Apua kaivataan

Turo75

Itselläni ollut vuosia Honeybee3 kopteri. Pari lentoa ja yhtä monta tonttia. Olisi iso tarve tietotaidolle jota ei itseltä löydy.

6

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RC-pilotti

      Näyttäs olevan flaybar versio kopteri. Kopteri on noista lentävistä niitä haastavampia. Itsellä on jo niitä hallittuja lentosekunteja jo olemassa eikä vasta kuin yksi kunnollinen tonttaus. Löysin kopteritnet sivulta säätövinkit joilla sain riittävän kohdalleen.

      Onko valmis setti vai itse koottava?

      • Turo75

        Ostin kaverilta valmiiksi koottuna. Ekan tontin jälkeen päivitin roottorin tai mikä nyt onkaan alumiini osilla. Säädöt ovat väärin kun resonoi hieman eikä ruuvit pysy kiinni. Ongelmia myös ohjaimen säädöissä kun tuntuu karkailevan turhan helposti. Näyttää siltä että jokainen säätökerta päättyy katastroofiin. Ei siinä paljoa opita.


    • Ex_RC_hekokisailija

      Tuolta kopterit.net sivustolta ensin ohjeet säätöihin ja kiinnitä se kopteri johonkin (esim. riittävän tukeva/raskas kamerajalusta tms.) jossa voit tehdä kaikki säädöt ja koekäyttää kopteria niin että näet että lavat kulkevat samaa linjaa jne. Sitten kannattaa harjoitella simulla tuota kopterin lennätystä jotta saat suunnat, ohjaintuntuman ym. tutuksi ja kopterin käsittely tulee varmemmaksi.
      Tuosta voi olla apuja: http://heli-web.com/resources/kopteriopas.pdf

      Itsellä meni simuharjoitteluun kymmeniä lentoja ennenkuin otin varsinaisen kopterin ja silläkin tuli parikymmentä lentoa ennen taitolennätystä. Nyt takana satoja tunteja ja muutama kisamestaruus RC-polttis ja -sähköhekolla. Enää ei aika riitä ja perhekin hieman rajoittaa... ;-D

    • RC-pilotti

      Tuota jatkojalat. Sellaiset puolimetriä pitkät tapit joiden päässä pöytätennispallot. Ei ole heti keikkaamassa keikkaamassa kyljelleen. Sitten tietenkin roottorin lapojen tasapainotuskiikku. Pitäs ravistuksen miedontua. Maltilliset säädöt. Tietenkin kyrö saa olla kohtu akressiivinen ettei kopteri lähde pyörimään.
      Minulla oli sellaiset kolmekymmentä senttiset narut noista lisäjaloista telttakepillä maahan kiinni kun tein "harjoitussäätöjä" metodilla kokeile ja kiroile sitten taas nettiohjeita tavaamaan. Ajoin puolenkymmentä akullista ennenkuin säädöt ja asetukset alko muistutta tarvetta. Nyt sama radio, mutta eri käyttis ja asetukset on hakusessa. Kopterissa on paikallaan sellaiset kymmensenttiset lavat joilla saa käsitystä minne se on milloinkin menossa. Uskaltaa sisälläkin pyöritellä. On joku asetus mulla poskellaan kun menee ohjaus lentosuuntaan 60astetta poskelleen. Kyllä se siitä kesäksi asettuu. Se on ainakin tavoite.

      • Turo75

        Kiitos vinkeistä. Alan purkamaan ja tarkastamaan osia. Jonkunlainen ostoslista näyttää tulevan. Palaan kyselemään hölmöjä kun saan koneen perus jutut toimimaan.


      • Turo75
        Turo75 kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä. Alan purkamaan ja tarkastamaan osia. Jonkunlainen ostoslista näyttää tulevan. Palaan kyselemään hölmöjä kun saan koneen perus jutut toimimaan.

        Mikä olisi hyvä simulaattori? Ja mistä sellaisen saa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe