Valtuutettu Seppo Ijäksen hyllytys oli laiton.

laittomuudet.jatkuu

Antopäivä: 22.12.2016 Päätösnumero: 16/1052/3
Valituksenalainen päätös: Viitasaaren kaupunginvaltuuston päätös 20.6.2016 § 51
Asian kuvaus: Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi kuulemisvirheen vuoksi Viitasaaren kaupunginvaltuuston päätöksen, jolla valittaja oli pidätetty kaikista luottamustoimistaan vireillä olevan esitutkinnan ja
mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

38

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelyeilopu

      Laittoman hyllytyksen päättäjätkö laillisia? Kaiken kukkkuraksi päällepäsmärinä lakimies kaupunginjohtaja! Lopettakaa tolkuton peli Ijästä vastaan

    • Uteliaskyselijä

      Kuka sen rikosilmoituksen väsäsi Ijästä vastaan? Joko siitä on päätetty?

    • kysymysjaaihe

      Kuntapäättäjät päättää miten sattuu: Lisääkö se kunnan vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta kun tahallisesti ja syyttä, ainoastaan henkilökisman vuoksi pistetään valtuutettu pihalle!?

    • Totuus-paljastuu

      Keski-Suomessa aktiivisesti kuluneen vuoden aikana liikkuessani olen laittanut merkille seikan, jossa valtuutettu/ kaupunginhallituksen jäsen Seppo Ijäksen erottaminen luottamustoimista herätti sangen suuresti ihmetystä, ei yksistään Viitasaarelaisten-, vaan koko Keskisuomalainen sanomalehden levikkialueen ihmisten keskuudessa. Järkeviä valtuutettu Ijäksen erottamisen perusteita minulle, kuten varmaan monelle muullekkaan ei ole selvinnyt vielä tähän päivään mennessä. Ei ole ollut vaikea aistia, edes vähänkin kunnallispolitiikkaa seuranneena kuinka kunnallisissa luottamustoimissaan tunnollista ja Viitasaaren kaupungin parhaaksi toiminutta valtuutettua rankaistiin aiheettomalla ja suorastaan lapsellisella tavalla.

      Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet lukea ko. valtuutettuun ja koko Perussuomalaisten valtuustoryhmään kohdistuneita törkeitä, ala-arvoisia ja aiheettomiakin kirjoituksia Keskisuomalaisen ja Seutu lehtien toimittaja tahoilta. Ei liene vaikeaa uskoa todeksi ajatusta, että luottamustoimista tehtyyn valtuutettu Ijäksen hyllytykseen liittyisi kaupungin johtavien viranhaltijoiden taholta jonkin sortin kostomieltä, ellei peräti vainoamista...

      Kaikesta huolimatta, kyseinen Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei ole pienistä horjunut, vaan on jaksanut tehdä arvokasta työtä Viitasaaren ja kaikkien Viitasaarelaisten parhaaksi. Vilpittömät kiitokset siitä näin vuoden lopussa.

    • tasapuolisuus.tavaksi

      Ei ole näkynyt keskisuomalaisessa mediassa uutista asiasta. Olisiko näkynyt jos kunta olisi voittanut?
      Se siitä tasapuolisuudesta.

    • tai.sitten.laitetaan

      Nyt alkaisi olla aika Kinnusen tehdä johtopäätökset ja lähteä vetämään Viitasaarelta ja vähän liukkaasti?

    • Saarijärvensalomailta

      Mikäli kj. Kinnunen on ollut kyseisen valtuutetun aiheettoman erottamisprosessin pääpäsmärinä, niin meni arvostus ko. johtajaa kohtaan täysin. Lakimiehenä ja virka-asema huomioiden hänen tulisi tietää oikeat toimintatapansa ja antaa kunnioitus kansan vahvalla kannatuksella valitsemalleen valtuutetulle.

      Näkisin, että nyt olisi todella julkisen anteeksipyynnön paikka ja mitä muuta, niin olen väärä henkilö selvitysmieheksi.

    • hävettääp

      Eikös kaupunginjohtaja lakimies ollutkaan, kun täs asiassa näin pääs käymään?

    • vastuuseen

      Kevysien poikien sarjaan näyttää Kinnunen kuuluvan.Kiusaamisen kyllä osaa,mutta isojen poikien touhuihin taitaa olla liian mitätön.

    • savonmualtavua

      On poika tainna laittoa liian isot pöksyt jalakoihisa. Tullooko piä vetävän kätteen, ni suap nähä. Näi on käyny tiällä Keiteleellä, mutta on tiällä menestynneitäkkii pomoja ollu.

    • naapurista

      Ei ollut kummoiset lakimiehen taidot,kun ei kuulemismenettelyä osannut.Meniköhän palkankorotus hukkaan?

    • fiksummatvoittaa

      Hyvin tarkkaan tuntui Seutu kertovan mitä Iäs on tehnyt.Samassa jutussa vähän myöhemmin sanottiin,että tutkintaa ei ole edes aloitettu.Onkohan hiukan puolueettomuus unohtunut?Luulisi joitakin edes hävettävän jos osaavat.

    • Sejasamasemulle

      Lehdessä sanottiin, että kuulemisessa oli ongelmia. Oliko niin, että Manninen ei kuullut, mitä Ijäs sanoi, vai eikö Ijäs kuullut, mitä muut sanoivat, vai eikö kukaan kuullut, nähnyt tai edes haistanut palaneen käryä?

      • gei7343yj

        Jos sinä "sejasamasemulle" nimimerkillä kirjoittelija et ymmärrä lukemaasi ja tulkitset hallinto-oikeuden kirjoittamaa tekstiä ikään kuin pikkulapsi, niin ei voi kun pahoitellla tuota lukihäiriötäsi. Oikeesti kuulostat olevan aikamoinen Uuno- Torvero Toropainen.


    • Kittilänmallihävisi

      Korkein hallinto-oikeus KHO on hylännyt Kittilän kunnan valituksen, joka koski Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöstä palauttaa hallintojohtaja Esa Mäkinen takaisin kunnanhallituksen sihteeriksi ja kunnanjohtajan sijaiseksi.
      KHO antoi ratkaisunsa keskiviikkona 4. tammikuuta. Tämä oli vuoden sisällä jo kuudes hallintotuomioistuinten antama ratkaisu, jossa kumotaan Kittilän päättäjien enemmistön tekemiä lainvastaiseksi osoittautuneita päätöksiä.
      Suomen laki on Kittilän laista voitolla 6–0.
      KHO katsoi Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden tavoin, että kunnanvaltuuston päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä, koska Esa Mäkistä ei kuultu ennen kunnanvaltuuston kokousta elokuussa 2015, jolloin valtuusto muutti hallintosääntöä voidakseen siirtää Mäkisen pois kunnanhallituksen sihteerin tehtävistä.
      Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää luki Suomen Kuvalehden pyynnöstä KHO:n päätösasiakirjan.
      Mäenpää sanoo, että KHO olisi voinut arvioida Timo Kurulan esteellisyyskysymykseen liittyvää asetelmaa toisinkin.
      ”KHO toteaa, että virkamiehen esteellisyys [koskee myös luottamushenkilöitä] ei synny pelkästään hänestä tehdyn rikosilmoituksen perusteella. Tämä onkin vakiintunut oikeudellinen lähtökohta. Muutenhan esteellisyystilanne olisi milloin tahansa saatavissa aikaan pelkästään rikosilmoitus tekemällä.”

    • eioisuskonut

      Ihan pienesti ja sievästi oli Seudussa,että poliisitutkinta on lopetettu kun ei ollut oikeen aihetta.Toivottavasti kaupunginjohtaja virka-ja luottamusmieskaarteineen joutuu nyt vuorostaan vastuuseen aiheettomasta Ijäksen kiusaamisesta.

    • Epäfiksua_kiusaamista

      Asustelen täällä Etelä-Suomessa ja tietyistä syistä mua kiinnostaa kovasti Viitasaaren tapahtumat, joita kuulumisia luen lehdistä ja seuraan mediaa. Perussuomalaisten valtuustoryhmä on mielestäni tehnyt todella arvokasta työtä kunnallisten luottamushenkilöiden saralla, kaupunkinne parhaaksi. Minä, kuten varmaan iso joukko muitakin henkilöitä emme hyväksy alkuunsakaan Seppo Ijäkseen kaupungin johtavien virkamiesten ja luottamushenkilöiden toimesta kohdistunutta kiusaamista. Tällainen käytös lainoppineen virkamiehen johdolla on mielestäni ennenkuulumatonta ja epäilykseni herääkin, että lieneeköhän em. valtuutettuun kohdistetun kiusaamisen tärkeinpänä motiivina jonkinsortin raukkamainen kosto?

      • narsistimikänarsisti

        Eiköhän se ongelma tässä asiassa ole nimenomaan SEPPO IJÄS.


    • asiat.asioina

      Taitaa varsinainen asia hiertää. Laajakaistahan se on isoimpana. Hallitus on höynäytetty muuhunkin ei loppuun asti ajateltuun. Näitä Ijäksen tapaisia pilliin viheltäjiä tarvitaan. Uskallusta ja tietoa on oltava kuntamafiaa vastaan.

      • mielenkiinnollaseuraan

        Ihan törkeyksiinhän niiden yhteisten asioiden päättäminen menisi jos kaikki olisivat massan mukana meneviä ns. "joojoo miehiä" Jonkun pitää uskaltaa olla asioista erimieltäkin silloin kun on perusteltu tarve. Niitä sulle-mulle tyyliin pelureita on paitsi politiikan suuressa maailmassa, niin kuntien ja kaupunkien päättävissä elimissä aivan liikaa.

        Olisi suorastaan ihme ja palaneen käryn hajua ilmassa, ellei tällaisia demokratialla valittujen luottamusmiesten aiheettomaan erottamiseen osallisia rangaistaisi milään tavoin.


    • Hämeenlinnassa_samoin
    • nimi.listaan

      "Syyttäjän päätös on täysin selkeä. On erittäin kummallista, että julkisuudessa viranhaltijat ja poliitikot ovat esiintyneet sekä syyttäjinä että tuomareina asiassani vailla minkäänlaista totuuspohjaa.

      Ranne kertoo, ettei prosessi lopu tähän, ja koko tapahtumaketjua tutkii nyt Ranteen oma juristi. Isommassa mittakaavassa Ranne vaatii suuria muutoksia.

      – Hämeenlinnan päätöksentekokulttuuria ja johtamista on uudistettava perusteellisesti. "

      Joo, Viitasaarella kanssa. Kirjoitan nimeni listaan jos sellainen laitetaan kiertämään pöydän puhdistamiseksi.

      • erich_honecker

        Ei huono idea. Kuntalaisaloite Ijäksen maineen palauttamiseksi. Virallinen anteeksipyyntö joka kirjattaisiin valtuuston pöytäkirjaan. Jospa loppuisi kaupunginjohtajan DDR-komento.


    • missä.ovat.käytöstavat

      Eilistä valtuuston kokouksen nettilähetystä katsoessani näyttöpäätteeltäni minua kovasti ihmetytti se että edes kaupunginjohtaja ei vaivautunut pahoittelemaan tapahtunutta ja pyytämään Seppo Ijäkseltä anteeksi. Se olisi ollut pieni vaiva ja kyseinen herra olisi saattanut nostaa osakkeitaan kansan silmissä. Vanha sanonta "ei tyhjä aitta kattoa tarvitse" pitänee ainakin tässä asiassa paikkansa.

    • Eiketäänsaakiusata

      Valtuusto toimii Ijästä kohtaan kuin koulukiusaaja. Kiusaajille tulisi antaa käyttäytymisopetusta, ehkä sitten vaaleissa

    • nähnytoon

      Uskokaapa muuten vaan että "katoton aitta"ei anteeksi pyytele.Miettii esikuntineen kuumeisesti miten lisätä kierroksia erimieltä olevien kiusaamiseksi.Kyky hävetä on näiltä valtansa tunnossa olevilta täysin kateissa.

      • voi.että.se.sieppaa

        Ijäksen asiassa kävi loppujen lopuksi niin, että omasta mielestään enemmän kuin lainkirjaimet tuntevat kiusaajat saivat sata varmasti kolauksen itsetunnolleen ja saattoivat itsensä häpeään kansan silmien edessä. Epäasiallisen ja raukkamaisen kiusamisen uhriksi joutuneen valtuutetun suosio rehellisenä ja suoraselkäisenä ihmisenä kasvoi entisestään.


    • nimi.listaan

      Joko lista kiertää?

    • tyhjätkellotkauaskuuluu

      Höpö höpö, sitä saa mitä tilaa. Ei mitään anteeksipyyntöjä, ei hänkään pyytänyt tietojen levittämistään anteeksi. Vois antaa jo tilaa nuoremmille.

      • tasapuolisuutta.kaipaisi

        Siinähän tapahtui kaupungin moka, että kyseistä pykälää oltu edes merkitty hallituksessa kunnolla s-pykäläksi. Selvitäpä asiaa ennen kuin kommentoit tuollaisia täällä nettisivuilla. Häpeällinen asia tuo on kaupungin lakia lukeneille virkamiehillekin kun pidätetään luottamushenkilö tehtävistään aiheettomasti. Kyllä tällaiset mokat pitäisi kaupungin sovitella anteeksi pyytämällä ja korvauksia maksamalla. Ihan tavan tallikkakin ymmärtää että jo oli kaupungin taholta naurettavaa, lapsellista ja törkeää hommaa. Istuskeleehan siellä valtuuston penkeissä valtuustokauden aikana oikeisiin rikokseen syyllistynyt henkilö, eikä häntä ole erotettu luottamustoimista-osaakko sanoa miksikähän ei erotettu?

        Eihän niistä nuorista mihinkään ole kun ne ei uskalla suutaan aukaista...onhan se nähty kun ollaan nettilähetyksiä seurattu. Suurin osa valtuutetuista istuu valtuustokautensa ja nostavat luottamusmiespalkkionsa tekemättä asian eteen yhtäkäs mitään. Korkeintaan takanapäin puhutaan isoja, mutta mitään ei tapahdu. Ijäs perehtyy asioihin, ottaa asioista selvää ja uskaltaa sanoa silloin kun on sanan paikka. Tällaisia miehiä valtuustoon tarvitaan.

        Minäkin voisin teetättää puusta ukkoja ja akkoja monien valtuutettujen paikoille, niin tulisi kokoukset kaupungille ja viimekädessä veronmaksajille paljon halvemmaksi.


      • sotsot

        Edellisestä kommentista paljastuu yltiökepun sielunmaisema.
        Mistähän hänelle on syntynyt käsitys siitä, että Ijäs olisi tietoja levitellyt?

        Tätähän väittivät Kinnunen ja kepun tiedotusvälineet totuutena.

        Asia on nyt koeponnistettu sekä poliisin että syyttäjän toimesta. Molemmat totesivat, ettei laittomuutta ole tapahtunut.

        Kepun inkvisiitio käytti itse keksimäänsä juttuun oikeusviranomaisille kuuluvaa valtaa tutkien, syyttäen ja tuomiten. Lisäksi media julisti Ijäksen rikkoneen lakia varmana tietona.

        Tyhjätkellotkauaskuuluu pitäköön "totuutensa", siihen hänellä on toki oikeus.

        Joskus olisi ehkä kuitenkin paikallaan pysähtyä ajattelemaan ihan itse eikä pitää totuutena ainakaan kaikkea, mitä "puolueeton media" uutisoi.


    • vai.mitä

      Kepu pettää aina.

    • kuuhull

      Tikusta tehty asiaa, jotta voitu hyllyttää. Johan uutinen kieriny ympäri maakuntaa.

    • töööörkeetä

      Aika ovelasti Kinnunen hyödynti Ijäksen hyllytyksen. Ei nostattanu hallituksella kuin 500 euroa itselleen palkkaa. Nousua taisi olla yli 7%. Mistäkähän hyvästä sekin palkankorotus tuli? Korotus oli samaa luokkaa kuin pienituloinen eläkeläinen saa kuukaudessa.

    • pyhä.yksinkertaisuus

      Ei se Kinnunen yksin päätöksiä tee. Onhan siellä jonkinlainen yksinkertainen hallitus peesaamassa.

      • wt4r53s

        Ruskeakielisiä perseennuolijoita hallituksessa


      • iäsonrautaa

        Just näin. Hyvä, että joku sanoo asiat suoraan. Jalkapuu torille ja kiusaajat vuorollaan siihen.


      • Ei.tiedetä.talon.tapoja

        Ensimäisenä jalkapuuhun joutaisivat johtavat viranhaltijat ja luottamusmiehet. Eihän tällainen peli perkules vie vetele Viitasaarella. Nämä vasta Viitasaarelle muuttokuormansa tuoneet eivät vielä näköjään näytä tietävän, että missä "piimähinkki" pidetään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      313
      2859
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2203
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1243
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe