Tukiperheelle maksettava korvaus

hhtl

Keskustelin erään tutun kanssa, jonka kaksi lasta ovat joka neljäs viikonloppu tukiperheessä.

Lapset ovat aivan normaaleja ja äitikin käy vakituisesti töissä. Ainoa ongelma on ollut lasten isä, alkoholisoitunut pilveä polttava nahjus, joka nyt tämän vuoden aikana on saatu lempattua pihalle. Mitään väkivaltaa perheessä ei ole ollut.

Lapset ovat siis kerran kuussa pe ilta - su ilta lapsettomalla pariskunnalla. Parikunta ei ilmeisesti saa omia lapsia. Tytöt viihtyvät perhessä hyvin, ja viikonloput maalla tuovat mukavaa vaihtelua arkeen.

Mutta kun kuulin että tukiperheelle maksettaisiin 300e / lapsi viikonlopusta ja kilometrikorvaukset, kun hakevat monasti lapset kotoa asti, suorastaan "järkytyin" veronmaksajana. Toivon että lasten äti olisi käsittänyt korvaussumman väärin.

Kilometrikorvaukset toki ymmärrän, mutta mihin perustuu 150e/vrk. / lapsi maksettava korvaus? En tiedä tulkitaanko tämä tuloksi, eli joutuuko tuosta maksamaan veroa. Mutta mikäli kyse on vaan kulukorvauksesta, tuntuisi että 50e/ vrk. olisi jo riittävä, mikäli oikeasti haluaa lapsia auttaa ja hoitaa.

Lisäksi lasten äitille oli sosiaalitoimistosta sanottu, että näistä korvaussummista EI sitten saisi puhua.

35

35628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Julkistatietoaon

      Olikohan niin että korvaussummat on kuntakohtaisia jotka määrät perusturvalautakunnat vahvistavat. Julkista tietoa summat jokatapauksessa on. Pitäähän veronmaksajien saada tietää mitä yhteisillä rahoilla ostetaan.

      • putkitelkku

        Eivät ne verovarat ole mitään yhteisiä tai mitenkään enää sinun. Kun monirotuinen valtio on ne kerran ryöstänyt poliisin tuliaseiden tuella, niin silloin niiden hallinta siirtyy valtiolle.

        Tuo "yhteiset rahat" ja "yhteisesti päätetyt lait" on yksinkertaisille tuputettua hevonpaskaa. Ne rahat on sen, joka ne on ottanut haltuunsa ja niitä myös käyttääkin.

        Kannattaa ottaa realistinen suhtautuminen tilanteeseen.


      • känsäjalat

        Eräässä huonolaatuisessa sijaisperheessä hoitelivat asian siten, että perheen omat aikuiset, toisissa kaupungeissa asuvat lapset alkoivat tukiperheiksi vanhemmillaan oleville sijoitetuille lapsille. Eli vanhempien pitäessä lomapäiviään, he kiikuttivat lapset omille lapsilleen. vanhemmat pääsivät ilmaiseksi tapaamaan omia lapsiaan ja heidän lapsensa saivat korvaukset. Täydellisesti pyrkivät hyötymään sijoitetuista lapsista. lapset otettiin sitten kuitenkin pois tuosta AHNEESTA ja HUONOLAATUISESTA sijaisperheestä, kun kaltoin kohtelu viimein vuosien jälkeen paljastui.

        Nuolkoon nuo röyhkeät inhokit näppejään ja känsäisiä suuria jalkojaan.


      • Anonyymi

        Taisivat minun lapseni olla hetken noiden armoilla. Kunnes paljastui väkivaltaa sun muuta. Toimivat tukiperheenä tuolloin lapsilleni. Viikonloput, jolloin lapset tuolla olivat, niin talo viisi täynnä lapsia, "suuremmat" hoitivat pienempiä!! Talonsa paloi ja häipyivät sitä myöden myös avioeronneina maisemista...


    • laapsistaan

      vieraannutetulle isälle Raiison kaupungin perättömin "viranomais" selvityksin, lausumin tuomioistuimessa yhteistyössä lapsen äidin kanssa on maksettava vahingonkorvaus Raiison kaupungin varoista..

    • Tukiperhe

      Omalla paikkakunnallani korvaus on 40€/vrk/lapsi kulukorvausta 30€/kk. Eli yhdestä lapsesta 150€/viikonloppu (pe-la). Siitä lähtee vielä noin kolmasosa veroja eli eihän tätä voi ansiotyöhön suhteutettuna juurikaan tuloksi laskea.

      • sijarinytmummola

        Meillä keskisuomessa korvaus on 17ekee ja 14,50 kulukorvaus, siitä sitten verot pois. Joten kyllä tämä hyväntekeväisyyttä on, MUTTA saan siitä itselleni hyvän mielen, kun näen lapsen ilon ja äidin onnen hänen jaksaessa eteenpäin. Ja lapsi tulee meille "mummolaan" kuten hän asian itse ilmaisee, joten eiköhän sekin kerro jo paljon. :)


      • valtaaonpaljon

        Ja sinä saat olla vallan kahvassa, kun voi raportoida sosiaalitoimelle, että "nyt pitäis sijoittaa meille".


      • sijarinytmummola

        Et ilmeisesti ole lukutaitoinen tai ymmärryksessäsi on jotain vikaa. Kirjoitin nimimerkiksi "sijarinytmummola", tarkoitin tällä juuri sitä. Olemme entinen sijaisperhe ,nykyisin toimimme Vain tukiperheenä, emme halua sijoitettuja vaikka niitä tarjottaisiinkin, olemme "mummola" ikäisiä. :)


      • kohtelittekokaltoin

        Ettehän ole heitä, jotka kaltoin kohtelivat sijoitettuja ja lapset otettiin pois joitakin vuosia sitten? Ei teille sitten tukilapsiakaan pitäisi antaa.


      • sijarinytmummola

        Ei olla, meille sijoitetut ovat palanneet omille vanhemmilleen tai aikuistuneet ja muuttaneet maailmalle. :)


    • Kilometrikorvaus

      Km-korvaus on Kelan mukainen eli 20 snt/km eli ei silläkään rikastumaan pääse. Tukiperheistä on pulaa, joten kaikki joille asia on lähellä sydäntä mukaan vaan.

      • rahamulle

        Joka asiasta sitä pitää rahat nyhtää! Raha tuntuu olevan lähellä sydäntä.


      • keräänroskat

        Entäpä, jos olen niin maapallon turvallisuutta ajatteleva, etten käytä henkilöautoa. Kävelen ensin noin 3 km tien laitaan, josta pääsen ensimmäiseen julkiseen linja-autoon. paljonko saan rahaa tuosta kolmen kilsun kävelystä? Mähän en maapalloa tuhoa edes tukilapsen takii. Ennen mulla kulu kovasti diiselii, mut ei enää nykyään, kun oon laihtunnu ja jalanjälkeni on keveämpi. Mä tiedän, mistä puhun.


      • roskattalteen.seonok
        keräänroskat kirjoitti:

        Entäpä, jos olen niin maapallon turvallisuutta ajatteleva, etten käytä henkilöautoa. Kävelen ensin noin 3 km tien laitaan, josta pääsen ensimmäiseen julkiseen linja-autoon. paljonko saan rahaa tuosta kolmen kilsun kävelystä? Mähän en maapalloa tuhoa edes tukilapsen takii. Ennen mulla kulu kovasti diiselii, mut ei enää nykyään, kun oon laihtunnu ja jalanjälkeni on keveämpi. Mä tiedän, mistä puhun.

        Mitä tuosta kävelykorvauksesta on lakiin painettu?

        Oisiko jokin aikaan sidottu korvaus olemassa?


      • läskipohjakengät

        Sama 20 senttiä kilometri. Eli saat tuosta 3 km:n matkasta 60 senttiä.


      • KateusVieKalatkinVedestä
        rahamulle kirjoitti:

        Joka asiasta sitä pitää rahat nyhtää! Raha tuntuu olevan lähellä sydäntä.

        Niin eihän kukaan sitä polttoainetta mistään ilmaiseksi saa. Tuo 0,20€/km on naurettavan pieni korvaus. Autoliiton mukaan kilometrikorvaus pitäisi olla lähes 50 senttiä/km sekä lisäksi 3 senttiä/km/kuljetettava henkilö.
        Miksi tukiperheen pitäisi maksaa siitä, että hakevat lapsia viikonlopuksi?


      • tokmatkakorvaukset
        KateusVieKalatkinVedestä kirjoitti:

        Niin eihän kukaan sitä polttoainetta mistään ilmaiseksi saa. Tuo 0,20€/km on naurettavan pieni korvaus. Autoliiton mukaan kilometrikorvaus pitäisi olla lähes 50 senttiä/km sekä lisäksi 3 senttiä/km/kuljetettava henkilö.
        Miksi tukiperheen pitäisi maksaa siitä, että hakevat lapsia viikonlopuksi?

        Tietysti pitää maksa jo siitä hyvästä, kun niin hienoja ihmisiä, kuin sijais- ja tukivanhempia on olemassa. vaikka sijaisvanhempi kaltoin kohtelee, hänelle tulee maksaa paljon rahaa, kun hän sentään on olemassa. Ja hän on suvainnut ottaa omaan taloonsa toisten lapsia. kaltoin kohteleva sijaisvanhempi eli vuosikausia siinä uskossa, että voi tehdä lapsille ihan mitä vaan, kun on kerran ne suostunut ottamaan. Muija eristi lapset ja alkoi hokea: "Me olemme ainoat isä ja äiti näille lapsille". Ei antanut muiden juuri nähdä lapsia kuin kopeitten tyttäriensä ja hoki koko ajan tuota ainutkertaisuutta. Ainutkertaisen sopimaton oli sijaisvanhemmaksi. Onneksi lapset otettiin pois.
        Tuo perhe luuli, että he voivat lypsää yhteiskunnassa moninkertaiset korvaukset, kierrättää kulukorvaukset toiminimen kautta ja kinuta järjestöiltä etelänmatkoja omille kopeille tyttärille yms.

        KYLLÄ' SIJAISPERHEILLE KUULUU 20 SENTTI KILOMETRI KORVAUKSIA.


      • GlobalResponsibility

        Sijaitseeko tämä Raiiso Suomessa? Tämä on tullut ketjussa esille moneen kertaan, mutta ei kuulosta suomalaiselta kaupungilta?


    • hjuio

      Totta on, että kunnat maksavat tukiperheille korvauksen, samoin maksetaan perheille jotka ottavat sijoituslapsia hoitoonsa.
      Kun summia ihmettelet, ihmettelisit vielä enemmän jos todella tietäisit miten suuria yhden lapasen sijoitussumma on.
      Lapset eivät koskaan omassa kodissaan saa vastaavia summia vaatteisiin tai muuhunkaan. Toki rahassa on palkka mukana hoitajille, mutta lapsen elatuksen kuluun laskettu myös lomamatkat. Niitä sijoitusperheet voivat tehdä ulkomaille, laskettelurinteisiin ja tokihan silloin maksetaan näiden aikuisten kulut mukana.

      Joten olisi paljon mielekkäämpää antaa tukea sinne lasten koteihin ajoissa, jos suinkin mahdollista saada elämä rullaamaan.
      Ajattelen kyllä, että kun lapset noissa sijoituspaikoissa tottuvat sanosinko elämään, jota tuskin aikuistuttuaan voivat jatkaa, miten he alkavat pärjätä koskaan itsenäisesti.
      Kohtuuden mukaan pitäisi olla normaali elämä, jossa on rajansa kaiken saamiselle.

      Ja totta raha kerätään todella meiltä, jotka veroja maksamme, joten pitäisi olla meillä olla myös jonkinlainen oikeus puuttua noin päättömiin asioihin.

      Lapset kyllä tarvitsevat turvallisen kodin, mutta eihän turvallisuus tarkoita merkkivaatteita ja lomamatkoja, sillä niihin ei ole tavallisella kansalla varaa, jotka omalla työllään elättävät perheitään.
      Ollaanko menty nyt hurjasti väärään tässä asiassa.

      • aurinkokylpy

        Kaikista hulluinta oli, kun perhehoitoliitto kustansi sijaisperheen omat lapset etelän aurinkoon.


      • näinsemen

        Kyllä mielestäni sijoitetut lapset ansaitsevat matkoja. Suurin osa suomalaisista lapsista pääsee matkoille. Köyhien perheiden matkoja, harrastuksia yms. voitaisiin kyllä tukea ilman sijoitustakin.


      • rohkeakysyy

        Olen lisäksi kuullut, että osa sijaisvanhemmista laittaa matkoihin omia rahoja. Voisi lisäksi kysyä, haluaisivatko sijoitettujen lasten sukulaiset osallistua matkakustannuksiin. Tällaisiakin voisi löytyä.


      • Menetöihin

        Kyllä kehtaat. Ellet osaa käyttää lapsilisärahoja lastesi merkkivaatteisiin ja lomamatkoihin pitää sinulta ottaa lapset huostaan. Olet samanlainen kieroilija kuin pääosin sijaisvanhemmat että ei lapsia rahasta pidetä vaan rakkaudesta ja auttamisen halusta ja lasten rahat varastetaan itselle. Lapsilisä on tarkoitettu lasten hankintoihin eikä sinun tai sijaisvanhempien saunaoluisiin. Olet just niitä valittaja vanhempia joilla ei ole varaa lasten lahjoihin ja jouluruokiin kun lapsilisärahat heilahtaa omasta kurkusta alas. Lapsilisä riittää ihan varmasti lasten hankintoihin normaalivanhemman taloudessa. Vanhemman velvollisuus on elää omilla rahoillaan niin sinun kuin sijaisvanhemmankin.


      • Anonyymi
        aurinkokylpy kirjoitti:

        Kaikista hulluinta oli, kun perhehoitoliitto kustansi sijaisperheen omat lapset etelän aurinkoon.

        Helppo uskoa. Vain lapsipuolen asemassa ovat sijoitetut. Omat ensin.
        Oli hyvä pointti aiemmin sekin että miksi ei lasten omille vanhemmille olla valmiita antamaan oikeaa apua suurilla summilla vaan sen potin saavat ventovieraat sijoitettavien ottajat.


    • jkklio

      Palkkaahan se sijoitusvanhemmat lapsen hoidosta saavat ja vielä suhteellisen ja vielä suhteellisen hyvää verrattuna monen muun palkkatasoon. Kun tässä nyt olen lukenut että erään sijoitusperheen vanhemmat käyvät itse kodin ulkopuolella vielä lisäksi työssä ja tietenkin nämä sijoituslapset ovat silloin päiväkodissa ja myöhemmin koulussa. No eihän siinä mitään, yleensä lapset ovat hoitopaikoissa oppimassa toisten samanikäisten kanssa elämää, eikä silloin sen elämän myös siellä sijoitusperheessä pitäisi olla sitä normaalin vaikka keskituloisen perheen elämää, jossa ei suinkaan päästä edes joka toinen vuosi millekään ulkomaan matkalle, ehkä jokin kotimaan retki voidaan kesäisin tehdä, ei ole merkkivaatteita päällä ja muutoinkaan kaikkia tahtoja ei voida täyttää.
      Joten kunnat todella voisivat katsoa sitä rahan mättämistä, sillä eihän noille sijoituslapsille ole millään tasolla hyväksi kaiken saaminen, elämässään heidän pitää aikuisina pärjätä omillaan, miten se onnistuu, kun ei ole edes mielikuvaa siitä, että rahaa on rajallisesti.
      Onkohan kunnissa paljonkin tällaista järjetöntä menoa rahan kanssa, josta puuttuu ihan kokonaan järkevyys.

      • aikansakutaki

        Kyllä ihminen sopeutuu. Jos muutamia kertoja pääsee matkalle, ei se sitä' tarkoita, että ei osaisi rahaa käyttää silloin, kun sitä on vähän. Samahan se on kaikilla.


      • jottasilleen

        Ei ne sijoitetut lapset niin tyhmiä ole. Toista se on erään entisen sijaisperheen "iskä" tai joku muu sellainen. Näyttää olevan protesteja vaikka kuinka pitkä lista. Kato ei osaa isäntapainen elää.


    • Faktoja

      Onko kenelläkään tietoa, paljonko on tukiperhetoiminnan korvaukset PIRKKALASSA vuonna 2018?

    • Anonyymi

      Mullakin on tytön kaksoset melkeij joka viikonloppu tukiperheessä, vaikka tyttöni ottaa ne viikolla ja viik8nloppuisin. Tyttöjen isä saa elatustuet ja lapsilisät. Ei anna ed3s viik8nloppurahaa ruokaan tytölle. Tukiperhe tyttöje täti. Repii pikkusen hyvät rahat. Tyttöjen isä menny naimisiin, mutta saa silti kelalta kaikki avustukset. Tyttöni on rahaton. Onko 8k?

      • Anonyymi

        Pitää Kelalle valittaa päätöksestä että rahat menee liipille ja uudelle eukolleen, ei lapsille. Ties jos joutuu maksamaan takaisin saamansa aiheettomat korvaukset? Yleensä Kela perii väärin perustein maksamiaan korvauksia takaisin.
        Jos täti hoitaa lapset hyvin, anna olla jos tytöllesi sopii järjestely. Eikös se ole hyvä että on oma sukulainen siinä virassa? Oppivat lapsetkin tietämään sukunsa paremmin ja on tuttu henkilä siinä virassa eikä jokin tuntematon.
        Jos tyttösi haluaa olla itse viikonloppuisinkin lastensa kanssa, varmaankin voi kertoa toiveensa.
        En tiedä kuinka hoitoviikonloput sovitaan mutta ei olisi mielekästä mielestäni jos ehdottoman jäykkä ja jyrkkä sopimus olisi. Esim. jos jokin lastenkonsertti olisi viikonloppuna johon tyttösi haluaisi lastensa kanssa mennä, kai täti sen sallii? Tai edes vie itse lapset kulttuuririentoon? Tai menevät kaikki yhdessä?


      • Anonyymi

        Mummi hyvä. Edun saa yleensä tietenkin se jonka luona lapset pääasiallisesti asuvat niin kutsuttu lähivanhempi. Lähivanhempi hankkii lasten vaatteet ja tarvehankinnat ja hänen luonaan lapset viettävät suurimman osan ajastaan. Hän myös järjestää lasten harrastukset ja menot sekä terveydenhuolto tai vaikka kouluasiat. Etävanhemman velvollisuus on oletetusti ainoastaan tuo elatusvelvollisuus sekä lapsen oikeus tapaamiseen josta on sovittu tapaamissopimuksella. Mikäli tapaamisia on enemmän saa elatustuen maksamisesta nk. luonapitovähennystä eli ei maksa lasten elatuksesta silloin niin paljon kun se vanhempi jonka luona lapset ovat vähemmän. Elatusoikeus lapselle
        on vanhempien tulojen mukaan laskettu. Mikäli joku on varaton tulee hänen hakea tarkistusta tuohon elatusmaksun. Se tarkistetaan ja vahvistetaan lastenvalvojan toimesta, kumman tahansa vanhemman pyynnöstä. Ellei toinen siihen suostu voi asian riitauttaa ja viedä oikeuteen saakka.
        Tämä ei nyt liity tukiperheisiin.

        Itse olisimme perheeni kanssa mieluusti alkaneet lomaperheeksi. Olisin työni vuoksi kuitenkin joutunut tähän ottamaan lyhennetyn työajan (vain joka kolmas viikonloppu on vapaa enkä voi lapsiltani viedä heidän ainoaa viikonloppua vanhempiensa kanssa) eikä lomatukiperheen korvaukset mitenkään kompensoi ansionmenetyksiä joten tässä taloudellisessa tilanteessa yhtälö on mahdoton.
        Kyllä tukiperheille täytyy maksaa korvausta toisten lapsien hoitamisesta. Korvaus on pieni ja siitä maksetaan vielä verotkin. Huoli pois ei se ainakaan mikään kultakaivos ole... se tosin vaikuttaa väkisinkin siihen ettei niitä tukiperheitä vaan ole riittävästi. Rakkautta meilläkin on antaa mutta sillä ei yksistään elä.

        Kyllä rutkasti auttamisen tahtoa täytyy löytyä ihan koko perheeltä kun "kuin omakseen" toisen lapsen ottaa.


    • Anonyymi

      Nyt on kyllä väärät summat….

    • Anonyymi

      Tiedän perheen jolla 4 pientä alle kouluikäistä omaa lasta, ottaneet teini ikäisen lapsen jolle ovat tukiperhe. Ihan vaan lastenhoitajaksi omille lapsilleen...

    • Anonyymi

      Toinen tuttu perhe ottaneet omalle lapselleen leikkikaverin josta saa rahaa.

      Pitäisikö nämä perheet "käräyttää" jonnekin?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe