Silmien laserointi pikkasen harmittaa :(

Juupajuujuu

Kävin syyskuun lopussa 2016 laserleikkauksessa, TRE Silmäsairaalassa. Itse operaatio oli todella pikkujuttu vaikka etukäteen kovasti jännitti, koska en tykkää silmien sorkkimisesta aikaisemman eri asian yhteydestä huonon kokemuksen takia. Leikkauksessa jätettiin silmät eripariksi, vasen lähinäköön ja oikea kaukonäköön. Sanottiin että aivot tottuvat eriparisuuteen muutamassa kuukaudessa. Valonarkuudesta varoitettiin kyllä, mutta jos nyt arvioi niin melko kevyesti kylläkin siitä vaivasta. Nyt mennyt reilut kolme kuukautta, näkö on mielestäni heikennyt, lukeminen on tosi väsyttävää ja valonarkuus on jotain käsittämättömän ikävää, kirkkaat valot liikenteessä oikeasti sattuvat ja kovaa, puhumattakaan auringon valosta, mutta ikävimpänä asiana on lähes jatkuva ja kova päänsärky ja huono vointisuus, ei tahdo edes särkylääkkeet auttaa ja työn teostakaan ei tahdo tulla mitään.
Olen nyt ottanut yhteyttä Silmäsairaalaan, asialle on pakko tehdä jotain korjaavaa tällaista ei jaksa enää. Varmasti suurimmalla osalla operaatio onnistuu ihan ok ja yksilöllistä kaikki terveyteen liittyvä, mutta eriparisuuteen en kyllä suosituksiani anna. Ja kannattaa muistaa että epäonnistunut leikkaus on varmasti todella hankala korjattavaksi, jos aina edes mahdollinenkaan. Silmiä on vain yhdet jokaisella!!
Ikävä juttu tässä on että tuli maksettua kallis leikkaus jolla piti päästä eroon laseista kokonaan, nyt taitaa olla niin että tarvitsen kuitenkin lasit. Uuteen leikkaukseen en tiedä olenko halukas, mitään takeita kun ei ole tuleeko yhtään paremmaksi vai meneekö huonommaksi. Suosittelen yleensä harkitsemaan tarkkaan mennäkö leikkaukseen, itse en kokemuksellani menisi vaikka saisi ilmaiseksi.

3

233

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pimiö

   Kiitos varoituksesta

  • kaarin.ran

   oliko laser hamraakaihen takia?Minua harmittaa että Suomessa ei yleensä ole N-acelylcholinestrrase ns C-can silmätippija ole yleisesti myynnissä Niistä on US;ssa lääketieteellisiä arrtikkeleita, ovat oikein käytettyinä vaarattomia.estävät harmaa kaihen syntyä ja parantaa alkavaa kauhea,Näin voi välttyä kaikileikkauksesta joka on usein uudestaan leikattava laserillä.En ymmärra miksi ko tipat ovat miltei pannassa Suomessa. Kyllähän tuo silmien leikkaus on ikävää ja ei aina onnostu.Ne ovat tipat ovat resptivapaat maissa jossa niitä saa. USA, Venåjä, Isobritannia ym.

  • kaari.ran

   Täällä vain kalleilla leikkauksilla pannan ihmisten silmät turhaan leikkauksiin ja komplikaattioihim Miksi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   117
   5188
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   23
   2101
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1104
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   75
   1056
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   979
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   366
   913
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   907
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   164
   844
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   805
  Aihe