ANTTI MÄKINEN

antttimäkinennn

Antti KUNINGAS Mäkinen - Maailman paras NHL Selostaja.

Buy viasat, listen ANTTI MÄKINEN.

#Valitseviasat #Anttimäkinen

19

2977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuningas.kielikouluun

      Muuten ihan hyvä, mutta osaa suomea huonosti. "Ilmeisemmin hän ei pelaa tässä erässä." Mies ei erota positiivia ja komparatiivia toisistaan. Urheiluselostaja ei juuri koskaan tarvitse komparatiivimuotoa "ilmeisemmin", sillä "ilmeisesti" on se, mitä hän tarkoittaa lähes aina.

      Oletan, että "ilmeisemmin" juontuu selostajan tavoittelemasta absoluuttisesta superlatiivista "mitä ilmeisimmin", joka on kuitenkin hänen kielikorvalleen liian vaikea, ja on ensin vääristynyt muotoon "mitä ilmeisemmin". Se ei ole suomea lainkaan. Sitten selostaja on lyhyyden vuoksi pudottanut sanan "mitä" kokonaan pois ja höpöttelee omituista suomeaan tajuamatta sanomansa merkitystä itse lainkaan.

      Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste.

      • Kuningas.kielikouluun

        "Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste."

        Tässä yksi lisää: "Summeri soittaa." "Soittaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin. Esimerkiksi: Summeri soittaa erän päättyneeksi. - Hän soittaa kitaraa. - Soita kelloa!

        Kuninkaan pitäisi sanoa: Summeri SOI. Toinen selostaja, jolla on vielä huonompi kielitaju ja joka käyttää soittaa-verbiä samalla tavalla väärin, on Mika Saukkonen (MTV).


      • Anonyymi
        Kuningas.kielikouluun kirjoitti:

        "Muitakin kielellisiä omituisuuksia Mäkisen suomessa on, mutta niistä joskus toiste."

        Tässä yksi lisää: "Summeri soittaa." "Soittaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin. Esimerkiksi: Summeri soittaa erän päättyneeksi. - Hän soittaa kitaraa. - Soita kelloa!

        Kuninkaan pitäisi sanoa: Summeri SOI. Toinen selostaja, jolla on vielä huonompi kielitaju ja joka käyttää soittaa-verbiä samalla tavalla väärin, on Mika Saukkonen (MTV).

        Jokainen taaplaa tyylillään. Mitä väliä jos menee kieliopillisesti väärin nyt ei olla Lukion kokeessa vaan urheilussa jossa tunteet ovat pinnassa niin voi mennä sanat sekaisin


    • anttttimakinen

      Antti asuu tyylii Losis ni päässy suomi unohtuus.

      #valitseviasat #AnttiMäkinen

    • Kuningas.kielikouluun

      "Buy viasat, listen ANTTI MÄKINEN."

      Englanniksi: Subscibe to Viasat and listen to Antti Mäkinen

      Uusi esimerkki kuningas Mäkisen kielitaidosta: "Jokereiden alivoima on aina sujunut kuin rasvattu salama." Sanonta "kuin rasvattu salama" tarkoittaa, että jokin asia on tapahtunut poikkeuksellisen nopeasti. Selostajan mukaan Jokerit on siis pelannut kahden minuutin alivoiman alle kahdessa minuutissa.

      Mäkisen mukaan maalivahti "ottaa torjunnan". Suomen kielessä torjunta kuitenkin tehdään, sitä ei oteta. Yksinkertaisempaa olisi tietysti sanoa, että maalivahti torjuu.

      Mäkinen kertoi eilen, että joku puolustaja "pudotti maalille". Hän ei kuitenkaan maininnut, mitä puolustaja maalille pudotti. Mailansa? "Pudottaa" on transitiiviverbi eli vaatii objektin.

    • Kuningas.kielikouluun

      Mäkinen taitaa olla pienessä sievässä selostaessaan, koska näkee kaiken kahtena: "Kiekko meni yli laidan, mutta RANGAISTUKSIA ei tule." Miksi siitä tulisi useita rangaistuksia? Näkeekö kuningas Mäkinen sittenkin kahden kiekon menevän yli laidan, koska puhuu rangaistuksistakin monikossa?

      • Muitakin_on

        "Mäkinen taitaa olla pienessä sievässä selostaessaan, koska näkee kaiken kahtena"

        Ei hän ole ainoa. Myös Yleisradion A-studion toimittaja näkee haastateltavansa kahtena, koska sanoo Suojelupoliisin päällikölle: "Mitä te olette TEHNEET..." Teitittelymuoto on tietysti: Mitä te olette tehnyt...

        Vaikuttaisi, että myös Yleisradion toimittajien kielitaito on niin huono, että heistä voisi tulla jääkiekkoselostajia.


    • antttimakinennn

      Kuningas kuunneltavissa juuri tällä punaisella sekunnilla Yle PUHEen Nhl illassa !!

      #Valitseviasat #Anttimakinen

    • Kuningas.kielikouluun

      Nuorena selostajana Antti Mäkinen ei tiedä, että suomen kielessä ei ole desimaalipistettä. Hän höpöttää: kaksi PISTE neljä maalia. Mutta kuten tennisselostaja Jari Hedmanista ei pääse mitenkään muuten eroon kuin kytkemällä äänen pois, ei pääse Mäkisestäkään. Silloin kuitenkin katoavat kaikki äänet. Tenniksessä tämän vielä siedän, mutta lätkässä en. Siispä annan kielikorvani pilaantua ja kärsiä Mäkisen käsittelyssä.

      • Anonyymi

        Mäkinen on asiantunteva selostaja. Miksi pitää aina haukkua? Kritisoida voi muutenkin kun haukkumalla toisen ääntä että korvat menee jne ja ynnä muuta. Miinuksia on kaikissa selostajissa mutta ihmiset ovat niin outoja ja aina keskustelupalstalla kritisoidaan ja haukutaan julkkiksia esim Roope Salmista ja Juha Sipilää. Ja sitten haukutaan homoja ja muita vähemmistöjä Kaikista ei tarvitse tykätä mutta olisi maailma parempi paikka ilman narsistisuutta ja haukkumista. Ja älkää saastuttako maailmaa


    • Kaikkea_ei_voi_arvata

      Parhaillaan pelattavassa KHL:n ottelussa Maäkinen on lisännyt adverbin päätteen substantiiviin! Tämä on minulle ihan uutta. "Normisti" on väännetty substantiivista "normi". On kuitenkin helppo arvata, että Mäkinen tarkoittaa "normaalisti". Yhtä hyviä samanlaisia sanoja olisivat esimerkiksi: kirjasti, pöydästi ja seinästi.

      Sen sijaan minulla ei ole mitään käsitystä siitä mitä "huolella" merkitsee seuraavanlaisessa yhteydessä: "Hän rikkoo oikein huolella." Lähinnä tulee mieleen kunnollista suomea oleva "huolellisesti", mutta merkitys ei oikein sovi asiayhteyteen.

      • Anonyymi

        Paljonko haittaa? Eikse peli on se pää asia. Itse opiskelen selostajaksi


    • kaikki.kestetään

      Mäkisen kommentaattorikaveri sanoi Mäkisen olevan kielimies! He he! Ja Pariisi on Japanin pääkaupunki. Mäkinen luulee, että Jokerit ei vaihda itse pelaajiaan, koska häm sanoo Jokereiden "vaihdattavan". Joku muu siis vaihtaa pelaajat Jokereiden puolesta.

    • Hanhinaama

      Mäkinen on itsekeskeinen mlkku. Selostajan ei pitäisi nostaa itseään jalustalle, ja tuoda jatkuvasti esiin omaa muka erinomaista tietämystään jääkiekosta. Väittää myös olevansa monen ammattikiekkoilijan kaveri, jota on vaikea uskoa. Tää vajakki on yhtä oksettava kuin Esko Seppänen tai Aleksi Valavuori

      • Anonyymi

        Et taida tietää mitä tarkoittaa vajakki koska kun olen kuunnellut hänen selostusta niin ei se kyllä kuulosta vajaa älyiseltä


    • Anonyymi

      Toinen Viasatin huonosti suomea osaava selostaja on Mikko Innanen, joka selostaa jalkapalloa. Hän luulee sanan "sesonki" tarkoittavan kautta. Syynä lienee englannin sana "season", joka saattaa tarkoittaa sekä kautta että vuodenaikaa.

      Englanti vaikuttaa selostajiin monella tavalla. Lähes kaikki sanovat pelaajan olevan "lainalla" jostakin tai jossakin. Suomen kielessä ei olla "lainalla", vaan lainassa, vaikka englantilaiset sanovatkin "on loan".

    • Anonyymi

      Mäkisen tyyli ei kyllä itteä nappaa yhtään. Syynä just nuo kotiinpäin vetämiset (Suomi, Suomi, Suomi - Neutraalius täh?) ja turhat huudot, jotka johtuvat hänen yli-innokkuudestaan.

      • Anonyymi

        Innokas Mäkinen kyllä on, ja mielestään asiantuntijakin. Pari päivää sitten hän totesi kommentoidessaan erinomaisesti tuominneita tuomareita, että pelaajatkaan eivät tunnu tietävän, mistä heitä rangaistaan ja ketä rangaistaan.

        Yllättymistä näytteleminen on toki aivan normaalia toimintaa niin lätkän kuin futiksenkin pelaajilta. Luulisi Mäkisenkin sen huomanneen. Pelaajathan ovat lähes aina mielestään syyttömiä, ja rangaistus on aiheeton. Tällä kertaa tuomio tuli korkeasta mailasta, jota Mäkinen ei ollut huomannut.

        Hidastuksesta näkyi selvästi, että maila osui vastustajan kasvoihin. Ei Mäkinen jäänyt sanattomaksi tässäkään: "Ei maila silti korkealla käynyt." Mäkisen mukaan jäähyä ei kaiketi olisi pitänyt tuomita pelkästä mailan leukaan osumisesta.


    • Anonyymi

      Karmeaa kuraa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe