Laiheliini

Nälkäkurkiko

Heippa ,

Osaisiko kukaan kertoa millä saisin syömään kääpiövilliksen.

Koira on 1-vuotias energinen tapaus, mutta huono syömään olen tosi huolissani kun syö niin vähän ja on päiviä että ei syö ollenkaan.

Käytiin eläinlääkärissä ja painoi 5,1 kg lääkäri totesi että liian laiha kylkiluut ja ranka tuntui liikaa.

Mitä teen, kaikki on kokeiltu, raakaruuat, jauhelihat, eri kokoilma kuivaruokaa tarjottu, jus ostin taas uutta merkkiä, ei syö.

Ihmettelen millä elää kun on kuitenkin tosi energinen tyyppi, miten sokeritaso pysyy.

Olen tosi huolissani ja kaikkeni tehnyt, onko niin että voi tulla tosi pienellä toimeen.

Edellinen koirani lagotto söi heti aamulla kupin nappuloita ja ilta-päivällä vielä ruuan, mutta tämä veijari ei syö, illalla klo 21:00 aikaan menee sitten kupeille ja naukkaa jotain pientä.

Kertokaa kokemuksia.

11

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvattajaltaapuja

      Kysy kasvattajalta, miten hän koiriaan ruokkii,ja pysyttele sitten siinä mallissa.Jatkuva vaihteleminen,ja lisukkeiden lisäily kuppiin, opettaa koiran odottelemaan aina parempaa,ja lopulta koira onkin luurääkki.Joka odottaa mahdotonta juhlaannostaan, jota ei omistaja osaakaan enää tarjota, kun ei aina voi vaan parempaa tarjota.

      On alkujaan väärin,että kun koiralle ei maistu, aletaan huolehtimaan,ja antamaan extraa/herkkuja sekaan, oppii sitten näkäkurkena odottelemaan herkkuja vaikka kuinka pitkään,ja lopulta mikään ei prinsessalle enää riitä.

      Kasvatajalta kysyt oikeat ruokamerkit ja määrät,ja niillä koitat tilanteen saada hallintaan.Liiallinen herkkujen,ravinteiden tyrkytys,koiran ruokailun tarkistelu/tuijotus/huolestuminen siitä,saa koiran sekaisin, ja sitten onkin jo ihmeessä, että miten sen saa syömään, kun mikään ei enää ole kyllin hyvää.

    • Kääpiösusi

      Ellei se nyt ihan sairaalloinen luuranko ole, niin en huolestuisi. Monikin koira on nuorena vähän laihan näköinen..

      Ja kuten jo sanottiin, ei kannata maanitella syömään tai tarjoilla gurmeeta. Ennemminkin "käänteispsykologiaa", eli kuppi pois jos ei maistu. Ja ehkä pienempiä annoksiakin.

      Mullakin itse asiassa nyt huoli huonosti syövästä koirasta (jatkunu reilun viikon verran).Tosin saattaa liittyä hormoonikiertoon, kun on valeraskauden loppupuolella.. En tosiaan tiedä. Mutta olihan sillä varaa vähän laihtuakin, toivon vaan ettei ole oire mistään vakavasta, kun vähän levottomaltakin vaikuttaa :/

    • Antaisin itse ruuan kerta päivään, jossei syö 5min kuluessa niin kuppi pois ja sama ruoka tarjolle seuraavana ruoka-aikana (eli meillä illalla).
      Kannattaa tarjota energiapitoista ruokaa, jotta se pienikin määrä on sitten mahdollisimman täyttävää.

      Älä anna välissä mitään muuta kuin vettä, jotta se nälkä oikeasti kehittyy. Ei pitäis terveellä koiralla montaa päivää mennä, kun oppii että muuta ei tule ja seuraavaksi joutuu taas venailemaan ruokaa aika kauan.

      Onhan suu tsekattu, ettei ole esim kipuja? Kurkku ja hampaat joskus oireilee syömättömyytenä.

      • Nälkäkurki

        Poika kävi e-lääkärissä ja on terve, ainoa huomautus oli laihuus, pitääkö vaan kovettaa itsensä ja tarjota ruokaa ruoka-aikana, eikä tuputtaa ja pitää esillä koko ajan. Mutta kun säälittää.

        Ihmetyttää että voiko tulla niin pienellä toimeen kun kuitenkin on melko energinen vieteriukko.

        Tosin e-lääkäri sanoi että villiksien omistajien ainoa huoli lääkärissä on koiran syömättömyys ja nirsoilu, onko näin?


      • Sun kannattaa pysyä kovana, koska ei se ainakaan liho tuolla meiningillä - kuten olet varmasti huomannutkin. Eli pysy kovana ja tarjoa vain ruoka-aikaan, äläkä kyttäile ja kyräile syömistä.
        Rempseästi sitten kuppi pois jossei siihen viiteen minuuttiin syö. Ja muun aikana ei tipu siis kertakaikkiaan yhtään mitään muuta kuin vettä.


      • Tarkoitti varmaan sillä kommentilla sitä, että villikset ovat usein niin terveitä - mikä kyllä pitää paikkansa. On suhteellisen terve rotu.

        Nirsouskin vain on suurimmaksi osaksi omistajan aiheuttamaa, joten sen voi myös ihminen korjata. Terve koira kun ei jätä ruokaa tietenkään syömättä, koska se on osa selviytymistä. Sen takia meille tulee nälkä, että tajutaan syödä ja kroppa saa polttoainetta.

        Oletko myös huomioinut, että kääpiövillis on aika pieni koira ja oikeasti syökin aika vähän normaalistikin? Usein voi siis näyttää, että koira syö "todella vähän", mutta oikeasti se syö kokoiselleen tyypillisesti. Ja mahtaakohan koira loppujenlopuksi olla sitten miten laiha todellisuudessa, kun on totuttu siihen, että koirat ovat usein tosi lihavia?


    • läskilisääntyy

      makkärille

    • 1112å

      Kääpiövillakoiran normaali paino on 4-5 kg.

      • Nälkäkurki

        Poika painaa 5,1 kg joten on siten normaaleissa, mitenkähän se e-lääkäri sitä sitten piti liian laihana.

        Kyllähän sillä kylkiluut ja ranka tuntuu, mutta onhan se vasta nuori jospa sitten vähän vanhempana pyöristyy.


      • Jotkut on hoikempia kuin toiset, mutta silti terveitä.
        Jos koira saadaan syömään kohtuullisia määriä aiempien ohjeiden mukaan ja se jaksaa sen voimalla riekkua normaalisti ja pysyy terveenä, niin en sinuna hätääntyisi ellän mielipiteestä.

        Tunnen ihmisiäkin, joita jotkut voisi pitää liian laihana, mutta todellisuudessa hyvin terveitä ja joiden kroppa vaan on hoikemmanpuoleinen. Ei sille mitään voi eikä kannatakkaan voida. Luonnollinen tila heille.

        Painonkin puolesta koira ei ainakaan kuulosta laihalle. Pelkkä kylkiluiden ja rangan tunteminen ei kerro oikein mitään.

        Oma koiranikin poikkeaa muista rotunsa edustaja paljonkin, on siis hoikka poika, mutta silti ei todellisuudessa laiha. En vain syötä sitä näyttelypossuksi, jona ihmiset on rodun tottunut näkemään. On kropaltaan muutenkin pitemmänpuoleinen


    • Ensinnä, tuosta painosta. Tuolla joku kirjoitti rotumääritelmän. Niin painohan on vähän ylikin. Eli jos koira ei ole normaalia skrodempi ja/tai isompi, niin ei se painon puolesta laiha ole.
      Kasvava/nuori koira saa hoikka ollakkin ja pitäisikin. Sitä vaan jostain kummasta syystä ihannoidaan, että koiran pitäisi näyttää jo nuorenakin kuin aikuinen koira. Yleensä tyypillisintä tuo on ns.massaroduissa.
      Ennenvanhaan oli jo hyvä määritelmä. Kylkiluut pitää tuntua kasvavalla hyvin, mutta ei saa näkyä. Nykyisinkin se on minusta pätevä. Pitkäkarvaisella ei ihan helposti näe :D, mutta siis voi tuntea. Pääasia, että ei koira ihan "nahalta" tunnu luitten päältä, vaan on edes himppasen tavaraa.

      Toiset kehittyy toosi hitaasti. Mikä ei ole ollenkaan huono. Vaikka söisikin ok. Jotkut kääpiötkin voi olla valmiita vasta 3-4 vuotiaina. Sitä ennen näyttää niin hoikalta, kuin kehittymättömältäkin.

      Ruokahalu onkin oma juttunsa. Toiset tulee hyvin pienellä toimeen, ja on ns.syö elääkseen tyyppejä, toisille mikään ei riitä eli pikemmin elää syödäkseen.
      Jos on selkeästi huono syömään, niin kannattaa muistaa, että varsinkin kääpiöillä pienetkin makupalat voi silloin myös vaikuttaa. Eli ne kannatta tarkoin huomioida.
      Toinen on se, että voi myös olla jotain vaivoja. Vatsavaivat ei aina helposti näy päällepäin, ja esim. närästys ei aina ole helppo huomata, ellei tunne "pienempiä" merkkejä. Koira siis voi oireilla huonolla syömisellä.

      Jos koira vaan on huono syömään, niin itse kyllä toimisin niin, varsinkin kasvavan kanssa, että sille mahdollisemman maistuvaa yritän saada. Että varmasti saa riittävästi hyvään kasvuun. Vaikkakin joutuisi jotain herkkuja joukkoon laittamaan. Mitä sillä on merkitystä, jos se ei epäterveellistä ole...

      Jotkut koirat myös haluaa syödä vaan kerran pvässä. Ja tuonikäiselle se on jo ihan ok.
      Liha kannattaa kypsentää, silloin se on maukkaampaa. Nykyisin on myös saatavilla esim. eläintarvikeliikkeistä hyvänlaatuisia purkkisafkoja, joita voi laittaa ruuan joukkoon. Ne on sellaisia, (sopiva maku vaan), että yleensä kelpaa nirsommallekkin.
      Jos mainostaa saa, niin esim. Profinella on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe