieluummin ovat myöntäneet vain tuon sitä täytyy kysyä eläkkeitä myöntäviltä tahoilta.

        Tuossa yksinkertaistetaan asioita ei se tarkoita, että henkilön sairaudet olisivat poistunut "naps" yks kaks vaikka jatkoa ei olisi myönnettykkään. Kun myöntävän tahon asiantuntijoiden ja hakemuksia laativien lääkäreiden näkemykset voivat samasta asiasta olla hyvinkin erilaiset. Joten kannattaa sivuuttaa "työnvuoro" nimimerkin tyyppistä kommenttia sisältävät viestit liittyen tähän asiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe