kuuskymppisen leskimiehen mietteitä

yhdistyshommiakin, ihan niin paljon kuin viitsin tehdä ennenkuin aloin kyllästymään.

Mutta, pysäytti se kuitenkin, ja laittoi mietimään miten tämän loppuelämän oikein haluaisi käyttää.

Uskoisin, että asiaa on vastaavassa tilanteessa mietiskellyt moni muukin.

Niin, ei minusta yksinolokaan mitenkään ahdistavalta tunnu, ja onhan sitä tullut koettua joskus ennenkin, kymmeniä vuosia sitten. ei se niin ankeaa ole, kyllä itsensä kanssa elää voi -kun leppoisasti itseään kohtelee.

Työntekoa onneksi on edes ajoittain, elämänsisältöä sekin.
Täällä maaseudulla ei sitten taas mitään yhteisöllisempiä osallistumismahdollisuuksia ihan sopivalla etäisyydellä juuri ole, varsinkaan tällaiselle jolle ei uskonnolliset jutut kolahda lainkaan eikä kirkonkylän kapakkakaan houkuttele, viimeisestä ryypystä ja tupakistakin taitaa kohta kymmenkunta vuotta olla aikaa. Ja muita kokoontumispaikkoja ei taida lähistöllä olla.

Sanovat että netti on täynnä keskustelupalstoja. En ole sitten tainnut osata etsiä, kun ei ole sopivia löytynyt. Jotain keskusteluja täältä suomi24-sivustolta nyt olen muutaman päivän lueskellut, mutta suurin osa tuntuu minulle liian kiukunsekaiselta milloin minkäkin ihmisryhmän haukkumiselta -en taida jaksaa edes mennä vastaan väittämään.

Olenkohan minä liian tylsä ihminen?

Mitähän tässä alkais tekemään?
Ilmianna
Jaa

112 Vastausta


Vähän vaikea ehdottaa tietämättä ja tuntematta taustojasi sen tarkemmin. Mikä kiinnostaa?

Mutta tässä nyt jotain:
Kansanopistoilla lienee teilläkin päin jos jonkinlaista harrastekurssia, löytyisikö niistä jotain? Vapaaehtoistyötä riittää aina vain enemmän, oisko siinä jotain sellaista mikä antaisi sisältöä elämään ja siinä mittakaavassa kuin itse tahdot. Entäs opiskelu omaksi iloksi esimerkiksi avoimessa yliopistossa?
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tähän ikään on oppinut niin monenlaista ettei lisästä väliä, hyvin männee aika mitään tekemättä näin syvän talvella ikkunaverhoja heilutellessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1eero kirjoitti:
Tähän ikään on oppinut niin monenlaista ettei lisästä väliä, hyvin männee aika mitään tekemättä näin syvän talvella ikkunaverhoja heilutellessa.
Siltä minustaki tuntuu et kotonaki on kaikenlaista puuhastelua, mitenhän sitä töihin joutaa taas siiten kun on sen aika :). Kiva vaan olla öllötel ja nauttia ihan vaan tästä välillä tylsätäkin arjesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kattos perhanaa, kun oli viestistäni tipahtanut koko alkuosa pois. Eipä tuosta juuri selvää saakaan.
Tarttis oikeastaan kirjoittaa koko aloitus uudestaan.
Ilmianna
Jaa
Taitaa olla niin, ettei viestiään pääse enää jälkikäteen muokkaamaan? Näyttäähän tuo nyt jotenkin epäilyttävältä koko aloitusviestini.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
No kyllä sen huomaa että jottain puuttui alusta mutta jospa ajatus kuitenkin selvisi lopputekstistä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Prrrrrrrhana, tuo punainen peukku tuli vahingossa, kun yritin painaa "kommentoi". - Minäkin olen usein manannut, kun virheitä ei saa korjatuksi tekstiin enää sen lähettämisen jälkeen.

Ehdotan, että lisäät sen alkuosan tekstistäsi, korjauksen tai muutoksen aloituksen tekstiin klikkaamalla "kirjoita vastaus" tai "kommentoi". Ja voihan sitä laittaa vaikka uudelleen koko jutun. ;)

- - -

En usko, että kukaan meistä olisi liian tylsä ihminen.
Uskon, että elämä kantaa ja tuo eteen uusia mukaviakin mahdollisuuksia, ellei itse laita hanskojaan ihan kokonaan naulaan. Toivotan sinulle mukavaa alkanutta vuotta ja uusia virikkeitä.

Löytyisiköhän niitä opiskelun, vapaaehtoistöiden, uusien harrastusten tai käsillä tekemisen parista?
Ei yrittäjäksi ryhtyminenkään ole mahdotonta vielä tässä iässä. Voisithan käynnistää jonkin uudenlaisen harrastus- tms. ryhmän, joka kokoontuisi jossain lähiseudulla sinua miellyttävässä paikassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Leppoisia keskustelupalstoja olen etsinyt minäkin, vaan tuntuvat olevan kiven alla. Joskus entiseen vanhaan täällä oli viisikymppisissä ja kahvikeskusteluissa iso joukko mukavia rupattelijoita, siksi aina välillä pistäydyn täällä katsastelemassa olisiko tuttuja pesäpuussa tai jossain nurkkapöydässä. Välillä olen tutunomaisuutta huomaavinani, mutta eivät varmaan enää halua tulla tunnistetuiksi, etteivät joudu nettikiusaajien hampaisiin.
Jos joku tietää foorumin missä voi keskustella laidasta laitaan, ilman että joku aina hyökkää kimppuun, niin kertokaa toki, ei haittaa vaikka ehtona olisi omalla nimellä rekisteröityä ja kirjoittaa.
1
Ilmianna
Jaa
Ei olisi minullakaan mitään estettä kirjoittaa omalla nimelläni. Saattaisi hyvinkin keskustelu pysyä hiukan asiallisemmalla tasolla kun nimi olisi kaikilla näkyvissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Facebookissakin on monenlaista ryhmää ja siel luultavasti pää-asiassa ollaan omalla nimellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siilimuorikka hauskuttaa itseään useammalla tunnuksella .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Täh? No en todellakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?

Aloittajalle: näihin välihuutoihin täällä saa tottua, mutta vakuutan, että kyllä täältä löytyy ihan mukaviakin kirjoittajia - saithan nytkin myös asiallisia vastauksia. Ei muuta kuin meteliin mukaan..))

Ja tuo kysymys, jonka esitit, askarruttaa varmasti monia, kuten arvelitkin. Mitä tehdä, miten tästä eteenpäin ?

Taajamissa asuvat ovat ehkä hiukan paremmassa tilanteessa, siellä/täällä on tarjontaa yllin kyllin: vapaaehtoistyötä, harrastusmahdollisuuksia, kulttuuririentoja jne ja miessinkut ovat tervetulleita joka paikkaan. Lankoni, joka leskeytyi keväällä lähti tutun porukan kanssa risteilylle ja virkistyi siellä suuresti. Vaikka hänellä ei ollut mitenkään haku päällä, hän oli saanut sieltä mieluista juttuseuraa ja se kannusti muunkinlaiseen aktiivisuuteen. Toinen tuttu leskimies löysi netistä sellaisen kumppanin, jonka kanssa oli yhteistä luontomatkailu.

Niin että onnea vain uudelle alulle. Etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan - vai miten Isossa kirjassa luvattiinkaan..))
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mä taas joudun pitelemään itsestäni kiinni etten osallistuisi mihikään, vientiä on kuin samakolla äkeen alla.
Ylihuomennakin tulee kaksi päivää siitä kun en ole ottanut mitään, tupakkoa en kyllä ole poltellut tällä vuosituhannella.
Kaikenkaikkiaan tuntuu että aloitajalla on vain positiivisiä ongelmia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"henrjii"
Saankos kysyä, että mistä päin henrjii on kotoosin?
Monasti naurattaa sinun käyttämät sanonnat, kuten nytkin tuo "vientiä on kuin sammakolla äkeen alla". Että ja että nauratti, kun mun äitini noin tapaa sanoa ja monia muita käyttämiäsi sanontoja.
Äitini on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, josta hänen sanonnat ovat peräisin.
Vaikken itse viljele äitini sanontoja, niin ovat niin mukavan tuttuja, että aina niihin kiinnittää huomiota.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihan varmaan sieltä mistä seppä ilmarinen pohojanmaaltakin oli kotoisin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mahdollisuuksia varmasti onkin monenlaiseen.
Oman mielenkiinnon riittämisestä monessa askiassa on kysymys.
Harrastus- ym ryhmien perustaminen mainittiin. Varmasti mahdollista. Pienellä paikkakunnalla tietysti siinä omat ongelmansa on; pitäisi löytää muutama samanhenkinen harrastaja mukaan, ja saada heidät vielä pysymäänkin mukana alkuinnostuksen jälkeen. Ja tilakysymys on se joka sitten nousee esiin, ihan ilmaiseksi ei tänä päivänä enää tahdo edes kerhohuonetta käyttöön saada.

Mutta nyt taitaa olla niin, että kun olen kaiken ikääni jonkinlaisissa yhdistyshommissa ollut, ja niistä irrottautunut, niin mieluummin nyt sitten lähtisin mukaan niin että se vetovastuu ja murheiden kantaminen onkin ihan jollain muulla.

Nyt kuitenkin voisi olla ihan mukava tapa ihmisten kanssa tekemisissä olemiseen tällainen omasta nojatuolista maailman katseleminen ja netissä jutustelu. Kyllä tästä sitten taas liikkeellekin pääsee ... viimeistään kun alkaa kevätaurinko lämmittämään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Juu. Kuten demetr1:kin tuolla sanoi, tervetuloa meteliin mukaan :). Jutustelemaan. Mitä useampi kokki sen mehvämpi soppa vai mitesse nyt oli :).
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Ihan mukava on saada tänne mukavia kirjoittajia.
Niinkuin Demeter tuossa mainitsi, niin kaikenlaisia hölmöjä huuteluita ja jankutuksiakin täällä kulkee.
Parempi tietysti, kun ei niihin noteeraa mitään.
Kevätaurinko se minutkin houkuttelee maalle touhujen ääreen.
Näin talvella on ihan mukava tännekin kurkistaa ja kommentoida, että mukaan vaan.
Ihan kiva vielä, jos keksii kiinnostavia aloituksia.
Oletkos muuten innostunut ristikoita ratkomaan, se on ihan mukiinmenevä talviharrastus.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aikoinaan Suomi24 oli hyvin vilkas ajatusten vaihtopaikka, mutta nyt tämän on sivuuttanut Facebook, jossa on erilaisia ryhmiä, Twitter, Instagram erityisesti kuivien lähettäjille ja mitä kaikkia niitä nyt onkin. Jotkut seuraavat blokkaajia ja kommentoivat heidän juttujaan.
Onhan niitä yhdistyksiä, mutta ole kyllä sitä mieltä, että ei voi olla niissä mukana vain olemisen vuoksi. Pitää olla innostunut ennen kaikkea asioista tai toiminnasta, jota yhdistys ajaa ja pyörittää.
1
Ilmianna
Jaa
miksei, ristikot on varmasti mukavaa aivovoimistelua. Kovin vähän olen niitä harrastanut, täytyypä taas kokeilla. Facebookin ryhmistä, tämänikäiselle ja -tapaisellekin sopivista, taisi joku mainita. Millähän hakusanoilla sieltä kannattaisi etsiä? Olisko vinkkejä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Riippuu mistä asioista olet kiinnostunut. Itse ole muutamassa suljetussa ryhmässä. mutta ei taida sinua ne asiat kiinnostaa. Yksi ryhmä jossa olen, on erirukoilijat, ym.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miten olisi jos perustettaisi oma suljettu ryhmä?
Jokainen omalla nimellään ja omalla kuvallaan? Kukaan ei olisi kenenkään ystävälistalla ilman omaa tahtoaan ja kukaan ei pääsisi kurkistelemaan jonkun toisen sivuja tai stalkkaamaan jos kiristämme sopivasti asetuksia.
Olen tehnyt yhden suljetun FB-ryhmän, mutta se on erään englanninkielisen kolumbianystävien ryhmä joka "poiki" keskustelufoorumista joka suljettiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Miten olisi jos perustettaisi oma suljettu ryhmä?
Jokainen omalla nimellään ja omalla kuvallaan? Kukaan ei olisi kenenkään ystävälistalla ilman omaa tahtoaan ja kukaan ei pääsisi kurkistelemaan jonkun toisen sivuja tai stalkkaamaan jos kiristämme sopivasti asetuksia.
Olen tehnyt yhden suljetun FB-ryhmän, mutta se on erään englanninkielisen kolumbianystävien ryhmä joka "poiki" keskustelufoorumista joka suljettiin.
Hih-heh!
Joo, perustapa sellainen. Kalle Ketkusena tulen ilmoittautumaan ryhmääsi oitis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Hih-heh!
Joo, perustapa sellainen. Kalle Ketkusena tulen ilmoittautumaan ryhmääsi oitis.
Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.
Tottakai käyttäydyn siellä sääntöjesi puitteissa. Olenhan siellä mukana vain kilttinä stalkkaajana, uteliaisuuttani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Paloma.se.co kirjoitti:
Saat olla vaikka mikä ketku mutta jos et käyttäydy sovittujen sääntöjen mukaan olet vain yhden klikkauksen päässä unohduksesta.
Sääntö numero 1: jokainen tulee mukaan omalla nimellään ja jos on rekattu nimimerkki suomi24:ssä se kerrotaan. Valehtelijat, petkuttajat, stalkkaajat ja trollit pidetään kurissa admin teamin avulla.
Tästä porukasta ei tolkun adminia löydy, joten ajatus on kuollut jo syntyessään.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä ainakin muutan keskustaan, ihan kaupungin ydinkeskustaan, elämän keskelle. Onhan sitä elämää tietenkin joka kolkassa, onhan tuota ollut tässäkin meidän talossa nuoren parin ihanasta yhteiselosta pikkulapsihulinaan, nuorison metelöintiin ja ihaniin perhetapahtumiin, illanistujaisiin ja nyt kahden lähes eläkeläisen downsiftaukseen.

Oli, miten oli, tiedän tasan tarkkaan, että toisenlainen elämänvaihe alkaa piakkoin. Myymme talon ja muutamme kerrostaloon, aloitamme harrastuksia, käymme useammin elokuvissa, ulkona syömässä, lenkkeilmässä katuvalokujilla ja ihastelemme vain sitä, että ympärillä on vipinää ja vilskettä. Levätä voi ja rauhaa on sitten siellä viimeisessa leposijassa.
1
Ilmianna
Jaa
olen reppuriikan kanssa samaa mieltä, yhdistyksiin mennään toimimaan jonkun tarkoituksen toteuttamiseksi, eikä pelkästään oleskelemaan. Hyviä yhdistyksiä suomessa riittää, eri asia löytyykö sitten niin läheltä että niissä toimiminen olisi käytännössä elämään sisältöä antavaa. Aika monessa olen mukana ollut, eikä tietenkään ole lainkaan poissuljettua ettenkö taas johonkin mukaan menisikin. Mutta, kun niissä sitten minunlaiselleni käy niin, että tulee touhuttua mukana, ja kun alkaa touhuamaan, niin tarttis taas enemmän... useimmissa yhdistyksissä on puutetta tekijöistä, sellaisista jotka kantaisivat vastuuta käytännön toiminnassa. Yhdistysten hallituksiin toki riittää sellaisia joista on kivaa tai hienoa olla siellä ja tulla mainituksi vuosikertomuksissa mutta se vastuunotto sitten voikin olla niin ja näin. Ja sitten ne harvat toimeen tarttujat saisivatkin tehdä aina vaan hiukan enemmän... yritän nyt pitää varaani etten liikaa sitoutuisi mihinkään.
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kannattaa tarkistaa lähikaupungin kulttuuritarjonta/-kalenteri: teatteria, konsertteja, näyttelyitä tai jotain yleisöluentoja (terveys/muisti/ravinto jne). Voi olla, että lähelläsi on eri eläkeläisryhmiä, joiden kanssa voi tehdä retkiä jne. Myös srk:illa on erilaista tarjontaa.
Näit tietoja kannattaa laittaa omaan kalenteriin. Tulee mentyä useampaan, kun ne siellä ovat. Muutoin tulee harmiteltua jälkeenpäin.
Olen ollut yhdistyksissä, luottamustoimissa jne. joten se on nähty ja koettu. Siksi asiat, joita aiemmin ei ole kerennyt tehdä, kiehtovat.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Mä laitoin kalenteriin, muista käydä postilaatikolla 9.1. Pyrin käymään kerran viikossa. Siinä on harrastusta yhden päivän edestä. Kyllä toki kylilläkin, kaupoissa on käytävä. Mieluummin kävisin kauppa-autolla joka voisi pysähtyä reppujeni edessä niin, että sisäänmeno on heti siinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Yhdistelen-toimintoja kirjoitti:
Mä laitoin kalenteriin, muista käydä postilaatikolla 9.1. Pyrin käymään kerran viikossa. Siinä on harrastusta yhden päivän edestä. Kyllä toki kylilläkin, kaupoissa on käytävä. Mieluummin kävisin kauppa-autolla joka voisi pysähtyä reppujeni edessä niin, että sisäänmeno on heti siinä.
Noissa yhdistyksissä se paha puoli, että pakkaa että hallituksen vastuunkantajat joutuvat pyörittämään toimintaa. Tosin on tärkeää että on niitä uskollisia taloudellisiakin tukijoita, jotka antavat panoksen jäsenmaksuillaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"kuuskymppiselle leskimiehelle"
Vastaan aloitukseen, kun vastailin yhelle tämän ketjun kirjoittajallekin.
Niin, että olet saanut mukavia vastauksia, enkä tiedä muuta lisäillä, kuin tervetulemas tälle palstalle kirjottelemaan. On mukavaa jos uusia tyyppejä hypähtää tänne kirjoittelemaan.
1
Ilmianna
Jaa
On sitätullut ajateltua,mitä sillä loppuelämällä tekisi. Se on yä, un on vaihtoehtoja.
Ei niillä yli kuusymppisen tekemisillä taida olla mekitystä kun itselle, vaikka kuinka mielelllään hyödyllistä tekisi..
Ei minulla ole neuvoja tekemisiin, kun en itsekään tiedä.
Vielä työelämässä yritän olla kiinni, mtta sekin enempi ajankulua, kun yhtä hyvin päjäisin ilman sitäkin.
Eikö niillä eläkeläisillä ole monenlaisia kerhoja, jotka tekee matkoja Suomen rajojen ulkopuolellekin, eikö siellä ole sopivaa seuraa.
Sinne olen ajatellut osallistua, jos sellaiseen elämäntilanteeseen joskus joudun, kun eläkkeelle.
1
Ilmianna
Jaa
Olisko se nyt sitten ihan noinkaan ettei kuusikymppisen tekemisillä merkitystä olisi?
Eri asia on se, miten paljon huvittaa tehdä, mielestäni se pikemmin kuuluisi nuoremmille joilla enemmän virtaa vanttuissa on, se maailman paremmaksi tekeminen ja muiden auttaminen.
Tämä nykyinen yli kuuskymppisten sukupolvi kai on nuoruudessaan parhaansa mukaan osallistunut ja tehnyt, ja voisi nyt sitten jo alkaa omaakin mukavuuttaan ajattelemaan.

Mutta, ainakin omalta kohdaltani täytyy sanoa ettei tämä ikä vielä mistään estä, ihan työkykyinen ja suurin piirtein järjissäni olen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kaikella on merkityksensä.
Ei maailmamme olisi muuten sellainen, kuin se on. Kaikki jättävät jäljen omalta osaltaan. Pienistä hiukkasista se koostuu kaikki.
Jos tuntee, että virtaa on, kannattaa käyttää itsensä ja toisten iloksi ja hyödyksi.
Mutta tässä iässä kyllä pitää antaa itselleen lupa olla oma itsensä ja tiedostaa oikeus myös omaan tilaan. Kuunnella itseään, omia voimiaan ja sitä mitä oikeasti haluaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Olen kyllä sitä mieltä ettei 60-kymppinen vielä vanhuutta jäsenissään koe, jos ei ole rasitteena sairauksia tai sitten raskas työelämä ole verottanut voimia. Voihan 30-kymppinenkin olla niin sairas ettei jaksa mitään ja on sen vuoksi eläkkeellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voi olla yksiöllistä, viisikymppisenä pystyin 10km hiihtolenkillä aikahyviin suorituksiin en kyllä 30 vuotiaan tasoihin. Nyt 65 vuotiaana samalla 10 km kiekalla huomaan että kovasti on menty alaspäin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Toivon hartaasti, ettet iän puolesta rupea itseäsi vähättelemään.
Mulle eläkkeelle jäädessä tuli ensin sellainen hieman pöllämystynyt olo.
Tässäkö se urakka oli. Mutta vuoteen sisältyi kaikenlaista myllerrystä, jotenkin se arkirytmi kuitenkin tuli - erilainen kuin aiemmin.
TV:stä tallennan lähes kaiken ja pikakelaan pois rönsyt. Pyrin minimoimaan sen käyttöä. Varsinkin joulunaikaan "paitsio" oli hyvä kokemus.
Nyt olen repsahtanut; vintiötkin kelpas. Täytyy tehdä ryhtiliike.hih.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei kai kuuskymppinen vielä mikään kehäraakki ole, edes työelämässä ?
Jokunen vuosi sitten huomattiin, että kun ikäänyneitä työntekijöitä oli lempattu eläkeputkeen, oli menetetty pitkän linjan osaajat, se hiljainen tieto, mitä ilman pakkaa syntyä "sutta ja sekundaa". Ymmärsin, että sitten palkattiin näitä mentoreita ja tutoreita paikkaamaan tuota puutetta.
Kun itse jäin pois työelämästä meidän kunta järjesti senioriosaajakoulutusta. Eli meistä olisi voinut tulla näitä mentoreita ja tutoreita, mutta sitten ilmeni, että harrastuspohalta tehty työpanos vääristää kilpailua eivätkä vakituiset työntekijätkään oikein tykänneet uusista tulokkaista, joiden toimenkuva jäi selkiintymättömäksi.

Itselleni paras vapaaehtoistyön foorumi on ollut seurakunta, vaikka en kirkkoon kuulukaan. Siellä on itse saanut valita työsarkansa, toimia itsenäisesti, eikä byrokratia ole isommin rasittanut .
Ilmianna
Jaa
Ei tämä ikä vielä missään tunnu. Ihan hyvin rakennushommat onnistuvat, sen verran kuin niitä tarjolla on. Tosin olen toisen kaverin kanssa kimppaan töitä tehdessämme siirtyneet jo vuosia sitten lyhempään työpäivään, sittenkin vaikka ahneesti pitempää päivää tehdesä tietysti paremmin tienaisi.
Mutta, kun semmoisen viisi-kuusi tuntia tekee reippaasti , katoilla ja telineillä kiipeilee niin kyllä se riittää, itsensä saa väsytettyä. Aika usein hommat tehdään urakkatyönä, ja silloin teettäjälle ei edes kuulu kauanko minäkin päivänä touhutaan. Ja tuntiveloituksella taas teettäjä on pikemmin hyötymässä, ne veloitetut tunnit kun ovat sitten ihan todellisia työtunteja, eikä työmaalla oleskelua.

Eikä työnteossa mitään vikaa ole, mukavaahan se on, varsinkin jos sattuu olemaan mukava työkaveri jonka kanssa tekee.

Mutta, kun tässä nyt olen ihan vapaaehtoisesti tipauttanut elintasoni sellaiseksi että vähälläkin toimeen tulen, niin ei tule enää niin innokkaasti töitä hankittua -kun joku hommaa tarjoaa, niin menen, mutta en itseäni mitenkään aktiiviseksi työnhakijaksi uskaltaisi väittää.

Olen muuten sitä mieltä, että kun työtä nyt ei kertakaikkiaan kaikille riitä niin saisivat kyllä muutkin kuusikymppiset jo pudottaa omaa ansiotyömääräänsä vaikka puoleen siitä alkuperäisestä, ja joutilaat parikymppiset äkkiä töihin ennenkuin tottuvat kokonaan istuskellen elämään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olen samaa mieltä sinun ajatuksissa.

Kun elämä lähestyy loppua tulee ajatuksia ja unelmia ehkä jotain mitä on aikaisemmin harrastanut ex purjehdus ja tässä ikä ja raha vastaavat tänään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hyvä juttu, että joku malttaa jättää raa'an työnteon nuorille. Entinen työpaikkani vaihtoi omistajaa eikä uusi omistaja tarvinnut kaikkia vanhoja akkoja. En valita osaani, vaikka tuskin enää uutta löydän. Perheen nuorisolla on hyvä työtilanne miniöitä myöten, osaksi vakihommiakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joko teillä lähestyy elämässä loppu, en usko kunhan ajankuluksi höpisette
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kyllä se lähestyminen välillä alkaa muistutella olemassaolostaan. Ettei ihan enää luule olevansa kuolematon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Kyllä se lähestyminen välillä alkaa muistutella olemassaolostaan. Ettei ihan enää luule olevansa kuolematon.
Ei täältä niivai lähetä ainakaa suosiolla, meinaan vähän vänkätä vastaan sanomalla ettei ihan vielä ole päivät täyet että katotaan joskus myöhemmin kun mulle soppii, meinaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1eero kirjoitti:
Ei täältä niivai lähetä ainakaa suosiolla, meinaan vähän vänkätä vastaan sanomalla ettei ihan vielä ole päivät täyet että katotaan joskus myöhemmin kun mulle soppii, meinaa.
Heh, meinaat siis tarrailla portinkarmeihin kiinni nelipisteotteella😀. Niivvai entäs jos sulta ei kysytä.ilimuorikka3
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No minulla nyt ei pitäisi vielä lähestyä. Sitähän ei koskaan tiedä milloin tulee, mutta ei sen odotuksesta kannata itselleen urakkaa ottaa. Parempi kai on miettiä näitä elämiseen liittyviä asioita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ole avoimin mielin, onni voi putkahtaa odottamattomassa paikassa, ja elämä saa uuden suunnan.

Tulee mieleen runo siitä lasketuin purjein satamassa odottavasta laivasta. Ei muuta kuin purjeet ylös ja elämän tuulta päin! Tsemppiä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos nyt minäkin antaisin näytteen omasta tasostani tähän lällyketjuun.

Kaiken kaikkiaan minulla on tunne, että tässä ketjussa on kokoontunut höperöitten kerho.
Aloittaja on siis kuuskymppinen ja leski?
Onko näin, että hän on niitä töppösiä miehekseen, jolle vaimo ja työnantaja on aina sanonut mitä pitää tehdä? Nyt leskeksi jäätyään hän tumput suorana ihmettelee: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

Ja neuvoja sataa ... Lukekaapa itse, kirjoittajat, noita neuvojanne siitä, mitä hän voisi tehdä ja miettikää kuinka voisi olla mahdollista, että ihminen ei vielä tuohon ikään mennessä olisi kuullutkaan esittämistänne harrastuksista eikä olisi jo alkanut harrastamaankin niitä, jos hänellä mielenkiintoa riittäisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
17 VASTAUSTA:
Kyllä varmaan niin, tasosi tuli kaikille selväksi.
Kommentoi
3
Ilmianna
Jaa
Minun mielestäni on hyvä että ihmiset laittavat ehdolle asioita. Voihan joku noista ehdotelmista saada vaikka ahaa-elämyksen. Tän ketjun voisi sanoa ennen sinun kirjoitustasi olevan sellainen ideariihi, yksi nakkaa eholle yhtä, toinen toista. Aloittaja saapi sitten ihan ite valkata oisko noissa jottai. Älä AIN aliarvioi muita ja muiden kirjoituksia!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Minulla on hyvä muisti ja kaikki tietävät .....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Minun mielestäni on hyvä että ihmiset laittavat ehdolle asioita. Voihan joku noista ehdotelmista saada vaikka ahaa-elämyksen. Tän ketjun voisi sanoa ennen sinun kirjoitustasi olevan sellainen ideariihi, yksi nakkaa eholle yhtä, toinen toista. Aloittaja saapi sitten ihan ite valkata oisko noissa jottai. Älä AIN aliarvioi muita ja muiden kirjoituksia!
"Ideariihi"-hi-hi-hi ...
Kas kun kukaan ei ole tainnut ehdottaa torpanäijälle, että alkaisi kutomaan sukkia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
"Ideariihi"-hi-hi-hi ...
Kas kun kukaan ei ole tainnut ehdottaa torpanäijälle, että alkaisi kutomaan sukkia.
Ei hassumpi idea ollenkaan. Tiedän miehiä, jotka luovat msttojakin, ryijyjä ja raanuja. Elä ole noin rajoittunut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eppu2 kirjoitti:
Kyllä varmaan niin, tasosi tuli kaikille selväksi.
Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
"""Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
"""Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.
No minä yritin tuolla kommentilla asettua tulijan asemaan, esp.

Ja jos tuo epäily toisen kirjoittajan henkilöstä oli jollakin tavalla rakentava, ainutlaatuinen ja hyvin perusteltu niin pyydän anteeksi taitamattomuuttani. Tämä anteeksipyyntö menee tietysti sinne puskiin..))
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
"""Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.
Kyse ei ole ollenkaan siitä, ´´kaikkien pitäisi olla samaa mieltä´´ vaikkakin yrität tuota mantraa alituiseen tolkuttaa.
Kyse on siitä, miten on eri mieltä.
Nimittelet kommentoijia, höperöiksi ja lällyiksi ja aloittajaa töppöseksi.
Sekö on Sinun mielestäsi tasokasta eri mieltä olemista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
demeter1 kirjoitti:
No minä yritin tuolla kommentilla asettua tulijan asemaan, esp.

Ja jos tuo epäily toisen kirjoittajan henkilöstä oli jollakin tavalla rakentava, ainutlaatuinen ja hyvin perusteltu niin pyydän anteeksi taitamattomuuttani. Tämä anteeksipyyntö menee tietysti sinne puskiin..))
On se tietysti kunnioitettavampaa ja tasokkaampaa asettua yhden asemaan kuin jonkun toisen asemaan. Tasosta riippuen, pysyäkseen tasokkaana ja sädekehä korkealla ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eppu2 kirjoitti:
Kyse ei ole ollenkaan siitä, ´´kaikkien pitäisi olla samaa mieltä´´ vaikkakin yrität tuota mantraa alituiseen tolkuttaa.
Kyse on siitä, miten on eri mieltä.
Nimittelet kommentoijia, höperöiksi ja lällyiksi ja aloittajaa töppöseksi.
Sekö on Sinun mielestäsi tasokasta eri mieltä olemista.
Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60+ on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

Ps. Älä putoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
On se tietysti kunnioitettavampaa ja tasokkaampaa asettua yhden asemaan kuin jonkun toisen asemaan. Tasosta riippuen, pysyäkseen tasokkaana ja sädekehä korkealla ...
Jess, esp. Kunnian perään ollaan..))
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60+ on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

Ps. Älä putoa!
Eläpä esitä marttyyriä, itse kirjoituksella alensit toiset tai toisten kommentit höpinöiksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Ymmärsit sitten kommenttini ensimmäisen lauseen ihan oikein.

Se tuli siitä, kun joku tuolla aikaisemmin uskalsi tällaiseen "niinhän se on, joo joo, taputi taputi, hyvä hyvä" -ketjuun laittaa pienen poikittaisen kommentin, niin hänelle vastattiin:
"""Pitikös antaa näyte meidän palstan tasosta "samakaikuaskelten" ? Uusi asiallinen kirjoittaja esitti asiansa ja sinun vastauksesi oli letkaus, joka ei taatusti palvellut ketään. Vai palveliko?"""

Sehän se on se nykyajan trendi, että kaikkien on oltava samaa mieltä kaikesta ollakseen tasokas.
Tuo pieni poikittainen kommentti ei koskenut aloituksen aihetta vaan ikävästi toista kirjoittajaa, kröhöm.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Minä nyt vain olin höperöitten kanssa vähän eri mieltä ja kommentoin sen omalla tavallani, itseni tasoisesti.

Kuka on missä määrännyt, että kaikkien 60+ on esitettävä asiansa samalla lällytyylillä ollakseen "tasokas". Olenhan entinen siivoojaparka, jolta ei kovin korkeaa tasoa voi odottaakaan. Mutta silti täällä on oikeus meillä alempitasoisillakin kirjoitella, eikö vaan?

Ps. Älä putoa!
Minun mielestäni nyt vaan on eri asia, kommentoida kysymyksessä olevaa asiaa, kun nimitellä toisia kommentoijia ja halveerata toisten ihan asiallisia kommentteja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eppu2 kirjoitti:
Minun mielestäni nyt vaan on eri asia, kommentoida kysymyksessä olevaa asiaa, kun nimitellä toisia kommentoijia ja halveerata toisten ihan asiallisia kommentteja.
Mutta silti olet itse hyvin nopea ja kärkäs arvostelemaan ja halveeraamaan minun kommenttiani (ja eräitten muittenkin kommentteja).

Kuten jo kirjoitinkin: "Älä putoa!"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Eläpä esitä marttyyriä, itse kirjoituksella alensit toiset tai toisten kommentit höpinöiksi.
Hienoa! Ettet sinäkään alentanut kommenttiani.
Höpise jotain vielä lisää ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Mutta silti olet itse hyvin nopea ja kärkäs arvostelemaan ja halveeraamaan minun kommenttiani (ja eräitten muittenkin kommentteja).

Kuten jo kirjoitinkin: "Älä putoa!"
Älä vääristele.
Vain toisten nimittelyä ja kommenttien halveeraamista arvostelen.
Aivan turha irvistellä putoamisilla, lapsellista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niinpä. Jos jossain ketjussa ei olekaan menossa kilpailu siitä kuka onnistuisi paskamaisemmin toisille sanomaan ja loukkaamaan, niin lällyketjuhan se semmoinen, jonkun mielestä.
Mikä siinä läällyydessä sitten niin suututtaa?

Niin, että semmoinen töppönen miehekseen... arvio tuokin. Enköhän sentään ole minäkin joistain pienemmistä asioista ihan itsekin päättänyt... mutta kun elämäntilanteet muuttuvat, niin saattaa tulla joskus jollekin muullekin heki jolloin jonain iltana pysähtyy tämmöisistäkin keskustelemaan.

Mitä semmoista ent. siivoojapåarkaa ärsyttävää siinä sitten on. En ihan ymmärtänyt kommentin tarkoitusta?
Että poisko palstoilta lällyttäjät vai mikä se asian ydin oli?
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
13 VASTAUSTA:
Älä välitä. Esp on semmonen ronskimmanpuoleinen ihminen joka sylkee aina tulta ja tappuraa sillain kovanoloisesti. Harvoin ketään kehuu, muuta kuin ihtiänsä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.
Muistini on hyvä miksi ei unia?

Paha kaikessa hyvä muisti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
Enhän minä sinua ole pois ajamassa, mutta en pahemmin välitä toivottaa tervetulleeksikaan joka uudella nikilläsi erikseen.

Minun neuvoni kysymykseesi: "Mitähän tässä alkais tekemään?"

Tee nyt kuule ihan sitä mitä itse eniten tykkäät (ja osaat) tehdä, aikuinen mies.
entiselle piti olla....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Älä välitä. Esp on semmonen ronskimmanpuoleinen ihminen joka sylkee aina tulta ja tappuraa sillain kovanoloisesti. Harvoin ketään kehuu, muuta kuin ihtiänsä.
Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
demeter1 kirjoitti:
Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...
Noin juuri kuvaamallasi tavalla minäkin asian ymmärsin. Kun on elämässään jossain tienhaarassa, sitä pohtii asioita ja niiden merkitystä ja kun näin keskustelupalstalla ollaan, muiden ajatuksia. Niistä voi sitten poimia omansa tai sitten ei. En lähtisi väheksymään palstalaisten hyväätarkoittavia kirjoituksia. Toisaalta Esp on Esp, hänet varmaan palstalla vähääkään pitempään olleet jo tuntevat😀.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
demeter1 kirjoitti:
Heh, että siivoojakin puuttui puheeseen..)) Hänen puheensa ei jätä arvailulle sijaa. Tulta ja tappuraa...
Tietenkään ei ole kiva tulla väärin ymmärretyksi ja rökitetuksei heti kättelyssä, mutta niinhän täällä sattuu tämän tästä.
Minä ymmärsin tuon aloituksen kysymyksen sillä tavoin, että oli tultu kohtaan, jossa arvioi asioiden merkityksellisyyttä. Riittääkö oma arki, vai hakisiko vielä jotain muuta. Kun voimia olisi muuhunkin.
Eikä aloittaja kai varsinaisesti neuvoja kaivannut, kunhan kuulosteli, oliko muilla samanlaisia tuntoja ja miten ovat tilanteen ratkaisseet. Sitä minä kutsun keskusteluksi, mutta jos se jonkun mielestä on lällyttelyä niin sittenpä lällytellään...
"demeter1"

Aloitus ON silkkaa lässytystä.
Leski laittoi nimmariin sanan mies...
ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

H.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
"demeter1"

Aloitus ON silkkaa lässytystä.
Leski laittoi nimmariin sanan mies...
ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

H.
Hunkki...Sinähän voit pysyä vaikka riimirunouden parissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
läpätilässyämässä kirjoitti:
Hunkki...Sinähän voit pysyä vaikka riimirunouden parissa.
"läpätilässyämässä"

Herran-jestas.
Et kai vaan ole jotenkin kiusaantunut?

H.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Noin juuri kuvaamallasi tavalla minäkin asian ymmärsin. Kun on elämässään jossain tienhaarassa, sitä pohtii asioita ja niiden merkitystä ja kun näin keskustelupalstalla ollaan, muiden ajatuksia. Niistä voi sitten poimia omansa tai sitten ei. En lähtisi väheksymään palstalaisten hyväätarkoittavia kirjoituksia. Toisaalta Esp on Esp, hänet varmaan palstalla vähääkään pitempään olleet jo tuntevat😀.
Tuo minuakin joskus rassaa, siilimuorikka3. On hienoa olla omavoimainen, täydellinen oma itsensä, mutta usein siitä seuraa tietty armottomuus muita kohtaan. Tulee ikäänkuin syyttäneeksi muita siitä, että he eivät ole kuin hän..))

Sama koskee hunksia....
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
"läpätilässyämässä"

Herran-jestas.
Et kai vaan ole jotenkin kiusaantunut?

H.
Hunkki....tunnen myötähäpeää käytöksestäsi..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
läpätilässyämässä kirjoitti:
Hunkki....tunnen myötähäpeää käytöksestäsi..
"läpätilässyämässä"

Et ole yksin ystäväiseni.
Kaikki täällä tunnistavat minut ja ovat minusta jotain mieltä.
Jos haluat jatkaa eri-laisten nimittelyjen saralla, lue palstaa laajalti.
Ettet tulisi liikaa toistaneeksi ja jankuttaneeksi.

H.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
"demeter1"

Aloitus ON silkkaa lässytystä.
Leski laittoi nimmariin sanan mies...
ON kummallista että aina lan keatte tuohon samaan ansaansa ja aletaan jauhaa tosissaan pashaa.

H.
No, hunksi. Voihan asian tulkita niinkin, että jos kyseessä on feikkaaja, mitä en usko, hänen esittämiään kysymyksiä voi ottaa pohdinnan alle ilman, että vastauksia kohdistaa nimenomaan hänelle. Keskustelee ihan "yleisellä tasolla" ja/tai peilaa samalla omaa kohtaansa.
Olen kyllä laittanut merkille, ettet itse tykkään pohdintaketjuista - minkähän vuoksi ? - mutta kai muut voivat tykätä ? Minulle ne ovat palstan parasta antia ja minusta on hienoa, että palstalle ilmestyy myös miehiä keskustelemaan. Ettet vain koe asemaasi uhatuksi..))
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
no jaa, tämä nyt on ensimmäinen nikkini täällä, lienet sitten sekoittanut minut johonkin toiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ei kannata välittää kaikenmaailman luulotteluista. Niitä jotkut viljelee alituiseen.
Useimmiten se menee niin, että mitä itse tekee, sitä luulee toistenkin tekevän
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nähtävästi sekoitin yhteen toiseen leskimieheen, joka silloin tällöin on käynyt arvostelemassa palstaa ja meidän käyttäytymistämme täällä.
Paikkaansa (missä häntä käsiteltäisiin silkkihansikkain) etsimässä niinkuin sinäkin ja hyviä neuvoja kyselemässä.

Ehkä suomalaisissa 60+ leskimiehissä on jotain niin samanlaista, että heitä jopa erehtyy luulemaan samaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lesken eläkkeellä saat nuoria paljon itänrajan takaa.

Mikä leskeä vaivaa, ehkä liika raha?

Tässä taas suomi apina joka kyselee maailmalta!
1
Ilmianna
Jaa
Ehdotan aloittajalle että alat tekemään niitä asioita joita vaimosi elossa olon aikana et pystynyt tekemään, tai halunnut tehdä. Ja jos on olemassa lapsia sekä lapsenlapsia tai vielä vanhempasi elossa, niin ei luulisi olevan mietittävää.
1
Ilmianna
Jaa
Kun itsellä ei ole lapsia ja sisaruksillakin on työnsä ja perheensä (nuorempia kun ovat) niin olisin varmaan melko yksinäinen ilman vapaaehtoisjuttuja seurakunnassa. On toki työn kautta tullut hyviä ystäviä, mutta ei heidän kanssaan niin paljon aikaa vietä.

Olen usein duunissa kirpparilla ja siellä käy paljon tuttuja porinoilla muitakin kuin uskovaisia, keitän kahvia ja jutellaan (silloin kun on hiljaista näin alkutalven kuukausina). Se paikka on monelle yksinäiselle kohtaamispaikka poiketa päivällä vaikka lenkki- tai kirjastoreissulla. Toinen hyvä virike, on vähävaraisten ruokailu ja ruokakassien jakelu ja siinä meitä on vakiotiimi. Käyn myös laulamassa laitoksissa ja joka viikolle riittää ainakin yksi keikka. Seurakunnan tilaisuuksissa saa paljon ja tapaa niitä omiaan. Ja on ne ystävät, joiden luona tulee käytyä.
Torpaneläjä ei ole seurakuntaihmisiä, mutta luultavasti sinulla on jokin taho, jossa niitä sinulle henkisesti sopivia ihmisiä on.

Reilu vuosi sitten eräs houkutteli minut Punaisen Ristin toimintaan, mutta ei minun aika enää siihen riittänyt ja aina sattuivat menot päällekkäin. Mukavia ihmisiä sielläkin oli, mutta ehkä koki itsensä alussa ulkopuoliseksi ja päässyt sillai mukaan, vaikka oli muutama tuttukin. Ja kyllähän se yhteinen innostus ja palo täytyy asiaa kohtaan olla että pääsee porukan kanssa sinuiksi ja silloin riittää sitä yhteistä puhuttavaakin keskenään. Tosin paljon muuta sitä myös poristaan samanhenkisten kanssa. Tulee ne surut ja ilotkin jaettua ja heitetään huumoria ja läppää. Ollaan näissä porukoissa myös ikätovereita.

Kyllä ainakin itse kannustan kaikkia työelämästä pois jääneitä ja varsinkin yksineläviä hakeutumaan johonkin säännölliseen vapaaehtoistoimintaan tai harrastukseen. Se antaa iloa ja sisältöä itselle ja kavereille. Pääasia että se juttu itselle tärkeää, siitä pitää, ja saa vastuutta voimiensa mukaan. Uskon että jokaisella on jokin taito ja asia, jota pitää tärkeänä: osaa laulaa, soittaa, liikuntalaji, kulttuurijuttu, politiikka, luonnonsuojelu, jne.
Ilmianna
Jaa
Luin aloituksen uudestaan, samalla kun risottoa lappasin naamaan:)
Minustakin täällä on hieman kiukunsekaisuutta. Eikä aina edes Hieman, joskus hiemaus paljoudeksikin äityy.
Mutta toisaaltaan täällä on kyllä seassa maan mainioita kirjoittelijoita, veistelevät lauseita jos joitakin, joita on kiva lukea.
Ei passaa liikaa keskittyä kiukunsekaisiin teksteihin tai epäoleellisiin ja typeriin välihuomautuksiin. Minä ainakin jätän typerät väittelyketjut lukematta.
Kyllähän tänne mahtuu. Keskittyy vaan niihin ketjuihin, jotka itseä miellyttää.
.
Ah iiiihanaa, pakkasta 12 astetta. Aurinko kuulemma alkaa mollottamaan kolmen kieppeillä. Sitä täs oottelen, jos vaikka lähtis kinttujaan toistensa eteen siirtelemään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olen yhden, eronneen, yksinään elävän äijän touhuilua seuraillut. Hänellä on koira joka vie oman aikansa päivästä. Sitten hänellä on matkailuauto, jolla kiertelee ympäri Suomea. Omakotitalo, pihoineen, perunapeltoineen, omenapuineen, kasvimaineen ym.ym., vie oman aikansa.Samoin puiden kaato metsässä, pilkkominen. Talon lämmittäminen talvella. Mies auttaa myös naapureitaan talkoohommissa. Kesällä tietty veneily ja kalastus. Tässä jotain osviittaa mitä yksinasuva 70-vuotias ukko puuhailee. Kun hän alkaa väsymään, hän vie koiran hoitoon ja lähtee Kanarian saarille huilaamaan. Lesken
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1lesken kirjoitti:
Olen yhden, eronneen, yksinään elävän äijän touhuilua seuraillut. Hänellä on koira joka vie oman aikansa päivästä. Sitten hänellä on matkailuauto, jolla kiertelee ympäri Suomea. Omakotitalo, pihoineen, perunapeltoineen, omenapuineen, kasvimaineen ym.ym., vie oman aikansa.Samoin puiden kaato metsässä, pilkkominen. Talon lämmittäminen talvella. Mies auttaa myös naapureitaan talkoohommissa. Kesällä tietty veneily ja kalastus. Tässä jotain osviittaa mitä yksinasuva 70-vuotias ukko puuhailee. Kun hän alkaa väsymään, hän vie koiran hoitoon ja lähtee Kanarian saarille huilaamaan. Lesken
No niin, siinä on mies, joka tekee sitä mistä itse tykkää, eikä kysele toisilta mitä hän tekisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
no eipä mies ole yksinäinen vaikka yksin asuukin :)
Ilmianna
Jaa
Koira minulla on joskus ollut, tai kaksikin yhtaikaa. Vanhuuttaan sitten kuolivat. Mukavia kavereita ne ovat. Mutta enpä taida just koiraa ottaa. Siinä kun on sitten kiinni toistakymmentä vuotta, kaikki muu tekeminen on suunniteltava sen mukaan että on se eläin josta on vastuussa. Pärjäähän se, tavallinen koira, tarhassa vaikka pari päivää kun vettä ja ruokaa on, mutta en mielellään yli vuorokaudeksi sittenkään jättäisi. Moneen hommaan voi koiran ottaa mukaan, mutta paljon on sellaistakin mihin se ei oikein sovi.

Nyt tuntuu siltä että tulevaisuus on kovasti avoinna, en ihan tuollaista yli kymmenen vuoden sidonnaisuutta ottaisi.

Niin hienoa kuin se koiran kanssa retkeily ja lenkkeily ja koiran kouluttaminen onkin.
Ilmianna
Jaa
sukkien kutominen ja kangaspuut heitettiin mukaan, huomasin.
Eipä mitään, harrastuksia siinä missä muutkin. Kutoa en kait osaa, muistaakseni. Yhdet kangaspuut olen tehnyt ja parit korjannut, loimen saisin varmasti tukille ja yksinkertaisen niisityksenkin. Maton tai nukkaryijyn saisin ajan kanssa tehtyä.

Mutta ei se nyt just kolahda sekään. Ehkä sit joskus, en sitäkään pois sulje.

Veisivät kyllä tästä mökistä kovin paljon tilaa, kangaspuut, jos sellaiset hankkisinkin. Ja kun niiden pölyisten kuteiden kanssa touhuaisin, niin tarttis varmaan imuroidakin hiukan useammin, nyt pääsen sen suhteen aika vähällä (kun en niin turhan tarkka ole )
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Positiivista kun suhtaudu ennakkoluulottomasti mihinkään ehdotukseen :).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No älä sitten tee mitään, kun ei mikään sinulle esitetty kiinnosta (olen huomannut).

Mitäs sitten kyselet "Mitähän tässä alkais tekemään?", kun ei mikään kelpaa kuitenkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ent.siivoojaparka kirjoitti:
No älä sitten tee mitään, kun ei mikään sinulle esitetty kiinnosta (olen huomannut).

Mitäs sitten kyselet "Mitähän tässä alkais tekemään?", kun ei mikään kelpaa kuitenkaan.
Sehän voi olla myös retorinen kysymys.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Positiivista kun suhtaudu ennakkoluulottomasti mihinkään ehdotukseen :).
Eiku siis positiivista kun et suhtaudu ennakkoluuloisesti mihinkään ehdotukseen😝
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siilimuorikka3 kirjoitti:
Eiku siis positiivista kun et suhtaudu ennakkoluuloisesti mihinkään ehdotukseen😝
Jep. Eikä tyrmää.
Noi kangaspuut ja raanut ei herätä kovasti paljon intohimoja.
Ehkä tuo Ancelinan ehdotus voisi lyödä kipinää.
Tai nappaa itsellesi "kulttuuriministeri", "liikuntaministeri" ja "matkailuministeri".
Heitä mietintämyssy, keinutuoli jne. nurkkaan ja lähde liikkeelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luin nyt minäkin tämän ketjun ja sanonpa vain, että etsi itsellesi topakka nainen. Sen jälkeen sun ei tarvitse tekemisten perään kysellä.
Hän kyllä sitä sulle keksii.

Niinhän se eräs mettäläinenkin heti kohta leskeydyttyään löysi, eikä enää useinkaan palstalle ennätä.
1
Ilmianna
Jaa
Älä hyvä ihminen ota uutta eukkoa nämä meiän ikäiset vapaana olevat et heidän kanssa tulisi toimeen siksi kun eivät enään kelpaa kenellekkään.
Ilmianna
Jaa
Kovasti mukavan ketjun sait aikaiseksi aloittaja ;)
Tänään, kun kävelin järven jäällä, joka nyt vihdoin kantaa, niin tähyilin valmiita pilkkireikiä. Ei näkynyt.
Olisiko pilkkireikien kairaaminen sun jobi. Suomessahan järviä riittää.
Ilmianna
Jaa
onhan mulla pilkkikaira. useampi vuosi sitten kokeilin, muutaman kerran istuskelin jäällä. Miksei, kun kevätaurinko alkaa vähän enemmän lämmittämään, niin voinpa mennä. Kesällä kyllä istuskelen ongella, ja on mulla pieni venekin. Viime kesän se kyllä sitten oli trailerin päällä eikä liikahtanut pihasta minnekään. Jos keväällä sitten. Se on sen verran pieni, kuusimetrinen, ja pienellä keskimoottorilla ettei kait joudu veroakaan vielä maksamaan.
Ilmianna
Jaa
Koira on todella mukava kaveri ja sellaisen laittaisin, mikäli en asuisi kerrostalossa ja olisi joku turvallinen kakkoskoti sille, jos lähtee reissuun tai vaikka äkkiä sairastuisi. Tässä iässä pitää ottaa sekin huomioon, ettei enää koiran ikää, joskus jopa 17 vuotta, voi sen kanssa elää. Aika yksinäistä hommaa se kangaspuiden kolkutteleminenkin on, joten ei taida siitäkään olla yksinelävälle miehelle ajankuluksi.
Eiköhän se mukava juttu vielä löydy. Ja kuka sen tietää vaikka se kumppani vielä kohdalle tallustaa.
Ilmianna
Jaa
Harrastukseni on pysynyt lapsuudesta asti samana muuttaen muotoaan ikäkausien myötä. Jos tarkemmin ajattelen koulunkäynti rakastuminen avioliitto lapset työelämä ikääntyminen ovat olleet ja menneet mutta harrastuksen perusluonne eri vivahteineen ei ole hävinnyt, siihen on antanut kimmokkeen luonnonläheisyys eli luonto itsessään.
Ilmianna
Jaa
Sukututkimusta olen harrastanut muutaman vuosikymmenen, siinä sitten samalla tulee muutenkin historiaa hiukan silmäiltyä. Pitäähän niiden nimien ja päivämäärien ympärille jotain etsiä. Se on sikäli mukava harrastus että sen voi jättää lepäämään ja palata taas kun kiinnostaa. Vähän yksinäistä puuhaa kyllä sekin. Siltikin, vaikka nykyään on keskusteluryhmiä sen puitteissa, ei se ole oikein sellaista sosiaalista toimimista sekään.
Ehkä se on nimenomaan keskustelu jota nyt kaipaan, ja ihan mukavalta tämäkin ketju nyt tuntuu. Vaikka välillä tuleekin hiukan heittoja siihen suuntaan että mitäs siinä olemattomia kyselet ja höpiset...
Ihan mukavia ihmisiä täällä tuntuu joukossa olevan.
Ilmianna
Jaa
Niinpä niin, samaa miettinyt, mitähän alkais tekemään, siis järkevää. Tarkoitan itselle järkevää, joka jotakin "antaisi". Lastenlapsia tulee hoidettua säännöllisesti, ei sitä kuitenkaan viikkoa enenpää jaksa tai viitti yhtäjaksoisesti, aamuvarhaisesta ehtooseen. Senioripilates on harastus ja kuntosali ja joskus muutakin. Ne vaan on ehtoosin. Täs kohtaa eläkkeellä olis kiva jos päivisinkin olisi jotakin, no olisihan sitä vapaaehtoistyötä, se ei oikein tunnu omalta jutulta. Tällaisia mietteitä yön hetkinä, kun ei nukuta.
Ilmianna
Jaa
Nyt olet kyllä saanut kaikki puumat liikkeelle, pidä varasi. ;-))
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Onks hää tehnyt aloituksensa 80 palstallekin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hytinäx1 kirjoitti:
Onks hää tehnyt aloituksensa 80 palstallekin?
???
Jos minua tarkoitat niin en. En ole noilla aikuisempien palstoilla vieraillut, yritän pysyä ikäni suhteen ihan rehellisyydessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ja ottaisiko nainenkaan enää tässä iässä uutta ukkoa, kun pitäs hoitaa sitä ja taas alkaa passaamaan...ei vaan jaksa enää
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hyasintit ovat parisuhteessa elementissaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En minä ala sinua patistamaan. Ei näistä "saavutetuista eduista" helpolla luovu, vitsailee eräs vanhapiika. Tuskinpa sinäkään, mutta jos sattuisi kohdalle ett kolahtaisi molemmin puolin.
Se on selvää, että omaishoitajan osa siitä helposti jommalle kummalle sitten lankeaa. Taitaa olla se villitys, että naiset haluavat nykyään itseään vuosikymmeniä nuoremman miehen.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kuuskymppisen leskimiehen mietteitä

yhdistyshommiakin, ihan niin paljon kuin viitsin tehdä ennenkuin aloin kyllästymään.

Mutta, pysäytti se kuitenkin, ja laittoi mietimään miten tämän loppuelämän oikein haluaisi käyttää.

Uskoisin, että asiaa on vastaavassa tilanteessa mietiskellyt moni muukin.

Niin, ei minusta yksinolokaan mitenkään ahdistavalta tunnu, ja onhan sitä tullut koettua joskus ennenkin, kymmeniä vuosia sitten. ei se niin ankeaa ole, kyllä itsensä kanssa elää voi -kun leppoisasti itseään kohtelee.

Työntekoa onneksi on edes ajoittain, elämänsisältöä sekin.
Täällä maaseudulla ei sitten taas mitään yhteisöllisempiä osallistumismahdollisuuksia ihan sopivalla etäisyydellä juuri ole, varsinkaan tällaiselle jolle ei uskonnolliset jutut kolahda lainkaan eikä kirkonkylän kapakkakaan houkuttele, viimeisestä ryypystä ja tupakistakin taitaa kohta kymmenkunta vuotta olla aikaa. Ja muita kokoontumispaikkoja ei taida lähistöllä olla.

Sanovat että netti on täynnä keskustelupalstoja. En ole sitten tainnut osata etsiä, kun ei ole sopivia löytynyt. Jotain keskusteluja täältä suomi24-sivustolta nyt olen muutaman päivän lueskellut, mutta suurin osa tuntuu minulle liian kiukunsekaiselta milloin minkäkin ihmisryhmän haukkumiselta -en taida jaksaa edes mennä vastaan väittämään.

Olenkohan minä liian tylsä ihminen?

Mitähän tässä alkais tekemään?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta