Lääkäri pakotti sairauslomalle ja vei ajokortin

korttipois

Olin aivan muun kuin pään takia yleislääkärillä. Lääkäri kummeksui jutteluani kanssani ja teki melko nopean lähetteen erikoissairaanhoitoon neurologian osastolle. Siellä oli yksi sairaanhoitajan tekemä testi, josta sain vain niukan kolmasosan pisteitä normaalista. Piti luetella numeroita jne. Osaa testikysymyksistä en edes ymmärtänyt. Tasapainohäiriöitä oli myös paljon. Ei puhettakaan, että pystyisi seisomaan yhdellä jalalla saati sitten kävelemään latialla viivaa pitkin. Lääkäri kirjoitti B-lausunnon ja kelalle sairausloma lähti haettuna 31.05.2017 asti. Saa nähdä, mitä kela hyväksyy. Lääkärin mukaan tekee tiukkaa puolessa vuodessa, että kaikki lisätutkimukset saadaan tehtyä. Pää pitää kuvata, psykologiset perusteelliset testit, psykiatri, verikokeet, selkäydinneste ym. ym. Olen sitten kai niin tyhmä, että en enää pärjää lääkärin mielestä. Suvussa isällä on altzheimerin tauti ja hänen isällään myös. Alheimerin tautia ei tunnettu vielä isoisän aikana, mutta hulluutensa laatu sopi em. taudin oireisiin. Minultakjn se pyritään poissulkemaan tai vaihtoehtoisesti toteamaan ja muut muistisairaudet otetaan myös huomioon. Testissä teki tiukkaa laskea järjellisellä ajalla laskuja 4 4 / 2 = ? Nuorena kirjoitin laajasta matematiikasta ylioppilaskokeissa maksimipisteet ja nyt ei tule laskemisesta mitään, joten kyllä varmaan jokin on vialla. Työ olisi jo sinänsä mahdotonta, koska en muistaisi työkaverien nimiä ja viikonpäivien muistamiseenkin tarvitaan sanomalehteä. Ei hyvältä näytä. Se ajokortin vieminen vähän harmitta, mutta kaipa lääkäri tietää sen paremmin. Sitä ei ole ottanut kuitenkaan fyysisesti pois, mutta mielestäni siitä menee kuitenkin tieto poliisille? Tietääkö joku? Kai se kuitenkin henkilöllisyystodistuksena kelpaa vaikkapa pankissa ja vaaleissa?

9

1588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123321123

      Kyllä se tieto ajo-oikeuden päättymisestä menee viranomaisten tietoon. On virallinen henkilökortti samaan tapaan kuin tähänkin mennessä.
      Vointeja.

      • rggffgfgfgfgfg

        EI MENE! Isältäni otettiin aivoinfarktin seurauksena pois lääkärin puheen mukaan. 3 kuukauden ajaksi. Koska kohtaus lievä ja ei aikuttanut viikko kohtauksen jälkeen enää mihinkään toimintaan eli mies samassa kunnossa kuin ennen kohtausta. Oli tarkotus ostaa mopo mutta ei hyväksynyt. Siispä soitin huvikseni poliisille n. 2 viikkoa kortin viemisestä ja kysyin asiaa suoraan "muka epäselvänä" että onko ajokieltoa määrätty vaiko ei ko. henkilölle... EI OLLUT! Kuulema hyvin harvoin saavat mitään tietoa lääkäreiltä. Poliisi-tti toivotti lopuksi hyviä ajomatkoja ja vaari läksi rattiin ja kylille asioille... Eli se siitä "kortinviemisestä."

        Ja tieto on taivahan tosi - ei takuulla mikään trolli. Itte oon asian varmistanut henkilökohtaisesti poliisilta kun ukko ei kehannu soittaa moisen asian vuoksi.


      • wewewrererererer

        Sitä tarkoitan siis että jos mahdollista laita omainen soittamaan ja ysymään onko sitä ajokieltoa ihan todella siellä poliisilla tiedossa... Luulenpa että ei... Ja ei siitä sanktiota saa jos asiaa kysyy viattomana "epäselvyyden vuoksi"... Mutta toivon että itse tiedät ko. tapauksessa että varmasti OLET AJOKUNTOINEN!!!!

        Isäni kunnon tiesin ja siksi kysyin. Jos olisin pätkääkään epäillyt ajokuntoa niin EN IKUNAS olisi asiaa poliisilta tivannut.

        LIIKENTEESSÄ PITÄÄ OLLA AJOKUNTOINEN!


      • Vilkunpiilaaja

        Asiaan mitenkään liittymättä " On virallinen henkilökortti samaan tapaan kuin tähänkin mennessä." ajokortti osoittaa vain ajo-oikeuden, ei toimi henkilökorttina.
        Jos ajat kolarin, voit olla aika heikoilla oikeudessa - vain ajokuntoinen ajo-oikeuden omaava henkilö saa ajaa autoa.


    • 74385748785

      "Testissä teki tiukkaa laskea järjellisellä ajalla laskuja 4 4 / 2 = ? Nuorena kirjoitin laajasta matematiikasta ylioppilaskokeissa maksimipisteet ja nyt ei tule laskemisesta mitään, joten kyllä varmaan jokin on vialla. "

      Miten onnistut kirjoittelemaan palstalle, koska näissä on kuitenkin se yhteenlaskutarkistus vai käytätkö siihen laskinta?

      Suomi24 voisi aiheellisesti vaihtaa sen laskutoimituksen jossakin vaiheessa, jotta tulisi rutiinia myös vähennys-, kerto- ja jakolaskuun.

      • korttipois

        Vastauksia

        - En aja varmuuden vuoksi autoa, ettei tule mitään vaikeuksia. Autoa ei edes ole tällä hetkellä, mutta muiden kuskina ole ollut silloin tällöin, kun muut eivät alkon tuotteista ole olleet ajokuntoisia

        - Kyllä pienet numerot menee sormilla hyvin ja suuremmissa laskinta. Päässä osaan laskea myös MUTTA siihen menee kohtuuttomasti aikaa. Aikoinaan osasin yhden desimaalin tarkkuudella laskea melko nopeasti esim. 823 / 71 on likiarvoisesti 11,6, mutta nyt siihen ilman apuvälineitä menisi luultavasti koko päivä ja sittenkin tulos olisi ehkä aivan pieleen. Kaikenlainen laskeminen ja looginen päättely kohtalaisen nopeassa tahdissa on tullut hyvin vaikeaksi ja hitaaksi. Työelämä valitettavasti vaati nopeutta ja asioiden syy- ja seuraussuhteiden oivaltamista nopeasti. Pitää ottaa huomioon, että muistisairauksien edetessä ajan ja paikan orientaatio voi vähitellen hävitä kokonaan ja puhetaito kadota. Toivottavasti olisi kuitenkin riittävän järjissään mahdollisimman kauan. Ja eihän tässä vielä varsinaisia tutkimuksiakaan ole aloitettu. On oltu vain neurologia erikoislääkärin 1h 45 min vastaanotolla. Kyllä se lääkäri suoraan kirjoitti potilasepikriisiin, että potilaasta ei ole työelämään.

        Merkitseekö tämä sitten eläkettä jatkossa? Onko esimerkiksi sillä eläkettä ajatellen merkitystä, että on niin tyhmä, että ajokortti otetaan pois? Siis luullaan ja pelätään esimerkiksi sitä, että yritän ohjata autoa vaihdekepistä ja vaihtaa vaihteita ohjauspyörästä, kaasu, kytkin ja jarru menevät sekaisin jne. ?


    • junamenijoo

      Kuule kovasti voimia sinulle ja jaksamista. Olitko sinä sitten tuohon yleislääkäri käyntiin saakka nyt ollut töissä? Ja niin kuin painanut vaan töitä, vaikka kunto on noin huono?
      Vaikutat kuitenkin suhtautuvan aika tyynesti tuohon tilanteeseen, se on hyvä juttu se jos näin on, se on itseasiassa enemmän kuin vain hyvä, se on ihan avain kaikkeen jos sairastuu.
      Kommentoin siis tähän väliin vaan kun pisti sinun kirjoitus niin miettimään asioita, itsekin siis sairas, mutta fyysistä kipua vaan, pois töistä jo, eikä vakuutusyhtiöstä tule kuin hylättyä hylätyn perään.
      En osaa noista eläkeasioista sanoa mitään, mutta luulisihan tuon nyt eläkettä merkitsevän, ainakin nyt aluksi tietysti sairaspäiväraha aika täyteen 300pv, ja sitten varmaan laitat eläkehakemusta menemään.
      Jos töissä on ollut vakituisesti, niin taloudellisesti vuodenhan tulotaso jotenkin säilyy, mutta sitten se tippuu rajusti kun joutuu ansioisidonnaiselle, ja jos sitä ei saa, niin silloinhan tippuu vielä enemmän, jos ei siis eläkkeelle pääse, näin ainakin itselläni nyt käynyt.
      Voimia kovasti ja jaksamista!

      • korttipois

        Kiitos kiitos! No se työssäolo päättyi seuraavasti: Noin 7 vuotta sitten aloin työssä unohdella asioita niin pahasti, että työnantaja kutsui neuvotteluun. Työnantajan mielestä en ollut työkykyinen ja sovimme, että irtisanoisin itseni terveydellisten syiden takia. Näin teimmekin. Työnantaja ei halunnut irtisanoa minua. Työnantaja oli ymmärtäväinen ja kannusti terveystutkimuksiin. En hallinnut enää työtäni ja uuden oppiminen oli mahdotonta.

        Sitten aloin saada ansiosidonnaista päivärahaa, joka muuttui myöhemmin työmarkkinatueksi. En kiinnittänyt asiaan juuri huomiota. Olin kyllä murheissani sen takia, että olin niin huono yksilö, etten kelpaa mihinkään. Se yleislääkärillä käynti muutti kaiken siinä mielessä, että hän sanoi kyseessä olevan todennäköisesti jonkin tyypin muistisairaus.

        Tämä sairaus-asia ei ollut eden käynytkään mielessäni, vaikka työnantajani sanoi saman suuntaista. Luulin, että olin kuitenkin terve, mutta olin ollut vain niin huolimaton, että pakotettiin irtisanoutumaan.

        Kun sairaus alkaa vähitellen edetetn hitaasti, niin se voi mennä ällistyttävän pitkälle, ennenkuin ympäristö puuttuu asiaan ja yksilö tiedostaa sen itse. Alkoholismi on tavallaan samankaltainen vähitellen ihmistä nakertava sairaus: Alkuaikoina perjantai ja lauantai saattavat olla koskeita ja maanantaina on töissä selvinpäin, mutta väsynyt. Loppuvaiheessa työntekijä on piilottanut eri työpisteisiin viinaa, joista otetaan "huomaamattomasti" huikkia ja jopa autolla ajetaan humalassa työaikana. Potkut tulee tässä vaiheessa tavalla tai toisella.


    • ei-mene-heti

      Ajooikeus lähtee vasta, kun poliisilta tulee lappunen jotta käyppäs kylässä ja ota kortti mukaan. Lääkärillä ei oikeutta ottaa korttia pois tai antaa ajokieltoa muuten kuin suosituksen jotta ajooikeus pois. jonka se lähettää poliisille tiedoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe