Joululahjat lapsille

Lahjojavain

Sain tietää niin kumman asian että tätä on ihan pakko kysyä ulkopuolisiltakin
Eli laitamme lahjoja perheeseen joka on uusperhe, edellisestä liitosta on kaksi lasta, joita kohdellaan lapsipuolen aseman mukaan, vähän kehnosti ja sitten on yksi yhteinen lapsi, joka on se kultamuru, omarakaspikkupamppulla.
Nyt sitten kuulimme että perheessä, käydään kaikki lapsille tulevat lahjat läpi ja jos nämä lapsipuolet saa "liikaa" lahjoja, niin lahjat jaetaan uudelleen, eli niihin vaihdetaan saaja.

En ymmärrä tällaista käytöstä, eikö lahjan antaja päätä kuka on lahjan saaja eikä puolivanhempi? Tulee olo että noille en anna mitään kun käyttäydytään noin julmasti/typerästi lapsia kohtaan? Miksi lapsia kohtaan pitää osoittaa paremmuuttaan ja typeryyttään?

13

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ISÄ1

      Eiköhä se lahja ole hänen jonka nimi on pakeetin päällä ! Entä jos lahjan antaja on etävanhempi tai hänen vanhemmat(isovanhemmat) niin ei kai niitä anneta ei sukulaisille (no enpä antaisi siihen talouteen mitään jaettavaksi vaan odottaisin että lapset olisivat etävanhemman luona ja antaisin sinne vasta lahjani ).

      • Lahjojavain

        Tässä perheessä jaetaan äitipuolen toimesta lahjat uudelleen
        Lahjat halutaan saada hyvissä ajoin että äitipuoli ehtii käymään läpi ja vaihtaa saajan nimi, jos siltä tuntuu. Todella epämiellyttävää lasten kannalta ja näin lahjan antajan kannalta.
        Kai se on väärin jos ne lapsipuolet saa liikaa lahjoja
        Outoa vain että lasten isä hyväksyy tuollaisen lasten kohtelun, eikä puutu asiaan


      • ISÄ1
        Lahjojavain kirjoitti:

        Tässä perheessä jaetaan äitipuolen toimesta lahjat uudelleen
        Lahjat halutaan saada hyvissä ajoin että äitipuoli ehtii käymään läpi ja vaihtaa saajan nimi, jos siltä tuntuu. Todella epämiellyttävää lasten kannalta ja näin lahjan antajan kannalta.
        Kai se on väärin jos ne lapsipuolet saa liikaa lahjoja
        Outoa vain että lasten isä hyväksyy tuollaisen lasten kohtelun, eikä puutu asiaan

        Sen "puoliäidin"on oltava lissu... ...vastenmielinen olento ihmiseksi


    • pokeopkqlkw

      Heips. Meillä ei vaihdella uusperheessä nimilappuja, eikä oteta yhtään lahjaa keneltäkään pois, mutta uusperhe kun ollaan ja lapset vielä aika pieniä (eli todellakin siinä iässä jossa lasketaan että tasan tarkkaan tulee yhtä monta lahjaa), niin ostamme lahjoja niille, joilla joku paketti muutoin olis vähemmän.

      Pääasiassa meidän lähipiiri on jo oppinut vuosien varrella sen, että meille on tärkeää, että kaikkia lapsia kohdellaan tasapuolisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että molempien vanhemmat eli isovanhemmat ostavat samantasoiset lahjat aina molempien lapsille, biologiasta riittumatta. Näin tekee myös sisarukset.

      Nykyään siis lähinnä kummivanhempien lahjat ovat asia, joka pitää huomioida. Ennen joulua katsomme, että onko joku kummi ostanut lahjan vain omalle kummilapselleen ja joku kummi esimerkiksi yhteisen kaikille lapsille. Silloin kompensoimme tilannetta siten, että hankimme omat lahjat myös niille, joilla on paketti vähemmän.

      Jos meidän perheet (isovanhemmat, sisarukset) antaisivat esimerkiksi lahjat tai paremmat lahjat vain biologisille sukulaislapsilleen, niin minä ja puolisoni puututtais asiaan, tiukasti.

      Joskus aikoinaan on pitänyt puuttua, kun toiset isovanhemmat huomioivat yhden lapsista enemmän kuin muut. Ei ole tiukan keskustelun jälkeen toistunut. Tuntui ymmärtävän silloin, että tämä on meidän perhe, ja ollaan kokonainen paketti. Vuosien varrella tuntuu olevan nyt muillekin selvää.

      Ehkä se sinunkin tietämäsi uusperhe loppujen lopuksi yrittää vain ajatella lasten parasta, ettei kenellekään lapsista tule paha mieli? Keinona toimii minusta tosin lahjojen osto kuin nimilappujen vaihto... Jos lapset vielä uskovat joulupukkiin, niin se on ihan sama että keneltä mikäkin lahja on. Lasten silmissä merkitsee vain se, että kokevat saavansa yhtä paljon lahjoja.

      Vai miltä sinusta olisi lapsena tuntunut, jos sisarukset olis saaneet paljon enemmän lahjoja kuin sinä?

      • edellinen39

        Täytyy vielä lisätä, että lasten toisen kodin sukulaisten lahjat annetaan siellä lasten toisissa kodeissa. Ei ne lahjat meille tule. Meidän kotiin tulee vain minun, puolisoni tai meidän sukulaisten antamia lahjoja lapsille.

        Jos esimerkiksi jonkun lapsen toinen vanhempi tai toisen vanhemman sukulainen antaa lapselle lahjan, niin lapsi saa se toiseen kotiinsa, ja lahja pysyykin siellä. Täytyyhän lapsella olla leluja yms myös siellä toisen vanhemman luona. Eli siis kaikki jotka hankkivat lahjoja meidän perheen lapsille, tuntevat meidän koko perheen ja kaikki meidän lapset.


      • saritainen

        Niin se on meilläkin, että toisen vanhemman sukulaisten lahjat menee sinne toisen vanhemman luo. Olettaisin että yleensä se on niin. Sitä kautta ajatellen vähän ihmetyttää, että miksi aloittajan perheessä ne esikoiset muka sais ENEMMÄN lahjoja??? Vai antaako esimerkiksi lasten biologisen äidin sukulaiset lahjoja lapsille lapsen isän luokse???? Tms... Muutenhan tuo tuntuu ihan epäloogiselta.

        Musta lasten saamia lahjamääriä täytyy tavalla tai toisella tasata, on sitten uusperhe tai ydinperhe. Mutta ei sitä tasausta kieltämättä niin tehdä että nimilappuja muutetaan kysymättä lahjan antajalta. Mutta idiootille lahjan antajalle saa kyllä selventää, että perheen lapset ovat samalla viivalla. Jos ei sitä muuten tajua. Jos vaikka oma veljeni antaisi lahjan vain mun biologiselle lapselle mutta ei lapsipuolelleni, niin en ottais lahjaa vastaan ollenkaan. Kyllä minäkin annan lahjan hänen molemmille lapsilleen, tai annan hänen lapsilleen yhteisen lahjan.


    • HulluksiOnMennyt

      Onko jollekin tosiaankin epäselvää, KUKA tämänkin upean avauksen teki? Ihmeellistä, mikäli ette tunnista palstalla jo varmaankin vuosisadan sössöttäneen reppanan juttuja.

    • aatamijavveea

      Meillä myös katsottiin lajat etukäteen ja jaettiin sitten jokaiselle tasapuolisesti hyviä lahjoja. Miehen lapset kyllä itkivät vähän kun eivät saaneet parhaita lahjoja jotka olisi kuuluneet heille, mutta snaoimme että muuten mun lapset ei olisi saanut kuin roskaa. Minusta on hyvä että lajat jaetaan jokaiselle jotain. Miehen lasten äidin lajatkin menivätt uuteen jakoon, ja ihan kiva kun munkin lapset saivat kalliita barbeja.

      • Sun systeemi onkin sairas ! Lahja kuuluu sille jolle se on ostettu VAIN HÄNELLE JOLLE SE ON OSTETTU ! Jos isovanhemmat ovat ostaneet lahjan lapsenlapselle niin eisinun kuulu ROSVOTA OMILLE ÄPÄRÄKAKAROILLE NIITÄ


    • jklio

      Jos tietäisin, että omaien lastenlasteni lahjat jaettaisiin uuspuolison entisen liiton lapsille, siitä seuraisi kyllä jo oikeusasia. En todellakaan ymmärrä, että ne lahjat pitäisi jakaa jotenkin tasan, kummankin suvut ostavat lahjoja omien tapojensa mukaan ja lahjat kuuluvat niille lapsille, keille ne on alkujaan osoitettu.

      Minusta nämä uusperheet kyllä pitää saada ruotuun jollakin tavalla, nyt he ovat mitä suuremmassa määrin kaiken rikkojia herjaajia, en usko monenkaan todellisuudessa nauttivan siitä, että uuspuoliso moittii sukusi, lapsesi, vanhempasi, sisaruksesi, ystäväsi ja tuttavasi ja vaatii ja määrää.

      Eikä jo kellojasi la soitta, että tällaista persoonaa kutsutaan jollakin tapaa sairaaksi. Pitäisi mitä pikimmin päästä eroon tästä, muutoin hän aivopesee sinut ja elämäsi suunta on vain alaspäin. Heidän entiset eronsa ovat johtuneet juuri näistä syistä, vaikka nyt kuinka moittivat entistä puolisoaan.

      Terve ihminen ymmärtää myös tuon lahjojen ostamisen, ei toisen sukulaisilla ole velvoittaa ostaa lahjoja entisten liitojen lapsille, lapsilla on jo olemassa omat sukunsa. jotka ostavat lahjat jos niin on ollut heillä tapana. Eivät ne lapset sukujaan erossa menetä muutoin, jollei juuri ole juuri tuollainen sairas vanhempi, joka rikkoo lasten siteet omiin sukuihinsa ja yrittää määrittää uuden kumppaninsa suvun nyt ostamaan tasavertaiset lahjat näille lapsilleen. Ei kenenkään pidä suostua tuollaiseen vaateeseen.
      Kenenkään ei tarvitse juosta, jonkun uuspuolison määräysten ja tahtojen mukaan, vaikka hän yrittää aivopestä tietenkin oman lapseni eli nykykumppaninsa suorastaan unohtamaan ja vihaamaan omia vanhempiaan. Älkää missään nimessä lähtekö mukaan, vaan entistä tiiviimmin yrittää pitää yhteyttää omaan lapsenne ja lapsenlapsiinne, aina löytyy teitä siihen, kuitenkin ärsyttämättä liikaa tuota "petoa", jotta oma lapsenne saisi silmänsä auki ja osaisi itse lähteä tuosta hirvittävästä suhteesta.

      • mietivielätovi

        En nyt ihan ymmärrä kirjoitustasi... Meidän uusperheelle antaa lahjoja vain meidän suvut, ja meidän suvut ovat toki kaikkien perheen lapsille meidän avioliiton kautta sukua.

        Meille ei tule lahjoja esimerkiksi mieheni entisen tyttöystävän vanhemmilta, vaan he toimittavat lapsen lahjat lapsen äidin luokse. Eikä meille tuli lahjoja minun exäni vanhemmilta, vaan he toimittavat lasten lahjat heidän isänsä luokse.

        Meille tulee lahjoja minun ja mieheni vanhemmilta, sekä meidän sisaruksilta. Näiden meidän läheisten oletan toki kohtelevan kaikkia perheemme lapsia tasapuolisesti. Näin on olllutkin, ja hyvä niin. Toisinaan kuulee tarinoita, joissa isovanhemmat hyväksyvät vain verenperimältä omat lapsenlapset, mikä tuntuu aivan naurettavalta. Onneksi omat vanhempani laskevat myös mieheni lapsen täysin yhdeksi lapsenlapsekseen. Ja mieheni vanhemmat ovat mummo ja vaari myös minun biologisille lapsilleni.

        Meillä lapset, kaikki, olivat reilusti alle kouluikäisiä, kun meidän suhteemme alkoi. Lapset olivat siis kaikki 1-4v. Siinä iässä toki siteet muodotuvat tiiviimmiksi kuin esimerkiksi, jos vasta teininä tulee uusia sukulaisia elämään. Ymmärrän että niissä tilanteissa vaaditaan niin isovanhemmilta kuin isä/äitipuolelta erityistä asiaan panostamista. Pikkulasten kanssa sillä biologisella siteellä ei ole mitään merkitystä, vaan isovanhempia ovat ne, jotka ovat pienestä asti heidän kanssa olleet, biologiasta riippumatta.<3


    • jkuio

      mietiielätovi. Teidän entisten liittojen lapsilla on jo olemassa isovanhemmat, heidän äidin ja isän puolelta. Oletteko jotenkin ulkoistaneet nämä lastenne elämästä, sillä sitä se on, että nyt sinun vanhempasi ostavat miehen entisen liiton lapselle lahjoja ja toisinpäin, miehen vanhemmat sinun lapsillesi. Tämä kyllä aikamoista ruoskimista niitä ihan oikeita isovanhempia kohtaan ja varsinkin miehesi ex:n sukua kohtaan ja sinun ex:n sukua kohtaan. Minusta tämä on myös väärin näitä lapsia kohtaan myös.

      Ovatko vanhempanne niin rikkaita, että heiltä todella riittää ostaa näitä lahjoja, vai oletteko jollakin tavalla tuonet asian heille sellaisen esiin. Vai onko haluavatko vanhempanne tavallaan rangaista näitä ex:änne ja heidän sukujaan.

      Lapset kasvat ja tulevat tietämään sukujuurensa, heille saattaakin myöhemmin syntyä hyvin sekainen käsitys kaikesta, joka enemmän tuhoaa heitä kuin auttaa.

      Aika monelle isovanhemmalle on jo vaikeaa ostaa niitä lahjoja edes omille lapsenlapsilleen, saatikka vielä vieraille. Monet yrittävät tehdä kuitenkin vaikka mitä, voidakseen pitää edes jonkinlaisen yhteyden omaan lapseensa ja lapsenlapsiinsa, vaikka käytös olisi näinkin häikäilemätöntä, että vaaditaan ostamaan lahjat myös uusiopuolison entisen liiton lapsille. En tätä todellakaan kirjoittaisi jos en tietäisi näinkin julmasti toimittavan. nämä isovanhemmat yrittävät tinkiä omassa elämässään kaikesta, jopa velkaa tekevät, jotta voisivat täyttää näitä ylisuuria määräyksiä.

      Pyytäisin todellakin ajattelemaan ja todella syvältä näitä asioita. Ne eivät ole niin yksioikoisia lainkaan.

      • Niin noinhansekuuluukin mennä mitä nm.mietivielätovi kirjoitti ! Meillä ei ex:t eikä heidän vanhemmat vieraile eikä lähettele lahjoja ja mikäli ex:n puoleiset isovanhemmat haluaa tavata lapsen lapsia niin se onnistuu lasten ollessa etävanhemilla ! EX:T ON ULKOISTETTU MEIDÄN KODISTA/TALOUDESTA VIERAILIJOISTA


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe