Olisin hankkimassa hiiriä...

TheVeeksuuw

Elikkäs siis tällä hetkellä 120 kertaa 30 kertaa 50 terrassa asustaa kaksi vanhaa gerbiili urosta. Olen miettinyt, että olisi seuraavaksi kiva hankkia kesyhiiriä. Eniten tässä mietityttää, että onko kyseinen terraario liian suuri yhdelle hiiri urokselle? Olen nimittäin jostain lukenut, että hiiret voivat "villiintyä" liian suuressa asumuksessa. Pitääkö paikkansa? Ja sitten toinen asia. Voiko hiirille laittaa gerbiilien vanhoja tavaroita? Siis sellaisia joita gerbut ovat jo jyrsineet. En tietenkään tarkoita mitää pahviromuja, vaan esimerkiksi puisia pesämökkejä. Ja vielä olisi muutama muukin kysymys. Voiko hiirelle laitta juoksupyörän, joka on halkaisijaltaan 17 cm, vai onko se liian pieni? Ja saako hiiren terraarioon laittaa tyhjiä maitotölkkejä, vai ovatko ne vaarallisia?? Kiitos vastauksista jo etukäteen! :)

7

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TheVeeksuuw

      Ja vielä sen verran, että ovatko hiiret yö-vai päiväeläimiä? :)

    • Zedä

      Ei ole liian suuri, lähinnä ongelma on jos on naaraslauma, että ne alkaa jakaa reviireitä ja tapella. Voit käyttää gerbiilien tavaroita ja maitotölkkejä. Hiirwt on hämäräeläimiä, mutta näkee niitä myös päuväsaikan, ja erityisesti illalla silloin kun ovat tottuneet saamaan ruokaa :)

    • eläintenystävä

      Juoksupyörä on sopiva (eli vähintään 15 cm halkaisijaltaan) Sen olisi turvallisuussyistä hyvä olla umpinainen. Juoksupyörä ei ole välttämätön, jos terraario on iso, kuten sinulla. (Koko on siis vain hyvä asia.) Lisäksi häkkiin voi laittaa esim. vessapaperirullia, munakennoja, pieniä kartonkirasioita ja pestyjä puiden oksia virikkeiksi hiirelle.

    • eläintenystävä

      Hiirinaaraat ovat lemmikkeinä huomattavasti yleisempiä kuin urokset. Urosten virtsa haisee hyvin vahvasti hiireltä, minkä vuoksi monet vieroksuvat niitä lemmikkeinä. Uroksia pidetään enemmän kasvatustarkoituksessa.

      Hiiret ovat laumaeläimiä, joten on hyvä ostaa kerralla vähintään kaksi naarasta. Parhaiten hiiret viihtyvät pienissä, n. 3-5 hiiren laumoissa. Uroksia pidetään yleensä yksin, sillä ne tappelevat usein keskenään rajusti. Naarasta ja urosta ei voi pitää yhdessä.

      Jos haluat välttämättä vain yhden hiiren, ota yksi uros. Urokset ovat jossain määrin naaraita leppoisampia, pitkäikäisempiä ja ne tulevat usein kesymmiksi.

    • uroshiiri

      Uroshiiren kuivike: Kuivikkeeksi soveltuu hyvin eläinkaupoissa ja ruokakaupoissakin myytävä kutterinpuru. Kuiviketurve soveltuu sekin hiirille erinomaisesti, etenkin sekoitettuna kutterinpurun kanssa.

      Turve sitoo erittäin hyvin hajuja sekä neutraloi virtsan ammoniakkia. Muita hyviä kuivikkeita ovat Mörtti-Röpö ja paperimassasta puristetut pelletit, jotka tosin ovat tavallista purua kalliimpia.

      Uroshiiren terraarioon voi laittaa purujen alle kerroksen paperimassasta valmistettua kissanhiekkaa (esim. Pirkka kissan kevythiekka) hajua sitomaan. Sopiva siivousväli hiirihäkille on noin viikko.

    • hiirikaveri

      Hiiret valvovat kaikki yöt ja käyvät aamuisin nukkumaan. Hiiret kaipaavat piilopaikkoja/tunneleita ja monenlaisia kiipeilymahdollisuuksia. Hiiret rakastavat juoksemista, juoksupyörä kannattaa olla. Hankalien tilanteiden välttämiseksi: hanki hiiri asiantuntevalta ihmiseltä, joka osaa määrittää sukupuolen taatusti oikein.

    • Zedä

      Kiipeilyvirikkeitä voisi tosiaan korostaa vielä enemmänkin, kannattaa tarjota tosi monenlaisia oksia, puutikkaita, köysiä... Kivoja vaihtoehtoja löytyy myös kierrätyskeskuksista ja kirppareilta, esim vanha cd-teline saattaa kelvata portaiksi kun osaa katsoa hiirinäkökulmasta :) Hiiret tuhoaa virikkeitä yleensä paljon vähemmän kuin gerbiilit, vaikka nakerrustakin toki tulee. Muoviset virikkeet on myös ok. hiirille.

      Nimimerkin uroshiiri mainitsemien kuivikkeiden lisäksi myös hamppu on hyvää. Ja hiiret tykkää monesti heinästä purun seassa nakerreltavana ja tukemassa tunneleita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe