Kissa oksentaa muutaman päivän välein

surullinenjahuolissaan

Kissani oksentelee siis aika usein. Kestänyt jo useamman kuukauden ja on luultu, että se menee ohi. Ja on mennytkin. On saattanut oksentaa usein ja sitten ei oksenna taas pitkään aikaan. Nyt oksentaa taas muutaman päivän välein. Se vain yhtäkkiä alkaa köhimään kunnes oksentaa kokonaisten ruokakönttien näköisiä paloja jonkinlaisen nesteen kera. Ei ole karvapalloja vaan ihan oksennusta.
Käytöksessä ei ole viimeaikoina ollut suuria muutoksia paitsi se, että se on hyvin hellyydenkipeä. Hakeutuu syliin ja puskee jatkuvasti, enemmän kuin ennen. Matokuurit on tietääkseni kunnossa.
Se syö aika vähän. Käy ulkona ja on aika reipas, ei vaikuta heikolta, väsyneeltä tai kuivuneelta. Vähän tullut säikymmäksi kuin yleensä. Säikähtää ääniä helpommin kuin ennen. Sen ruokavalio on monipuolinen. Syö kaikkea paitsi ankkaa, eli saa kyllä tarpeeksi monipuolisesti proteiineja, joten ei varmaankaan ole ruoka-allergiasta kyse.
Se on noin 9 vuotias leikattu poikakissa. Ei sairaus historiaa. Eläinlääkärissä käytiin kyllä joitain kuukausia sitten, kun sillä oli paha haava tassussa. Sai silloin antibioottikuurin ja kipulääkkeitä.

Tässä todennäköisesti täytyy lähteä eläinlääkäriin, mutta arvostaisin todella kaikkea apua ja haluaisin kuulla mahdollisia kokemuksianne kissan oksentelusta. Olen hyvin huolissani. Kissa on erittäin tärkeä minulle.

12

6615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitoauttaa

      Meillä ainakin oksentelu loppuu, kun antaa matokuurin. Nykyisin teen sen jo silloin, kun kissa alkaa kakomaan ylimääräisiä kertoja, noin 2-3 kertaa vuodessa. Axilurin voi jauhaa ja sotkea ruuan sekaan, kolmena perättäisenä päivänä.Harjaamalla voi estää karvapallojen muodostumisen. Jos kissalla selvästi käytös muuttuu, piileksii ja nukkuu paljon, on jostain vakavammasta kysymys.

    • Omakissavoihyvin

      Leveäheisimato mahdollinen. Tavalliset matolääkkeet ei siihen tehoa tehoa, mutta ihmisille tarkoitettu lääke Kontal käy ja on lisäksi edullinen. Sitä saa apteekista 4 tbl pakkauksessa. Kissalle riittää kerta-annos 1/4 tbl, siinä se.

      Karvan kertyminen toinen mahdollisuus. Parafiiniöljyä 1 ml painokiloa kohti ( 1 tl ), sen saa laitettua vaikkapa sormenpäällä suupielestä suuhun. On oltava varovainen, ettei mene henkeen (keuhkoihin), annetaan muutamina päivinä.

      Aina voi olla kyllä jotain vakavaakin, kuten suoli mennyt tuppeen, tai esim. kasvain.

    • kasvain

      Vaikuttaa pahanlaatuiselta kasvaimelta. Uskon vahvasti kissasi pois lähtöön. Kissasi ei näe tervettä päivää.

      • Anonyymi

        Olet ilkeä


    • kisulimisulissa

      Kissan oksenteluun on monenlaisia syitä: karvan nieleminen, ruoka, stressi, lääkitykset. Kerran oman kissamme usein esiintyvän oksentelun syyksi paljastui nojatolissa oleva villashaali jonka päällä kissa nukkui ja sai siitä villakuituja turkkiinsa ja sen kautta suuhunsa.

      Sairauksien pois sulkemiseksi kannattaa käyttää kissa verikokeissa; kilpirauhanen, maksa, munuaiset ym.
      Kymmentä vuotta lähestyvillä kissoilla sairauksien riski on jo kasvanut ja verikokeet kannattaa ottaa vuosittain. Meidän kissamme sairastui n. 10-vuotiaana kilpirauhasen liikatoimintaan. Munuaisten vajaatoiminta on myös yleinen ikääntyvän kissan sairaus. Oksentelun syy ei välttämättä ole mikään sairaus mutta kannattaa tutkia sekin mahdollisuus.

    • Vam

      Mun kissalla oli maksassa kasvain. Oksensi välillä päiväkausia ja oli aikoja kun ei oksentanut ollenkaan.Verikokeilla ei selvinnyt, vasta ultrassa sai selville.Yritettiin leikata kasvain, mutta ei ollut mahdollista, joten kissa pääsi ikiuneen, oli 13v.

    • catwelfare

      Se, että kissa hotkii ruokansa liian nopeasti, johtaa usein oksenteluun. Ratkaisu: rRoka jaetaan 4:ään pieneen ateriaan päivässä, ja kuivamuona laitetaan aktiviteettileluihin, jolloin kissa ei pysty syömään niin nopeasti, että oksentaa (aktiviteettipallot, -labyrintit jne). Yksi syy voi olla myös kissan refluksitauti, joka on kissalle vaivalloinen ja kivulias, ja johon saa lääkkeet eläinlääkäriltä.

    • ettaidajaksaakkaan

      Voi syödä ulkona jotain sopimatonta.Voi olla tauteja saanut ulkona.Jospa ottasit vastuuta siittä, veisit el,ja hoitasit kuntoon.Ja sitten kattsit,ettei syö mitä tahansa pihasta.Tai anna jollekkin joka osaa hoitaa, ja viittii vahtia sitä ;)

    • NinnuKoo

      Hei! Jos kissa oksentaa useammin kuin kerran 2 kuukaudessa on kyseessä jonkinlainen fysiologinen ongelma - myöskään karvapallojen oksentelu tätä useammin ei ole normaalia. Kyseessä voi olla ruoka-aineallergia, madot, ohi menevä tulehdus tai jotain vakavampaa - esim. IBD, muu tulehdus tai syöpä. Mene välittömästi kissasi kanssa eläinlääkäriin. Lääkäri haluaa todennäköisesti ensin kokeilla ruokavaliolla (allergiaruokaa), mutta itse pyytäisin myös välittömästi vatsaontelon ultran vaikka vain varmuuden vuoksi, koska oksentelu on jatkunut jo kauemmin.

      Oma kissani alkoi oksennella kroonisesti ja samoin vaihtelevasti alkuvuodesta 2016. Kesällä kokeilimme allergiaruokaa 2 kk tuloksetta. Ultrassa paljastui paha tulehdus vatsaontelossa, joka mutatoitui lopulta hyvin aggressiiviseksi lymfoomaksi eli syöväksi muutama kuukausi ultran jälkeen vain muutama viikko tulehdusdiagnoosin jälkeen. Kissa - niin ikään minulle hyvin rakas - jouduttiin lopettamaan 9-vuotiaana, vain alle 3 kk:n intensiivisen hoidon ja tutkimisen jälkeen. Koko tarina on täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14598348/kissan-oksentelu-ei-ole-normaalia

      Toivottavasti teillä syyksi paljastuu jotain muuta :) Nopea reagointi ja tutkiminen on näissä asioissa joka tapauksessa tärkeintä!!

    • catspit

      Jos se on syönyt esim. Hiiren niin saattaa oksennella sen jämiä ulos.

    • Anonyymi

      Eläinlääkäriin. Terve kissa ei oksentele tuolla tavoin.
      Minun kakoo vain jos sillä on pitempi ruohon lehti mahaan mennyt,harvoin. Silloin se oksentaa sen plus lähes kirkasta limaa vähän.
      Ei muutoin oksentele.
      Milloin kissa on viimeksi tutkittu perusjutut? ( Sydämen toiminta,keuhkojen, perusverikokeet,eli verensokeri,munuaiskokeet sun mikä kuuluu periskokeisiin?) Etenkin jos outoja oireita on yli viikon,täytyisi lähteä tutkituttamaan.
      Ruokintaham on kunnossa,ja matolääke on aina Axilur? Se on ainoa hyvä laajakirjoinen.

    • Anonyymi

      Hei! Meidän 12 vuotias leikattu uroskissa on oksennellut jo pitkän aikaa 6-8 x kuukaudessa. Sillä on todettu KILPIRAUHASEN LIIKATOIMINTA,ja nyt on aloitettu kissan kilpirauhaslääke. Aiemmin söi ihmisten lääkettä, tyrazolia, muttei kestänyt sitä, vaan lopetti kokonaan syömisen.Muuten kissa on voinut hyvin, karva kiiltää ainoastaan paino on tippunut valtavasta ruokahalusta huolimatta( syö raakaravintoa eli lijaa). Käytä kissasi lääkärissä ja otata verikokeet,niin selviää mistä on kyse.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe