Mitä löytyy Tirolin alueelta?

Mmm

Olemme vuokranneet kesäkuussa talon Tirolin alueelta, vähän Innsbruckin itäpuolelta. Aikaa kuluu varmasti vaan maisemien katseluun yms. mutta onko tuolla alueella jotain "erityistä" joka pitäisi nähdä? Suunnitelmissa on myös ajella hieman Italian pohjois-osissa ja Sveitsissä, joten vinkit niistäkin ovat tervetulleita.

5

1485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anni

      Zugspitze - pääsee aika korkealle (itse olen mennyt Saksan puolelta, mutta Itävallan puoleltakin kuuluu pääsevän.) Lämmintä vaatetta mukaan.
      Krimmlin vesiputoukset
      Grossglocknerin tie jäätikkö, pääsee autollakin korkealle
      Eisriesenweltin jääluola - sinnekin mukaan lämmintä päällepantavaa ja ***hansikkaat*** (kylmiä rautakaiteita!)

      Kaikista löytyy netistäkin luettavaa; nämä ovat omakohtaisia kokemuksia,jotka vihreä Michelinin opas mainitsee 'matkan tai poikkeamisen arvoiseksi'

    • Tiroliin

      Samaa mieltä Annin kanssa; Grossglocknerstrasse on henkeäsalpaava alppitie, joka kannattaa ehdottomasti ajaa läpi. Samoin Krimmler Wasserfälle on upea, muistaakseni Euroopan korkein vesiputous. Lisäksi alueella on kanjoneita esim. Liechtensteinklamm. Itse olemme myös lähdössä kesäkuussa taas Itävältaan, nyt Imstin seudulle, jossa on paljon vaellusmahdollisuuksia. Kannattaa hankkia Ari Taipaleen kirja: Ihmeitten Itävalta. Kirjassa on lyhyesti selostettu koko Itävallan suosituimpia matkailunähtävyyksiä.

    • tirolilainen

      Hei!

      Kyllä löytyy nähtävää! Innsbruckissa Innsbuck-kortilla pääsee 1-3 päiväksi kaikkiin nähtävyyksiin ja vuoristoradalla kahdelle vuorelle, joilta mahtavat vaeltelumahdollisuudet, jos huvittaa (ja muita vaellusmahdollisuuksia löytyy todella paljon.

      Maailmankuulu Svarowskin kristallifirma kannattaa katsastaa, tehdas Wattens:ssa, 20km Innsbruckista itään. Kauppa on innsbruckin keskustassa. Näkemisen arvoisia laaksoja lähistöllä Zillertal ja Stubaital (tosin jälkimmäisestaä pitää maksaa tiemaksu, jos menee omalla autolla).

      Italian puolella helposti tavoitettavissa on Bozen ja Meran, Meran on pikkukaupunki, Bozen vähän isompi. Garda-järvelle ja Veronaan on hieno mennä, mutta siihen pitää ottaa yöpyminen vähintään.Italiaan mennessä (moottoritietä pitkin tulee varautua tiemaksuihin, joihin menee edestakaisin vähintään 30 Euroa riippuen sitten mihin saakka on menossa.

      Sveitsistä en osaa sanoa, kun en ole sinne vialä(kään) eksynyt! Mutta ajomatkaa kertyy melkoisesti ja hintataso on huomattavasti kalliimpaa kuin Itävallassa!

    • elokuussa Serfaus

      Oberinntalin kautta ei mene tietulleja (Naundersin kautta) - sieltä pääsee niin Italiaan kuin Sveitsiinkin. Reschenseessä tököttää muistona kirkontorni, kun paikalle tehtiin tekojärvi, muu kylä siirrettiin alta pois. Jos haluaa ajaa kunnon kurveja, tietä 27 pitkin pääsee Samnaun idylliseen umpilaaksoon ja veroparatiisiin Sveitsin puolella (taxfree alue) - on ne paikkaan roudanneet kaiken sen tavaramäärän! Sieltä voi poistua inhimillisempää tietä Itävallan puolella (L348). Toinen vastaava tax free paikka on Italian puolella Livigno, jonne pääsee myös yhden huisimman solatien eli Stelvion kautta (SS38) - vaatii hyviä hermoja ja hyvää ratinvääntötaitoa, mutta eipä tarvi lintsille mennä. Söldenin eli Ötztalin kautta on myös upea solatie Timmelsjoch. Söldenin yläpuoliselle ikijäätikölle menee maksullinen maisematie, samanlaiset löytyvät Kaunertalin ja Pitztalin jäätiköille - kannattaa käydä ihailemassa oikeita vuoria jonkun perukoilla, on ne maisemat niin uniikit meille Lapin tunturien asukeille - ja ovathan nuo ikiroudat sulamassa, ikävä kyllä. Näihin mutkateihin pitää varata aikaa, kartta ei aina kerro koko totuutta.

      Onhan tuo alue oikea aarreaitta, komeita linnoja (mm Kufstein, Traztberg ja Werfen vähän idemmässä Salzburgin eteläpuolella lähellä Eisriesenweltiä), ihania vaellusmaastoja joka puolella - jos ei vaella, niin voi käydä köysiradalla ihailemassa maisemia), idyllisiä pikkukaupunkeja riittämiin (mm Kitzbühel, St John in Tirol), Krimml ja Gerlos. Itävällan puolella on selvästi siistimpää ja hoidetumpaa kuin monin paikoin Italian puolella, riippuu mistä kohtaa kulkee, jotkut Italian rajaseudut ovat tyhjenneet asukeista ja sen näkee (mm Sillian). Lähes joka kesä käymme patikoimassa näillä nurkilla, siihen tulee 'pakko päästä' fiilis, kai se on jokin 'lapin hulluus' -syndrooman toinen muoto. Mutta kun tuolla käy muutaman kerran, on Lapin tunturit pikkukukkuloita... Ja hyvää ruokaa ei passaa unohtaa, annokset on isoja, kakkupalat järkyttävän kokoisia - mutta pakko aina maistella ;)

      Suosittelen myös Saksan puolen upeita Luftmalerei -kaupunkeja kuten Mittenwald tai Oberammergau, tosi söpöjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe