Kynttilöiden valmistajille terveisiä

Terkut.yövuorosta

Miksi Suomessa tavarataloissa halpakaupoissa myytävät kynttilät on niin ankean värisiä?Värivalikoima on todella köyhä.Pitkiä ohuita kynttilöitä ei joulun aikaan löytynyt isoissa pakkauksissa mistään, minkään muun värisinä, kuin punaisina ja valkoisina.Sama juttu kilokynttilöiden suhteen.Pelkkiä punaisia ja valkoisia.
Vaikka joskus niitäkin on myyty myös vihreinä ja sinisinä.
Mutta nyt voi valita vain kahdesta värivaihtoehdosta.Sama tilanne lyhty ja öljykynttilöissä.Nekin kaikki on, joko punaisia, tai valkoisia.Onko kynttilöiden ja öljykynttilöiden muovikuppien värjääminen niin hemmetin vaikeaa, tai kallista, ettei niitä voisi värjäillä monen värisiksi?Vai tuleeko halpakaupoille ja tavarataloille liian kalliiksi hankkia valikoimiinsa, enemmän eri värisiä kynttilöitä?
Vastatkaa joku!

Paksuja yksittäisiä pöytäkynttilöitä kyllä löytyy, vaikka minkälaisilla kuvioilla ja väreissä.Mutta kun, olisi kiva löytää sisustukseen ja esim.juhlapöytien sävyihin
kynttelikköihin ja kynttilänjalkoihin sopivia pitkiä kynttilöitäkin.Eikä vain niitä samoja 2-4 kpl pakkauksissa myytäviä vaaleanpunaisia, keltaisia, vaaleansinisiä, tai vihreitä, tai valkoisia pitkiä kynttilöitä.Näissäkin kynttilöissä värivalikoima voisi olla runsaampi.Muuallakin kuin vain havin tehtaanmyymälässä, tai jossain desing kynttiläpajoilla.Vain havin tehtaan myymälästä olen löytänyt mieleisiäni, kauniin kirkkaansinisiä pitkiä kynttilöitä, samoin roosanpunaisia.Kaikenlaisia muitakin kauniin värisiä.Miksi näitä ei saada muualle myyntiin?Ei viitsisi aina Riihimäelle asti lähteä kynttiläostoksille.

2

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyykyykynttilät

      Minä taas ihmettelen lyhtykynttilöiden huonoa laatua. Ja tuikuissa sama juttu.

      Joulun alla ostin pakkauksen Polar-merkkisiä valkoisia lyhtykynttilöitä, jotka oli mielestäni juuri oikein sellaisissa kirkkaissa läpinäkyvissä muovi"kuvuissa" (miksi sitä nyt sanotaan sitä muovilieriötä, minkä sisällä se kynttilä palaa?) Ajattelin, että liekki näkyy siitä kirkkaammin ulos. Katin kontit, yksikään kynttilä ei lähtenyt palamaan. Sydän paloi vain siihen kynttilän pintaan ja sammui sitten. Jäljelle jäi vain millin pituinen mustunut langanpää, jota ei saanut uudelleen sytytetyksi. Joka ikinen kynttilä teki saman tempun.

      Pirkan lyhtykynttilöissä sama ilmiö, mutta ei sentään ihan jokaisen yksilön kohdalla. Muutaman jouduin kuitenkin vaihtamaan, kun huomasin, että eihän se pala. Näkyvä osa sydänlankaa vain oli palanut ja sitten sammunut.

      Samaa olen huomannut myös joissakin tuikuissa, ei vaan kerta kaikkiaan pala kuin hetken ja sitten sammuminen.

      Tuo värijuttu on myös totta, melkein kaikki kynttilät on valkoisia tai punaisia. Kai niitä pitäisi aina sitten hamstrata oikein olan takaa, kun jossain näkee sopivia muunkin värisiä. Halpakauppoihin ei varmaan tilata kuin niitä, jotka on todettu menevän eniten kaupaksi. Jostain syksyllä ostin oransseja lyhtykynttilöitä, ja ne näytti kaikkein kauniimmilta ulkolyhdyissä, mutta eipä niitä joulun aikaan löytynyt mistään. Valitettavasti en muista, mistä niitä silloin syksyllä ostin, mutta ihan varmaan täältä omasta pikkukaupungistani kuitenkin. Joku erä se sitten oli, joka oli ja meni. Eipä niitä kyllä löytynyt isosta kaupungistakaan, missä kävin jouluostoksilla.

    • Nyt.riittää.tämä.tyyli

      Monet muutkin, kuten sinä ja minä ovat tehneet varmaan näitä havaintoja nykyään myytävien kynttilöiden kelvottomasta laadusta.
      Mutta eivät jaksa nostaa haloota siitä, että vähille rahoilleen ei saa enää vastinetta.Harmittaa, nykyinen halpiskauppiaiden röyhkeä markkinointimoraali.
      Kauppiaiden tyyli, saada voittoa kuluttajilta.Tarjoamalla tuotteita jotka eivät edes täytä tarkoitustaan.Ostavat jostain valikoimiinsa aina vaan halvemmalla, yhä huonolaatuisempia tuotteita ja myyvät niitä hyvällä hinnalla, röyhkeästi voittoa tavoitellen.Mutta mitä hittoa me kuluttajat teemme kynttilöillä, jotka eivät edes pala?Mitä on tälläiset kynttilät, joissa onneton huonolaatuinen sydänlanka palaa olemattomiin ja sitten sammuu?
      Kyllä kuluttajien kuluttajansuojaan vedoten pitää tässä asiassa nyt puuttua, tälläisten tuotteiden hintalaatusuhteeseen.Tälläistä roskaa ei saa enää kaupitella.
      Itse en aio enää ostaa tälläisiä kynttilöitä, heittääkseeni niitä toimimattomina roskiin.Sama juttu veikkauksen arpojen suhteen.En maksa tyhjistä pahvilapuista.
      Enkä kehtaa sellaisia ostaa kellekkään esim.lahjaksi.
      Jos sellaisia haluan, voin leikellä niitä ihan ilmaiseksi pahvista.
      Olen kyllästynyt kaikenlaisten bisnestahojen epätoivoiseen ja lapasesta lähteneeseen, kuluttajia halventavaan markkinointimoraaliin, nylkeä kuluttajilta rahaa huijaamalla.
      Hyvän esimerkin tälläisestä julkisuuteen toi myös Anna-Leena Härkönen.

      http://blogit.apu.fi/sananvoimalla/anna-leena-harkonen-kavi-aivopesukoneessa/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe