ajok.merk.

st62

Pitääkö norjassa olla erillinen ammattipätevyys kortti vai kelpaako merkintä ajokortissa?

22

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää-Matkaa

      Ajokortti ja virkatodisus riitää!

      • st62

        Mitä tarkoitat virkatodistuksella?


      • kapakalaa

        Kyllä siellä luonto testaa kuskit ei tarvi käydä yliopistoa, sitä varten!


    • Rahtari-joe

      Muistaakseni norjassa pitää olla erillinen ammattipätevyyskortti kuten myös muualla pohjoismaissa ja euroopassa.
      Missään muualla ei kelpaa merikintä ajokortissa kuin suomessa.Muualla vaaditaan erillinen kortti.
      Niitten järjestelmät ei pääse trafin järjestelmiin.Eivät voi tarkastaa asiaa siks erillinen kortti.

      • YksLeipäVaan

        Miten minusta tuntuu ja kutkuttaa ,että Bussissa onkin nimimerkki Rahtari-joe. oli miten oli miksi pitäisi jotain tarkastaa. Ei se nyt ole niin tärkeä asia. Hei Haloo!!!!
        Ei siinä nyt kyse ole kuitenkaan rikollisesta.Yks tyhmä juippi joka on vain lähtenyt kuljetusalalle kun ei paremman duunin päälle ymmärrä.


    • Käkriäinen

      No tässä on kaksi asiaa joita aiemmat kirjoittajat eivät ole huomioineet. Ensinnäkin kukaan suomalainen kuljettaja ,sellainen jolla on ajokortti joka on voimassa siihen vuoteen kun täyttää 70 vuotta(ja niitä kuljettajia on 80 % kuljettajista)ei ole laittanut pätevyyttä korttiin,Koska sehän tarkoittaisi 5 vuoden välein kortin uusimista ja kuluja. Kaikki vähänkin järkevät myös nuoret kollit pitää lomsassa erillistä ammattipätevyyskorttia. Haluaisin kuulla yhdenkin järkevän selityksen miksi ammattipätevyys pitäisi olla ajokortissa? NIIN EI SEMMOISTA OLE.Ei se yksi muoviläpyskä lomsassa mitään paina. Sitten asia 2. Norja ei ole EU-maa joten EU direktiivien mukainen ammattipätevyys ei välttämättä vastaa Norjan omaa lainsäädäntöä. Vaaditaanko Norjassa edes mitään ammattipätevyyskorttia?Tuskin siellä on vielä järki päässä. Minulle sanoi yksi pitkänlinjan ammattipätevyyskouluttaja ,että tulette näkemään tähän koulutushommaan tulee muutos lähiaikoina..Koulutuspäiviä on jatkossa vähemmän ja ammattipätevyys on pidempään voimassa. Sitä samaa toivon myös itse.

    • Ammattipätevyys

      Minulla on kortissa merkintä kortissa koska olisin joutunut kuitenkin hankkimaan kaksoiskappaleen kortista. Uusi kortti maksoi 5€ vähemmän kuin erillinen kortti enkä tarvitse enää uutta ammattipätevyyttä nykyisen loppuessa.

    • Suomisuohon

      Muistaako kukaan aikaa kun vain mentiin töihin ja ne joko osattiin tai sitten opeteltiin työtä tekemällä? Nykyään on ammattipätevyydet ja kaikenmoiset koulutukset, ja tuloksena on joukko urpoja jotka ei suoriudu yksinkertaisimmistakaan töistä.
      Joka hommaan tarttis olla ydinfyysikon koulutus vaikka puhutaan jostain peruskoneistajasta tai laitossiivoojasta.

      • Ajantasalla1

        Menneet ajat on menneitä,turha niitä on muistella.Koneistaja käy koneistajan ja siivooja oman koulutuksensa,turha valittaa ja liiotella.Paa sukset jalkaan ja hiihdä 10 kilometriä,saa aivoille happea ja paha olo helpottaa.Mutta on se niin turvallista istua sisällä ja valittaa.Kaljan juonnistasi en tiedä.


      • Suomisuohon1

        En tartte suksia jalkaan. Pointti oli se että onko tässä koulutus-/pätevyyshommassa mitään järkeä, hyvin on lobbarit asiansa hoitanu kun ei enää edes perseitä pääse pyyhkimään ilman jotain tutkintoa, ennen se tehtiin vain paperilla.
        Rahaa siirretään kaikenlaisille kouluttajille kassikaupalla.
        Autonkuljettajan ammattipätevyysvaatimus on yksi esimerkki täysin turhista rahastamisista, itse tuon läpikäynyt, en tiedä mitä järkeä koko jutussa oli mutta maksoin kuitenkin siitä että kuuntelin viisi päivää jotain tyyppiä joka oli joskus nähnyt kuorma-auton.


      • Pätevyys

        Koulutuksesta on aina hyötyä jos sen sisältö on oikeanlaista mutta nykyiset koulutukset on kyllä pelkkää rahankeruuta.


    • Minä--Tiedän

      Virkatodistus vaaditaan Norjassa

    • virkatodistus

      Mihin tarvitaan virkatodistusta kun sillä ei voi todistaa muuta kun että ajokortin haltija on syntynyt ja on kirjoilla jossain muttei mitään ajokorttiin liittyvää.

      • Tull

        Kyllä virkatodistus vaaditaan Norjan rajalla!


      • Väärätieto

        Kun liikutaan Schengenin säännöstöä soveltavasta maasta toiseen, matkustusasiakirjaa ei yleensä viranomaisen toimesta tarkasteta. Matkustajan on kuitenkin pidettävä mukanaan voimassa olevaa kussakin jäsenmaassa hyväksyttyä matkustusasiakirjaa (passia tai uudenmallista henkilökorttia). Huomaathan, että kuljetusyhtiöt tarkastavat matkustajien matkustusasiakirjoja myös sisäliikenteessä.


    • FrankGoDuuni

      Norja on Norja. Onhan siellä ihan eri määräykset esim. kaikissa yhdistelmäajoneuvojen mitoissa ja miten akselit pitää olla sijoitettu. Kun ei ole EU-maa niin heillä on ihan omat säännöt. Norja on myös hyvin rikas maa kun on sitä öljyä toisaalta Norja on myös hyvin kallis maa. Mene Norjalaiselle huoltoasemalle ja ota kahvi ja sämpylä niin taatusti yllätyt kassalla.Hinnat on tosiaan kohdillaan kun vertaa suomalaisen kuskin kuukausipalkkaan.Jos nyt vielä suomalaisista koulutuksista halutaan puhua.Niin Ennakoiva/taloudellinen ajo,työaikamääräykset ja ensiapukurssi on hyviä jos on sellainen vetäjä joka pitää porukan hereillä.Muut on silkkaa rahan keruuta.Omilla kursseillani jotka järjestää SKAL, kouluttajat ovat aina muistuttaneet,että kannattaa hankkia erillinen ammattipätevyyskortti merkinnän sijaan ja vinkki on kaikille sellaisille joilla kortti on voimassa 70 v. asti se kaikista järkevin vaihtoehto.Norja on hyvä ja rikas maa,jos olet nuori ja mikään ei pidättele sinua ja sinulla on hyvä työpaikka tarjolla niin eikun menoksi vaan. Norja on pohjolan USA eli maa joka on mahdollisuuksia täynnä.Siellä ei puhuta naapurista ja ei pelätä Venäjää .Oletko kuullut yhtään huonoa talousuutista Norjasta?? Niin niitä ei ole !!!

    • Uudetkortit

      Kaikki muuttuu kun uudet raskaankaluston kortit on voimassa 5v niin ei ole mitään tarvetta hankkia erillistä korttia ammattipätevyydestä. Tietenkin vanhoissa korteissa on eri tilanne kun ne on pidempään voimassa.

      • Käkriäinen

        Niin tänne kirjoittavat vain nuoret kollit. Niin kuin tuossa jo aiemmin joku totesi 80% kuljettajista on sen ikäisiä,että ajokortti on voimassa siihen asti kun täyttää 70 vuotta.Tuolloin järkevä eläkeläinen pudottaa C ja isonE kirjaimen pois kortista.No miksi jos on pelkkä B kortti niin lääkärin tarkastukset on 5 vuoden välein. Ihan taloudellinen tosiasia ei kannata niitä kirjaimia turhaan pitää siellä ajokortissa. Joka tapauksessa tämän korttirumban maksaa aina työnantaja. Ja se on sellainen asia jonka jokaisen kuskin pitää tietää. Jos joku asia on sovittu neuvotteluissa niin silloin ei lipsuta.Onhan näitä muitakin mm. turvakengät ja työvaatteet kustantaa aina työnantaja. Ne nyt lienee kaikille päivänselviä asioita.Olemmehan hyvinvointivaltio Suomessa.


      • KerrankinAsiaa

        Olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan miten näissä uusissa 5 v.ajokorteissa tämä ammattipätevyysasia hoidetaan. Jos ajokortti myönnetään vaikka 2017 ja uusi jakso ammattipätevyyskoulutuksessa alkaakin vuonna 2019. Ammattipätevyyttä kun voi myöntää vain niin monta vuotta kun ajokortti on voimassa. Eli miten toimitaan ja miten ammattipätevyyskoulutus saadaan synkronoitua oman ajokortin voimassa oloon. Eteenkin isoissa firmoissa koulutukset menee juurikin siten miten niiden vanhojen jermujen ammattipätevyys päättyy.2014 ja sitten 2019 ja sen jälkeen 2014. Eli ihan asiallinen kysymys? Miten toimitaan kun työnantajan järjestämät koulutuspäivät ja todistukset ja nuoren alkavan kuljettajan ajokortin voimassa olo ei osu yksiin?
        Toivon asiallisia vastauksia,koska varmasti moni pohtii asiaa mielessään.


      • aikayksinkertaista

        ajokortti kun vanhenee niin siihen mennessä on suoritettava ne 5 päivää mitkä vaaditaan ammattipätevyyteen niin seuraavalla kerralla kumpikin joudutaan uusimaan.


    • KontulanPussiKuski

      Mulla seisoo taas.

      • käsintyö

        Wedä käteen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe