Kannattaako metsänhoitomaksu maksaa?

epätietoinenmehtäläinen

Olen saamassa metsäpalstan naapuriltani testamentilla perintönä. Tarkoituksena on pitää se itselläni. Kysynkin metsäviisailta, kannattaako maksaa metsänhoitomaksu ja jos, niin voisiko joku perustella miksi?

75

2363

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • näinsekannattaatehä

   No ei tietenkään kannata maksaa turhasta mittään. Mie ainakkii ostan sillä rahalla ennemminnii Jouluviinat itelle ja akalle. Mehtä kasvaa ilima loisiaki että suhina käy!

  • laululeijona

   maksa pois kuorolaulu on hieno harrastus,yli 200000 tuhatta laulajaa suomessa.

  • pirullinenhihhuliporukka

   Metänhoitoyhdistysten neuvojat Keski-Suomen alueella taitavat olla lestoja melkeinpä järkiään...? Ainahi mulla on semmonen käsitys asiasta... Eihän siinä mittään, olokoompa itse kuki mitä ovat, mutta minusta siinä puulaakissa on todella umpikieroa porukkaa. Sama lessu ilimiö kuulostaa olevan valloillaan Äänekosken ammattikoululla (Pokella). Tuossa kuluneen viikon aikana joku jutteli vaivihkaa että ko. oppilaitoksen tekniikan aloilla, kuten puupuolella ja rakennuspuolella on lestoja opettajina. Nouseeko tästä porukasta ennemmin tai myöhemmin Suomeen Isis-järjestön tapainen terroristijärjestö-saas nähdä. Ite jouduin lapsena koulussa lestojen kiusaamaksi henkisesti ja fyysisesti...sama peli jatkui kun menin työelämään...

  • METSÄSTÄTIETÄVÄ

   LYHYESTI JA YTIMEKKÄÄSTI VASTATEN: EI KANNATA MAKSAA! SAMA KUN REPISIT RAHASI KUN LAITAT NE METSÄNHOITOMAKSUUN.

  • mehtäpoikia

   Ei se kannata maksoa turhasta, ku ainahi meijän metät tulloo muutennii hoijettua

  • puunpäästä

   Metsänhoitomaksua kukaan ei Suomessa enää maksa.
   Jos ehdit ja osaat hoitaa itse metsät, ja varsinkin hallitset puukaupan niin että kykenet valitsemaan katkontamitat huomioiden parhaimman tarjouksen, niin ei kannata maksaa mhy:n jäsenmaksua. Mutta jos tarvitset apua metsätilan hoitoon, niin muutaman kympin maksu on pikkuraha sinulle koituvaan hyötyyn verrattuna. Sovi asiat mhy:n kanssa kunnolla ja vaadi kunnollista palvelua, niin sitä saat. Suomessa on kymmeniä metsänhoitoyhdistyksiä ja satoja toimihenkilöitä, joten palvelun laadussa on paikkakuntakohtaisia vaihteluita.

   • Sana.kiertää

    Ei ne osaa, ei ne viitsi, ei ne piittaa muusta kuin että oman nenän alle törkyä riittää. Toimistoistaan ei liikuta ettei kastuta eikä kylmetytä. Euron maksukin ei mistään tai pelkästä vahingonteosta on liikaa. Suotta on yrittää sumuttaa metsänomistajia silmään joillakin katkontaan liittyvillä höpö, höpö löpinöillä.

    Sitäpaitsi metsänhoitoyhdistys ei ole millään tavalla vastuusssa tekemisistään. Jos ne aiheuttaa vahingon, niin pitäkööt metsänomistaja omana kipeänään. Metsänhoitoyhdistyksellä ei ole käsitykseni mukaan "minkään valtakunnan" vastuuvakuutuksia, jota epäkohtaa sopii ihmetellä. Tyhmyydestä tietenkin sakotetaan metsänomistajaa, mutta ei vaan onnistu kovin monesti. Moniko muu taho tässä maassa voi menetellä samalla tavoin, vetäytymällä korvausvastuusta? Ei tietääkseni kukaan asioistaan vastaava taho.


   • Jäsenetön

    Ei metsänhoito mitään supertiedettä ole et siinä metsänhoitoyhdistys pieleen menisi. Metsissä jos jonkun verran on kävelly asiantuntian kanssakin pystyy jo itsekkin päättelemään mitä pitäisi metsälle tehdä.


  • trolololloloolooo

   Voi kun on taas trolli liikkeellä. Ensin huudattaa saarijärveläisiä ja nyt sitten uuraislaisia.

   Jos perii metsää ja näkee Mhy:n jäsenmaksun jotenkin maailmaa mullistavaksi asiaksi, niin kiireesti mitätöimään testamentti. Ja kai sitä aina saa perinnöstä kieltäytyäkin...

   • metsädemokratiaa

    Jaa...niimpä näyttää Saarijärvelläkin olevan yhdistyksen vastaista porukkaa. Mielenkiintoisia kirjoituksia...oon oottanut jo kauan, että koskahan porukka kypsyy yhdistyksen vetelointiin.


   • naapurinongelmat
    metsädemokratiaa kirjoitti:

    Jaa...niimpä näyttää Saarijärvelläkin olevan yhdistyksen vastaista porukkaa. Mielenkiintoisia kirjoituksia...oon oottanut jo kauan, että koskahan porukka kypsyy yhdistyksen vetelointiin.

    Saarijärven pahimmat ongelmanaiheuttajat ovat näemmä vastaanottokeskuksen ja mhyn väki. Jos ne molemmat saadaan lakkautettua, elämän laatu nousee huimasti muutamalla palsta-aktivistilla, ainakin keskusteluista päätellen.


   • jlytfd4

    jo tokkiisa näi on


  • perlervo

   kertokaa nyt hyvät uuraisten polot onko näistä ympäri pitäjää maastoautoilla sukkuloivista mhyn insinööreistä teille jotain hyötyä.tarviiko teille metsänhoitoa opettaa keskustalaislestadiolais opein.ei se puunmyynti niin vaikeaa ole kuin nämä viisaat antaa ymmärtää.

   • en-lahjoita

    Puun lahjoittaminen pilkkahintaan on helppoa, se ei osaamista vaadi, ei tarvitse kuin piirtää oma nimi kauppapaperiin. Mutta leimikon myynti hyvällä hinnalla on vaikeaa, kun vastapuollella on ammattiostaja, jonka pyrkimys on ostaa hyvä leimikko mahdollisimman halvalla. Katsopa firman voittokäyrää ja kantohinnan kehityskäyrää. Huomaat, että rahaa on jo vuosikymmeniä siirretty taitavasti metsänomistajalta osakkeenomistajien taskuihin. Firmat rikastuu, mutta metsäomistaja köyhtyy. Se siitä metsänomistajan puunmyyntiosaamisesta! Mutta saapa toki hyvää puuta lahjoittaakin puoli-ilmaiseksi, jos haluaa.


   • jäsenmaksulaskuroskiin

    Se vaan on sillälailla että kun metsänhoitoyhdistyksen kanssa touhuilee jonkinaikaa,niin huomaa ajautuneensa konkurssin partaalle.Se siistä metsänhoitoyhdistyksen luotettavuudesta.Minulla on kokemuksia kyseisestä asiasta.Metsänhoitoyhdistykseen en saatana luota pätkän vertaa.Tämä on totta mitä kirjoitan ja kirjoitukseni vastaan.
    Tällä foorumilla on monia hyviä kirjoituksia monilta muiltakin katkeroituneilta metsänhoitoyhdistyksen talutusnuorassa olleilta metsänomistajilta.Mielestäni totuuden saa sanoa ja tuleekin sanoa silloin kun on sanan paikka.


   • Kuusenkäppyrä
    jäsenmaksulaskuroskiin kirjoitti:

    Se vaan on sillälailla että kun metsänhoitoyhdistyksen kanssa touhuilee jonkinaikaa,niin huomaa ajautuneensa konkurssin partaalle.Se siistä metsänhoitoyhdistyksen luotettavuudesta.Minulla on kokemuksia kyseisestä asiasta.Metsänhoitoyhdistykseen en saatana luota pätkän vertaa.Tämä on totta mitä kirjoitan ja kirjoitukseni vastaan.
    Tällä foorumilla on monia hyviä kirjoituksia monilta muiltakin katkeroituneilta metsänhoitoyhdistyksen talutusnuorassa olleilta metsänomistajilta.Mielestäni totuuden saa sanoa ja tuleekin sanoa silloin kun on sanan paikka.

    Toivottavasti äänestit oman yhdistyksen vaaleissa tänä syksynä, jos olit jäsen. Näin sait haluamasi henkilön valtuustoon valvomaan, että mhy toimii kaikessa metsänomistajan edun mukaisesti. Yhdityshän on metsänomistajien johtama yhteenliittymä ja parannuksia tapahtuu valtuuston jäsenten kautta vaikuttamalla. Toki palstalla saa mieltä purkaa, mutta harva mielipahaa täällä lukee. Kannattaa vaikuttaa äänistämällä ja valtuuston jäseniin niin, että epäkohtiin saadaan parannuksia. Kyllä tahti yhdistyksessä muuttuu, kun valtuustosta käy käsky.

    Suomessa on noin 75 metsänhoitoyhdistystä ja jäseniä niissä kolmisensataatuhatta. Joukkoon varmaan mahtuu tyytymättömiäkin metsänomistajia, mutta minä olen omaan yhdistykseeni varsin tyytyväinen. Tyytymättömät saavat toki pysyä mhy:stä kaukana ja hoitaa asiansa kuten haluavat, sillä pakkojäsenyyttä ei enää ole.


  • uuraslainen

   kertokaapa nyt hyvät uskon veljet milloin on esim. uuraisten srkn metsäomaisuuden hoito kilpailutettu samoin kunnan.tätä on hyvävelisysteemi .metsäalalla on olemassa oikeaakin ja rehellistä yrittäjyyttä.

  • monenlaista_kokenut

   Käsitykseni mukaan kuntien ja seurakuntien tulisi kilpailuttaa yhteisen metsäomaisuuden hoitotyöt. Painakaa vaan päälle elekääkä vääryyttä hyväksykö. Taitaa lestat rikkoa lakia omiensa puolia pitäessään ja kilpailuttamisvelvoitteen laiminlyödessään. Epärehellisiä perkeleitähän kyseisessä porukassa on, sen tiedän kokemuksesta niin metsäalalla, kuin muissakin asioissa. Mustakin yritetään vääntää väkisten valkeaksi. Metsänhoitomaksua ei kannata maksaa kun tuhannesti parempia palveluja kuin mhy tarjoaa on tarjolla edullisemmin.

   Hyvää Uutta vuotta 2017 kaikille metsänomistajille.

  • puustapitkäle

   Oonki kuullu, että kilipailutus on erinommaise tärkeetä. Oisko tarjolla muita tahoja avuksi leimiko myynissä kuin yhtistys, josta sanottaa, että se on ainoa mehtänomistajan puolta pitävä. Siis semmosii, jotka eivät takkuulla pellaa puunostajie pussiin?

   • vahingostaviisastunut

    Kyllä sellainen holtiton immeinen kuuluu mun mielestä holhouksen alaisuuteen joka ei ossaa eteensä katsoa, ilman että väliin tarvitaan kolmanneksi pyöräksi metsänhoitoyhdistys rahastamaan. Kyseinen instanssi sitten "pesee" asiakastaan kunnolla ellei hän ymmärrä itse pitää puoliaan. Olen sen kokenut henkkohtaisesti. En Saarijärvellä, vaan jossain muualla Pohjoisen Keski-Suomen alueella. Yhteistyö tuli metsänhoitoyhdistyksen kanssa todella kalliiksi, mutta luulisin että viisastuin vahingosta niin että vahinko ei pääse enää toistumaan.


   • Kuusenkäppyrä

    Ei taida löytyä muita joka kunnassa toimivia ja laajan palvelun tarjoavia metsänomistajan puolella olevia apuvoimia kuin mhy. Mutta yhdistyksenkin kanssa pitää olla huolellinen, mitä sopii ja mitä palvelusta maksaa. Taimikonhoitoja ja muita yksittäisiä palveluja voi hankkia paikallisilta metsäpalveluyrittäjiltä. Voi sopia könttäsumman urakoista.


   • KoivuniemenHerraa

    Millä tavalla se mhy on puolellasi "kuusenkäppyrä,nimimerkki"? Sinä voit henkilökohtaisesti olla eriasemassa, jos sinulla sattuu olemaan yhteisiä esim. samaan uskonlahkoon kuulumisen intressejä mhy:n toimihenkilöiden tai heidän esimiehensä kanssa. Vertauksena voisin kuusenkäppyrälle sanoa, että Mhy tukee metsänomistajaa samalla tavoin, kuin köysi hirtettyä.

    Joka kunnan alueella on yksityisiä metsäalan yrityksiä, jotka huolehtivat kaikista metsäalan töistä. Työn teettäminen tulee halvemmaksi, kun jää kaikki välikädet pois. Metsäfirmat ovat nykyisin todella luotettavia metsäammattilaisia, olipahan kyse mistä tahansa metsässäsi tehtävästä työstä,istutukset, taimikonhoidot, nuorenmetsän hoito ym. ym. kaikki onnistuu!


   • stopsuojatyö
    Kuusenkäppyrä kirjoitti:

    Ei taida löytyä muita joka kunnassa toimivia ja laajan palvelun tarjoavia metsänomistajan puolella olevia apuvoimia kuin mhy. Mutta yhdistyksenkin kanssa pitää olla huolellinen, mitä sopii ja mitä palvelusta maksaa. Taimikonhoitoja ja muita yksittäisiä palveluja voi hankkia paikallisilta metsäpalveluyrittäjiltä. Voi sopia könttäsumman urakoista.

    ootko sää uskossas noin sokee onhan näitä metsäomaisuutta hoitavia virmoja pilvin pimein on isompaa ja pienempää.veromaksajathan kunnan metsät omistaa. tässähän olis kuntavaaleihin hyvää teemaa maalaiskunnissa,taitaa vaan olla kepukommareille olla vaikea paikka muuttaa vallitsevia käytäntöjä.


  • metsännoutaja

   mitenkähän tän sipilänporukan ja nää uskonveljet sais siivottua pois tästä mhy keskisuomen toiminnasta.putsaantus ala kummasti ja vois keskittyä hyvään metsänhoitoon.

  • Kuusenkäppyrä

   Apuja tarvitteis juurikin vain puukauppaan, kun virmat tahtoo kusettaa ja viijä puun pilikka hintaa. Varsinkin turvapohjilta. Ei mehtätyön tekkoo ny apuja tartte ku hankitapuuta ei sahalla ennää kannata tehä mennyvuosien tappaa. Taimikot kyllä on soatu hoijettua, enimmiten omin voimin. ja tiijen jotta raivurimiehiä on tarjolla jos jonkun satalappusen heille työntää. mutten niitä tartte ite.

   Sanovat, jotta noapurissa isännät ovat tarjonna leimikkosa yhteismyynnillä. Sanovat, jotta hintaki oli sillo parempi. Tyytyväisiä olivat.

   • tämäkannatti

    Ehei ne virmat sinua ees yritä kusettoa. Taijatki olla epäuskovainen ku tuommosia pelekeät. Minunkin puut ajovat tehtaalle ja siellä mittasivat. Yllätyin mittaustuloksesta ku itekkin mittailin niitä kasoja ennen tehtaalle ajjoa nii tehasmitta ol yl 16 mottia enemmä ku oma miitaustulos reilun kahensaan motin kaupassa. Rehellisiä nuo yhtiöt ovat puukaupassa.


   • isäntä.miäs
    tämäkannatti kirjoitti:

    Ehei ne virmat sinua ees yritä kusettoa. Taijatki olla epäuskovainen ku tuommosia pelekeät. Minunkin puut ajovat tehtaalle ja siellä mittasivat. Yllätyin mittaustuloksesta ku itekkin mittailin niitä kasoja ennen tehtaalle ajjoa nii tehasmitta ol yl 16 mottia enemmä ku oma miitaustulos reilun kahensaan motin kaupassa. Rehellisiä nuo yhtiöt ovat puukaupassa.

    Jo kohta viijettäkymmentä vuotta tätä touhua ja kymmennii puumyyntii on historijassa. Takavuosina tuli ussein vain yks ainoa tarjous ja aina samalta virmalta. Tai muut tarjoukset kovasti alakanttiisa. Selekeästi ostajat ol sopinut, kuka heistä miun puut ostaa. Sikshä kartelleista niitä on nytten syytetty. Tulitikkurasioita ja kalenterii tuli tok joulunetellä kun yrittivät sillo hyvitellä. Mutta se on kautta aikain nähty, että virma oman etunsa ajjaa, muttei mehtänomistajan etuja. valavomatta.

    Nyttemmin ongelma on se tekniika, ku motoon syöttävät netistä saha ohjeen siitä, miten tukit katkotaa. Taitaa se ohje tulla ulukomaan puutavara.akentilta asti. Ei piä kauppapaperi sitten rotiaa, jos ei joku konneeen jälekee topakasti valavo ku sahhoovat tukkipuut sittne eri mittaa ku mitä mie luulin. Ja kauppapaperi mittaluvut välimittoneen ja pikkutukkinee on nii viheliäisii, ettei niitä erkkikää keskenää osoo verrata. ainaskaa tupakkatopi kantee. Mutta totta on että konemittaa ei piä suotta pelätää ja rypemänsä tietki laittavat kuntoon, kunha muistaa siitä valittoo. Se pinorakojen tuumaus ja riita oli sillo viheliäistä enne vanhaa. Nytte se luku mikä moto antaa, on varmasti kohallaa kun se ei tuu ihmisen piästä. Eikä tehasrätinkin paha ole.

    Mutta ei tämä ihan syttee ole mennynnä. Nyttemmin hehtaaria on kertynny on nelise kertaa se ala mikä kotitilalla oli. Mutta monee oteesee asiat on pitännä toiste kanssa tuumailla, joski paree on ihtekin asia tajuta ja perehtyä nykymenooki. Kyllä nevuoantajii sen puolii arvostan. en olis ilma niitä menestynnä.


   • yötuuris

    Taidat olla tyypillinen yhistyksen manipuloima isäntämies, joka ajelee kylille niin että perunanvarret roikkuu auton takakontista. Tai sitten osaat heittääntyä sellaiseksi...


   • dillebong

    olikohan kuusenkäppyrän yhteismyyntimiehet itänaapurista hehän saavat parempaa hintaa.tässä olisikin ideaa mhyn poliitikoille ,yhdistyminen venäjän mhyn kanssa tietenkin tähän pitäisi olla brysselin lupa.onneksi mtklla on vaikutusvaltaa sinnekin asti joten lupa hoituu helposti.


   • rysselin_näkökulmasta
    dillebong kirjoitti:

    olikohan kuusenkäppyrän yhteismyyntimiehet itänaapurista hehän saavat parempaa hintaa.tässä olisikin ideaa mhyn poliitikoille ,yhdistyminen venäjän mhyn kanssa tietenkin tähän pitäisi olla brysselin lupa.onneksi mtklla on vaikutusvaltaa sinnekin asti joten lupa hoituu helposti.

    Aivan totta, että Brysselissä tapahtuvan lobbauksen merkitys on noussut todella suureksi. EU on toki siitä hyvä, että se luo suomalaiselle puulle sisämarkkinat sadoille miljoonille ihmisille. Mutta samalla kasvaa uhka, että väkirikas Etelä-Eurooppa alkaa määrätä Suomen metsätaloudelle suuntaviivat. Yksityismetsätalouden tulevaisuus Suomessa olisi synkkä, jos EUssa ei valvottaisi meidän etuja. Riskinä on mm. erilaiset direktiivit ja niistä johtuvat metsätaloudelle haitalliset lait. Jopa se uhkaa, että puuston hakkuuta haluttaisiin hillitä hiilinielujen ylläpitämiseksi, kun ei ymmärretä, että uusia puita kasvatetaan hakattujen tilalle. Tällaisessa edunvalvonnassa yksittäisen metsänomistajan pelimerkit ovat ihan olemattomat. Nyt EUssa sanovat, että metsäasioita esille nostavat henkilöt ovat jokseenkin aina suomalaisia. Eli sillä foorumilla MTK on tehnyt hyvää työtä.


   • ew54QW45uo

    Nois kommenteis on puoli paskaa ku Himangan akan pierus


  • kuusenjuurelta

   Pitäähän kaikenmaailman tyhjäntoimittajillekin tästä nyky-yhteiskunnassa löytyä joku paikka, jossa saa päivänsä kulumaan ja palkanmaksajakin olis hyvä olla. Nykyään Eu:n myötä vaan isäntienkin lompsta ovat käyneet niin ohuiksi, että sielläkin on pakko alkaa ajattelemaan asioita järjellä. Turhia maksuja on pakko karsia tai sitten on seurauksena mökiltä kuutamolle lähtö. Nyt vaan huvittaa kun mhy yrittää jos minkäkinmoisilla ja tyhjäpäiväisillä puolustuspuheillaan saada porukkaa pysymään jäseninään. Huvittaa nuo puunmyynti- ja katkonta puheet, joilta ko. instanssi näyttää käyttävän lyömäaseenaan...

  • puutamyynyt

   Totta maar mhy:n pitää jäsenyyttä asiakkaille markkinoida, nyt kun jäsenyys ei ole enää pakko. Kaikkihan markkinointia tässä yhteiskunnassa tekee.

   Lama-aikoina metsänomistajat säästävät siten, ettei metsätalouteen mitenkään investoida. Pitää kumminkin ymmärtää, että silloin tulotkin jää pienemmiksi. Sitten kun on noususuhdanne ja rahaa on enemmän käytössä, niin metsätalouteen pystytään panostamaan ja se myös tuottaa suuremmat tulot.

   Mutta katkonta ei ole pötypuhetta. Puussa kun ei ole kohtaa mistä se on pakko jakaa kuiduksi ja tukiksi, vaan hakkaaja tekee tämän ratkaisun. Tukki on metsänomistajalle jopa yli kolme kertaa arvokkaampi kuin kuitupölli kuutiota kohti laskettuna. Mutta puunostajalle kuitu voi olla toisinaan yhtä arvokas kuin heikkolaatuisempi tukkipölkky ja sillon ostaja mielellään katkoo tukkiosaakin halvemmalla ostettavaksi kuiduksi. Silloin voi tulla eurojen tappio puukauppasopimuksen kokonaiskuutiomäärää kohti.

   • Jäsenetön

    Kyllä puussa on kohtia mistä se on pakko katkaista ettei tukki mene pieleen.


   • werkusson
    Jäsenetön kirjoitti:

    Kyllä puussa on kohtia mistä se on pakko katkaista ettei tukki mene pieleen.

    Ja tätä metsänomistajan pitää aina vaatia, jotta tilistä tulee hyvä.


  • eipäs_valehdella

   Puutamyynyt metsänhoitoyhdistysfanihan ei näytä tietävän edes puunhintaakaan. Kyllä sun kannatta olla siellä mhy:n siipien alla niin kattovat vähän sun perään...

   Kuinka sinä voit väittää tukin olevan yli kolmekertaa kalliimpaa kuin sellun? Etkö ymmärrä rahasta mitään, etkö osaa laskea kolmeen vai haluatko puhua tahallaan pötyä tällä foorumilla? Kuka maksaa tukista väittämäsi mukaisesti, yli kolmekertaa ENEMMÄN kuin sellusta? Kerro minulle, jotta tiedän myydä noin kovia hintoja maksavalle ostajalle pöllini...Maksaako kenties mhy tällaisia hintoja?

   Onko mhy niin pätevä, että se kykenee näkemään ja valvomaan mistä motokuski puun katkaisee. Väitän että ei ole, koska ne eivät yleensä käy koko leimikolla kuin korkeintaan kerran ja se on siinä. Rahat ottavat pois metsänomistajilta.

   • puutamyynyt

    Kannattaisi sinun edes vähän selvittää puun hintaa ja kilpailluttaa puukauppasi, kun et tiedä tukin olevan yli kolme kertaa kalliimpaa kuin kuitupuun. On tainnut ostaja sahata sinua linssiin pahemman kerran ja ostanut sinulta arvokkaan tukin kuitupuun hinnalla. Päätehakkuissa Keski-Suomessa mäntytukin keskihinta oli 56,67 euroa ja päätehakkuiden mäntykuitupuun keskihinta oli 16,95 euroa, mikä on alle 30 % tukin hinnasta. Katso oman alueesi hinnat vaikkapa tästä, niin osaat tehdä oikean tasoisia puukauppoja, jos et kerran asiantuntijoilta halua apua kauppoihin pyytää, vaikkakin kyllä asiantuntija-apua suosittelen, jos et ole kunnolla hajulla oikeasta hintatasosta: https://www.metsalehti.fi/puunhinta/puunhinta/

    Katkontatietoja voit kysyä paikkakuntasi mhy:stä. Heillä on tarkka tilasto siitä, miten kukin firma on puukaupoissa toiminut viimeisinä kuukausina; äläkä sitten tee kauppaa kehnosti katkovan firman kanssa, jos he katkovat arvokasta tukkia kuiduksi. Tiedot on kerätty, kun mhy valvoo ison osan hakkuista ja samalla kerää mittaustietodataa. Tuon tiedon kerääminen ei nykypäivänä vaadi jatkuvaa metsässä oloa, sillä tiesithän että puuta ei enää mitata pinomitalla vaan valvonnassa voidaan hyödyntää tietoverkkoja ja koneiden kontrollimittauksia.

    Mieluusti neuvon sinua enemmänkin, jos kaipaat tietoa metsäasioista...ja neuvon ihan ilmaiseksi, kun en ole mhy:n toimihenkilö.


  • Mene_koulunpenkille

   Voisin neuvoa sinulle puutamyynyt kirjoittelija, että ottaisit matematiikan aapiset käteesi ja opettelisit laskemaan ennen kuin alat tällä foorumilla viisauksiasi esittämään! Itse muistin viitata aikoinaan koulussa ja jotain muutakin on tullut opiskeltua kansakoulun jälkeen. Esitänkin nyt sinulle laskelman antamiisi kuutiometrihintoihin perustuen:

   Kuitupuun keskihinta on 16,95 euroa/kuutiometri, jotta saisit YLI KOLME KERTAA ENEMMÄN hintaa tukillasi, niin tulee kuutiometriä kohden saamasi hinnan olla enemmän kuin 16,95 eur/m3 3*16,95 eur/m3 = 67,80 eur/m3.

   Nyt olen sinulle osoittanut eo. laskutoimituksen avulla, että saadaksesi YLI KOLME KERTAA ENEMMÄN tukilla tulee kuutiometrihinnan olla > 67,80 euroa/kuutiometri. Ellet ymmärrä matematiikasta hölkkäsen pöläystä, niin vie eo. laskelmani sellaiselle tarkastettavaksi, joka osaa muutakin tehdä kuin mhy:n puolesta suutaan soittaa täällä s24:llä.

   Puunmittauksesta senverran sinulle, että samat urakoitsijat korjaavat useamallekin metsäyhtiölle puuta. Eri firmojen katkonnoissa ei ole niin suuria eroja, että sillä olisi suurempaa merkitystä. Saman urakoitsijoiden työntekijöissäkin on jonkinverran eroja, ihmisiä kun me kaikki olemme.

   • puutamyynyt

    Olet kovin viisas, mutta tiedoksi sinulle, että jo vuonna 1954 Suomen Kielitoimisto ratkaisi tuollaisen ilmaisukiistan siten, että kolme kertaa enemmän kuin kaksi = 3x2 = 6. Siis ilman mitään yhteenlaskun ja kertolaskun yhdistelmää. Näin toimii Suomen kieli. Laskentateoriasi oli siis väärä, minkä pahoitellen joudun sinulle ilmoittamaan. Toki olisin voinut kirjoittaa ilmaisun selkeäämminkin joillakin toisilla sanoilla ja olisikin ehkä siihen pystynytkin, pitkän matikan kirjoittaneena - logaritmit ja derivoinnit ovat kouluajoista kyllä unohtuneet, mutta ei sentään kertolasku. Voit itse tukia Kielikellon kannan asiaan vaikkapa täältä, jos tuntuu ikävältä uskoa minun tekstini: http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=1142

    Katkonnasta ei ole uutta sanottaavaa. Muuta kuin todetusti sillä voi olla jopa eurojen vaikutus puun toteutuneeseen yksikköhintaan ja ohjeet tulee katkontaan sahalta eikä hakkaajan päästä. Katkonnan vaikutusta sinun ei toki ole pakko uskoa, mutta toisten puukauppaa harkitsevien kannattaa asia selvittää luotettavammasta lähteestä kuin tästä keskusteluryhmästä. Keskusteluissa katkonnasta on puhuttu jo kymmenkunta vuotta sitten: http://keskustelu.suomi24.fi/t/4747721/tukin-katkonta

    Ja vielä pari lyhyttä lehtiartikkeli niille, jotka tippuivat kärryiltä, mistä katkonta-asiassa on kyse:
    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/sahapuiden-katkonta-on-taitolaji-1.28615
    http://maatilanpellervo.fi/2014/02/06/tarkka-apteeraus-lihottaa-metsatilia


   • 5wegzdv3

    Mitä vittua työ lestat kielistä ja matikoita väittelettö. Ootto tainneet soaha isoja matikoita kalastusverkoilla. Puhukee metänhoitoyhistyksestä ja puusta!!!!!


   • puutamyyneelle
    puutamyynyt kirjoitti:

    Olet kovin viisas, mutta tiedoksi sinulle, että jo vuonna 1954 Suomen Kielitoimisto ratkaisi tuollaisen ilmaisukiistan siten, että kolme kertaa enemmän kuin kaksi = 3x2 = 6. Siis ilman mitään yhteenlaskun ja kertolaskun yhdistelmää. Näin toimii Suomen kieli. Laskentateoriasi oli siis väärä, minkä pahoitellen joudun sinulle ilmoittamaan. Toki olisin voinut kirjoittaa ilmaisun selkeäämminkin joillakin toisilla sanoilla ja olisikin ehkä siihen pystynytkin, pitkän matikan kirjoittaneena - logaritmit ja derivoinnit ovat kouluajoista kyllä unohtuneet, mutta ei sentään kertolasku. Voit itse tukia Kielikellon kannan asiaan vaikkapa täältä, jos tuntuu ikävältä uskoa minun tekstini: http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=1142

    Katkonnasta ei ole uutta sanottaavaa. Muuta kuin todetusti sillä voi olla jopa eurojen vaikutus puun toteutuneeseen yksikköhintaan ja ohjeet tulee katkontaan sahalta eikä hakkaajan päästä. Katkonnan vaikutusta sinun ei toki ole pakko uskoa, mutta toisten puukauppaa harkitsevien kannattaa asia selvittää luotettavammasta lähteestä kuin tästä keskusteluryhmästä. Keskusteluissa katkonnasta on puhuttu jo kymmenkunta vuotta sitten: http://keskustelu.suomi24.fi/t/4747721/tukin-katkonta

    Ja vielä pari lyhyttä lehtiartikkeli niille, jotka tippuivat kärryiltä, mistä katkonta-asiassa on kyse:
    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/sahapuiden-katkonta-on-taitolaji-1.28615
    http://maatilanpellervo.fi/2014/02/06/tarkka-apteeraus-lihottaa-metsatilia

    Pitkän matikan kirjoittaneelle puutamyynyt kirjoittelijalle voisin kertoa, että jotkut muutkin ovat törmänneet elämässään kielitoimiston-, ym. ym. kirjoituksiin. Tein päättötyöni matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan 1980-luvulla ja siitä lähtien olen leipäni matikistina tienannut. Mutta se siitä... Kohtapuoliin olen vapaaherrana ja minulla onkin enemmän aikaa keskittyä metsätalouden epäkohtiin. Pysyttäisiinkö kirjoituksissamme kuitenkin edes jossain määrin asiassa ja asiallisina.


   • puutamyynyt
    puutamyyneelle kirjoitti:

    Pitkän matikan kirjoittaneelle puutamyynyt kirjoittelijalle voisin kertoa, että jotkut muutkin ovat törmänneet elämässään kielitoimiston-, ym. ym. kirjoituksiin. Tein päättötyöni matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan 1980-luvulla ja siitä lähtien olen leipäni matikistina tienannut. Mutta se siitä... Kohtapuoliin olen vapaaherrana ja minulla onkin enemmän aikaa keskittyä metsätalouden epäkohtiin. Pysyttäisiinkö kirjoituksissamme kuitenkin edes jossain määrin asiassa ja asiallisina.

    Kiitos. Yritetään pysyä asiassa takertumatta lillukanvarsiin.


  • uuro

   sanokeehan viisaat onko puunmyyntisuunnitelma pakollinen ja pitteekö se viranommaisilla hyväksetyttää ennen kuin voe puukauppoo tehä.

   • käyttöilmoituksesta

    Ei tarvitse puunmyyntisuunnitelmia tai edes puukauppasopimuksia kenelläkään hyväksyttää. Itse asiassa periaatteessa ne saa tehdä vaikka suullisesti, kun virallisia muotomääräyksiä ei ole. Toki ja toivottavasti nuo tehdään aina kirjallisesti tai verkossa. Takavuosina aikankin joillakin ostajilla oli semmoinen käytänne, että jos puuta heille myi, niin toivoivat kumminkin, että mhy teki puunmyyntisuunnitelman. Epäilen, että nykyisin näin ei ole.

    Sen sijaan myyntihakkuusta pitää tehdä aina metsänkäyttöilmoitus, vähintään 10 päivää ennen hakkuun käynnistymistä. Tämän metsälain vaatiman ilmoituksen perusteella hakkuun voi käynnistää 2 vuoden kuluessa. Metsänomistaja voi tehdä metsänkäyttöilmoituksen metsäkeskukseen itsekin, eikä homma ole kovin vaikeaa, lomake täyttöohjeineen löytyy verkosta (http://www.metsakeskus.fi/lomakkeet#metsankayttoilmoitus ). Nykyisin ilmoituksen voi tehdä myös metsään.fi -palvelussa.

    Mhy tekee metsänkäyttöilmoituksen puunmyyntisuunnitelman yhteydessä, eli puunmyyntisuunnitelman tekoon liittyy metsänkäyttöilmoituksen laatiminen. Tai sitten puunostaja tekee tämän ilmoituksen, jos mh:llä ei ole sitä teetetty. Luultavasti puunostaja tarkistaa puukauppaa tehtäessä, että onhan ilmoitus tehty, sillä on metsälain rikkomista, jos koneet menee tekemään hakkuuta kohteeseen, josta ei metsänkäyttöilmoitusta ole tehty.


  • näin_neuvon_sua

   Metsäyhtiöt hoitavat kaikki puunmyyntiin liittyvät kuviot puolestasi. Helppoa, eiks vaan? Ylimääräisiä ja rahastavia välikäsiä ei siis tarvita.

   • Vielhelpompaa

    Varmasti ottavat vastaan ku metsämaasi, kun senkin lahjoitat, eikä pelkästään puuta halvalla hinnalla. Sitten sinulla on hyvin helppoa metsätalouden suhteen.


  • voivoivoivoijavoi

   Kuules "vielhelpompaa" nimimerkillä kirjoittava herra tai rouva. Mitä myrkkyä yhdistys on sinulle syöttänyt kun kaikki muut ovat mielestäsi epärehellisii, paitsi yhdistys? Mun, kuten monen muunkin mielestä metsänhoitoyhdistys virtsaa metsänomistajaa kaikis pahiten iirikseen. Oletko sä kenties yhdistyksentoimihenkilö? Sinulla on metsäyhtiöitä kohtaan pahoin vinoutunut ajatusmaailma-en voi muuta sanoo.

   • Autonvaihtopuuhissa

    Kun menet myymään käytettyä autoa autoliikkeeseen, niin luotatko autoliikkeen asiantuntemukseen. Vai kysytkö ensin neuvoa naapurissa olevalta paljon sinua koneneemmalta autoasiantuntijalta, kun hän voisi sinua neuvoa niin, ettö ymmärrät pyytää autostasi paremman hinnan tai löydät kyseisestä autosta paremmin maksavan liikkeen.

    Kysymys kuuluu, että kumpi on tyhmempi: sekö, joka selvittää autokauppaa harrastavalta auton oikean hintatason, vai se joka menee myymään sillä hinnalla, minkä lähin autokauppa autosta tarjoaa.

    Kenellä on suurempi kiusaus hyötyä sinusta taloudellisesti? Autosi ostavalla kauppiaalla vai naapurissa asuvalla neuvon antavalla autoharrastajalla?

    Niin miten tämä liittyy puukauppaan? Niinkö, että tekemällä hyvän puukaupan, voit ostaa uuden auton?


   • ettäkylläkaikkeasitä

    Joku täällä kirjoitti aikaisemmin mielestäni hyvin ja värikkäästi kertomalla toiselle jotenni tyyliin "sun puheissas on puolet paskaa kuin Himangan akan pierussa". Sinulle autonvaihtaja voin sanoa samoin yhtymällä tuohon samaiseen metsänomistajan tokaisuun!


   • rehelliset
    ettäkylläkaikkeasitä kirjoitti:

    Joku täällä kirjoitti aikaisemmin mielestäni hyvin ja värikkäästi kertomalla toiselle jotenni tyyliin "sun puheissas on puolet paskaa kuin Himangan akan pierussa". Sinulle autonvaihtaja voin sanoa samoin yhtymällä tuohon samaiseen metsänomistajan tokaisuun!

    Minunkin mielestä autokauppaa ja puukauppaa käyvät ovat Suomen rehellisintä väkeä. Ei ole tiedossa, että kukaan olisi joutunut kaupoissa pettymään?


  • Päijänteen-Metsänhoitoyh

   Enemmän puuta ostava Yhtiö Oy tietämätöntä ja ymmärtämätöntä puunmyyjää silmään kusee puukaupan teossa, kuin jos metsänomistaja antaa sen saman puukaupan hoitamisen ja kilpailuttamisen Metsänhoitoyhdistyksen hoidettavaksi.

   Ihanteellinen puumyyjä-asiakas on Yhtiölle ymmärtämätön kaupunkilaismetsänomistaja, joka menee suoraan hieromaan kauppoja Yhtiön kanssa. Sanoo tullessaan, että "myisin vähän metsää tuosta kuvion kulmasta semmoisen pienen palan, paljonkohan siitä saisi?" Yhtiön kiero ja juoni puunostaja on samanlainen ihmisasiantuntija, kuin aikoinaan autotrokarit Helsingin kellareissa, että kun asiakas astui kynnyksen yli, niin kieron trokarin päässä oli heti täysin selvää paljonko tuon näköistä asiakasta pystyy hööpöttämään.

   Yhtiön puunostaja sanoo tytölle pokkana kierolla ja juonella ihmistuntemuksellaan, että "sehän on semmoinen 100 000 € puska siinä". Seuraa samalla rotan viekkaudella asiakkaan reaktiota, miten kaupunkilaistyttö reagoi kuullessaan summan? Kun kuolleen isäpappa-vainaan aikoinaan metsärahoilla Helsinkiin kouluja käymään lähetetty tyttö ei ole kaupungissa muuta oppinut kuin ruohoa polttamaan, niin tyttö saattaa hölmöyksissään tokaista, että "hyvinhän siitä tulee". Tätä tokaisua kiero puunostaja on valppaana odottanut ja nyt voi olla hän varma, että puukaupat syntyvät tytön kanssa tuolla hinnalla. Yhtiön viekas rotta kyllä hyvin tietää, että tuosta samasta "puskasta" olisi pitänyt luvata 120 000 €, mikäli tyttö olisi valtuuttanut Metsänhoitoyhdistyksen tekemään puolestaan puukaupat siitä "puskasta". Tyttö parka hävisi koko loppuelämänsä Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksut heti kerralla monikymmenkertaisesti, kun lähti itse suoraan tekemään puukauppoja Yhtiön ammattikieroilijan kanssa. Juuri tätä varten kannattaa maksaa Metsänhoitoyhdistykselle pinta-alaan perustuva jäsenmaksu.

   Kirjoittaja on Jämsästä ja elämänsä aikana monet puukaupat tehnyt Metsänhoitoyhdistyksen kautta yleensä paikalliselle UPM:lle. Täällä ei muuten lestat juhli Metsänhoitoyhdistyksessä.

   • tämmöstä.kokenut

    Uskotko ite tuommosiin kirjoitustesi mukaisiin satuiluihin? Taidat olla varsinainen, omia varjojasi väistelevä tyyppi? Jonninmoisia siteitä sinulla varmastikin vaikuttaisi oleva metsänhoitoyhdistykseen, kun sitä tuolla tavoin ylistät. Itse ainakin olen liian hyväuskoinen ja tullut siitä syystä mhy:n pettämäksi. Luotto meni kerrasta poikki. Metsäyhtiöt eivät ole minua koskaan pettäneet, joten heihin luotan. Neuvoisin kaikille-olkaa varuillanne ettei kävisi kuten minulle!


   • Päijänteen-Metsänhoitoyh
    tämmöstä.kokenut kirjoitti:

    Uskotko ite tuommosiin kirjoitustesi mukaisiin satuiluihin? Taidat olla varsinainen, omia varjojasi väistelevä tyyppi? Jonninmoisia siteitä sinulla varmastikin vaikuttaisi oleva metsänhoitoyhdistykseen, kun sitä tuolla tavoin ylistät. Itse ainakin olen liian hyväuskoinen ja tullut siitä syystä mhy:n pettämäksi. Luotto meni kerrasta poikki. Metsäyhtiöt eivät ole minua koskaan pettäneet, joten heihin luotan. Neuvoisin kaikille-olkaa varuillanne ettei kävisi kuten minulle!

    Totta kai uskon, koska näinhän se puukauppa tyhmällä puun myyjällä Yhtiö Oy Kiero Ab:n kanssa menee, jos sen päästää suoraan omaa hintaansa puunmyyjälle mukamas hyvänä hintana tarjoamaan. Ei puuta ostavat yhtiöt ole mitään sosiaalitoimistoja, jotka ajattelevat ensisijaisesti puun myyjän parasta, vaan kyllä heille on oma etu aina kaikista tärkeintä.

    Kerropa meillekin, mikä mhy on sinua noin karvaasti pettänyt? Kyllähän joukkoon mahtuu aina joku "mätä omena" niin kuin katolisessa kirkossa jonkun kardinaalin sekaantuminen rippikoulupoikiin, mutta ei sitä omaa huonoa kokemusta pidä yleistää koskemaan kaikkia metsänhoitoyhdistyksiä. Ainakin Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksestä en ole muiltakaan puunmyyjiltä negatiivisia kommentteja kuullut. Kyllä täällä eteläisessä Keski-Suomessa metsänomistajat ovat lähes 100-prosenttisesti metsänhoitoyhdistyksen jäseniä. Jos puun ostajat ovat kartellissa keskenään, niin kuin ovat vuosia sitten olleet, niin sillehän ei voi metsänhoitoyhdistyskään mitään. Kierot ostajat sopivat keskenään, kuka minkäkin alueen puut ostaa ja valittu yhtiö tarjoaa leimikosta huonoa hintaa. Muut kartellissa olevat yhtiöt tarjoavat "muodon vuoksi" samasta leimikosta pilkkahintaa ja näin voittanut yhtiö saa puut halvalla. Samaa koiruutta kierrätetään paikkakunnalta toiselle niin, että jokainen yhtiö vuorollaan voittaa tarjouksen ja kaikki saavat vuorollaan jymäytettyä puunmyyjää ja ryöstävät tällä tavoin puut itselleen halvalla.

    Jos sinun kohdallasi on metsäyhtiö maksanut kunnollisen hinnan, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että ne tekisivät välttämättä saman kaikille puuta suoraan metsäyhtiöille tarjoaville puunmyyjille. Totta kai mhy on piikkinä puunostajien lihassa ja niin sen pitää ollakin. Muutenhan röyhkeät puunostajat ryöväisivät tyhmemmiltä puun myyjiltä puut puoli-ilmaiseksi.


  • pervola

   katsokaas se on ihan sama mitä himangan akan pyllystä tulee .tiesittehän että lestan paska ei haise.

   • kokemuksesttiedän

    kyl se haisee ja pahalle...kokemuksesta voin sanoo.mitä rasvasempia ruokii syön ja mitä enemmän kikkelillä emännän pyllyä töngin,ni sen pahemmalle se haisee


  • v6fg36g

   maksa pois jos sulla turhaa rahhaa on.joutava maksu

  • Fiftysixti

   Jos seuraat metsäalan tapahtumia ja hoidat metsääsi ihan itse sekä pystyt käyttämään nettiä erilaisten ilmoitusten teossa kohtuullisesti ei ole erityistä syytä kuulua MHY:hyn. Mahdollisen jäsenmaksusi vastikkeeksi, joka on myös vähennyskelpoinen verotuksessasi, voit saada tuoretta hintatietoa ja esim. jonkun tietyn puulaadun yhteismyynnin kautta paremmin kantorahaa.
   Jäsenyyshän ei velvoita eikä sido. Jos saat paremman kaupan suoraan niin aina parempi.
   Mikäli MHY:n taksat tuntuvat kalliilta, tee työt joko itse tai teetä alan muilla yrittäjillä.
   Siitä saat sitten todellista vertailupohjaa tulevaisuuteen.
   Perimmäinen syy metsien hoidon moneen pulmaan lienee kuitenkin heikko kantohinta. Kun niukkuutta pitää jakaa, kaikki kokevat itsensä tavalla tai toisella huijatuksi.
   Ostava teollisuus on harrastanut jo reippaasti yli sata vuotta hintojen sääntelyä. Sille ei yksittäinen metsänomistaja paljon voi. Myy tai ole myymättä.
   Ulkomaisella puulla pidetään kotimainen myyjä kilttinä.
   Hankintamyyjä on jo hyvin häädetty metsästään ja koneyrittäjät sattuneesta syystä katkovat puuta määräysten mukaan. Ei siis ihme että varsinkin ensiharvennuskohteilla eri syistä saattaa rapsahtaa lasku metsän siivoamisesta kasvukuntoon.

   Todennäköisesti metsätaloutesi ei kaadu MHY:n jäsenmaksuun, mutta se kannattaako jäsenyytesi, on hyvin tilakohtainen ja myös henkilökohtainen kysymys.

   • kuinka.kehtaat

    Oletko jokin mhy:n palkkalistoilla köllöttelijä kun osaat/kehtaat paljasta paskaa jauhaa lauantai ehtoolla tällä saitilla?


  • eienäävalhetta

   metsätalouden kannattavuuden parantaminen kannattaa aloittaa kulujen karsimisella.tällaisia turhia kuluja on jäsenmaksut.

   • yu5y43y

    juuri näin...toi on järkipuhetta


   • harkitsepa

    Suosittelen ensi sijassa huomion kiinnittämistä tulopuoleen. Koska tilaston mukaan kulujen osuus on vain parikymmentä prosenttia puunmyyntituloista. Tulot ovat siis viisinkertaiset menoihin nähden tilastojen mukaan. Tee siis ennen muuta hyviä puukauppoja.

    Toki tuota parinkymmenen prosentin kulujen osuuttakin kannattaa painaa alaspäin, mutta tarkasti harkiten. Jos sinulla on keskimääräisen kokoinen metsätila Keski-Suomessa ja metsän rakenne on tilastojen keskiarvossa, niin saat metsää hyvin hoitamalla ja hakkaamalla jatkuvasti noin 5000 euron vuotuiset tulot. Silloin puunmyyntituloista keskimäärin vain 2 prosenttia menee mhy:n jäsenmaksuun, joten metsänomistaja ei tuon maksun vuoksi köyhdy. Kulupuolella isompia summia ovat metsänuudistaminen, taimikonhoito ja metsäteiden parannukset. Niistäkin liiallinen säästäminen helposti kostautuu pienempinä puunmyyntituloina pitkässä juoksussa.


  • ensiharvennus

   Jokainen metsänomistaja on sen verran varoissaan, että tuommoiset metsänhoitoyhdistysten jäsenmaksut ei merkitse heille yhtään mitään. Siitäkin maksusta saa vielä melkein puolet verotuksessa vähennyksiin. Kyllä lopulta halvalla lähtevät metsänhoitoyhdistyksistä kävelemään metsiä läpi kartoittamaan metsäpalstan hoitotarvetta ja tekemään puukauppaa metsänomistajan puolesta. Niitä on tänä päivänä yllättävän paljon semmoisia metsänomistajia, joita ei kiinnosta tai vanhuuttaan eivät jaksa lähteä rypemään ollenkaan sinne omalle metsäpalstalle. Katsovat vain netistä KARTTAPAIKASTA oman metsäpalstan ilmakuvan ja siihen päälle ottavat kiinteistörajat ja kiinteistönumerot. Kuvaa suurentamalla näkee lähes yksittäiset puutkin omalla metsäpalstalla. Siitähän sen oman metsän kunnon näkee jo ihan riittävän hyvin. Kyllä metsänhoitoyhdistys sitten kiertää metsän vieläkin tarkemmalla sihdillä ja hoitaa kaikki muut hommat eteenpäin, mikäli metsäpalsta vaatii toimenpiteitä. Hyvää palvelua tarjoaa metsänhoitoyhdistys ja HALVALLA.

  • VäärinSäästetty

   Jäsenyys normaalikokoisella tilalla taitaa maksaa 70-100 euroa, ja summan saa merkitä verovähennykseksi. Onhan tuo toki merkittävä raha; nettona verotuksen jälkeen yhden tukkikuution arvo. Mutta ei tainnut paljoa säästää se perikunta, joka myi paikkakuntalaiselle metsätilan taimikon hinnalla. Vaikka todellisuudessa puusto oli hakattavaa. Olisikohan kumminkin kannattanut käyttää yhdistyksen palveluja, kun omaa metsäosaamista ei ollut. Ei taida perikunta saada tappiota katettua monenkaan kymmenen vuoden säästyvillä jäsenmaksuilla. Samoin voi käydä puukaupoista neuvotellessa metsänomistajalle, jos ei käytä ammattiapua tukena.

   • metsä.ukko.vaan

    Taitaa tuokin"VäärinSäästetty" nimimerkin kirjoitus olla jonkin mhy:n toimihenkilön kirjoittelemaa täyttä puppua...Onhan se hyvä, että niillä metsänomistajilta kerätyillä jäsenmaksueuroilla kirjoitatte edes jotain propagandaa tälle keskustelupalstalle.


   • VäärinSäästetty
    metsä.ukko.vaan kirjoitti:

    Taitaa tuokin"VäärinSäästetty" nimimerkin kirjoitus olla jonkin mhy:n toimihenkilön kirjoittelemaa täyttä puppua...Onhan se hyvä, että niillä metsänomistajilta kerätyillä jäsenmaksueuroilla kirjoitatte edes jotain propagandaa tälle keskustelupalstalle.

    Sorry, väärin arvattu. Ihan ilmaiseksi tekstini tuotin. Olen metsänomistaja ja maksoin viime vuonna jäsenmaksun, kun laskin, että sen maksu kannattaa minun tilallani. Siihen meni yhden tukkikuution arvo, mutta saan hyödyn moninkertaisesti takaisin lisääntyvinä tuloina. Myrsky vei useamman tukkikuution verran rahaa ja niin tahtoo käydä tätä nykyä melkein joka vuosi.


   • surkeet.touhuu

    Hiema sama sisältöisii kirjoituksii sinulla ku erääl mhy,jäsenel.Hää kertoi et myrsky ei kaada puita mettästä ku on mhy,jäsen. Joku lapsenmielinen voi toki sillai uskookin.

    Mä en käsitä, mitä hyötyy saisin mhy,jäsenyydestä. Kuulin eilen ehtoolla viimeks erään katkeroituneen mettänomistajan kertomuksii siitä kui mhy oli sotkenut hänen mettän, nuorenmettän hoitotöitä tehdessää. Kauhee, kustannusarvioon nähden melkein tuplaten suuri lasku töistä oli tullu kyseisel mettänomistajal, ojien reunat oli jätetty perkaamatta, ei ollu ilmoitettu työn aloituksest mitään ja työnjohtoa ei ollu järjestetty lainkaan. Maanomistaja joutuu itte korjaamaan mhy,sotkemisii mettässään. Oliks se joku Pentinoja vai mikä en mä ny muista, hän ei ollu vaivautunu edes käymään sotketus työkohtees kattomas jälkee, joka on ainaki mun mielest mhy.päälliköltä aika ala-arvoista käytöstä. Tää päällikkö oli sanonu et valitettavasti heil ei ole mitää vastuuvakuutuksii, jotka korvais.


  • ravikunkku

   käykö hevosystäväinseuran jäsenmaksu verovähennykseen.hevosystäväinseura toimii paikallistasolla.suomen hippos vaikuttaa valtakunnan tasolla.

   • koniton

    En tierä, kun en ole hevosmiehiä. Olettaisin, että nuo kelpaavat hevospisneksen vähennyksiksi. Ilman muuta piä yhteyttä toisiin koninmerkeissä. Yhressä mukavampaa kuin yksin.


  • Seisoisko

   Joko mhy rahat loppu,tulihan niille jäsenmaksut parin kuukauden välein (kuka sitte maksoikaan :) kun valtio lopetti veroluontoisen maksun keräämisen.

  • kilpailutaostot

   Jos voit itse hoitaa metsääsi, älä maksa mihinkään. Ostaa voit tarvitsemasi palvelut mistä haluat. Kannattaa selvittää myös olisiko lahjavero pienempi kuin perintövero.

   • tavallinen.metsäläinen

    Minulla ainakin on hyviä ystäviä jotka avitta ellen itse kykene metsäasioistani suoriutumaan. Metsänhoitoyhdistykselle ei tarvitse maksaa näinollen mitään. Jätin metsänhoitomaksuni maksamatta koska minua viisaammat näin neuvoivat ja kyllähän olen aina turhia maksuja yrittänyt laistaa.


   • wemputin
    tavallinen.metsäläinen kirjoitti:

    Minulla ainakin on hyviä ystäviä jotka avitta ellen itse kykene metsäasioistani suoriutumaan. Metsänhoitoyhdistykselle ei tarvitse maksaa näinollen mitään. Jätin metsänhoitomaksuni maksamatta koska minua viisaammat näin neuvoivat ja kyllähän olen aina turhia maksuja yrittänyt laistaa.

    Minäkin jätin metsänhoitomaksun maksamatta. Mutta maksoin yhdistyksen jäsenmaksun. Konkurssi täten uhkaa?


  • maistnaatti

   saattaapi olla että jäsenmaksut menee herrain persiiseen.

  • Palstanvaikutus

   Päätyikö kysyjä mihin ratkaisuun.?

   • kelpaismullekin

    Toivottavasti ottaa kumminkin perinnön vastaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   140
   2000
  2. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   171
   1210
  3. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   72
   1127
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   164
   978
  5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   94
   904
  6. Rita syyttää muita "virheistään"

   Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   839
  7. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   58
   836
  8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

   Niin voitaisiin katsella uudestaan.
   Ikävä
   42
   784
  9. Niiiiin pihkassa

   Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
   Ikävä
   39
   760
  10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

   Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
   Ikävä
   118
   686
  Aihe