Prepaid-liittymän jäljittäminen?

prepaidinjäljitys

Minua kiinnostaisi tietää miten prepaid-liittymän jäljittäminen onnistuu.

Jos ostaa puhelimen uutena käteisellä ja prepaid-liittymän käteisellä eikä puhelimen oston yhteydessä anna takuukuittiin ainakaan omaa nimeään niin mitenkä tuon liittymän käyttäjän pystyy selvittämään? Mielestäni ei mitenkään koska mitään henkilötietoja ei jää talteen. Tietysti turvakameratallenne jää puhelinliikkeestä ja kioskista, mutta kauanko noitakin säilytellään ymv.

17

367

  Vastaukset

  • Tietysti pystyy sillä tavalla, että jos laite on päällä tai edes akku siinä on kiinni ja akussa virtaa niin laite saa olla sammuksissakin niin silti pystyy poliisi operaattorin kanssa selvittämään varsinkin kaupunkialueella hyvin tarkkaan missä puhelin on puhutaan 1-2 metrin tarkkuudella. Vaikka puhelin olisi suljettu eli virta laitettu pois päältä, mutta akku kuitenkin jätetty puhelimeen kiinni niin poliisi voi operaattorin avustuksella avata puhelimen mikrofonin ja kameran ja seurata sinua niin ettet sitä huomaa.

   Jos aiot laitteella jotain laitonta tehdä (herjata, uhkailla, ymv.) niin oma puhelin pitää jättää kotiin ja matkustaa toiselle paikkakunnalle tätä varten hankitun laitteen kanssa ja kytkeä akku kiinni laitteeseen vasta siellä toisella paikkakunnalla, tehdä asiat ja irroittaa akku ja palata. Missään nimessä akkua ei saa jättää kiinni puhelimeen ja kamera pitää peittää markerilla sekä mikrofoni työntää täyteen esim. vahaa tai siis yksinkertaisesti olla vain hiljaa eli yhtäkään sanaa puhumatta, jotta siitä ei saa mitään tallennetta.

   • Meinaatko että puhelimissa on piiri joka on yhteydessä verkkoon, jolla saadaan se herätettyä, vaikka puhelin olisi sammutettu? Mistä löytyisi tästä lisätietoa? Onko Snowdenin vuodoissa dokumentaatiota? Jos puhelin olisi sammutettuna yhteydessä verkkoon, niin sehän havaittaisiin siitä, että puhelimen akku kuluisi. Tietenkin jos se puhelin käynnistyisi vain välillä ja käväisisi verkossa, niin akkua ei kuluisi niin paljon. Sen täytyisi olla säännöllisin väliajoin käynnistyvä ominaisuus. Vai millä signaalilla puhelin pystyttäisiin herättämään, senhän pitäisi kuunnella koko ajan?

    Eihän useimmista nykyajan älypuhelimista löydy edes sellaista kellopiiriä, että herätyskello toimisi sammutettuna! Hyvä että kello pysyy ajassa. Jollahan herättää sammutettunakin, kun siinä on kunnon piirit ja softat. Samoin kunnon Symbian-älypuhelimet kuten Suomessa valmistettu Nokia E71.


   • Kaveri jäi tuolla tavalla kiinni kun poliisi pystyi kuuntelemaan hänen puhelintaan aukaisemalla mikrofonin vaikka puhelin oli ollut sammutettuna. Se ei viranomaisia estä, mutta en tiedä saavatko kameraa auki se vaatii jo varmaan paljon enemmän virtaa.

    Kyllä nuo älypuhelimet ovat yhteydessä puhelinverkkoon vaikka ovatkin sammutettuna. Onhan niitä monissa katoamistapauksissa ollut juttua, että vaikka puhelin on ollut sammutettuna niin silti se on pystytty paikantamaan. Kyllä se liikennöi vaikka näytössä ei mitään näkyisikään.


   • Monissa katoamistapauksissa? En ole koskaan kuullut, että puhelin olisi sammutettuna (siis ei pelkästään näyttö pimentyneenä, vaan sammutus virtanapilla) paikannettu katoamistapauksissa. Puhelimen edellinen sijainti juuri ennen sen sammuttamista voidaan toki selvittää.


   • Ei kyllä pidä paikkaansa nimittäin kaveri on jääny kiinni talousrikoksista juuri sillä tavalla että matkapuhelinta on kuunneltu tilanteissa jossa hän on pitäny sitä sammutettuna eli on katkaissut siitä virrat eli sammuttanut puhelimen. Puhelin on yhteydessä matkapuhelinverkkoon vaikka siitä olisi virrat katkaistu ei siis pelkkä näyttö sammutettu vaan virta katkaistu.


   • sille sun kaverilles on kytät heittäneet troijalaisen takaporttiohjelman puhelimeen silloin kun se on ollut päällä. Sitten kun kaverisi on sen sammuttanut niin näyttö tietysti on ollut aivan pimeä ja ulkoisesti puhelin näyttänyt siltä, että siitä on virrat pois kytketty, mutta piirilevyssä, antennissa ymv on täydet tehot ja puhelin on viranomaisten hallinnassa. Tämän takia luuria ei pidä ikinä pitää lähellä jos puhuu arkaluontoisia asioita jos siitä ei saa akkua otettua irti.


   • SuuriaVaitteita kirjoitti:

    Meinaatko että puhelimissa on piiri joka on yhteydessä verkkoon, jolla saadaan se herätettyä, vaikka puhelin olisi sammutettu? Mistä löytyisi tästä lisätietoa? Onko Snowdenin vuodoissa dokumentaatiota? Jos puhelin olisi sammutettuna yhteydessä verkkoon, niin sehän havaittaisiin siitä, että puhelimen akku kuluisi. Tietenkin jos se puhelin käynnistyisi vain välillä ja käväisisi verkossa, niin akkua ei kuluisi niin paljon. Sen täytyisi olla säännöllisin väliajoin käynnistyvä ominaisuus. Vai millä signaalilla puhelin pystyttäisiin herättämään, senhän pitäisi kuunnella koko ajan?

    Eihän useimmista nykyajan älypuhelimista löydy edes sellaista kellopiiriä, että herätyskello toimisi sammutettuna! Hyvä että kello pysyy ajassa. Jollahan herättää sammutettunakin, kun siinä on kunnon piirit ja softat. Samoin kunnon Symbian-älypuhelimet kuten Suomessa valmistettu Nokia E71.

    Ihmiset sekoittaa modatut puhelimet normaaleihin. Tiedustelupalvelut modaa puhelimia niin, ettei ne varsinaisesti mene pois päältä. Normaali puhelin ei lähetä mitään ollessaan pois päältä. Ajatus, että puhelin jotain lähettelisi olisi käsittämätön ajatellen lentoturvallisuutta tai sairaaloita.


   • onnistuukyllä kirjoitti:

    Ei kyllä pidä paikkaansa nimittäin kaveri on jääny kiinni talousrikoksista juuri sillä tavalla että matkapuhelinta on kuunneltu tilanteissa jossa hän on pitäny sitä sammutettuna eli on katkaissut siitä virrat eli sammuttanut puhelimen. Puhelin on yhteydessä matkapuhelinverkkoon vaikka siitä olisi virrat katkaistu ei siis pelkkä näyttö sammutettu vaan virta katkaistu.

    vai että talousrikoksista. olemattomia tavaroita myynyt


  • Ja hopöhöpöt Kun puhelin on suljettu niin se on kiinni ja sillä siisti. Kun virrat on katkaistu niin ei se mitään lähhetä minnekään.

   Pelkkää agenttitarinoiden naurettavia uskomuksia. Kellot ja muut ajastimet ei tarvi mitään tukiaasemayhteyksiä.

  • "Matkapuhelimen paikantaminen on teknisesti helppoa. Paikannus on kytketty suoraan hätäkeskuksen tietojärjestelmäominaisuuteen: paikka ilmestyy yhdellä klikkauksella kartalle, ja tapahtuma vie korkeintaan kymmenen sekuntia.

   Riittää, että puhelimessa on virta päällä. Jollei ole, hätäkeskus saa teleoperaattorin kautta selville, mihin tukiasemaan puhelin on ollut viimeksi liittyneenä. Myös prepaid-liittymän paikannus onnistuu, mikäli liittymällä on soitettu hätänumeroon tai hätäkeskuksessa tiedetään numero muuten. Jos taas prepaid on suljettuna olevassa puhelimessa, numeron avulla voidaan selvittää, minkä operaattorin prepaidista on kyse ja operaattorille faksataan paikannuspyyntö."

   http://yle.fi/uutiset/3-6310371

   -----

   Jos puhelinta käytetään johonkin rikolliseen toimintaan ja poliisi alkaa seurata sen liikennettä ja paikannustietoja niin silloin kun puhelin on päällä kytät heittävät sinne troijalaisen, joka pitää mikrofonin ja antennin virtautettuina vaikka puhelin olisikin kytkettynä pois päältä.

   • Ei kukaan fiksu käytä mitään älypuhelimia tuollaisiin touhuihin. Nokian 1100 ja muut vastaavat vanhat mallit eivät taatusti paljasta olinpaikkaansa jsilloin kun puhelin on suljettu ja siis virrat pois. Joka toisin väittää ei ymmärrä mitään. Jos toisin väittää, niin linkki vaan esiin, niin voin kumota sen tiedon ja osoittaa, että väittäjä on ääliö.


   • Nokiabanaani kirjoitti:

    Ei kukaan fiksu käytä mitään älypuhelimia tuollaisiin touhuihin. Nokian 1100 ja muut vastaavat vanhat mallit eivät taatusti paljasta olinpaikkaansa jsilloin kun puhelin on suljettu ja siis virrat pois. Joka toisin väittää ei ymmärrä mitään. Jos toisin väittää, niin linkki vaan esiin, niin voin kumota sen tiedon ja osoittaa, että väittäjä on ääliö.

    Näin on. Mulla on varalla 40 vanhaa nokialaista. Ja lisää saa koko ajan kun vähänkin osaa etsiä oikeista paikoista. 5-10e saa nykyään erittäin hyväkuntoisia puhelimia. Ja kun sulkee niin mihinkään tolppaan ei paikannu.


   • Kyllä pystyy jos poliisi heittää sinne troijalaisen... sitten voi puhelimellasi tehdä sinivuokot mitä lystäävät ja nauravat sulle kuinka vitun tyhmä olet :D


   • Kertokaa miten ne "heittävät" sen troijalaisen sinne. Ei mitenkään, jos ei mitään ite lataa siihen.


  • Voinko seurata oman matkapuhelimen reittiä netistä?

   • Tunnetko Oman ? Se on rikollista tuo Omanin seuraaminen.


  • Mitä jos älypuhelin prepaidilla ilman nettiliittymää? Lähettääkö sovellukset jotain paikannustietoja ilman nettiä?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   174
   9052
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   118
   3843
  3. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   130
   3632
  4. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   56
   847
  5. Johanna Tukiainen viety hoitoon?

   Vuosien sekakäyttö ja perintönä kulkeva mielisairaus johti lopulta hullujen huoneelle. Siellä on hyvä harhaisen hoitaa päänsä kuntoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   717