En jaksa(16v)

Tuuli0000

En jaksa enää elää. Olen ollut väsynyt 7lk asti. Silloin Mietin ja päätin että en näkisi 2017 vuotta ollenkaan. Mutta olen vielä elävien kirjoissa. Haluan kuolla pois koko ajan Mietin kuolemaa ja miten tehdä se. Joka helvetin päivä mä väsyn siihen että kohta en uskalla tappaa itseäni... Siskoni tietää itsemurha kirjeistä..... Haluan vain pois onko se liikaa pyydetty? Mikä Mulla on itken aina kun olen yksin ja iltaisin. Olen viilellyt monta kertaa ja se ei helpota se pahentaa tuskaa mikä minulla on. Mitä minä teen????!!!!!!(16v tyttö!)

20

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt haet heti apua!
      Ei oo terve mieli jos haluaa kuolla. Itsemurha ei vie surua pois, se antaa sen läheisille.

      • Juuri näin. Nyt haet apua ja saat sitä heti, kun kerrot asiat rehellisesti. Lupaathan hakea heti apua, vaikka ensiavusta. Voimia sinulle❤


      • Saatapua

        Kerro vanhemmillesi suoraan ja rehellisesti. Olen hoitanut nuoria psyk. sairaalassa ja saat apua varmasti heti, kun kerrot itsemurha ajatuksistasi. Et ole yksin. Ole rohkea ja kerro vanhemmillesi nyt heti aamulla.


      • Saatapua

        Vastaatko minulle?


      • Tuuli0000

        Päätin kertoa vanhemmille,mutta en aio tehdä sitä puhelimitse. Odotan että he tulevat mökiltä ja kerron kaiken. En varmaa pysty kertomaan itse joten sovin siskon kanssa, että hän kertoo jos livistän siitä.. Siskoni itkee koko ajan ja se tarttu minuunkin. Alan pelkää että isä ja äiti huutavat minulle.


    • Moi_moi_vaan

      Funtsi vähän. Miksi kitiset edelleenkin täällä. Olet saamaton persläpi. Sossu kustanta luuserielämäsi. Tartu toimeen ja fixaa itsesi.

      • Pidä sinä turpasi kiinni.


      • Fxfxffxf

        Samaa mieltä. Veronmaksajien kontolle tulevat luuserit tekisivät ainoan hyvän työnsä, jos tajuavat, ettei heistä tule yhteiskuntakelpoista.


      • Puolustaja

        Mitä oikeen yrität, paskapää?


    • ainkannattaaakeskustella

      Sulla taitaa just koulu loppua eli 9:än lk:n kevät menossa kohta. Et juuri jaksanut kertoa kuin tuosta kaikkein raskaimmista asioista. Jos se sua lohduttaa niin joskus varmaankin n65% ihmisistä jonain yhtenä tai parina päivänä vuodessa tuntee tuollaisia itsemurha yms raskaita ajatuksia mutta niiden tavallaan ei pitäisi liian usein tai kattavasti hallita ajatuksia vaan sinun pitöisi pystyä ajattelemaan ehkö eniten jotain tulevaisuuden ajatuksia joka tarkoittaisi että; eli mitä haluaisit tehdä nyt sitten kevään jälkeen eli mennäkö töihin vai opiskeluihin vai hakeako
      oppisopimusta/paikkaa ynnä
      vastaavaa ajatusmaailmaa. Koska
      niitä et ehkä? jaksa sitten ajatella vai miten asia on? .Jollet jaksa tulevaisuuden asioita miettiä esim. ollenkaan itseksesi etkä esim siskonkaan kanssa niin silloin suosittelisin ehkä että
      keskustelisit terveydenhoitajan
      kanssa noista ehkä väärään päin
      junnaavista hyvin synkistä ajatuksistasi ja kertoisit ne
      hänelle. Terveydenhoitaja osaa ohjata sinut todennäköisesti psykologille ja/tai psykiatrille(ehkä molemmillekin) joka/jotka osaa/osaavat
      toivottavasti luokitella minkätasoinen ongelma sinulla on että tarvitsetko minkälaista
      apua asiassasi. Olethan rehellinen itsellesi omissa asioissasi,(älä dramatisoi kertoessasi terveydenhoitajalle asiaa eli jos nuo ajatuksen ongelmat, synkät suunnitelmat ovat
      sinulla vain harvoin mielessä, vaan mieti valmiiksi useastiko ne
      sinuun iskevät). Myöhemmin voi
      harmittaa jos olet liioitellusti kertonut tuollaisista ongelmista ja haluatkin itse vaan unohtaa asian, ja siirtyä eteenpäin mutta oletkin mielenterveysongelmaisena jonkun näköinen taakka jollekin vaikkapa lähisukulaiselle joka kokeilee hermojesi kestävyyttä lopun ikäsi esim huomattelulla. Kaikissa asioissa eli tässäkin pitää olla rehellinen, valeella voi olla arvaamattoman kovat seuraukset. Mutta sinulle jaksamista! ja toivotan valoisampaa ja parempaa uutta vuotta! ja mielentasapainoa ja mielekkyyttä elämääsi! ja kaikenlaista auringon sädettä ja lämpöä elämääsi! Uskalla olla oma iloinen itsesi,( se voi löytyä pienen pintakerroksen alta se hymysi nimittäin esimerkiksi)

    • Onnentie

      Lähetä viesti, jotta voidaan ratkaist tämän asian
      Kik: Onnentie

      • Jokurandommmm

        Ketä lähettää viestiä?


    • Siunaten

      Muistan rukouksin:) Jumala rakastaa sinua ja haluaa auttaa.
      Ole turvallisella mielellä apu tulee
      Sinulle.

    • Taivaastavoisaadaapua

      Kumma jos olet itseäsi viillellyt monesti jo, eikä tilanteeseesi ole kukaan puuttunut.

      En ole ns uskovainen enkä kuulu edes kirkkoon. Mutta kun mulla elämässä on ollut oikein paha olo, kauheita kipuja tai vastaavaa ei kukaan ole yleensä ollut siinä niin sitä viimesenä keinona on rukoillut jumalaa auttamaan ja ottamaan pois tuon tuskan jota ei enää kestä. Tunnustan että kovin monesti tuska on hävinnyt heti tuon jälkeen pois ja tilalle on tullut levollinen olo.

    • Älä tee itsemurhaa. Minäkin nuorena masentuneena sitä jonkun kerran mietin, mutta pelkäsin liikaa sitä, mitä sen jälkeen tulee, mitä jos joudunkin helvettiin? Ja sepä onkin ihan liian suuri riski otettavaksi. Edellinen kirjoittaja sanoi hyvin Jumalasta. Hän auttaa, käänny hänen puoleensa, siis ihan tämän meidän oman kristinuskon Jumalan.

      "Neljän tuolinjalan" kautta pääsemme häntä lähelle; Raamattu, rukous, seurakuntayhteys ja ehtoollinen, ota käyttöön mieluiten heti nämä kaikki, tai sen verran kuin pystyt.


      Raamatusta on moni saanut avun ja se löytyy myös netistä: www.evl.fi/raamattu

      Täältä löytyy tosi hyvää hengellistä opetusta, varsinkin Tapani opettaa minusta todella hyvin: http://oneway.tv/fi/category/PLdZAghCIk-sFZgBeCJhQ45jMeXL2zoqDH (laaja sivusto, kannattaa katsella vaikka kohdasta "Ohjelmasarjat" mitä kaikkea löytyy)

      Rukoilen puolestasi! Joskus elämä saattaa muuttua hyväksi ihan hetkessä!

    • Bbjack

      Kerrotko vielä mitkä asiat sinua rassaa?

    • proelämä

      Olet vielä tosi nuori, ja vaikka kliseeltä voi kuulostaakin, niin sinulla on elämä edessäsi. Mahdollisuuksia sinulla on tosi paljon, voit valita sen ammatin minkä haluat, voit tutustua uusiin ihmisiin, seurustella, viettää mukavan opiskeluajan, löytää elämänkumppanin, tehdä lapsia jne. Lähes kaikki on edessäsi. Ajattele kaikkia niitä mukavia asioita, joita saatat vielä kokea elämässäsi! Ja sitä paitsi, nuoruusiässä voi vielä muuttua ja kehittyä psyykkisestikin vaikka kuinka paljon. Joten et mitenkään ole toivoton tapaus. Nyt varmaan sulla kannattaisi hankkia apua tuohon masennukseen. Voisit vaikka mennä käymään ehkä nuorisopuolen psykiatrilla, joka ohjaa sinut sitten eteenpäin luultavasti psykoterapiaan. Sitten etsit itellesi asiantuntevan terapeutin, jonka kanssa tuntuu kemiat sopivan yhteen. Ja alat tämän ihmisen kanssa tekemään töitä sen eteen, että sinulla ei enää olisi niin paha olla, vaan voisit nauttia elämästäsi. Muillekin ihmisille voi puhua, esim. perheelle tai ystäville, mutta terapeutti voisi olla sellainen henkilö, jolle voi ne raskaimmatkin ajatukset kertoa ilman että pelkää toisen ahdistuvan liikaa. Seurakunnaltakin apua voi saada, esim. papilta tai diakonilta. Muista myös elää mahdollisimman terveellisesti, nuku hyvin, syö hyvin ja liiku. Jos olet väsynyt, niin sinulla on oikeus levätä. Kyllä minä uskoisin, että olo alkaa helpottaa aika piankin.

    • sidibe

      "Sinulla on vielä elämä edessä" kuulostaa masentuneen korvaan, tätä paskaa jatkuu vielä tovin niin koita nyt kestää luuseri.

      • proelämä

        No en kyllä tuota tarkoittanut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe