Työkyvyttömyyseläkkeelle joutuminen/pääseminen

selventäjä

Selailin näitä viestejä ja huomasin, miten tärkeää joillekin tuntuu olevan se käytetäänkö eläketapahtuman yhteydessä joutua vai päästä sanaa. Joillekin tuntuu olevan hämärän peitossa se, miten noita sanoja käytetään. Ihan selvelnnykseksi ajattelin tähän sen laittaa, niille jotka selvennystä ovat vailla.

Jos eläketapahtuma on vastentahtoinen, tapahtunut vastoin henkilön toivetta, eläkkeelle joudutaan. Jos eläketapahtuma on toivonmukainen, tapahtunut toiveen/odotuksen mukaisesti, on kyseessä eläkkeelle pääseminen. Kumpaakin sanaa voi käyttää ihan subjektiivisen kokemuksen mukaisesti.

15

596

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ahahahaahha

   Captain obvious strikes again!

  • termiitti-2

   Kyllä tämä asia riippuu myös kelasta. Jos kela myöntäisi pienimmästäkin flunnssasta eläkkeen, niin kenties silloin "joutua"-sana olisi melko paljon käytössä. Jos sen sijaan lääketieteellisesti katsoen työkyvyttömät, jotka eivät kelpaa työmarkkinoille, eivät saa eläkettä, käytetään melko yksinomaan termiä "päästä".

   • 60v

    Lääkärini mielestä tulisin joutua työkyvyttömyyseläkkeelle heti, koska työkykyni on mennyt. Kelan asiantuntijalääkärin (ei erikoisalaa) mielestä en tule pääsemään koskaan, koska hänen mielestään en ole edes sairausloman tarpeessa. Ei sairauspäivärahaoikeutta!
    Tosin Kelakin myöntää, ettei työkykyä ole enää omaan ammattiini tai siihen verrattavaan, mutta kuitenkin päätti näin. Tulee oikeusprosessia, p****le.


   • Kotilääkäri

    Kenen leipää syöt sen lauluja laulat.


   • Ttytbnf
    60v kirjoitti:

    Lääkärini mielestä tulisin joutua työkyvyttömyyseläkkeelle heti, koska työkykyni on mennyt. Kelan asiantuntijalääkärin (ei erikoisalaa) mielestä en tule pääsemään koskaan, koska hänen mielestään en ole edes sairausloman tarpeessa. Ei sairauspäivärahaoikeutta!
    Tosin Kelakin myöntää, ettei työkykyä ole enää omaan ammattiini tai siihen verrattavaan, mutta kuitenkin päätti näin. Tulee oikeusprosessia, p****le.

    Tarkoitat varmaan kelan virkailijan päätöstä? Ei siellä ole yhdellä lääkärillä kymmeniä tuhansia hakemuksia käsitellä. Siinä faktaa pöytään.


  • kdjfkdjfkldjfkjf

   Just näistä kommenteista näkee miten pihalla ihmiset ovat noitten sanojen käytön kanssa.

   Hieno duuni, upeet työkaverit, arvostusta piisaa - tipahtaa parvekkeelta=joutuu
   10 syöpää ja dialyysissä, työpaikalla kiusataan =pääsee

  • JoutuinPianOn

   Entä jos yrittää päästä ja joutuu vain kuntoutustuelle?

   • oakkoakoka

    Se on myös eläke, tosin määräaikainen. Itselläni neljäs vuosi menossa, eikä mitään hylkyjä tullut matkan varrella. Kai ne joskus päästää pysyvälle kun katsovat että ei tuosta näköjään töihin ole.


  • 20plusmiinus

   Koetin päästä kuntoutustuelta (6vuotta) pysyvälle eläkkeelle,enkä silloin aavistanut/tiennyt (2003) ,että voi tulla hylkäys vaikka olin työkyvytön.
   Helvetillinen rumba alkoi soitteluineen ja muine järjestelyineen ja olin viikkokausia tuloitta.
   Sanon kokemuksesta että kannattaa yrittää unohtaa odotusaika eikä vatvoa asiaa liikoja.

  • 1800kuussaplsvuokratulot

   Kun ihminen on todistettavasti sairas, että vuosikausia joutuu lääkäreissä ja kuntoutusyksiköissä käymään niin silloin ennenaikaisesti aina joutuu koska siihen on perusteet. Keskimääräinen työkyvyttömyyseläkkeen määrä n.1100€/kk sekö houkuttaa.? Sillä ei pärjää kuin yksin ja niukasti muutenkin.

  • Steinbec

   Hyvä avaus. Minä pääsin tulottomaksi. Siis pelkän toimeentulotuen varaan.
   Suurin hyöty eläkkeestä ehkä olisi että voisi muuttaa esim Viroon laillisesti. Tiedän pari entistä pitkäaikaistyötöntä, jotka työkyvyttömyyseläkkeen saatuaan muuttivat Viroon.

  • sasasas

   Pari huomiota tuosta virohaaveesta varsinkin jos eläke pieni.
   Takuueläkettä ei saa virossa/ulkomailla vakituisesti asuva. Asunnon on oltava myös tosi halpa sillä asumistukea ei myöskään saa.

  • KimmoTolvanen

   Olen itse vielä työelämässä enkä hyväksy työkyvyttömyyseläkettä. Itse raadan niska limassa ja kokouksesta toiseen isännöitsijänä. Joudun kuuntelemaan köyhien kitinää päivästä toiseen. Tämä on mukavaa ja hyvin palkattua hommaa ja voi pukeutua tyylikkäästi pukuun toisin kuin suurin osa kansalaisista. Itse olen asemani ansainnut kovalla työllä. Isäni jätti minulle yrityksen, jossa nyt toimin toimitusjohtajana. Ahkerat palkitaan. Nyt töihin lusmuilijat!

   • TimmoVolvanen

    Kyllä varmasti jokainen asianmukainen palkkatyöpaikka tulee täytettyä, älä huoli veliseni.

    Jos tämän jälkeenkin on vielä työttömiä, niin sitten pitää pureutua siihen miten saadan luoduksi lisää alakohtaista TES:iä noudattavia palkkatyöpaikkoja, jotta loputkin pääsevät palkkatöihin.


  • alletonni

   Yhteensattumaa.

   Olin 52v ikäisenä sopinut työnantajani kanssa työsuhteen päättämisestä tuotannollisista ja taloudellisista syistä, mutta ennen sovitun 3kk:n jakson kulumista minulla ilmeni parantamaton, krooninen sairaus jonka oireiden hoito ensimmäisen vuoden aikana aiheutti sivuoireina mm. kuumeilua ja nivelkipuja.
   KELAn toimiston kehoituksesta täytin eläkehakemuksen ja myönteinen päätös tuli muutamassa kuukaudessa.
   Sopiva termi lienee "pääsin".
   Ensimmäisen vuoden jälkeen muutettiin lääkitystä ja sivuoireet katosivat täysin.
   Olen nyt 69v ja olen elänyt nämä 17 vuotta täysipainoista elämää lukuun ottamatta ensimmäisen vuoden alkukuukausien kiusoja.
   Kuukauden välein tehtävät laboratoriokokeet ovat ainoa elämää rytmittävä ja häiritsevä tekijä.
   Työhistoriastani johtuen eläkkeeni on todella pieni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   456
   2401
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   131
   1312
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   283
   1162
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1101
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1041
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   965
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   863
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   842
  Aihe