kuuskymppisen leskimiehen mietteitä

torpanäijä

yhdistyshommiakin, ihan niin paljon kuin viitsin tehdä ennenkuin aloin kyllästymään.

Mutta, pysäytti se kuitenkin, ja laittoi mietimään miten tämän loppuelämän oikein haluaisi käyttää.

Uskoisin, että asiaa on vastaavassa tilanteessa mietiskellyt moni muukin.

Niin, ei minusta yksinolokaan mitenkään ahdistavalta tunnu, ja onhan sitä tullut koettua joskus ennenkin, kymmeniä vuosia sitten. ei se niin ankeaa ole, kyllä itsensä kanssa elää voi -kun leppoisasti itseään kohtelee.

Työntekoa onneksi on edes ajoittain, elämänsisältöä sekin.
Täällä maaseudulla ei sitten taas mitään yhteisöllisempiä osallistumismahdollisuuksia ihan sopivalla etäisyydellä juuri ole, varsinkaan tällaiselle jolle ei uskonnolliset jutut kolahda lainkaan eikä kirkonkylän kapakkakaan houkuttele, viimeisestä ryypystä ja tupakistakin taitaa kohta kymmenkunta vuotta olla aikaa. Ja muita kokoontumispaikkoja ei taida lähistöllä olla.

Sanovat että netti on täynnä keskustelupalstoja. En ole sitten tainnut osata etsiä, kun ei ole sopivia löytynyt. Jotain keskusteluja täältä suomi24-sivustolta nyt olen muutaman päivän lueskellut, mutta suurin osa tuntuu minulle liian kiukunsekaiselta milloin minkäkin ihmisryhmän haukkumiselta -en taida jaksaa edes mennä vastaan väittämään.

Olenkohan minä liian tylsä ihminen?

Mitähän tässä alkais tekemään?

112

1313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siilimuorikka3

      Vähän vaikea ehdottaa tietämättä ja tuntematta taustojasi sen tarkemmin. Mikä kiinnostaa?

      Mutta tässä nyt jotain:
      Kansanopistoilla lienee teilläkin päin jos jonkinlaista harrastekurssia, löytyisikö niistä jotain? Vapaaehtoistyötä riittää aina vain enemmän, oisko siinä jotain sellaista mikä antaisi sisältöä elämään ja siinä mittakaavassa kuin itse tahdot. Entäs opiskelu omaksi iloksi esimerkiksi avoimessa yliopistossa?

      • 1eero

        Tähän ikään on oppinut niin monenlaista ettei lisästä väliä, hyvin männee aika mitään tekemättä näin syvän talvella ikkunaverhoja heilutellessa.


      • Siilimuorikka3
        1eero kirjoitti:

        Tähän ikään on oppinut niin monenlaista ettei lisästä väliä, hyvin männee aika mitään tekemättä näin syvän talvella ikkunaverhoja heilutellessa.

        Siltä minustaki tuntuu et kotonaki on kaikenlaista puuhastelua, mitenhän sitä töihin joutaa taas siiten kun on sen aika :). Kiva vaan olla öllötel ja nauttia ihan vaan tästä välillä tylsätäkin arjesta.


    • kattos perhanaa, kun oli viestistäni tipahtanut koko alkuosa pois. Eipä tuosta juuri selvää saakaan.
      Tarttis oikeastaan kirjoittaa koko aloitus uudestaan.

    • Taitaa olla niin, ettei viestiään pääse enää jälkikäteen muokkaamaan? Näyttäähän tuo nyt jotenkin epäilyttävältä koko aloitusviestini.

      • Siilimuorikka3

        No kyllä sen huomaa että jottain puuttui alusta mutta jospa ajatus kuitenkin selvisi lopputekstistä.


      • O-Orvokki

        Prrrrrrrhana, tuo punainen peukku tuli vahingossa, kun yritin painaa "kommentoi". - Minäkin olen usein manannut, kun virheitä ei saa korjatuksi tekstiin enää sen lähettämisen jälkeen.

        Ehdotan, että lisäät sen alkuosan tekstistäsi, korjauksen tai muutoksen aloituksen tekstiin klikkaamalla "kirjoita vastaus" tai "kommentoi". Ja voihan sitä laittaa vaikka uudelleen koko jutun. ;)

        - - -

        En usko, että kukaan meistä olisi liian tylsä ihminen.
        Uskon, että elämä kantaa ja tuo eteen uusia mukaviakin mahdollisuuksia, ellei itse laita hanskojaan ihan kokonaan naulaan. Toivotan sinulle mukavaa alkanutta vuotta ja uusia virikkeitä.

        Löytyisiköhän niitä opiskelun, vapaaehtoistöiden, uusien harrastusten tai käsillä tekemisen parista?
        Ei yrittäjäksi ryhtyminenkään ole mahdotonta vielä tässä iässä. Voisithan käynnistää jonkin uudenlaisen harrastus- tms. ryhmän, joka kokoontuisi jossain lähiseudulla sinua miellyttävässä paikassa.


    • MökinMummi

      Leppoisia keskustelupalstoja olen etsinyt minäkin, vaan tuntuvat olevan kiven alla. Joskus entiseen vanhaan täällä oli viisikymppisissä ja kahvikeskusteluissa iso joukko mukavia rupattelijoita, siksi aina välillä pistäydyn täällä katsastelemassa olisiko tuttuja pesäpuussa tai jossain nurkkapöydässä. Välillä olen tutunomaisuutta huomaavinani, mutta eivät varmaan enää halua tulla tunnistetuiksi, etteivät joudu nettikiusaajien hampaisiin.
      Jos joku tietää foorumin missä voi keskustella laidasta laitaan, ilman että joku aina hyökkää kimppuun, niin kertokaa toki, ei haittaa vaikka ehtona olisi omalla nimellä rekisteröityä ja kirjoittaa.

    • Ei olisi minullakaan mitään estettä kirjoittaa omalla nimelläni. Saattaisi hyvinkin keskustelu pysyä hiukan asiallisemmalla tasolla kun nimi olisi kaikilla näkyvissä.

      • Siilimuorikka3

        Facebookissakin on monenlaista ryhmää ja siel luultavasti pää-asiassa ollaan omalla nimellä.


    • samakaikuaskelten

      Siilimuorikka hauskuttaa itseään useammalla tunnuksella .

      • Siilimuorikka3

        Täh? No en todellakaan.


      • Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?

        Aloittajalle: näihin välihuutoihin täällä saa tottua, mutta vakuutan, että kyllä täältä löytyy ihan mukaviakin kirjoittajia - saithan nytkin myös asiallisia vastauksia. Ei muuta kuin meteliin mukaan..))

        Ja tuo kysymys, jonka esitit, askarruttaa varmasti monia, kuten arvelitkin. Mitä tehdä, miten tästä eteenpäin ?

        Taajamissa asuvat ovat ehkä hiukan paremmassa tilanteessa, siellä/täällä on tarjontaa yllin kyllin: vapaaehtoistyötä, harrastusmahdollisuuksia, kulttuuririentoja jne ja miessinkut ovat tervetulleita joka paikkaan. Lankoni, joka leskeytyi keväällä lähti tutun porukan kanssa risteilylle ja virkistyi siellä suuresti. Vaikka hänellä ei ollut mitenkään haku päällä, hän oli saanut sieltä mieluista juttuseuraa ja se kannusti muunkinlaiseen aktiivisuuteen. Toinen tuttu leskimies löysi netistä sellaisen kumppanin, jonka kanssa oli yhteistä luontomatkailu.

        Niin että onnea vain uudelle alulle. Etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan - vai miten Isossa kirjassa luvattiinkaan..))


    • henrjii

      mä taas joudun pitelemään itsestäni kiinni etten osallistuisi mihikään, vientiä on kuin samakolla äkeen alla.
      Ylihuomennakin tulee kaksi päivää siitä kun en ole ottanut mitään, tupakkoa en kyllä ole poltellut tällä vuosituhannella.
      Kaikenkaikkiaan tuntuu että aloitajalla on vain positiivisiä ongelmia

      • Heikunkeikku

        "henrjii"
        Saankos kysyä, että mistä päin henrjii on kotoosin?
        Monasti naurattaa sinun käyttämät sanonnat, kuten nytkin tuo "vientiä on kuin sammakolla äkeen alla". Että ja että nauratti, kun mun äitini noin tapaa sanoa ja monia muita käyttämiäsi sanontoja.
        Äitini on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, josta hänen sanonnat ovat peräisin.
        Vaikken itse viljele äitini sanontoja, niin ovat niin mukavan tuttuja, että aina niihin kiinnittää huomiota.


      • henrjii

        ihan varmaan sieltä mistä seppä ilmarinen pohojanmaaltakin oli kotoisin


    • Mahdollisuuksia varmasti onkin monenlaiseen.
      Oman mielenkiinnon riittämisestä monessa askiassa on kysymys.
      Harrastus- ym ryhmien perustaminen mainittiin. Varmasti mahdollista. Pienellä paikkakunnalla tietysti siinä omat ongelmansa on; pitäisi löytää muutama samanhenkinen harrastaja mukaan, ja saada heidät vielä pysymäänkin mukana alkuinnostuksen jälkeen. Ja tilakysymys on se joka sitten nousee esiin, ihan ilmaiseksi ei tänä päivänä enää tahdo edes kerhohuonetta käyttöön saada.

      Mutta nyt taitaa olla niin, että kun olen kaiken ikääni jonkinlaisissa yhdistyshommissa ollut, ja niistä irrottautunut, niin mieluummin nyt sitten lähtisin mukaan niin että se vetovastuu ja murheiden kantaminen onkin ihan jollain muulla.

      Nyt kuitenkin voisi olla ihan mukava tapa ihmisten kanssa tekemisissä olemiseen tällainen omasta nojatuolista maailman katseleminen ja netissä jutustelu. Kyllä tästä sitten taas liikkeellekin pääsee ... viimeistään kun alkaa kevätaurinko lämmittämään.

      • Siilimuorikka3

        Juu. Kuten demetr1:kin tuolla sanoi, tervetuloa meteliin mukaan :). Jutustelemaan. Mitä useampi kokki sen mehvämpi soppa vai mitesse nyt oli :).


      • eppu2

        Ihan mukava on saada tänne mukavia kirjoittajia.
        Niinkuin Demeter tuossa mainitsi, niin kaikenlaisia hölmöjä huuteluita ja jankutuksiakin täällä kulkee.
        Parempi tietysti, kun ei niihin noteeraa mitään.
        Kevätaurinko se minutkin houkuttelee maalle touhujen ääreen.
        Näin talvella on ihan mukava tännekin kurkistaa ja kommentoida, että mukaan vaan.
        Ihan kiva vielä, jos keksii kiinnostavia aloituksia.
        Oletkos muuten innostunut ristikoita ratkomaan, se on ihan mukiinmenevä talviharrastus.


    • reppuriika

      Aikoinaan Suomi24 oli hyvin vilkas ajatusten vaihtopaikka, mutta nyt tämän on sivuuttanut Facebook, jossa on erilaisia ryhmiä, Twitter, Instagram erityisesti kuivien lähettäjille ja mitä kaikkia niitä nyt onkin. Jotkut seuraavat blokkaajia ja kommentoivat heidän juttujaan.
      Onhan niitä yhdistyksiä, mutta ole kyllä sitä mieltä, että ei voi olla niissä mukana vain olemisen vuoksi. Pitää olla innostunut ennen kaikkea asioista tai toiminnasta, jota yhdistys ajaa ja pyörittää.

    • miksei, ristikot on varmasti mukavaa aivovoimistelua. Kovin vähän olen niitä harrastanut, täytyypä taas kokeilla. Facebookin ryhmistä, tämänikäiselle ja -tapaisellekin sopivista, taisi joku mainita. Millähän hakusanoilla sieltä kannattaisi etsiä? Olisko vinkkejä?

      • reppuriika

        Riippuu mistä asioista olet kiinnostunut. Itse ole muutamassa suljetussa ryhmässä. mutta ei taida sinua ne asiat kiinnostaa. Yksi ryhmä jossa olen, on erirukoilijat, ym.


      • Miten olisi jos perustettaisi oma suljettu ryhmä?
        Jokainen omalla nimellään ja omalla kuvallaan? Kukaan ei olisi kenenkään ystävälistalla ilman omaa tahtoaan ja kukaan ei pääsisi kurkistelemaan jonkun toisen sivuja tai stalkkaamaan jos kiristämme sopivasti asetuksia.
        Olen tehnyt yhden suljetun FB-ryhmän, mutta se on erään englanninkielisen kolumbianystävien ryhmä joka "poiki" keskustelufoorumista joka suljettiin.


      • ent.siivoojaparka
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Miten olisi jos perustettaisi oma suljettu ryhmä?
        Jokainen omalla nimellään ja omalla kuvallaan? Kukaan ei olisi kenenkään ystävälistalla ilman omaa tahtoaan ja kukaan ei pääsisi kurkistelemaan jonkun toisen sivuja tai stalkkaamaan jos kiristämme sopivasti asetuksia.
        Olen tehnyt yhden suljetun FB-ryhmän, mutta se on erään englanninkielisen kolumbianystävien ryhmä joka "poiki" keskustelufoorumista joka suljettiin.

        Hih-heh!
        Joo, perustapa sellainen. Kalle Ketkusena tulen ilmoittautumaan ryhmääsi oitis.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Hih-heh!
        Joo, perustapa sellainen. Kalle Ketkusena tulen ilmoittautumaan ryhmääsi oitis.

        Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
        Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.


      • ent.siivoojaparka
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
        Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.

        Tottakai käyttäydyn siellä sääntöjesi puitteissa. Olenhan siellä mukana vain kilttinä stalkkaajana, uteliaisuuttani.


      • erimielisetpihalle
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
        Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.

        Tästä porukasta ei tolkun adminia löydy, joten ajatus on kuollut jo syntyessään.


    • Seonmenox

      Minä ainakin muutan keskustaan, ihan kaupungin ydinkeskustaan, elämän keskelle. Onhan sitä elämää tietenkin joka kolkassa, onhan tuota ollut tässäkin meidän talossa nuoren parin ihanasta yhteiselosta pikkulapsihulinaan, nuorison metelöintiin ja ihaniin perhetapahtumiin, illanistujaisiin ja nyt kahden lähes eläkeläisen downsiftaukseen.

      Oli, miten oli, tiedän tasan tarkkaan, että toisenlainen elämänvaihe alkaa piakkoin. Myymme talon ja muutamme kerrostaloon, aloitamme harrastuksia, käymme useammin elokuvissa, ulkona syömässä, lenkkeilmässä katuvalokujilla ja ihastelemme vain sitä, että ympärillä on vipinää ja vilskettä. Levätä voi ja rauhaa on sitten siellä viimeisessa leposijassa.

    • olen reppuriikan kanssa samaa mieltä, yhdistyksiin mennään toimimaan jonkun tarkoituksen toteuttamiseksi, eikä pelkästään oleskelemaan. Hyviä yhdistyksiä suomessa riittää, eri asia löytyykö sitten niin läheltä että niissä toimiminen olisi käytännössä elämään sisältöä antavaa. Aika monessa olen mukana ollut, eikä tietenkään ole lainkaan poissuljettua ettenkö taas johonkin mukaan menisikin. Mutta, kun niissä sitten minunlaiselleni käy niin, että tulee touhuttua mukana, ja kun alkaa touhuamaan, niin tarttis taas enemmän... useimmissa yhdistyksissä on puutetta tekijöistä, sellaisista jotka kantaisivat vastuuta käytännön toiminnassa. Yhdistysten hallituksiin toki riittää sellaisia joista on kivaa tai hienoa olla siellä ja tulla mainituksi vuosikertomuksissa mutta se vastuunotto sitten voikin olla niin ja näin. Ja sitten ne harvat toimeen tarttujat saisivatkin tehdä aina vaan hiukan enemmän... yritän nyt pitää varaani etten liikaa sitoutuisi mihinkään.

      • Tavuviiva

        Kannattaa tarkistaa lähikaupungin kulttuuritarjonta/-kalenteri: teatteria, konsertteja, näyttelyitä tai jotain yleisöluentoja (terveys/muisti/ravinto jne). Voi olla, että lähelläsi on eri eläkeläisryhmiä, joiden kanssa voi tehdä retkiä jne. Myös srk:illa on erilaista tarjontaa.
        Näit tietoja kannattaa laittaa omaan kalenteriin. Tulee mentyä useampaan, kun ne siellä ovat. Muutoin tulee harmiteltua jälkeenpäin.
        Olen ollut yhdistyksissä, luottamustoimissa jne. joten se on nähty ja koettu. Siksi asiat, joita aiemmin ei ole kerennyt tehdä, kiehtovat.


      • Yhdistelen-toimintoja

        Mä laitoin kalenteriin, muista käydä postilaatikolla 9.1. Pyrin käymään kerran viikossa. Siinä on harrastusta yhden päivän edestä. Kyllä toki kylilläkin, kaupoissa on käytävä. Mieluummin kävisin kauppa-autolla joka voisi pysähtyä reppujeni edessä niin, että sisäänmeno on heti siinä.


      • reppuriika
        Yhdistelen-toimintoja kirjoitti:

        Mä laitoin kalenteriin, muista käydä postilaatikolla 9.1. Pyrin käymään kerran viikossa. Siinä on harrastusta yhden päivän edestä. Kyllä toki kylilläkin, kaupoissa on käytävä. Mieluummin kävisin kauppa-autolla joka voisi pysähtyä reppujeni edessä niin, että sisäänmeno on heti siinä.

        Noissa yhdistyksissä se paha puoli, että pakkaa että hallituksen vastuunkantajat joutuvat pyörittämään toimintaa. Tosin on tärkeää että on niitä uskollisia taloudellisiakin tukijoita, jotka antavat panoksen jäsenmaksuillaan.


    • Heikunkeikku

      "kuuskymppiselle leskimiehelle"
      Vastaan aloitukseen, kun vastailin yhelle tämän ketjun kirjoittajallekin.
      Niin, että olet saanut mukavia vastauksia, enkä tiedä muuta lisäillä, kuin tervetulemas tälle palstalle kirjottelemaan. On mukavaa jos uusia tyyppejä hypähtää tänne kirjoittelemaan.

    • On sitätullut ajateltua,mitä sillä loppuelämällä tekisi. Se on yä, un on vaihtoehtoja.
      Ei niillä yli kuusymppisen tekemisillä taida olla mekitystä kun itselle, vaikka kuinka mielelllään hyödyllistä tekisi..
      Ei minulla ole neuvoja tekemisiin, kun en itsekään tiedä.
      Vielä työelämässä yritän olla kiinni, mtta sekin enempi ajankulua, kun yhtä hyvin päjäisin ilman sitäkin.
      Eikö niillä eläkeläisillä ole monenlaisia kerhoja, jotka tekee matkoja Suomen rajojen ulkopuolellekin, eikö siellä ole sopivaa seuraa.
      Sinne olen ajatellut osallistua, jos sellaiseen elämäntilanteeseen joskus joudun, kun eläkkeelle.

    • Olisko se nyt sitten ihan noinkaan ettei kuusikymppisen tekemisillä merkitystä olisi?
      Eri asia on se, miten paljon huvittaa tehdä, mielestäni se pikemmin kuuluisi nuoremmille joilla enemmän virtaa vanttuissa on, se maailman paremmaksi tekeminen ja muiden auttaminen.
      Tämä nykyinen yli kuuskymppisten sukupolvi kai on nuoruudessaan parhaansa mukaan osallistunut ja tehnyt, ja voisi nyt sitten jo alkaa omaakin mukavuuttaan ajattelemaan.

      Mutta, ainakin omalta kohdaltani täytyy sanoa ettei tämä ikä vielä mistään estä, ihan työkykyinen ja suurin piirtein järjissäni olen.

      • eppu2

        Kaikella on merkityksensä.
        Ei maailmamme olisi muuten sellainen, kuin se on. Kaikki jättävät jäljen omalta osaltaan. Pienistä hiukkasista se koostuu kaikki.
        Jos tuntee, että virtaa on, kannattaa käyttää itsensä ja toisten iloksi ja hyödyksi.
        Mutta tässä iässä kyllä pitää antaa itselleen lupa olla oma itsensä ja tiedostaa oikeus myös omaan tilaan. Kuunnella itseään, omia voimiaan ja sitä mitä oikeasti haluaa.


      • reppuriika

        Olen kyllä sitä mieltä ettei 60-kymppinen vielä vanhuutta jäsenissään koe, jos ei ole rasitteena sairauksia tai sitten raskas työelämä ole verottanut voimia. Voihan 30-kymppinenkin olla niin sairas ettei jaksa mitään ja on sen vuoksi eläkkeellä.


      • On.myönnttävä

        Voi olla yksiöllistä, viisikymppisenä pystyin 10km hiihtolenkillä aikahyviin suorituksiin en kyllä 30 vuotiaan tasoihin. Nyt 65 vuotiaana samalla 10 km kiekalla huomaan että kovasti on menty alaspäin.


      • Tavuviiva

        Toivon hartaasti, ettet iän puolesta rupea itseäsi vähättelemään.
        Mulle eläkkeelle jäädessä tuli ensin sellainen hieman pöllämystynyt olo.
        Tässäkö se urakka oli. Mutta vuoteen sisältyi kaikenlaista myllerrystä, jotenkin se arkirytmi kuitenkin tuli - erilainen kuin aiemmin.
        TV:stä tallennan lähes kaiken ja pikakelaan pois rönsyt. Pyrin minimoimaan sen käyttöä. Varsinkin joulunaikaan "paitsio" oli hyvä kokemus.
        Nyt olen repsahtanut; vintiötkin kelpas. Täytyy tehdä ryhtiliike.hih.


    • Ei kai kuuskymppinen vielä mikään kehäraakki ole, edes työelämässä ?
      Jokunen vuosi sitten huomattiin, että kun ikäänyneitä työntekijöitä oli lempattu eläkeputkeen, oli menetetty pitkän linjan osaajat, se hiljainen tieto, mitä ilman pakkaa syntyä "sutta ja sekundaa". Ymmärsin, että sitten palkattiin näitä mentoreita ja tutoreita paikkaamaan tuota puutetta.
      Kun itse jäin pois työelämästä meidän kunta järjesti senioriosaajakoulutusta. Eli meistä olisi voinut tulla näitä mentoreita ja tutoreita, mutta sitten ilmeni, että harrastuspohalta tehty työpanos vääristää kilpailua eivätkä vakituiset työntekijätkään oikein tykänneet uusista tulokkaista, joiden toimenkuva jäi selkiintymättömäksi.

      Itselleni paras vapaaehtoistyön foorumi on ollut seurakunta, vaikka en kirkkoon kuulukaan. Siellä on itse saanut valita työsarkansa, toimia itsenäisesti, eikä byrokratia ole isommin rasittanut .

    • Ei tämä ikä vielä missään tunnu. Ihan hyvin rakennushommat onnistuvat, sen verran kuin niitä tarjolla on. Tosin olen toisen kaverin kanssa kimppaan töitä tehdessämme siirtyneet jo vuosia sitten lyhempään työpäivään, sittenkin vaikka ahneesti pitempää päivää tehdesä tietysti paremmin tienaisi.
      Mutta, kun semmoisen viisi-kuusi tuntia tekee reippaasti , katoilla ja telineillä kiipeilee niin kyllä se riittää, itsensä saa väsytettyä. Aika usein hommat tehdään urakkatyönä, ja silloin teettäjälle ei edes kuulu kauanko minäkin päivänä touhutaan. Ja tuntiveloituksella taas teettäjä on pikemmin hyötymässä, ne veloitetut tunnit kun ovat sitten ihan todellisia työtunteja, eikä työmaalla oleskelua.

      Eikä työnteossa mitään vikaa ole, mukavaahan se on, varsinkin jos sattuu olemaan mukava työkaveri jonka kanssa tekee.

      Mutta, kun tässä nyt olen ihan vapaaehtoisesti tipauttanut elintasoni sellaiseksi että vähälläkin toimeen tulen, niin ei tule enää niin innokkaasti töitä hankittua -kun joku hommaa tarjoaa, niin menen, mutta en itseäni mitenkään aktiiviseksi työnhakijaksi uskaltaisi väittää.

      Olen muuten sitä mieltä, että kun työtä nyt ei kertakaikkiaan kaikille riitä niin saisivat kyllä muutkin kuusikymppiset jo pudottaa omaa ansiotyömääräänsä vaikka puoleen siitä alkuperäisestä, ja joutilaat parikymppiset äkkiä töihin ennenkuin tottuvat kokonaan istuskellen elämään.

      • talou

        Olen samaa mieltä sinun ajatuksissa.

        Kun elämä lähestyy loppua tulee ajatuksia ja unelmia ehkä jotain mitä on aikaisemmin harrastanut ex purjehdus ja tässä ikä ja raha vastaavat tänään.


      • eivielämummo

        Hyvä juttu, että joku malttaa jättää raa'an työnteon nuorille. Entinen työpaikkani vaihtoi omistajaa eikä uusi omistaja tarvinnut kaikkia vanhoja akkoja. En valita osaani, vaikka tuskin enää uutta löydän. Perheen nuorisolla on hyvä työtilanne miniöitä myöten, osaksi vakihommiakin.


    • 1eero

      Joko teillä lähestyy elämässä loppu, en usko kunhan ajankuluksi höpisette

      • Siilimuorikka3

        Kyllä se lähestyminen välillä alkaa muistutella olemassaolostaan. Ettei ihan enää luule olevansa kuolematon.


      • 1eero
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Kyllä se lähestyminen välillä alkaa muistutella olemassaolostaan. Ettei ihan enää luule olevansa kuolematon.

        Ei täältä niivai lähetä ainakaa suosiolla, meinaan vähän vänkätä vastaan sanomalla ettei ihan vielä ole päivät täyet että katotaan joskus myöhemmin kun mulle soppii, meinaa.


      • Siilimuorikka3
        1eero kirjoitti:

        Ei täältä niivai lähetä ainakaa suosiolla, meinaan vähän vänkätä vastaan sanomalla ettei ihan vielä ole päivät täyet että katotaan joskus myöhemmin kun mulle soppii, meinaa.

        Heh, meinaat siis tarrailla portinkarmeihin kiinni nelipisteotteella😀. Niivvai entäs jos sulta ei kysytä.ilimuorikka3


    • No minulla nyt ei pitäisi vielä lähestyä. Sitähän ei koskaan tiedä milloin tulee, mutta ei sen odotuksesta kannata itselleen urakkaa ottaa. Parempi kai on miettiä näitä elämiseen liittyviä asioita.

      • tuuliapäin

        Ole avoimin mielin, onni voi putkahtaa odottamattomassa paikassa, ja elämä saa uuden suunnan.

        Tulee mieleen runo siitä lasketuin purjein satamassa odottavasta laivasta. Ei muuta kuin purjeet ylös ja elämän tuulta päin! Tsemppiä!


    • ent.siivoojaparka

      Jos nyt minäkin antaisin näytteen omasta tasostani tähän lällyketjuun.

      Kaiken kaikkiaan minulla on tunne, että tässä ketjussa on kokoontunut höperöitten kerho.
      Aloittaja on siis kuuskymppinen ja leski?
      Onko näin, että hän on niitä töppösiä miehekseen, jolle vaimo ja työnantaja on aina sanonut mitä pitää tehdä? Nyt leskeksi jäätyään hän tumput suorana ihmettelee: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

      Ja neuvoja sataa ... Lukekaapa itse, kirjoittajat, noita neuvojanne siitä, mitä hän voisi tehdä ja miettikää kuinka voisi olla mahdollista, että ihminen ei vielä tuohon ikään mennessä olisi kuullutkaan esittämistänne harrastuksista eikä olisi jo alkanut harrastamaankin niitä, jos hänellä mielenkiintoa riittäisi.

      • eppu2

        Kyllä varmaan niin, tasosi tuli kaikille selväksi.


      • Siilimuorikka3

        Minun mielestäni on hyvä että ihmiset laittavat ehdolle asioita. Voihan joku noista ehdotelmista saada vaikka ahaa-elämyksen. Tän ketjun voisi sanoa ennen sinun kirjoitustasi olevan sellainen ideariihi, yksi nakkaa eholle yhtä, toinen toista. Aloittaja saapi sitten ihan ite valkata oisko noissa jottai. Älä AIN aliarvioi muita ja muiden kirjoituksia!


      • talou

        Minulla on hyvä muisti ja kaikki tietävät .....


      • ent.siivoojaparka
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Minun mielestäni on hyvä että ihmiset laittavat ehdolle asioita. Voihan joku noista ehdotelmista saada vaikka ahaa-elämyksen. Tän ketjun voisi sanoa ennen sinun kirjoitustasi olevan sellainen ideariihi, yksi nakkaa eholle yhtä, toinen toista. Aloittaja saapi sitten ihan ite valkata oisko noissa jottai. Älä AIN aliarvioi muita ja muiden kirjoituksia!

        "Ideariihi"-hi-hi-hi ...
        Kas kun kukaan ei ole tainnut ehdottaa torpanäijälle, että alkaisi kutomaan sukkia.


      • Siilimuorikka3
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        "Ideariihi"-hi-hi-hi ...
        Kas kun kukaan ei ole tainnut ehdottaa torpanäijälle, että alkaisi kutomaan sukkia.

        Ei hassumpi idea ollenkaan. Tiedän miehiä, jotka luovat msttojakin, ryijyjä ja raanuja. Elä ole noin rajoittunut.


      • ent.siivoojaparka
        eppu2 kirjoitti:

        Kyllä varmaan niin, tasosi tuli kaikille selväksi.

        Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

        Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
        """Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

        Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

        Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
        """Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

        Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.

        No minä yritin tuolla kommentilla asettua tulijan asemaan, esp.

        Ja jos tuo epäily toisen kirjoittajan henkilöstä oli jollakin tavalla rakentava, ainutlaatuinen ja hyvin perusteltu niin pyydän anteeksi taitamattomuuttani. Tämä anteeksipyyntö menee tietysti sinne puskiin..))


      • eppu2
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

        Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
        """Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

        Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.

        Kyse ei ole ollenkaan siitä, ´´kaikkien pitäisi olla samaa mieltä´´ vaikkakin yrität tuota mantraa alituiseen tolkuttaa.
        Kyse on siitä, miten on eri mieltä.
        Nimittelet kommentoijia, höperöiksi ja lällyiksi ja aloittajaa töppöseksi.
        Sekö on Sinun mielestäsi tasokasta eri mieltä olemista.


      • ent.siivoojaparka
        demeter1 kirjoitti:

        No minä yritin tuolla kommentilla asettua tulijan asemaan, esp.

        Ja jos tuo epäily toisen kirjoittajan henkilöstä oli jollakin tavalla rakentava, ainutlaatuinen ja hyvin perusteltu niin pyydän anteeksi taitamattomuuttani. Tämä anteeksipyyntö menee tietysti sinne puskiin..))

        On se tietysti kunnioitettavampaa ja tasokkaampaa asettua yhden asemaan kuin jonkun toisen asemaan. Tasosta riippuen, pysyäkseen tasokkaana ja sädekehä korkealla ...


      • ent.siivoojaparka
        eppu2 kirjoitti:

        Kyse ei ole ollenkaan siitä, ´´kaikkien pitäisi olla samaa mieltä´´ vaikkakin yrität tuota mantraa alituiseen tolkuttaa.
        Kyse on siitä, miten on eri mieltä.
        Nimittelet kommentoijia, höperöiksi ja lällyiksi ja aloittajaa töppöseksi.
        Sekö on Sinun mielestäsi tasokasta eri mieltä olemista.

        Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

        Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60 on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

        Ps. Älä putoa!


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        On se tietysti kunnioitettavampaa ja tasokkaampaa asettua yhden asemaan kuin jonkun toisen asemaan. Tasosta riippuen, pysyäkseen tasokkaana ja sädekehä korkealla ...

        Jess, esp. Kunnian perään ollaan..))


      • Siilimuorikka3
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

        Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60 on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

        Ps. Älä putoa!

        Eläpä esitä marttyyriä, itse kirjoituksella alensit toiset tai toisten kommentit höpinöiksi.


      • Siilimuorikka3
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

        Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
        """Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

        Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.

        Tuo pieni poikittainen kommentti ei koskenut aloituksen aihetta vaan ikävästi toista kirjoittajaa, kröhöm.


      • eppu2
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

        Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60 on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

        Ps. Älä putoa!

        Minun mielestäni nyt vaan on eri asia, kommentoida kysymyksessä olevaa asiaa, kun nimitellä toisia kommentoijia ja halveerata toisten ihan asiallisia kommentteja.


      • ent.siivoojaparka
        eppu2 kirjoitti:

        Minun mielestäni nyt vaan on eri asia, kommentoida kysymyksessä olevaa asiaa, kun nimitellä toisia kommentoijia ja halveerata toisten ihan asiallisia kommentteja.

        Mutta silti olet itse hyvin nopea ja kärkäs arvostelemaan ja halveeraamaan minun kommenttiani (ja eräitten muittenkin kommentteja).

        Kuten jo kirjoitinkin: "Älä putoa!"


      • ent.siivoojaparka
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Eläpä esitä marttyyriä, itse kirjoituksella alensit toiset tai toisten kommentit höpinöiksi.

        Hienoa! Ettet sinäkään alentanut kommenttiani.
        Höpise jotain vielä lisää ...


      • eppu2
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Mutta silti olet itse hyvin nopea ja kärkäs arvostelemaan ja halveeraamaan minun kommenttiani (ja eräitten muittenkin kommentteja).

        Kuten jo kirjoitinkin: "Älä putoa!"

        Älä vääristele.
        Vain toisten nimittelyä ja kommenttien halveeraamista arvostelen.
        Aivan turha irvistellä putoamisilla, lapsellista.


    • Niinpä. Jos jossain ketjussa ei olekaan menossa kilpailu siitä kuka onnistuisi paskamaisemmin toisille sanomaan ja loukkaamaan, niin lällyketjuhan se semmoinen, jonkun mielestä.
      Mikä siinä läällyydessä sitten niin suututtaa?

      Niin, että semmoinen töppönen miehekseen... arvio tuokin. Enköhän sentään ole minäkin joistain pienemmistä asioista ihan itsekin päättänyt... mutta kun elämäntilanteet muuttuvat, niin saattaa tulla joskus jollekin muullekin heki jolloin jonain iltana pysähtyy tämmöisistäkin keskustelemaan.

      Mitä semmoista ent. siivoojapåarkaa ärsyttävää siinä sitten on. En ihan ymmärtänyt kommentin tarkoitusta?
      Että poisko palstoilta lällyttäjät vai mikä se asian ydin oli?

      • Siilimuorikka3

        Älä välitä. Esp on semmonen ronskimmanpuoleinen ihminen joka sylkee aina tulta ja tappuraa sillain kovanoloisesti. Harvoin ketään kehuu, muuta kuin ihtiänsä.


      • ent.siivoojaparka

        Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

        Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

        Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.


      • talou
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

        Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

        Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.

        Muistini on hyvä miksi ei unia?

        Paha kaikessa hyvä muisti!


      • talou
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

        Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

        Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.

        entiselle piti olla....


      • Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Älä välitä. Esp on semmonen ronskimmanpuoleinen ihminen joka sylkee aina tulta ja tappuraa sillain kovanoloisesti. Harvoin ketään kehuu, muuta kuin ihtiänsä.

        Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
        Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
        Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
        Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...


      • Siilimuorikka3
        demeter1 kirjoitti:

        Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
        Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
        Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
        Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...

        Noin juuri kuvaamallasi tavalla minäkin asian ymmärsin. Kun on elämässään jossain tienhaarassa, sitä pohtii asioita ja niiden merkitystä ja kun näin keskustelupalstalla ollaan, muiden ajatuksia. Niistä voi sitten poimia omansa tai sitten ei. En lähtisi väheksymään palstalaisten hyväätarkoittavia kirjoituksia. Toisaalta Esp on Esp, hänet varmaan palstalla vähääkään pitempään olleet jo tuntevat😀.


      • demeter1 kirjoitti:

        Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
        Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
        Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
        Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...

        "demeter1"

        Aloitus ON silkkaa lässytystä.
        Leski laittoi nimmariin sanan mies...
        ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

        H.


      • läpätilässyämässä
        hunksz kirjoitti:

        "demeter1"

        Aloitus ON silkkaa lässytystä.
        Leski laittoi nimmariin sanan mies...
        ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

        H.

        Hunkki...Sinähän voit pysyä vaikka riimirunouden parissa.


      • läpätilässyämässä kirjoitti:

        Hunkki...Sinähän voit pysyä vaikka riimirunouden parissa.

        "läpätilässyämässä"

        Herran-jestas.
        Et kai vaan ole jotenkin kiusaantunut?

        H.


      • Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Noin juuri kuvaamallasi tavalla minäkin asian ymmärsin. Kun on elämässään jossain tienhaarassa, sitä pohtii asioita ja niiden merkitystä ja kun näin keskustelupalstalla ollaan, muiden ajatuksia. Niistä voi sitten poimia omansa tai sitten ei. En lähtisi väheksymään palstalaisten hyväätarkoittavia kirjoituksia. Toisaalta Esp on Esp, hänet varmaan palstalla vähääkään pitempään olleet jo tuntevat😀.

        Tuo minuakin joskus rassaa, siilimuorikka3. On hienoa olla omavoimainen, täydellinen oma itsensä, mutta usein siitä seuraa tietty armottomuus muita kohtaan. Tulee ikäänkuin syyttäneeksi muita siitä, että he eivät ole kuin hän..))

        Sama koskee hunksia....


      • läpätilässyämässä
        hunksz kirjoitti:

        "läpätilässyämässä"

        Herran-jestas.
        Et kai vaan ole jotenkin kiusaantunut?

        H.

        Hunkki....tunnen myötähäpeää käytöksestäsi..


      • läpätilässyämässä kirjoitti:

        Hunkki....tunnen myötähäpeää käytöksestäsi..

        "läpätilässyämässä"

        Et ole yksin ystäväiseni.
        Kaikki täällä tunnistavat minut ja ovat minusta jotain mieltä.
        Jos haluat jatkaa eri-laisten nimittelyjen saralla, lue palstaa laajalti.
        Ettet tulisi liikaa toistaneeksi ja jankuttaneeksi.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "demeter1"

        Aloitus ON silkkaa lässytystä.
        Leski laittoi nimmariin sanan mies...
        ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

        H.

        No, hunksi. Voihan asian tulkita niinkin, että jos kyseessä on feikkaaja, mitä en usko, hänen esittämiään kysymyksiä voi ottaa pohdinnan alle ilman, että vastauksia kohdistaa nimenomaan hänelle. Keskustelee ihan "yleisellä tasolla" ja/tai peilaa samalla omaa kohtaansa.
        Olen kyllä laittanut merkille, ettet itse tykkään pohdintaketjuista - minkähän vuoksi ? - mutta kai muut voivat tykätä ? Minulle ne ovat palstan parasta antia ja minusta on hienoa, että palstalle ilmestyy myös miehiä keskustelemaan. Ettet vain koe asemaasi uhatuksi..))


    • no jaa, tämä nyt on ensimmäinen nikkini täällä, lienet sitten sekoittanut minut johonkin toiseen.

      • eppu2

        Ei kannata välittää kaikenmaailman luulotteluista. Niitä jotkut viljelee alituiseen.
        Useimmiten se menee niin, että mitä itse tekee, sitä luulee toistenkin tekevän


      • ent.siivoojaparka

        Nähtävästi sekoitin yhteen toiseen leskimieheen, joka silloin tällöin on käynyt arvostelemassa palstaa ja meidän käyttäytymistämme täällä.
        Paikkaansa (missä häntä käsiteltäisiin silkkihansikkain) etsimässä niinkuin sinäkin ja hyviä neuvoja kyselemässä.

        Ehkä suomalaisissa 60 leskimiehissä on jotain niin samanlaista, että heitä jopa erehtyy luulemaan samaksi.


    • talou

      Lesken eläkkeellä saat nuoria paljon itänrajan takaa.

      Mikä leskeä vaivaa, ehkä liika raha?

      Tässä taas suomi apina joka kyselee maailmalta!

    • hytinäx1

      Ehdotan aloittajalle että alat tekemään niitä asioita joita vaimosi elossa olon aikana et pystynyt tekemään, tai halunnut tehdä. Ja jos on olemassa lapsia sekä lapsenlapsia tai vielä vanhempasi elossa, niin ei luulisi olevan mietittävää.

    • reppuriika

      Kun itsellä ei ole lapsia ja sisaruksillakin on työnsä ja perheensä (nuorempia kun ovat) niin olisin varmaan melko yksinäinen ilman vapaaehtoisjuttuja seurakunnassa. On toki työn kautta tullut hyviä ystäviä, mutta ei heidän kanssaan niin paljon aikaa vietä.

      Olen usein duunissa kirpparilla ja siellä käy paljon tuttuja porinoilla muitakin kuin uskovaisia, keitän kahvia ja jutellaan (silloin kun on hiljaista näin alkutalven kuukausina). Se paikka on monelle yksinäiselle kohtaamispaikka poiketa päivällä vaikka lenkki- tai kirjastoreissulla. Toinen hyvä virike, on vähävaraisten ruokailu ja ruokakassien jakelu ja siinä meitä on vakiotiimi. Käyn myös laulamassa laitoksissa ja joka viikolle riittää ainakin yksi keikka. Seurakunnan tilaisuuksissa saa paljon ja tapaa niitä omiaan. Ja on ne ystävät, joiden luona tulee käytyä.
      Torpaneläjä ei ole seurakuntaihmisiä, mutta luultavasti sinulla on jokin taho, jossa niitä sinulle henkisesti sopivia ihmisiä on.

      Reilu vuosi sitten eräs houkutteli minut Punaisen Ristin toimintaan, mutta ei minun aika enää siihen riittänyt ja aina sattuivat menot päällekkäin. Mukavia ihmisiä sielläkin oli, mutta ehkä koki itsensä alussa ulkopuoliseksi ja päässyt sillai mukaan, vaikka oli muutama tuttukin. Ja kyllähän se yhteinen innostus ja palo täytyy asiaa kohtaan olla että pääsee porukan kanssa sinuiksi ja silloin riittää sitä yhteistä puhuttavaakin keskenään. Tosin paljon muuta sitä myös poristaan samanhenkisten kanssa. Tulee ne surut ja ilotkin jaettua ja heitetään huumoria ja läppää. Ollaan näissä porukoissa myös ikätovereita.

      Kyllä ainakin itse kannustan kaikkia työelämästä pois jääneitä ja varsinkin yksineläviä hakeutumaan johonkin säännölliseen vapaaehtoistoimintaan tai harrastukseen. Se antaa iloa ja sisältöä itselle ja kavereille. Pääasia että se juttu itselle tärkeää, siitä pitää, ja saa vastuutta voimiensa mukaan. Uskon että jokaisella on jokin taito ja asia, jota pitää tärkeänä: osaa laulaa, soittaa, liikuntalaji, kulttuurijuttu, politiikka, luonnonsuojelu, jne.

    • Heikunkeikku

      Luin aloituksen uudestaan, samalla kun risottoa lappasin naamaan:)
      Minustakin täällä on hieman kiukunsekaisuutta. Eikä aina edes Hieman, joskus hiemaus paljoudeksikin äityy.
      Mutta toisaaltaan täällä on kyllä seassa maan mainioita kirjoittelijoita, veistelevät lauseita jos joitakin, joita on kiva lukea.
      Ei passaa liikaa keskittyä kiukunsekaisiin teksteihin tai epäoleellisiin ja typeriin välihuomautuksiin. Minä ainakin jätän typerät väittelyketjut lukematta.
      Kyllähän tänne mahtuu. Keskittyy vaan niihin ketjuihin, jotka itseä miellyttää.
      .
      Ah iiiihanaa, pakkasta 12 astetta. Aurinko kuulemma alkaa mollottamaan kolmen kieppeillä. Sitä täs oottelen, jos vaikka lähtis kinttujaan toistensa eteen siirtelemään.

      • 1lesken

        Olen yhden, eronneen, yksinään elävän äijän touhuilua seuraillut. Hänellä on koira joka vie oman aikansa päivästä. Sitten hänellä on matkailuauto, jolla kiertelee ympäri Suomea. Omakotitalo, pihoineen, perunapeltoineen, omenapuineen, kasvimaineen ym.ym., vie oman aikansa.Samoin puiden kaato metsässä, pilkkominen. Talon lämmittäminen talvella. Mies auttaa myös naapureitaan talkoohommissa. Kesällä tietty veneily ja kalastus. Tässä jotain osviittaa mitä yksinasuva 70-vuotias ukko puuhailee. Kun hän alkaa väsymään, hän vie koiran hoitoon ja lähtee Kanarian saarille huilaamaan. Lesken


      • ent.siivoojaparka
        1lesken kirjoitti:

        Olen yhden, eronneen, yksinään elävän äijän touhuilua seuraillut. Hänellä on koira joka vie oman aikansa päivästä. Sitten hänellä on matkailuauto, jolla kiertelee ympäri Suomea. Omakotitalo, pihoineen, perunapeltoineen, omenapuineen, kasvimaineen ym.ym., vie oman aikansa.Samoin puiden kaato metsässä, pilkkominen. Talon lämmittäminen talvella. Mies auttaa myös naapureitaan talkoohommissa. Kesällä tietty veneily ja kalastus. Tässä jotain osviittaa mitä yksinasuva 70-vuotias ukko puuhailee. Kun hän alkaa väsymään, hän vie koiran hoitoon ja lähtee Kanarian saarille huilaamaan. Lesken

        No niin, siinä on mies, joka tekee sitä mistä itse tykkää, eikä kysele toisilta mitä hän tekisi.


    • hyväjuttuon

      no eipä mies ole yksinäinen vaikka yksin asuukin :)

    • Koira minulla on joskus ollut, tai kaksikin yhtaikaa. Vanhuuttaan sitten kuolivat. Mukavia kavereita ne ovat. Mutta enpä taida just koiraa ottaa. Siinä kun on sitten kiinni toistakymmentä vuotta, kaikki muu tekeminen on suunniteltava sen mukaan että on se eläin josta on vastuussa. Pärjäähän se, tavallinen koira, tarhassa vaikka pari päivää kun vettä ja ruokaa on, mutta en mielellään yli vuorokaudeksi sittenkään jättäisi. Moneen hommaan voi koiran ottaa mukaan, mutta paljon on sellaistakin mihin se ei oikein sovi.

      Nyt tuntuu siltä että tulevaisuus on kovasti avoinna, en ihan tuollaista yli kymmenen vuoden sidonnaisuutta ottaisi.

      Niin hienoa kuin se koiran kanssa retkeily ja lenkkeily ja koiran kouluttaminen onkin.

    • sukkien kutominen ja kangaspuut heitettiin mukaan, huomasin.
      Eipä mitään, harrastuksia siinä missä muutkin. Kutoa en kait osaa, muistaakseni. Yhdet kangaspuut olen tehnyt ja parit korjannut, loimen saisin varmasti tukille ja yksinkertaisen niisityksenkin. Maton tai nukkaryijyn saisin ajan kanssa tehtyä.

      Mutta ei se nyt just kolahda sekään. Ehkä sit joskus, en sitäkään pois sulje.

      Veisivät kyllä tästä mökistä kovin paljon tilaa, kangaspuut, jos sellaiset hankkisinkin. Ja kun niiden pölyisten kuteiden kanssa touhuaisin, niin tarttis varmaan imuroidakin hiukan useammin, nyt pääsen sen suhteen aika vähällä (kun en niin turhan tarkka ole )

      • Siilimuorikka3

        Positiivista kun suhtaudu ennakkoluulottomasti mihinkään ehdotukseen :).


      • ent.siivoojaparka

        No älä sitten tee mitään, kun ei mikään sinulle esitetty kiinnosta (olen huomannut).

        Mitäs sitten kyselet "Mitähän tässä alkais tekemään?", kun ei mikään kelpaa kuitenkaan.


      • Siilimuorikka3
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        No älä sitten tee mitään, kun ei mikään sinulle esitetty kiinnosta (olen huomannut).

        Mitäs sitten kyselet "Mitähän tässä alkais tekemään?", kun ei mikään kelpaa kuitenkaan.

        Sehän voi olla myös retorinen kysymys.


      • Siilimuorikka3
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Positiivista kun suhtaudu ennakkoluulottomasti mihinkään ehdotukseen :).

        Eiku siis positiivista kun et suhtaudu ennakkoluuloisesti mihinkään ehdotukseen😝


      • Tavuviiva
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Eiku siis positiivista kun et suhtaudu ennakkoluuloisesti mihinkään ehdotukseen😝

        Jep. Eikä tyrmää.
        Noi kangaspuut ja raanut ei herätä kovasti paljon intohimoja.
        Ehkä tuo Ancelinan ehdotus voisi lyödä kipinää.
        Tai nappaa itsellesi "kulttuuriministeri", "liikuntaministeri" ja "matkailuministeri".
        Heitä mietintämyssy, keinutuoli jne. nurkkaan ja lähde liikkeelle.


    • Luin nyt minäkin tämän ketjun ja sanonpa vain, että etsi itsellesi topakka nainen. Sen jälkeen sun ei tarvitse tekemisten perään kysellä.
      Hän kyllä sitä sulle keksii.

      Niinhän se eräs mettäläinenkin heti kohta leskeydyttyään löysi, eikä enää useinkaan palstalle ennätä.

    • Laita.mielees

      Älä hyvä ihminen ota uutta eukkoa nämä meiän ikäiset vapaana olevat et heidän kanssa tulisi toimeen siksi kun eivät enään kelpaa kenellekkään.

    • suvenelli1

      Kovasti mukavan ketjun sait aikaiseksi aloittaja ;)
      Tänään, kun kävelin järven jäällä, joka nyt vihdoin kantaa, niin tähyilin valmiita pilkkireikiä. Ei näkynyt.
      Olisiko pilkkireikien kairaaminen sun jobi. Suomessahan järviä riittää.

    • onhan mulla pilkkikaira. useampi vuosi sitten kokeilin, muutaman kerran istuskelin jäällä. Miksei, kun kevätaurinko alkaa vähän enemmän lämmittämään, niin voinpa mennä. Kesällä kyllä istuskelen ongella, ja on mulla pieni venekin. Viime kesän se kyllä sitten oli trailerin päällä eikä liikahtanut pihasta minnekään. Jos keväällä sitten. Se on sen verran pieni, kuusimetrinen, ja pienellä keskimoottorilla ettei kait joudu veroakaan vielä maksamaan.

    • reppuriika

      Koira on todella mukava kaveri ja sellaisen laittaisin, mikäli en asuisi kerrostalossa ja olisi joku turvallinen kakkoskoti sille, jos lähtee reissuun tai vaikka äkkiä sairastuisi. Tässä iässä pitää ottaa sekin huomioon, ettei enää koiran ikää, joskus jopa 17 vuotta, voi sen kanssa elää. Aika yksinäistä hommaa se kangaspuiden kolkutteleminenkin on, joten ei taida siitäkään olla yksinelävälle miehelle ajankuluksi.
      Eiköhän se mukava juttu vielä löydy. Ja kuka sen tietää vaikka se kumppani vielä kohdalle tallustaa.

    • 1eero

      Harrastukseni on pysynyt lapsuudesta asti samana muuttaen muotoaan ikäkausien myötä. Jos tarkemmin ajattelen koulunkäynti rakastuminen avioliitto lapset työelämä ikääntyminen ovat olleet ja menneet mutta harrastuksen perusluonne eri vivahteineen ei ole hävinnyt, siihen on antanut kimmokkeen luonnonläheisyys eli luonto itsessään.

    • Sukututkimusta olen harrastanut muutaman vuosikymmenen, siinä sitten samalla tulee muutenkin historiaa hiukan silmäiltyä. Pitäähän niiden nimien ja päivämäärien ympärille jotain etsiä. Se on sikäli mukava harrastus että sen voi jättää lepäämään ja palata taas kun kiinnostaa. Vähän yksinäistä puuhaa kyllä sekin. Siltikin, vaikka nykyään on keskusteluryhmiä sen puitteissa, ei se ole oikein sellaista sosiaalista toimimista sekään.
      Ehkä se on nimenomaan keskustelu jota nyt kaipaan, ja ihan mukavalta tämäkin ketju nyt tuntuu. Vaikka välillä tuleekin hiukan heittoja siihen suuntaan että mitäs siinä olemattomia kyselet ja höpiset...
      Ihan mukavia ihmisiä täällä tuntuu joukossa olevan.

    • mäiteTL

      Niinpä niin, samaa miettinyt, mitähän alkais tekemään, siis järkevää. Tarkoitan itselle järkevää, joka jotakin "antaisi". Lastenlapsia tulee hoidettua säännöllisesti, ei sitä kuitenkaan viikkoa enenpää jaksa tai viitti yhtäjaksoisesti, aamuvarhaisesta ehtooseen. Senioripilates on harastus ja kuntosali ja joskus muutakin. Ne vaan on ehtoosin. Täs kohtaa eläkkeellä olis kiva jos päivisinkin olisi jotakin, no olisihan sitä vapaaehtoistyötä, se ei oikein tunnu omalta jutulta. Tällaisia mietteitä yön hetkinä, kun ei nukuta.

    • Nyt olet kyllä saanut kaikki puumat liikkeelle, pidä varasi. ;-))

      • hytinäx1

        Onks hää tehnyt aloituksensa 80 palstallekin?


      • hytinäx1 kirjoitti:

        Onks hää tehnyt aloituksensa 80 palstallekin?

        ???
        Jos minua tarkoitat niin en. En ole noilla aikuisempien palstoilla vieraillut, yritän pysyä ikäni suhteen ihan rehellisyydessä.


    • eikelpaaenää

      ja ottaisiko nainenkaan enää tässä iässä uutta ukkoa, kun pitäs hoitaa sitä ja taas alkaa passaamaan...ei vaan jaksa enää

      • Näin.ollen

        Hyasintit ovat parisuhteessa elementissaan.


    • reppuriika

      En minä ala sinua patistamaan. Ei näistä "saavutetuista eduista" helpolla luovu, vitsailee eräs vanhapiika. Tuskinpa sinäkään, mutta jos sattuisi kohdalle ett kolahtaisi molemmin puolin.
      Se on selvää, että omaishoitajan osa siitä helposti jommalle kummalle sitten lankeaa. Taitaa olla se villitys, että naiset haluavat nykyään itseään vuosikymmeniä nuoremman miehen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe