Microsoft Lumia 650 vai Samsung Galaxy A3 2016?

650vsa3

Vanha puhelin ei enää toimi kunnolla, joten uuden hankinta edessä. Windows-puhelinta olen käyttänyt tähän asti, mutta vieläkö kannattaa jatkaa Lumialla, vai siirtyä toiseen systeemiin? Otsikon puhelimien hintaero nykyisin noin 80-100 euroa Lumian hyväksi. Isoa puhelinta en halua, joten jos näistä kahdesta pitäisi valita, niin kumpi olisi parempi valinta? Molempia olen "kokeillut" kaupassa, mutta en osaa sanoa kumpi olisi parempi. Näytöt tuntuvat hyviltä. Ja FM-radiot löytyy molemmista. Kummalla pärjäisi monta vuotta eteenpäin?

57

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Androidrulezfouewä

      Jos suuri määrä hyvintoimivia sovelluksia kiinnostaa, niin tietysti Samppa. Lumioiden tulevaisuus kun on mitä on. Lumia kun on käytännössä kosketusnäyttöinen peruspuhelin.

    • tietämätön-

      en tiedä kumpi on parempi, mutta lumia puhelimen hankinta taitaa jo sisältää jonkin verran riskejäkin.

    • l520l520

      Jos lumiaa on käyttänyt monta vuotta niin varmaan pärjää jatkossakin lumialla. Yleensä tälläset käyttäjät eivät ymmärrettävistä syistä kovin paljon kaipaa niitä ns. windowsilta puuttuvia sovelluksia joten siinä mielessä lumia on varmaan käypä vaihtoehto vieläkin.
      Jos minulta kysytään kumman ottaisin nyt niin ilman muuta sampan sillä lumioiden sovellus valikoimalla en enää tulisi toimeen kun on jo monta vuotta ollut myös android ja tottunu hyödyntämään googlen laajaa sovellus tarjontaa.
      Nykyiset lumiani (520,630,640XL) jäänevät siis viimeisiksi windows puhelimikseni. Jos lumoissa olisi kunnollinen sovellus tarjonta ja olisi hiukan avoimempi käyttis ei tässä varmaan mitään samppoja ja honoreita olisi edes ostanu mutta pakon sanelemana tuli hankittua.

      • pokemon_puuttuu

        Merkittävin puute Lumian sovellusvalikoimassa taitaa olla Pokemon Go (muita pokemon-pelejä tosin löytyy).
        Siinä on se androidin myyntivaltti - jos arvelee tulevansa toimeen ilman niin ostaa Lumian ja säästää yli satasen, ja saa paljon turvallisemman ja paremmin tuetun puhelimen. Jos haluaa riskialttiin ja nettikelvottoman viruspesäkkeen jolla voi pelata pokemon gota, ostaa samsungin.


    • sopivatnäytöt

      Odota 2017 mallit

      • Aikakulki

        Samsungin hankin. Eroa entiseen Lumia 830 on. Nyt kun ajattelen, olisi jo vuosi sitten pitänyt ostaa Samsung. Uskoin vaan kovasti Nokiaan. Nyt se on ohi. Alkoi vuonna 1989.


      • ei-sammungille
        Aikakulki kirjoitti:

        Samsungin hankin. Eroa entiseen Lumia 830 on. Nyt kun ajattelen, olisi jo vuosi sitten pitänyt ostaa Samsung. Uskoin vaan kovasti Nokiaan. Nyt se on ohi. Alkoi vuonna 1989.

        Samsung on puhelinmarkkinoiden vitsi. Eivät ole kiinnostuneita asiakkaasta enää sen jälkeen, kun ovat saaneet rahat pois. Päivitystahti on puhelinmarkkinoiden huonoin. Vaikka Lumiat ovat jo eilispäivän juttuja, niin silti Microsoft tukee niitä paremmin mitä Samsung omiaan.


      • kertakäyttöromua

        Kodinkoneissakaan Samsungia ei tunneta laatuvalmistajana, vaan se vastaa korkeintaan Candya tai LG:tä. Myös puhelimet ovat samaa matalaa laatutasoa, eikä ole mikään ihme että ne räjähtelevät.

        Jos haluaa pitkäkestoisia kodinkoneita niin ostaa Mieleä, kohtuukestäviä Siemens, Bosch, Electrolux, mutta jos pesukone tai imuri tulee vain vuoden tai parin lyhytaikaiseen käyttöön niin valinta on Samsung.


      • arvuuttaja-
        kertakäyttöromua kirjoitti:

        Kodinkoneissakaan Samsungia ei tunneta laatuvalmistajana, vaan se vastaa korkeintaan Candya tai LG:tä. Myös puhelimet ovat samaa matalaa laatutasoa, eikä ole mikään ihme että ne räjähtelevät.

        Jos haluaa pitkäkestoisia kodinkoneita niin ostaa Mieleä, kohtuukestäviä Siemens, Bosch, Electrolux, mutta jos pesukone tai imuri tulee vain vuoden tai parin lyhytaikaiseen käyttöön niin valinta on Samsung.

        veikkaan että jokaisessa merkissä ollu jotain akku ongelmia, samsung valmistaa
        kvindekiljoona puhelinta vuodessa, laatu merkki jo vuosia


    • galaxy_täysin_kelvoton

      Galaxy a3 on jämähtäneenä vanhentuneeseen android 4.4:een eikä saa ikinä mitään päivitystä - roskiinheittovalmis jo ostettaessa. Siinä rehottaa avoimena kaikki tietoturva-aukot ja ko. puhelinmalli myös imee itseensä kaikki rootkit malwaret yms. sonnan.
      Lumiaan sen sijaan tulee myös Creators Update 1704 ja muita tulevia päivityksiä, ja sille on luvattu pitkä tuotetuki. Tietoturva on todella hyvällä tasolla verrattuna androidiin.
      Lumia 650 myös maksaa vain 79€, kun galaxy a3 on poistohintaankin yli satasen kalliimpi. Speksit ovat kuitenkin aika samat kummassakin, paitsi lumiassa tarkempi ja parempi näyttö.

      Toinen vaihtoehto on käyttää vanhaa windows-puhelinta vielä vuoden tai pari, kun siinä vielä puhelut toimivat. Väkipakolla ei pidä mitään ostaa, jos ei iphone tai androidit kertakaikkiaan kiinnosta eikä myynnissä tällä hetkellä ole puhelinrintamalla mitään kiinnostavaa, niin käyttää rahansa johonkin muuhun. Tehokkasiin PC-komponentteihin tai hienoihin vaatteisiin tms.

      • samppa-android

        korjauksia:
        samsung a3 saa uudempaa androidia jopa 6.0.1 . a3:sta on kolme versiota ns 2015,2016 ja tuleva 2017. kannattaa odottaa 2017 versioita.


    • MarjikselleBanaania

      Noista Samppa ehdomasti! Lumiaan ei kannata enää koskea pitkällä tikullakaan.

      "Merkittävin puute Lumian sovellusvalikoimassa taitaa olla Pokemon Go"

      Niin, tänään. Mistä tiedät, mitä ohjelmia ensi kuussa tai puolen vuoden päästä tulee. Ei Pokemon Go´stakaan tiedetty paljoa etukäteen, että siitä sellainen menestys tulee. Mutta yksi asia on varmaa. Kun seuraava hittisovellus tulee, sitä ei tule WP:lle.

      "Samsung on puhelinmarkkinoiden vitsi. Eivät ole kiinnostuneita asiakkaasta enää sen jälkeen, kun ovat saaneet rahat pois. Päivitystahti on puhelinmarkkinoiden huonoin. "

      Mihinkään tuon hintaluokan puhelimeen ei tule päivityksiä oston jälkeen. Ihan turhaan samppaa syytät.

      "Galaxy a3 on jämähtäneenä vanhentuneeseen android 4.4:een "

      Galaxy A3 (2016) tulee 5.1 järjestelmällä.

      "Siinä rehottaa avoimena kaikki tietoturva-aukot ja ko. puhelinmalli myös imee itseensä kaikki rootkit malwaret yms. sonnan."

      Jauhat täyttä paskaa. Oikein käytettynä puhelin ei ime mitään sontaa. Maailmassa 15% Androidpuhelimista pyörii vielä vanhemmalla Jelly Beanilla (4.1-4.3) ilman mitään ongelmia. Kitkat löytyy vielä lähes 30% Androidpuhelimista. Ihan turhaa sonnanpuhumista tuollaiset malwaret.

      "Lumiaan sen sijaan tulee myös Creators Update 1704 ja muita tulevia päivityksiä, ja sille on luvattu pitkä tuotetuki. Tietoturva on todella hyvällä tasolla verrattuna androidiin."

      Nämä on ÄLYpuhelimia. Windowsiin voi Microsoft tulla vaikka tekemään kultaisen takakannen ja timanttiset nimikirjaimet puhelimeen, se ei muuta sitä tosiasiaa, että Windowsilla ei tee älypuhelimena mitään. Koska sille ei ole yksinkertaisesti sovelluksia. Ja mikä vielä tärkeämpää, sille EI TULE sovelluksia. Puolen vuoden päästä voi tulla joku hittisovellus ja varmaa on, että Windows ei sitä saa. Ei niillä käyttipäivityksillä tee vittuakaan, jos puhelinta ei voi käyttää siihen tarkoitukseen, mihin se on tarkoitettu.

      Totuus on, että WP on kuolut, deat, död, kaput. Sitä ei muuta mitkään käyttispäivitykset mihinkään. Se ei ole ÄLYpuhelin, se on vain älypuhelimen runko.

      Eli noista kahdesta Samppa. Kannattaa myös harkita esim. Honor 7 Lite (onko liian iso?) tai Sony Xperia XA tai Huawei P9 Lite. Joutuu hieman enemmän satsaamaan rahaa, mutta saa kyllä paremman.

      • seuraava_sovellus_WPlle

        "Mutta yksi asia on varmaa. Kun seuraava hittisovellus tulee, sitä ei tule WP:lle."

        Mobiiliala muuttuu vauhdikkaasti, eikä mikään ole ikinä noin varmaa. Yhtenä päivänä andorid on suosittu, huomenna ehkä jo täysin vanhentunut käyttökelvoton. Vielä tuoreessa muistissa on, miten Nokia ja Symbian vielä 2011 oli kaikkein yleisin mobiilikäyttis, mutta 2012 loppupuolen jälkeen sitä ei kukaan enää kaivannut.
        2017 sama voi käydä androidille tai iosille.

        Seuraava hittisovellus on 3D-skannaus:
        https://www.youtube.com/watch?v=PZD3ytt8Adk

        Se tulee ainoastaan Windows Phonelle, mutta ei androidille eikä iphonelle.
        Varsinkin kun jatkossa WP:n käyttäjät voivat Minecraftiin tuoda omia 3d-skannattuja objekteja, kun androidin käyttäjät joutuvat tyytymään pelkkiin palikoihin. Myös dokumentteihin ja multimediaviesteihin WP:n käyttäjät jatkossa saavat 3d-objekteja, ja android on siinä vaiheessa aika vanhentunut ja out, eivät tue mitään nykytekniikoita.

        Androidissa ei ole mitään tietoturvaakaan. Kai huomioit että rootkit-malwarea ei pysty virusskannereilla skannaamaan ellei puhelinta roottaa ja samalla menettä takuun. Se voi olla täynnä mätäpesäkkeitä joita ei pysty skannamaan.


      • MarjikselleBanaania

        "Mobiiliala muuttuu vauhdikkaasti, eikä mikään ole ikinä noin varmaa."

        Se on ihan varmaa, että seuraavaa hittisovellusta Winille ei tule.

        "Yhtenä päivänä andorid on suosittu, huomenna ehkä jo täysin vanhentunut käyttökelvoton."

        Näin voi käydä. Se toki vaatii sen, että markkinoille tulee jotain UUTTA. Vanha Win ei tule syrjäyttämään mitään muuta kuin itsensä.

        "Vielä tuoreessa muistissa on, miten Nokia ja Symbian vielä 2011 oli kaikkein yleisin mobiilikäyttis, mutta 2012 loppupuolen jälkeen sitä ei kukaan enää kaivannut."

        Niin, kun iOS ja Android syrjäytti sen, jota ei sitä ennen ollut olemassa.

        "Seuraava hittisovellus on 3D-skannaus:"

        Vitut ole. Yhtä kova hitti tulee olemaan kuin Microsoftin Continuum. Siitäkin piti tulla seuraava suuri juttu. Jäi täydeksi pannukakuksi.

        "Se tulee ainoastaan Windows Phonelle, mutta ei androidille eikä iphonelle."

        Mille vitun Windows Phonelle. Eihän niitä enää edes ole Microsoftin varastossa. MS on myynyt varastonsa loppuun ja uusia ei tehdä enää. Usko nyt, se on kuollut, dööd. Tällä hetkellä tällä planeetalla ei valmisteta yhtään Windows pohjaista puhelinta missään tehtaassa.

        "android on siinä vaiheessa aika vanhentunut ja out, eivät tue mitään nykytekniikoita."

        Android tukee lisättyä todellisuutta (Project Tango). Varmasti tulee olemaan isompi hitti kuin mikään dokumentteihin lisätty kuutio.

        "Androidissa ei ole mitään tietoturvaakaan."

        Tota samaa paskaa on jauhettu 20 vuotta tietokoneissa. 20 vuotta on pitänyt tulla sellainen supervirus, joka kaataa kaikki tietokoneet ja koko netin "koska tietoturva". Sellaista ei vain koskaan ole tullut. Painukaa maailmanlopun manaajat jonnekin kannon alle.


      • MarjikselleBanaania

      • 3d-skannaus

        Lue tuolta:
        https://en.wikipedia.org/wiki/3D_scanner

        3D-skannaus Windows-puhelimissa on vähän eri kaliiberin tekniikkaa kuin androidin tango (joka on vastaava kuin Nokian city lens vanhoissa lumia-puhelimissa).

        Miksi muuten kiroilet noin paljonja vittuilet joka lausessa? Taidat olla henkeen ja vereen android-fanipoika joka ei ymmärrä tekniikasta mitään sen enempää kuin föönifanitkaan. Föönifanit ovat samaa kastia - ei teknisillä seikoilla ole väliä vaan ainoastaan sillä brändillä jota fanittaa, ja järkiargumentteja vääristellään viimeiseen asti kirosanoja säästelemättä.

        Tuollaisten tyyppien mielipitetä ei kukaan normaali uuden puhelimen ostaja pidä luotettavina tai minkään arvoisina neuvoina.


      • se.juna.on.täynnä
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        https://www.indiegogo.com/projects/moly-windows-phone-smartphone#/

        Siinä on sulle Windows phonen suosiota. 14 ihmistä osallistui joukkorahoituskampanjaan. 14! Luuletko, että kehittäjät alkaa kehittämään mitään sovelluksia 14:a ihmiselle?

        Android markkinat on kyllästetty. Ei siellä ole enää tilaa millekään. Nyt on hyvä aika alkaa kehittämään softaa seuraavalle kuumalle jutulle, joka tulee olemaan Windows. Odotellaan nyt niitä Surface-puhelimia.


      • MarjikselleBanaania

        "Miksi muuten kiroilet noin paljonja vittuilet joka lausessa?"

        Koska se on hauskaa. Huvinsa kullakin.

        "Taidat olla henkeen ja vereen android-fanipoika joka ei ymmärrä tekniikasta mitään"

        En oikeastaan fanita mitään alustaa. Tekniikasta en kauheasti ymmärrä, mutta markkinataloudesta kyllä.

        "Föönifanit ovat samaa kastia - ei teknisillä seikoilla ole väliä vaan ainoastaan sillä brändillä jota fanittaa, ja järkiargumentteja vääristellään viimeiseen asti kirosanoja säästelemättä."

        Sepä se. Ja se onkin juuri se ratkaiseva tekijä ÄLYPUHEIMISSA. iPhone ja etenkin useimmat androidit ei ehkä nyt ole markkinoiden edistyksellisimpiä puhelimia teknisesti. Mutta, tällä asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka niitä voi käyttää. Vaikka Lumiat olisi ylivoimaisesti markkinoiden teknisesti edistyksellisimpiä, ei se normaali kuluttajaa lämmitä millään tavalla. Kun niihin ei ole sovelluksia niin ei ole. Ei se lämmitä yhtään, että siellä pyörisi vaikka kolme SD835 prossua, jos ei ole mitään mitä pyörittää.

        Ja edelleen, WP on kuollut. Microsoftikin on sen jo myöntänyt lopettamalla Lumioiden tuotannon ja tyhjentämällä varastot. Enää myydään jälleenmyyjien varastoissa pyöriviä kappaleita hönöille asiakkaille.

        Ja ennen kaikkea tässä on se pointti, että mitään ei ole tulossakaan WP:lle. Kaikki mikä tulee, tulee Androidille ja iPhonelle, puettava teknologia, sovellukset, rannekkeet... WP:lle, ei mitään. Käsitätkö nyt, että se tekniikka puhelimen sisällä ei merkkaa mitään, tai se miten usein päivityksiä tulee. Kun ei ole niin ei ole, eikä tule.

        "Tuollaisten tyyppien mielipitetä ei kukaan normaali uuden puhelimen ostaja pidä luotettavina tai minkään arvoisina neuvoina."

        Se on jokaisen ihan oma asia, millaisia neuvoja kuuntelee. Jos ei osaa sieltä vittuilun ja kiroilun välistä sitä oikeaa asiaa suodattaa niin se on vaan sitten oma voi voi. Ei mun rahoihin vaikuta.

        "Android markkinat on kyllästetty. Ei siellä ole enää tilaa millekään. Nyt on hyvä aika alkaa kehittämään softaa seuraavalle kuumalle jutulle, joka tulee olemaan Windows. "

        Koko puhelinsegmentti on kyllästetty ja Windows ei ehtinyt koskaan mukaan. Eikä seuraava kuuma juttu ole todennäköisesti Windows. Ellei MS tee jotain todella uutta ja mullistavaa. Ja sekään ei vaikuta mitenkään siihen, että vanhat WP:t on kuolleita. Ei ne sitä enää udelleen henkiin herätä.

        "Odotellaan nyt niitä Surface-puhelimia."

        Odotellaan vaan. Mutta vaikka ne löisikin itsensä läpi ja olisi se seuraava "suuri juttu", WP on silti kuollut. Ei nykyisillä Win puhelimilla ole mitään tekoa Surfacen kanssa. Kovasti kyllä epäilen tuota Surfacen onnistumistakin.


      • paremmassa.parannettavaa
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        "Miksi muuten kiroilet noin paljonja vittuilet joka lausessa?"

        Koska se on hauskaa. Huvinsa kullakin.

        "Taidat olla henkeen ja vereen android-fanipoika joka ei ymmärrä tekniikasta mitään"

        En oikeastaan fanita mitään alustaa. Tekniikasta en kauheasti ymmärrä, mutta markkinataloudesta kyllä.

        "Föönifanit ovat samaa kastia - ei teknisillä seikoilla ole väliä vaan ainoastaan sillä brändillä jota fanittaa, ja järkiargumentteja vääristellään viimeiseen asti kirosanoja säästelemättä."

        Sepä se. Ja se onkin juuri se ratkaiseva tekijä ÄLYPUHEIMISSA. iPhone ja etenkin useimmat androidit ei ehkä nyt ole markkinoiden edistyksellisimpiä puhelimia teknisesti. Mutta, tällä asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka niitä voi käyttää. Vaikka Lumiat olisi ylivoimaisesti markkinoiden teknisesti edistyksellisimpiä, ei se normaali kuluttajaa lämmitä millään tavalla. Kun niihin ei ole sovelluksia niin ei ole. Ei se lämmitä yhtään, että siellä pyörisi vaikka kolme SD835 prossua, jos ei ole mitään mitä pyörittää.

        Ja edelleen, WP on kuollut. Microsoftikin on sen jo myöntänyt lopettamalla Lumioiden tuotannon ja tyhjentämällä varastot. Enää myydään jälleenmyyjien varastoissa pyöriviä kappaleita hönöille asiakkaille.

        Ja ennen kaikkea tässä on se pointti, että mitään ei ole tulossakaan WP:lle. Kaikki mikä tulee, tulee Androidille ja iPhonelle, puettava teknologia, sovellukset, rannekkeet... WP:lle, ei mitään. Käsitätkö nyt, että se tekniikka puhelimen sisällä ei merkkaa mitään, tai se miten usein päivityksiä tulee. Kun ei ole niin ei ole, eikä tule.

        "Tuollaisten tyyppien mielipitetä ei kukaan normaali uuden puhelimen ostaja pidä luotettavina tai minkään arvoisina neuvoina."

        Se on jokaisen ihan oma asia, millaisia neuvoja kuuntelee. Jos ei osaa sieltä vittuilun ja kiroilun välistä sitä oikeaa asiaa suodattaa niin se on vaan sitten oma voi voi. Ei mun rahoihin vaikuta.

        "Android markkinat on kyllästetty. Ei siellä ole enää tilaa millekään. Nyt on hyvä aika alkaa kehittämään softaa seuraavalle kuumalle jutulle, joka tulee olemaan Windows. "

        Koko puhelinsegmentti on kyllästetty ja Windows ei ehtinyt koskaan mukaan. Eikä seuraava kuuma juttu ole todennäköisesti Windows. Ellei MS tee jotain todella uutta ja mullistavaa. Ja sekään ei vaikuta mitenkään siihen, että vanhat WP:t on kuolleita. Ei ne sitä enää udelleen henkiin herätä.

        "Odotellaan nyt niitä Surface-puhelimia."

        Odotellaan vaan. Mutta vaikka ne löisikin itsensä läpi ja olisi se seuraava "suuri juttu", WP on silti kuollut. Ei nykyisillä Win puhelimilla ole mitään tekoa Surfacen kanssa. Kovasti kyllä epäilen tuota Surfacen onnistumistakin.

        Surface Phone tulee olemaan käyttöliittymältään WP:n kaltainen, koska se on osoittautunut hyväksi. Se hakkaa informatiivisuudessaan kaikki muut. Androidin widgetit näyttävät kivikautisilta eläviin tiiliin verrattuina, joista näkee kaiken tarpeellisen yleensä kerralla.

        Vielä kun saavat vilkaisunäyttöä kehitettyä sellaiseksi, että mukaan saa lisättyä jotain muutakin infoa kuin kellon ja ilmoitukset, niin puhelin alkaa olla täydellinen.


      • MarjikselleBanaania
        paremmassa.parannettavaa kirjoitti:

        Surface Phone tulee olemaan käyttöliittymältään WP:n kaltainen, koska se on osoittautunut hyväksi. Se hakkaa informatiivisuudessaan kaikki muut. Androidin widgetit näyttävät kivikautisilta eläviin tiiliin verrattuina, joista näkee kaiken tarpeellisen yleensä kerralla.

        Vielä kun saavat vilkaisunäyttöä kehitettyä sellaiseksi, että mukaan saa lisättyä jotain muutakin infoa kuin kellon ja ilmoitukset, niin puhelin alkaa olla täydellinen.

        "Surface Phone tulee olemaan käyttöliittymältään WP:n kaltainen, koska se on osoittautunut hyväksi."

        Osoittautunut hyväksi??? Syötkö sä jotain sieniä? Miksi sitä ei osta kukaan, kun se on niin hyvä kerran.


      • ylivoimainen1
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        "Surface Phone tulee olemaan käyttöliittymältään WP:n kaltainen, koska se on osoittautunut hyväksi."

        Osoittautunut hyväksi??? Syötkö sä jotain sieniä? Miksi sitä ei osta kukaan, kun se on niin hyvä kerran.

        Pierusovellukset puuttuvat. Kaikki humpuuki myy. Android menee koko ajan sekavammaksi. 4.4 on tähän astisista paras, mutta sen jälkeen suunta on ollut alas päin.

        Windows Phonen käyttöliittymä on nykypuhelimista paras ja helppokäyttöisin. Microsoftilta on ollut nerokas veto yhdistää painikkeet ja informaation näyttäminen. Ikoni-käyttöliittymä muistuttaa 1980-luvusta, ehkä Apple ja Android on tarkoitettukin enemmän retro-henkisille vanhuksille.


      • android_appsit

        Win10 mobile insider-versiossa toimii kaiken lisäksi kaikki Android-appsitkin (Project astoria, joka mahdollistaa android ohjelmien ajamisen WP:ssä). Yli vuoden ajan insiderit ovat pystyneet android appseja ajamaan, ja kyllä se kohtapuoliin on tulossa ilmeisesti seuraavassa creators päivityksessä myös lumia 650:aan.


    • kumpi-
    • 650vsa3

      Tullutkin näköjään paljon kommentteja, vähän inttämisen makua tosin havaittavissa. Näillä näkymin taidan kuitenkin päätyä Galaxy A3 2016, vaikka "vanha" malli onkin. On sopivan kokoinen, ja hintakin hiukkasen pudonnut, nyt 159 euroa. Jos tuolla nyt pärjäisi joitain vuosia, valitettavan lyhytikäisiä tuntuvat puhelimet olevan. Tarkoitan siis kun uusia malleja tulee tiuhaan tahtiin, niin vaikka puhelimet mekaanisesti kestäisivätkin, niin saako päivityksiä ja mihin malleihin jne.

    • 650vsa3

      Näköjään 349 euroa maksaa Galaxy A3 2017.
      muropaketti.com/taskumuro/mobiiliuutiset/samsung-lanseerasi-virallisesti-uuden-galaxy-sarjan/

      • MarjikselleBanaania

        Taitaa olla halvin vesitiivis puhelin.
        Tuohon tulee (oletettavasti!) 1 käyttispäivitys ja sen jälkeen ehkä jotain sampan omia järjestelmäpäivityksiä. Eli päivitystuki ei oletettavasti tule olemaan kummoinen.
        Tuolla rahalla saa kyllä parempiakin, esim. 20 lisää satsaamalla saa Honor 8:n. Siinä on parempi tekniikka ja päivitystuki. Toki siinä on iso näyttö. Mieltymyksesi pienempiin näyttöihin rajoittaa vaihtoehtoja aika paljon. Tänä päivänä kun pienin näyttö puhelimissa on melkeinpä se 5".
        En näkisi tuota 2017 mallia lähes 200 arvokkaampana kuin 2016 malli. Eli tilanteessasi ottaisin 2016 mallin, ellei tosiaan tarvitse vesitiiveyttä jostain syystä. Muuta syytä en näkisi tuon puhelimen ostamiseen; samalla rahalla saa parempia ja halvemmalla saa edellisen vuoden mallin.


      • 650vsa3

        Siis kuinka pitkään päivityksiä voi tulla Galaxy A3 2016-mallille? Ja mitä sitten kun päivityksiä ei enää tule? Muuttuuko puhelin turvattomaksi, vai jääkö jotain toimintoja puuttumaan?
        Ajattelin huomenna mennä hakemaan kyseisen luurin, mutta vähän huolestuttaa jos se jää nopeasti "vanhaksi".


      • sonieerik
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        Taitaa olla halvin vesitiivis puhelin.
        Tuohon tulee (oletettavasti!) 1 käyttispäivitys ja sen jälkeen ehkä jotain sampan omia järjestelmäpäivityksiä. Eli päivitystuki ei oletettavasti tule olemaan kummoinen.
        Tuolla rahalla saa kyllä parempiakin, esim. 20 lisää satsaamalla saa Honor 8:n. Siinä on parempi tekniikka ja päivitystuki. Toki siinä on iso näyttö. Mieltymyksesi pienempiin näyttöihin rajoittaa vaihtoehtoja aika paljon. Tänä päivänä kun pienin näyttö puhelimissa on melkeinpä se 5".
        En näkisi tuota 2017 mallia lähes 200 arvokkaampana kuin 2016 malli. Eli tilanteessasi ottaisin 2016 mallin, ellei tosiaan tarvitse vesitiiveyttä jostain syystä. Muuta syytä en näkisi tuon puhelimen ostamiseen; samalla rahalla saa parempia ja halvemmalla saa edellisen vuoden mallin.

        Soni Eeriksonin saa 222:llä, M5 Agua.

        5.0" Full HD näyttö
        21.5 Mpx, 4K UHD -video
        Veden- ja pölynkestävä


      • ei_päivityksiä
        650vsa3 kirjoitti:

        Siis kuinka pitkään päivityksiä voi tulla Galaxy A3 2016-mallille? Ja mitä sitten kun päivityksiä ei enää tule? Muuttuuko puhelin turvattomaksi, vai jääkö jotain toimintoja puuttumaan?
        Ajattelin huomenna mennä hakemaan kyseisen luurin, mutta vähän huolestuttaa jos se jää nopeasti "vanhaksi".

        Se pysyy andorid 5:ssa, mitään päivityksiä siihen ei tule. Ainoastaan kalliimpia S-sarjan ja note-sarjan puhelimia samsung päivittää, halpamallit päivitetään ostamalla joka vuosi uusi puhelin jotta saisi edes vähän uudemman androidin.
        A3-2017 versio vastaavasti pysyy 6.0.1:ssä, ja nougat-päivitystä siihen on turha haaveilla.
        Honor8:iin olisi kyllä nougat joskus tämän vuoden aikana tulossa, huawei jonkin aikaa sitten tiedotti ja varmisti asian.


      • arvuuttaja-
        ei_päivityksiä kirjoitti:

        Se pysyy andorid 5:ssa, mitään päivityksiä siihen ei tule. Ainoastaan kalliimpia S-sarjan ja note-sarjan puhelimia samsung päivittää, halpamallit päivitetään ostamalla joka vuosi uusi puhelin jotta saisi edes vähän uudemman androidin.
        A3-2017 versio vastaavasti pysyy 6.0.1:ssä, ja nougat-päivitystä siihen on turha haaveilla.
        Honor8:iin olisi kyllä nougat joskus tämän vuoden aikana tulossa, huawei jonkin aikaa sitten tiedotti ja varmisti asian.

        A3 2017 arvaan että päivittyy nougattiin ja ehkä sruraavaankin


      • vain_s7_päivittyy

        Samsungin mukaan vain Galaxy S7 and Galaxy S7 Edge saavat nougatin.
        Vanhat notet ovat jo niin vanhoja ettei niitä päivitetä, ja halpoja puhelinmalleja muuten vain ei päivitetä koska eihän siitä mitään tulisi että samsung satsaisi halpamallien tukeen yhtä paljon kuin lippulaivoihin, joita tuetaan yhden päivityksen verran jolloin puhelin riittää uusia vain joka toinen vuosi.


      • 650vsa3
        ei_päivityksiä kirjoitti:

        Se pysyy andorid 5:ssa, mitään päivityksiä siihen ei tule. Ainoastaan kalliimpia S-sarjan ja note-sarjan puhelimia samsung päivittää, halpamallit päivitetään ostamalla joka vuosi uusi puhelin jotta saisi edes vähän uudemman androidin.
        A3-2017 versio vastaavasti pysyy 6.0.1:ssä, ja nougat-päivitystä siihen on turha haaveilla.
        Honor8:iin olisi kyllä nougat joskus tämän vuoden aikana tulossa, huawei jonkin aikaa sitten tiedotti ja varmisti asian.

        Voihan pieru. Mitähän tässä nyt sitten tekisi. Pienehkö koko ja FM-radio, plus hyvä näyttö (ei sinertävää valkoista) ja hintaa mieluusti alle 300 euroa olis toivelistalla. Radioita aika lailla karsittu nykyluureista. Jostain joutuu nyt tinkimään.


      • MarjikselleBanaania

        Näytöstä en osaa sanoa, joten se sinun kannattaa todeta kaupassa ennen ostoa. Useista puhelimista on olemassa näytekappaleet liikkeissä. FM-radio on melko turha nykyään, kun radiot hoituu sovelluksilla (esim. Supla).

        Puhelin on aina kompromissi. Täydellistä et saa, laitat sitten miten paljon vaan rahaa pinkkaan tiskillä. Sellaista puhelinta ei vain ole olemassa.

        Puhelin ei muutu miksikään, vaikka se ei saakaan päivityksiä. Se on edelleen toimiva ja käyttökelpoinen. Ja täysin turvallinen käyttää. Montako viirusta olet saanut tietokoneellesi, vaikka niistä superviiruksista on höpisty ja 20 vuotta? Niitä maailmanlopunjulistajia on tälläkin alalla. "Tulee viirus ja syö sun puhelimen."

        Jos budjetti olisi 300, oma valintani olisi Huawei P9 lite. Tai vielä ennemmin tilaisin uuden Honor 6X:n ulkomailta, koska Suomeen sitä ei virallisesti tule myyntiin. Mutta näyttö molemmissa lienee sinulle liian suuri, enkä lähtisi ensimmäisenä suosittelemaan puhelimen tilaamista ulkomailta ulkopuoliselle. Joten ottaisin sinuna edelleen sen A3:sen ja jos sulla on budjetti 300 niin säästäisin sen 140 euroa ja vaihtaisin puhelinta 1,5-2 vuoden päästä, jolloin saat jo uudemman saman hintaluokan puhelimen ja uudemmalla käyttiksellä. Ja A3:lla ajaa ihan varmasti turvallisesti tuon ajan.

        Se vain on kylmä tosiasia, että täydellistä ei saa, edes rahalla. Halvemman hintaluokan puhelimiin ei tule päivityksiä, ei aina edes kalliimpiin. Ja tämä ei tarkoita sitä, että puhelin olisi käyttökelvoton. Se toimii ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Kompromisseja on vain tehtävä hinnan ja ominaisuuksien saralla. Puhelimet on nykyään bulkkikamaa. Todennäköinen vaihtoväli on 1,5-3 vuotta, riippuen mallista ja hinnasta.


      • zyz1

        Noi kannatta toimia, uusi "halpa" puhelin parin vuoden välein.


      • förstä
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        Näytöstä en osaa sanoa, joten se sinun kannattaa todeta kaupassa ennen ostoa. Useista puhelimista on olemassa näytekappaleet liikkeissä. FM-radio on melko turha nykyään, kun radiot hoituu sovelluksilla (esim. Supla).

        Puhelin on aina kompromissi. Täydellistä et saa, laitat sitten miten paljon vaan rahaa pinkkaan tiskillä. Sellaista puhelinta ei vain ole olemassa.

        Puhelin ei muutu miksikään, vaikka se ei saakaan päivityksiä. Se on edelleen toimiva ja käyttökelpoinen. Ja täysin turvallinen käyttää. Montako viirusta olet saanut tietokoneellesi, vaikka niistä superviiruksista on höpisty ja 20 vuotta? Niitä maailmanlopunjulistajia on tälläkin alalla. "Tulee viirus ja syö sun puhelimen."

        Jos budjetti olisi 300, oma valintani olisi Huawei P9 lite. Tai vielä ennemmin tilaisin uuden Honor 6X:n ulkomailta, koska Suomeen sitä ei virallisesti tule myyntiin. Mutta näyttö molemmissa lienee sinulle liian suuri, enkä lähtisi ensimmäisenä suosittelemaan puhelimen tilaamista ulkomailta ulkopuoliselle. Joten ottaisin sinuna edelleen sen A3:sen ja jos sulla on budjetti 300 niin säästäisin sen 140 euroa ja vaihtaisin puhelinta 1,5-2 vuoden päästä, jolloin saat jo uudemman saman hintaluokan puhelimen ja uudemmalla käyttiksellä. Ja A3:lla ajaa ihan varmasti turvallisesti tuon ajan.

        Se vain on kylmä tosiasia, että täydellistä ei saa, edes rahalla. Halvemman hintaluokan puhelimiin ei tule päivityksiä, ei aina edes kalliimpiin. Ja tämä ei tarkoita sitä, että puhelin olisi käyttökelvoton. Se toimii ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Kompromisseja on vain tehtävä hinnan ja ominaisuuksien saralla. Puhelimet on nykyään bulkkikamaa. Todennäköinen vaihtoväli on 1,5-3 vuotta, riippuen mallista ja hinnasta.

        Honorit tulee yleensä ensimmäisenä myyntiin Suomeen, koska Huawei on nykyään suomalaisin matkapuhelinvalmistaja.


      • entäs_oppo

        CyanogenMod kehittäjien suosiossa olevat edulliset mutta tehokkaat puhelimallit ovat myös hyvin tuettuja. OnePlus 3 tai Oppo Find 7 (sai android 7.1 päivityksen joulukuun alussa vaikka oppo ei virallisesti sitä aio tuoda). Myös Oppo Find 9 tulee maaliskuussa myyntiin S835-piirisarjalla, on halpa ja hyvä, ja siihen tulee vuosien ajan uusia android versioita ja CM-tuki on hyvä.

        Oppoa myydään oppon euroopan verkkokaupassa ( http://europe.oppostyle.com/ ) Oppo Find 7 tosin on loppuunmyyty ja pitää odottaa maaliskuuta ja uutta 9:iä.


      • pskaa

      • MarjikselleBanaania
        förstä kirjoitti:

        Honorit tulee yleensä ensimmäisenä myyntiin Suomeen, koska Huawei on nykyään suomalaisin matkapuhelinvalmistaja.

        "Honorit tulee yleensä ensimmäisenä myyntiin Suomeen, koska Huawei on nykyään suomalaisin matkapuhelinvalmistaja."

        Tämän hetken tiedon mukaan Honor 6X ei tule Suomen markkinoille.


      • vanhanaikaiset_puhelimet

        "Puhelin ei muutu miksikään, vaikka se ei saakaan päivityksiä. Se on edelleen toimiva ja käyttökelpoinen."

        Samalla logiikalla myös galaxy S2 on vielä täysin käyttökelpoinen eikä sen tilalle tarvitse ikinä ostaa uutta puhelinta, tai joku 80286-kone jossa ei ole mikään muuttunut ja vanhat 16-bittiset ohjelmat toimivat edelleenkin.

        Kyllä puhelin (kuten tietokonekin) on käyttökelpoinen ainoastaan niin kauan kun siihen saa uusia sovelluksia, jotta ei tarvitse käyttää mitään vanhoja tai vanhanaikaisia sovelluksia.

        Kaikki uusimmat, hienoimmat ja parhaat android-sovellukset käyttävät android 7:n uutta Vulkan APIa, joten kyllä sellaiset puhelimet ovat jo käyneet vanhentuneiksi ja käyttökelvottomiksi joihin nougattia ei ole päivityksenä saatavilla. Joutuu tyytymään pelkkiin vanhanaikaisiin kökköihin sovelluksiin.


      • MarjikselleBanaania
        vanhanaikaiset_puhelimet kirjoitti:

        "Puhelin ei muutu miksikään, vaikka se ei saakaan päivityksiä. Se on edelleen toimiva ja käyttökelpoinen."

        Samalla logiikalla myös galaxy S2 on vielä täysin käyttökelpoinen eikä sen tilalle tarvitse ikinä ostaa uutta puhelinta, tai joku 80286-kone jossa ei ole mikään muuttunut ja vanhat 16-bittiset ohjelmat toimivat edelleenkin.

        Kyllä puhelin (kuten tietokonekin) on käyttökelpoinen ainoastaan niin kauan kun siihen saa uusia sovelluksia, jotta ei tarvitse käyttää mitään vanhoja tai vanhanaikaisia sovelluksia.

        Kaikki uusimmat, hienoimmat ja parhaat android-sovellukset käyttävät android 7:n uutta Vulkan APIa, joten kyllä sellaiset puhelimet ovat jo käyneet vanhentuneiksi ja käyttökelvottomiksi joihin nougattia ei ole päivityksenä saatavilla. Joutuu tyytymään pelkkiin vanhanaikaisiin kökköihin sovelluksiin.

        Sitten kun vitun vajakki olisit osannut lukea loppuun saakka. Sanoin, että puhelimet on bulkkikamaa, vaihtoväli 1,5-3 vuotta. Viittasin tuossa lähinnä siihen, että ei ole väliä, jos se juuri tuorein android ei ole puhelimessa. Se puhelin toimii edelleen sillä vanhalla käyttiksellä. Kun joillakin on tapana pelotella niillä päivityksillä, että kaikki pitäisi saada. Sisälukutaito on hyvä taito, opettele.

        "Kaikki uusimmat, hienoimmat ja parhaat android-sovellukset käyttävät android 7:n uutta Vulkan APIa, joten kyllä sellaiset puhelimet ovat jo käyneet vanhentuneiksi ja käyttökelvottomiksi joihin nougattia ei ole päivityksenä saatavilla."

        Höpölöpölöö. Edellinen marshmallow ei ollut joulukuun alussa saavuttanut vielä edes 20% osuutta androidpuhelimista. Eikä Nougat tule olemaan vuoden päästä myöskään vielä 20%:issa puhelimista.

        Ei kukaan sovelluskehittäjä lähde tekemään sovellusta pienelle murto-osalle käyttäjistä, jos rahaa työstään haluaa saada.

        Koita nyt vittu käsittää, että ostajalla on tässä
        A) Budjetti.
        B) Mieltymys pieneen laitteeseen.

        Miksi vitussa pitää olla niin ääliö, että ei voi lukea, mitä ostaja haluaa ja sen mukaan suositella puhelinta, vaan pitää olla vittu suuna päänä selittämässä paskaa? Miten vaikeaa olisi sulle opetella luetun ymmärtämistä?


      • sovelluksia_kehitteillä

        "Ei kukaan sovelluskehittäjä lähde tekemään sovellusta pienelle murto-osalle käyttäjistä, jos rahaa työstään haluaa saada."

        Kaikki suurimmat sovelluskehittäjät ja kaikkein suurimmatkin kaupalliset pelitalot ovat kyllä aloittaneet suurella budjetilla Vulkan-sovellusten kehittämisen androidille jo 2015 syksyllä jolloin kehitykseen tarvittavat työkalut tulivat saataville, ja kehitteillä on kyllä suuret määrät visuaalisesti hienoja pelejä ja muita sovelluksia. Niistä joudutaan ehkä ensialkuun tekemään myös opengl karvalakkiversiot vanhentuneita puhelimia varten mikä hidastaa myös kehitystä, mutta kaikkein parhaiten tulevat uudet sovellukset toimivat android 7:lla.

        "Sanoin, että puhelimet on bulkkikamaa, vaihtoväli 1,5-3 vuotta. Viittasin tuossa lähinnä siihen, että ei ole väliä, jos se juuri tuorein android ei ole puhelimessa. "

        Monet puhelimet ovatkin jo kaupan hyllyllä valmiiksi vanhentuneita, ja A3-2017 on vanhentunut jo ennen myyntiintuloaan ja joutaa roskiin. Tilalle kannattaisi ostaa sellainen puhelin jossa on vähintään android 7.1.1 jo valmiina, jos sitä tosiaankin haluaa edes puolta vuotta käyttää, saati 1,5 vuotta.


      • MarjikselleBanaania
        sovelluksia_kehitteillä kirjoitti:

        "Ei kukaan sovelluskehittäjä lähde tekemään sovellusta pienelle murto-osalle käyttäjistä, jos rahaa työstään haluaa saada."

        Kaikki suurimmat sovelluskehittäjät ja kaikkein suurimmatkin kaupalliset pelitalot ovat kyllä aloittaneet suurella budjetilla Vulkan-sovellusten kehittämisen androidille jo 2015 syksyllä jolloin kehitykseen tarvittavat työkalut tulivat saataville, ja kehitteillä on kyllä suuret määrät visuaalisesti hienoja pelejä ja muita sovelluksia. Niistä joudutaan ehkä ensialkuun tekemään myös opengl karvalakkiversiot vanhentuneita puhelimia varten mikä hidastaa myös kehitystä, mutta kaikkein parhaiten tulevat uudet sovellukset toimivat android 7:lla.

        "Sanoin, että puhelimet on bulkkikamaa, vaihtoväli 1,5-3 vuotta. Viittasin tuossa lähinnä siihen, että ei ole väliä, jos se juuri tuorein android ei ole puhelimessa. "

        Monet puhelimet ovatkin jo kaupan hyllyllä valmiiksi vanhentuneita, ja A3-2017 on vanhentunut jo ennen myyntiintuloaan ja joutaa roskiin. Tilalle kannattaisi ostaa sellainen puhelin jossa on vähintään android 7.1.1 jo valmiina, jos sitä tosiaankin haluaa edes puolta vuotta käyttää, saati 1,5 vuotta.

        No kun sä noin saatanan noheva kerran olet niin kerroppa nyt alle 300 euron puhelin, joka VARMASTI saa Nougatin?

        Käsitäkö, että kaikkia ei kiinnosta laittaa 500 euroa kiinni puhelimeen, tai kaikkia ei kiinnosta mikä 3D renderöintirajapinta puhelimessa on?


      • alkuvuodesta_tulossa

        Tällä hetkellä on menossa suvantovaihe, jolloin ei yksinkertaisesti ole kaupassa mitään järkevää ostettavaa eikä sellaista puhelinta jota voisi pitää suositeltavana vähemmän huonona vaihtoehtona. Sellaista tekniikan kehitys välillä on myös tietokoneiden puolella, eikä sille mitään mahda. Alkuvuoden aikana tulee kyllä joka hintaluokkiin paljon järkeviä vaihtoehtoja android 7:lla ja paljon paremmilla piirisarjoillakin.

        Esim. vuosi sitten, 2016 alussa, ainoat näytönohjaimet olivat edelleenkin 2014 julkaistut samat vanhat GTX980/970 ohjaimet jo toista vuotta kaupassa mutta ei mitään järkevää mihin rahansa olisi alkuvuodesta kannattanut käyttää, eikä mikään muu auttanut kuin odotella - sen parempia neuvoja ei ollut annettavissa uusien näytönohjainten ostajille. Odotus kyllä palkittiin todella kovilla uusilla ohjaimilla myöhemmin keväällä.


      • ayxalaggnusmas
        MarjikselleBanaania kirjoitti:

        No kun sä noin saatanan noheva kerran olet niin kerroppa nyt alle 300 euron puhelin, joka VARMASTI saa Nougatin?

        Käsitäkö, että kaikkia ei kiinnosta laittaa 500 euroa kiinni puhelimeen, tai kaikkia ei kiinnosta mikä 3D renderöintirajapinta puhelimessa on?

        Samsung Galaxy A 3 (2017) saa nougatin,tuleva hittipuhelin > siinä on kaikki tarpeellinen ja enemmänkin.. 349€ Nokiat nougatilla


      • ei_varmaa_tietoa

        Samsung ei ole tiedottanut mitään A-puhelinten nougat-päivityksistä. Ainoastaan joitakin huhuja on liikkeellä, joiden mukaan Samsung kehittäisi, tai ainakin selvittäisi nougat-päivityksen mahdollisuutta a3/a5 puhelimille mutta kyseiset huhut eivät ole luotettavaa tietoa jonka varassa kannattaisi noin kallista puhelinhankintapäätöstä suin päin tehdä. Saa käteensä vain kalliin ja turhan tiiliskiven jos mitään päivitystä ei tulekaan, mikä on myös ihan mahdollista.


    • Tuo Lumia oli Gigantissa niin halpa, että tilasin ihan kokeeksi. Koskaan ei olew ollut aikaisemmin WP puhelinta.

    • Manuliini

      Toimii varmaan 5v.

    • 650vsa3

      Samsungin aakolmosen vm.2016 nakkasin ostoskoriin.

    • jkl.d

      Eikö sillä Windowssilla pääse googlen karttoja selaa tai miten on linja-auto lipun osto tai lentolipun juna lipupun laiva? mitä ? Niitä nyt tässä tarttesin
      Ihme puhelin on, Meen maanantai kattoo giganttiin ei maksa kuin 79. tai en vielä maanataina, helmikuussa jos on yhtä halpa suunnilleen

    • lumeilija

      W10 Luurilla voi ostaa kaikki mahdolliset liput ja tehdä varauksia,jos tuotteen tarjoaja tukee W10 puhelinsovellusta.
      Ihan kaikki firmat ei tue.Esim.Booking .com ei ainakaan viime vuonna .
      VR pelaa erittäin hyvin.Onnibus myös.
      Näen kaikki haluamani kartat.

    • jkl.d

      Booking.com ois tarpeen sekin edgellä ja lenovolla näkyy läpppärillä. testaan gigantis ton bookingin

    • j...jne

      vielä semmoista että löytyi lenovo tablet uusi amlli eikä maksa kuin 89, .. ja siihen panda virustorjunta uskon että se on siinä , mutta ostos vasta helmikuussa

    • MarjikselleBanaania

      No esimerkiksi Finnairin sovellus ei tarjoa mitään Windows phonelle. Sillä sovelluksella ei edes pysty kirjautumaan omalle Finnair-tilille. Toisin kuin Androidilla ja iOS:llä.

      • finnair_toimii

        WP:n selaimella toimii finnairin mobiilisivut osoitteessa finnair.fi. Pystyy kirjautumaan sisään ja varaamaan lentoja ilman erillistä "appsia" (joka ilmeisesti on vain pikakuvake joka avaa mobiilisivut ilman selaimen valikkoja).


      • j..jne

        ladannut koskaan muuta kuin musiiki ohjelmia spotify ja last fm vuonna mozart, jospääsäse sivuille , niin tartte latauksia


    • MarjikselleBanaania

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe