ANTTI MÄKINEN

antttimäkinennn

Antti KUNINGAS Mäkinen - Maailman paras NHL Selostaja.

Buy viasat, listen ANTTI MÄKINEN.

#Valitseviasat #Anttimäkinen

19

1673

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kuningas.kielikouluun

   Muuten ihan hyvä, mutta osaa suomea huonosti. "Ilmeisemmin hän ei pelaa tässä erässä." Mies ei erota positiivia ja komparatiivia toisistaan. Urheiluselostaja ei juuri koskaan tarvitse komparatiivimuotoa "ilmeisemmin", sillä "ilmeisesti" on se, mitä hän tarkoittaa lähes aina.

   Oletan, että "ilmeisemmin" juontuu selostajan tavoittelemasta absoluuttisesta superlatiivista "mitä ilmeisimmin", joka on kuitenkin hänen kielikorvalleen liian vaikea, ja on ensin vääristynyt muotoon "mitä ilmeisemmin". Se ei ole suomea lainkaan. Sitten selostaja on lyhyyden vuoksi pudottanut sanan "mitä" kokonaan pois ja höpöttelee omituista suomeaan tajuamatta sanomansa merkitystä itse lainkaan.

   Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste.

   • Kuningas.kielikouluun

    "Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste."

    Tässä yksi lisää: "Summeri soittaa." "Soittaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin. Esimerkiksi: Summeri soittaa erän päättyneeksi. - Hän soittaa kitaraa. - Soita kelloa!

    Kuninkaan pitäisi sanoa: Summeri SOI. Toinen selostaja, jolla on vielä huonompi kielitaju ja joka käyttää soittaa-verbiä samalla tavalla väärin, on Mika Saukkonen (MTV).


   • Anonyymi
    Kuningas.kielikouluun kirjoitti:

    "Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste."

    Tässä yksi lisää: "Summeri soittaa." "Soittaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin. Esimerkiksi: Summeri soittaa erän päättyneeksi. - Hän soittaa kitaraa. - Soita kelloa!

    Kuninkaan pitäisi sanoa: Summeri SOI. Toinen selostaja, jolla on vielä huonompi kielitaju ja joka käyttää soittaa-verbiä samalla tavalla väärin, on Mika Saukkonen (MTV).

    Jokainen taaplaa tyylillään. Mitä väliä jos menee kieliopillisesti väärin nyt ei olla Lukion kokeessa vaan urheilussa jossa tunteet ovat pinnassa niin voi mennä sanat sekaisin


  • anttttimakinen

   Antti asuu tyylii Losis ni päässy suomi unohtuus.

   #valitseviasat #AnttiMäkinen

  • Kuningas.kielikouluun

   "Buy viasat, listen ANTTI MÄKINEN."

   Englanniksi: Subscibe to Viasat and listen to Antti Mäkinen

   Uusi esimerkki kuningas Mäkisen kielitaidosta: "Jokereiden alivoima on aina sujunut kuin rasvattu salama." Sanonta "kuin rasvattu salama" tarkoittaa, että jokin asia on tapahtunut poikkeuksellisen nopeasti. Selostajan mukaan Jokerit on siis pelannut kahden minuutin alivoiman alle kahdessa minuutissa.

   Mäkisen mukaan maalivahti "ottaa torjunnan". Suomen kielessä torjunta kuitenkin tehdään, sitä ei oteta. Yksinkertaisempaa olisi tietysti sanoa, että maalivahti torjuu.

   Mäkinen kertoi eilen, että joku puolustaja "pudotti maalille". Hän ei kuitenkaan maininnut, mitä puolustaja maalille pudotti. Mailansa? "Pudottaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin.

  • Kuningas.kielikouluun

   Mäkinen taitaa olla pienessä sievässä selostaessaan, koska näkee kaiken kahtena: "Kiekko meni yli laidan, mutta RANGAISTUKSIA ei tule." Miksi siitä tulisi useita rangaistuksia? Näkeekö kuningas Mäkinen sittenkin kahden kiekon menevän yli laidan, koska puhuu rangaistuksistakin monikossa?

   • Muitakin_on

    "Mäkinen taitaa olla pienessä sievässä selostaessaan, koska näkee kaiken kahtena"

    Ei hän ole ainoa. Myös Yleisradion A-studion toimittaja näkee haastateltavansa kahtena, koska sanoo Suojelupoliisin päällikölle: "Mitä te olette TEHNEET..." Teitittelymuoto on tietysti: Mitä te olette tehnyt...

    Vaikuttaisi, että myös Yleisradion toimittajien kielitaito on niin huono, että heistä voisi tulla jääkiekkoselostajia.


  • antttimakinennn

   Kuningas kuunneltavissa juuri tällä punaisella sekunnilla Yle PUHEen Nhl illassa !!

   #Valitseviasat #Anttimakinen

  • Kuningas.kielikouluun

   Nuorena selostajana Antti Mäkinen ei tiedä, että suomen kielessä ei ole desimaalipistettä. Hän höpöttää: kaksi PISTE neljä maalia. Mutta kuten tennisselostaja Jari Hedmanista ei pääse mitenkään muuten eroon kuin kytkemällä äänen pois, ei pääse Mäkisestäkään. Silloin kuitenkin katoavat kaikki äänet. Tenniksessä tämän vielä siedän, mutta lätkässä en. Siispä annan kielikorvani pilaantua ja kärsiä Mäkisen käsittelyssä.

   • Anonyymi

    Mäkinen on asiantunteva selostaja. Miksi pitää aina haukkua? Kritisoida voi muutenkin kun haukkumalla toisen ääntä että korvat menee jne ja ynnä muuta. Miinuksia on kaikissa selostajissa mutta ihmiset ovat niin outoja ja aina keskustelupalstalla kritisoidaan ja haukutaan julkkiksia esim Roope Salmista ja Juha Sipilää. Ja sitten haukutaan homoja ja muita vähemmistöjä Kaikista ei tarvitse tykätä mutta olisi maailma parempi paikka ilman narsistisuutta ja haukkumista. Ja älkää saastuttako maailmaa


  • Kaikkea_ei_voi_arvata

   Parhaillaan pelattavassa KHL:n ottelussa Maäkinen on lisännyt adverbin päätteen substantiiviin! Tämä on minulle ihan uutta. "Normisti" on väännetty substantiivista "normi". On kuitenkin helppo arvata, että Mäkinen tarkoittaa "normaalisti". Yhtä hyviä samanlaisia sanoja olisivat esimerkiksi: kirjasti, pöydästi ja seinästi.

   Sen sijaan minulla ei ole mitään käsitystä siitä mitä "huolella" merkitsee seuraavanlaisessa yhteydessä: "Hän rikkoo oikein huolella." Lähinnä tulee mieleen kunnollista suomea oleva "huolellisesti", mutta merkitys ei oikein sovi asiayhteyteen.

   • Anonyymi

    Paljonko haittaa? Eikse peli on se pää asia. Itse opiskelen selostajaksi


  • kaikki.kestetään

   Mäkisen kommentaattorikaveri sanoi Mäkisen olevan kielimies! He he! Ja Pariisi on Japanin pääkaupunki. Mäkinen luulee, että Jokerit ei vaihda itse pelaajiaan, koska häm sanoo Jokereiden "vaihdattavan". Joku muu siis vaihtaa pelaajat Jokereiden puolesta.

  • Hanhinaama

   Mäkinen on itsekeskeinen mlkku. Selostajan ei pitäisi nostaa itseään jalustalle, ja tuoda jatkuvasti esiin omaa muka erinomaista tietämystään jääkiekosta. Väittää myös olevansa monen ammattikiekkoilijan kaveri, jota on vaikea uskoa. Tää vajakki on yhtä oksettava kuin Esko Seppänen tai Aleksi Valavuori

   • Anonyymi

    Et taida tietää mitä tarkoittaa vajakki koska kun olen kuunnellut hänen selostusta niin ei se kyllä kuulosta vajaa älyiseltä


  • Anonyymi

   Toinen Viasatin huonosti suomea osaava selostaja on Mikko Innanen, joka selostaa jalkapalloa. Hän luulee sanan "sesonki" tarkoittavan kautta. Syynä lienee englannin sana "season", joka saattaa tarkoittaa sekä kautta että vuodenaikaa.

   Englanti vaikuttaa selostajiin monella tavalla. Lähes kaikki sanovat pelaajan olevan "lainalla" jostakin tai jossakin. Suomen kielessä ei olla "lainalla", vaan lainassa, vaikka englantilaiset sanovatkin "on loan".

  • Anonyymi

   Mäkisen tyyli ei kyllä itteä nappaa yhtään. Syynä just nuo kotiinpäin vetämiset (Suomi, Suomi, Suomi - Neutraalius täh?) ja turhat huudot, jotka johtuvat hänen yli-innokkuudestaan.

   • Anonyymi

    Innokas Mäkinen kyllä on, ja mielestään asiantuntijakin. Pari päivää sitten hän totesi kommentoidessaan erinomaisesti tuominneita tuomareita, että pelaajatkaan eivät tunnu tietävän, mistä heitä rangaistaan ja ketä rangaistaan.

    Yllättymistä näytteleminen on toki aivan normaalia toimintaa niin lätkän kuin futiksenkin pelaajilta. Luulisi Mäkisenkin sen huomanneen. Pelaajathan ovat lähes aina mielestään syyttömiä, ja rangaistus on aiheeton. Tällä kertaa tuomio tuli korkeasta mailasta, jota Mäkinen ei ollut huomannut.

    Hidastuksesta näkyi selvästi, että maila osui vastustajan kasvoihin. Ei Mäkinen jäänyt sanattomaksi tässäkään: "Ei maila silti korkealla käynyt." Mäkisen mukaan jäähyä ei kaiketi olisi pitänyt tuomita pelkästä mailan leukaan osumisesta.


  • Anonyymi

   Karmeaa kuraa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   571
   4489
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   559
   3954
  3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   204
   3585
  4. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1775
  5. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1579
  6. 65
   1484
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1125
  8. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   587
   1013
  9. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   94
   996
  10. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   909
  Aihe