Liikkuminen Dubaissa

Dubai1

Miten on helpointa kulkea Sharjahista Palmusaarelle tai Burj Al Arab hotellille. Metrolla pääsee lähelle mutta ei kuitenkaan perille? Pääseekö asemalta kävellen vai täytyykö ottaa taksi ? Monoraililla on kai parhaimmat näkymät jos käy Palmusaarella ?

3

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kulkijakeiju

      Sharjahista bussilla (päätepysäkki) Dubain Union metroasemalle, siitä metrolla Dubai Marinan asemalle, josta raitiovaunulla (lähtee metroasemalta) Palmusaaren "tyveen", josta monoraililla Palmun päähän Atlantis hotellin ja vesipuiston kulmille. Palmun "tyvestä" lyhyt taximatka Burj Al Arab hotellille, käy myös siinä vieressä Souk Madinadissa. Burj Al Arab hotellin edestä bussilla takaisin Dubaihin kultasoukin linja-autoasemalle, josta bussilla Sharjahiin. Metroon, raitiovaunuun ja Dubain busseihin pitää ostaa lippu etukäteen, ns. matkakortti jonka saat esim. Union metroasemalta.
      Lippu käytetään metroaseman laiturille mentäessä lukijassa ja poistuttaessa lukijassa, raitiovaunussa samoin, bussissa lukijat sisällä - eli mentäessä ja lähdettäessä pois käytä lippu lukijassa.

    • Ullex

      Muista sitten, että vaikka näennäisesti paikat ovat lähekkäin, tuhraantuu kulkemiseen yllättävän paljon aikaa. Ajallisesti matka Sharjahista palmusaaren kärkeen on todella pitkä. Sharjah al jubail (bussiasema)- Dubai Deira bussiasema ruuhkattomaan aikaan 30-35min, ruuhka-aikaan voi olla mitä vain 1-1½ välillä, jos on onni myötä voi päästä 45min. Mittasin ihan viime reissulla matka-ajan palmusaarelta Deiraan (Monorail-Ratikka-Metro yhdistelmä) ja aikaa siitä kun monorail lähti liikenteeseen ja metro pysähtyi deiraan, kului 1h 35min, tämä n. klo 19 matkaan palmulta lähtiessä. Eli pelkästään ajoaikana eri vehkeillä shj-palmusaari-Burj Al Arab-Sharjah matkaan menee helposti 5h..! Ja huomioitavaa on myös se, että monorailille ei käy NOL-card vaan sinne ostetaan oman liikenteen joko menolippu 15dhs tai meno-paluu 25dhs.
      Joukkoliikenteeseen kannattaa ottaa ehdottomasti hopeinen NOL-card, maksaa muutaman dirhamin ja on toiminnassa 5 vuotta. Sinne voi vaikka helppokäyttöisellä automaatilla tai tiskillä ladata saldoa, josta matkat aina veloitetaan, mutta mikäli vähänkään enemmän liikkuu Dubaissa, kannattaa ottaa kaikki Zonet käsittävä 7-day pass, muistaakseni oli 140dhs. Tällöin voi metrolla, busseilla ja ratikalla huoletta ajella koko viikon kovin huokeasti. Muistettava tosiaan aina sisäänkirjaus joukkovälineeseen mennessä ja tullessa (metroalueella portit). Jos bussissa ei kirjaa itseään ulos, veloittaa systeemi koko matkan taksan päätepysäkille asti, tämä ei toki ole huolena tuossa 7-day lipussa.
      Erittäin kätevä työkalu liikkumisen suunnitteluun on RTA Wojhati app, näkee kartalta bussireitit ja kaikki aikataulut. Syöttää lähtö- ja päätepisteen niin appsi näyttää reitin, kertoo bussinumerot ja seuraavan mahdollisen lähtöajan.!

    • BurDubai

      Jos helpoimmalla haluaa päästä, kannattaa ajaa koko matka taksilla. Ainakin toiseen suuntaa. Julkisilla toki pääsee, kuten yllä on kerrottu, mutta aikaa kyllä tärväytyy kulkupelien vaihtoihinkin. Ja voihan se olla ensikertalaiselle vähän haastavaakin. Olette kuitenkin Sharjahista asti tulossa.

      Palmusaarelle meno: Jos menette metrolla Marinaan, yllä mainittu Marinan asema on nykyään Damac metro station. Vaihtavat nyt kovasti noita metroasemien nimiä firmojen nimiksi ja se tietenkin hämää ulkopaikkakuntalaisia kun ei ole paikallistuntemusta. Marinan tietää turistikin, mutta mikä ihmeen Damac ;-)
      Ratikkapysäkiltä monorailille joutuu kävelemään jonkin matkaa ja siihenkin tuhrautuu ihan turhaa aikaa. Ehkä kannattaisi ottaa taksi viimeistään Damacin metroasemalta.

      Burj Al Arabille: taksilla Palmulta, Marinasta tai Mall of the Emiratesilta. Tiesitkin varmaan, että Burj Al Arabiin ei pääse sisälle jollei ole pöytävarausta johonkin sen ravintoloista. Jollei halua itse hotelliin, melkein kannattasi mennä yllä mainittuun Madinat Jumeirahiin (Souk Madinat) jonka alueelta on kivat näköalat Bur Al Arabin suunnalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe