Merkonomi tutkinnolla saa hyvän elämän

Johanna_KTM_2016

Paras ja luotettavin reitti nuorilla on päästä huippuvirkoihin on Liiketalouden perustutkinnolla, eli Merkonomi tutkinnon kautta. Tämä onnistuu vaikka peruskoulupohjalta.
Merkonomi helpottaa pääsyä niihin talous- , kauppa- , raha- , sijoitus- ja johtamis tehtäviin joihin vaaditaan tasokasta osaamista kaikin puolin.

Kauppatieteisiin on monivalinta kysymyksiä, joten Merkonomi koulutuksesta on kovasti hyötyä kun sen käy kunnolla. Voisin melkein vannoa, että kauppatieteelliseen pyrkivälle on paljon enemmän hyötyä Merkonomin papereista kuin lukion papereista (lukio on vähemmän haluttu, suppeampi tutkinto).

Tradenomi puolelle taas tarvitaan Merkonomi koulutuksesta seuraavat osa-alueet: Huippu taloustieteet, tilastotieteet ja vahva valuutta oppi, jotka ovat aika ehdottomia. Toki löytyy myös Yrittäjän tutkinto - Markkinointi-instituutti ( loistava pohja yrittäjyydelle).

Itse kävin Merkonomin ja kauppakorkean Svenska handelshögskolanissa (diplomiekonomi) ja olen vahvasti sitä mieltä, että nämä tutkintoni ( Merkonomi ja Kauppatieteiden maisterin tutkinto ) olivat mulla todellinen lotto voitto, sillä pärjään taloudellisesti loistavasti. Lukio ei olisi tarjonnut läheskään niin tasokasta, monipuolista ja innovatiivista koulutusta, kuin Merkonomi.

Suosittelen lämpimästi kaupallista koulutusta, sekä kaupallista korkeakoulututkintoa kaikille, jotka tahtovat pärjätä, sekä menestyä elämässään.

22

6857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyttö19vee

      Moi!

      Olen aloittamassa syksyllä Merkonomiksi ensimmäisen vuoden. Olen valinnut taloustieteet ,mutten kirjanpitoa tai markkinointia. Olen kiinnostunut opiskelemaan Merkonomi opintojen jälkeen ekonomiksi talousjohtamista. Haluaisin varmuuden,että pitäisikö minun ottaa vielä markkinointia tai kirjanpitoa Merkonomina. Haluaisin nimittäin hyvät mahdollisuudet pääsykokeen lisäksi päästä esim. Helsingin kauppakorkeaan.

      Minua myös kiinnostaisi tietää, minkälaista työtä ja minkälaisissa paikoissa talousjohtajat työskentelevät opiskelun jälkeen ja onko heillä hyvä työllisyystilanne ?
      Minkälaiset arvosanat ovat riittäviä Merkonomina, jos haluaa hyvän pohjan ekonomien pääsykokeeseen ?

      Onko atk:n hyvä hallinta erityisen tarpeellista talousjohtajana?
      Kiitos jo valmiiksi, toivon, että saan vastauksen mieltäpainaviin kysymyksiin rentoutuakseni kesälomalla. Kai markkinoinnin tai kirjanpidon voi valita vasta lukukauden alussa ?

      • Elintilaalöytyyaina

        Kaupallisen- ja toimisto opinnot luovat pohjan kaupallisille mahdollisuuksille ja avaavat ovia monenlaisiin työtehtäviin yrityselämässä,taloustieteessä ja markkina tutkimuksessa. Kaupallisen liiketalouden ja rahan tekemisen taitajia on siellä, missä luodaan uutta ilman valmiita traditioita.

        Kaikki kaupalliset koulutukset auttavat löytämään uusia ratkaisuja niin nykypäivän kuin tulevaisuudenkin haasteisiin. Opit luottamaan ongelmanratkaisutaitoihisi ja pystyt työelämässä mitä erilaisimpiin tehtäviin. Et kavahda nopeitakaan muutoksia, sillä tukevalle pohjalle on helppo rakentaa tarvittaessa uusikin ura esim. Voit Jatko opiskella ekonomiksi tai tradenomiksi.

        Opinnoissa on vahva kaupallinen pohjavire, ja ne ohjaavat alusta asti rahantutkimuslähtöisyyteen. Perinteisestä talouden ja kaupallisen -opetuksen opinnot eroavat konkretiansa vuoksi. Kytkentä käytäntöön ja käytännön ongelmiin on välitön niin ohjelman sisällä kuin monien liiketaloudellisten koulutuskeskuksen tarjolla olevan muun opetuksen kautta.

        Markkinoinin ja kirjanpito, sekä talous ja toimisto puolen lisäksi voit perehtyä esimerkiksi markkinointi tekniikkaan, taloustieteisiin, kauppatieteelliseen tekniikkaan, yrittäjyys mallinnukseen tai taloudellisten riskienhallinnan teoriaan. Opintojen alkuvaiheessa emme tee eroa asiakaspalvelun ja markkinoinin välillä, joten sinulle jää aikaa kartuttaa perustieteiden osaamista ja tunnustella omaa kaupallista erikoisalaasi myöhemmin.


      • maijakaisalisajärvinen

        Liiketalouden perustutkinto, Merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Merkonomin tutkinto antaa todella laajat mahdollisuudet niin monipuolisiin työtehtäviin eri aloilla, kuin jatko-opintokelpoisuuden. Merkonomina menestyt kaikilla työmarkkinoilla tiimityötaitojen ja yrittäjämäisen asenteen avulla!
        Suomen Liikemiesten Kauppaopiston merkonomikoulutuksessa valitset, erikoistutko asiakaspalvelun ja myynnin vai talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalle. Peruskoulupohjaisella linjalla valitset lisäksi, suuntaudutko myynnin, kaupan alan, talouden vai rahoitusalan opintoihin.

        Valmistuin Merkonomiksi Helsingin business liiketalouden koulusta, jonne hain peruskoulun jälkeen. Liiketalouden koulu:lle pääsy oli helppoa, sillä olin kesälomalla lukenut syventävää valuutta oppia ja monipuolista sijoittamis oppia hyvällä menestyksellä. Pääsykokeisiin valmistautuminen olikin sitten
        periaatteessa vain valuutta opin ja erilaisten osake sijoituksien kertailua. Hakuvaiheessa harkitsin myös kansainvälisen kaupan opiskelua, mutta valintaoppaan selailun myötä rahallisen alan opinnot näyttivät huomattavasti
        mielenkiintoisemmilta. Valintaa ei ole tarvinnut katua, sillä olen saanut työskennellä haasteellisissa ja
        vaihtelevissa työtehtävissä.

        Opiskelu Liiketaloude:ssa oli mukavaa. Pääsin asumaan kolmen hengen soluun ja sain heti kaksi uutta ystävää.
        Oli hauska päästä pois vanhempien helmoista ja ottaa vastuu omista tekemisistään. Myös opinnoissa opintojen suorittaminen ja tunneille osallistuminen oli vain itsestä
        kiinni. Pakko ei ollut tehdä mitään, mutta kurssien suorittaminen kyllä vaati tiukkaa opiskelua. Hyvää oli
        myös mahdollisuus päästä ulkomaille opiskelemaan. Käytin mahdollisuuden hyväkseni ja olin puoli
        vuotta vaihto-oppilaana Englanissa, Lontoossa. Myös johtamistaidon opinnoissa
        oli todella mukavaa, sillä niissä on ollut runsaasti hyötyä työelämässä.


      • Anonyymi

        Hyvä että olet. Sano nimesi niin voidaan jutella Facebookissa😁 Kun itsekin olen menossa sinne Mun nimi on Jokke


    • portaiden_nousu

      Merkonomitutkinnolla pääsee nopeasti liikkeelle uraa luomaan. AMK ja yliopisto-opinnot vievät aikaa. Valmistuminen 25v-30v. Siihen mennessä fiksu merkonomi on tehnyt portaiden nousua vauhdilla jos kunniahimoa etenemiselle on. Monet valmistuneet merkonomit tahtovat liian helposti uskotella itsellensä etteivät pääse kuin vain kaupan kassalle. Se on sääli.

      • alkanut1989-2017jatkuu

        Tiedän tuon "portaiden_nousu" henkilön ja kerronkin tässä hänen elämästään tosiasiat. Lapsesta asti olen tiennyt että hän ei ole terve. Kaikki koulut mitä hän käynnyt ovat vaikeasti vammautuneiden henkilöiden koulutuslaitoksia. Hän on aina ollut erittäin itsekeskeinen ja harjoittanut fyysistä/henkistä väkivaltaa sukuani kohtaan. Ulkopuoliset ihmiset taas ovat pitäneet häntä älykkäänä, hauskana ja karismaattisena ihmisenä. Kun asia paljastui myöhemmin kukaan ei ollut uskoa asiaa todeksi.

        Itse olen kauan tienny totuuden, että hän on jakomieli tautia sairastava henkilö. Hänellä on suuri pätemisen tarve, luulee kaikkien kadehtivan häntä, haluaa muiden ihmisten jatkuvaa ihailua, ei ole koskaan väärässä eikä hänestä löydy koskaan pienintäkään virhettä, esim. pahoipitelytkin ovat hänen mielestään oikeutettuja ja ansaittuja. Häntä ei koske samat yhteiskunnan säännöt ja kuvittelee olevansa muiden yläpuolella, hänellä ei ole kykyä empatiaan ja muutenkin suurin osa tunteista on näyteltyä(muokkaa itseään tilanteen mukaan saadakseen sen mitä haluaa).Hän myös on jatkanut vanhempien eron jälkeen vuosia meidän riivaamista ja vainoamista. Uhkaillut pahimmillaan murhilla ja tappamisella.

        Hän on myös nuoresta asti ollut alkoholista riippuvainen, nykyään alkoholisti ja menettänyt työnsä. Eikä tälle vainoamiselle tai ilkeilylle näy loppua..hän on piinannut vuosien ajan muitakin hänen elämäänsä tulleita ihmisiä, olen katsonut sivusta ja toivonut heidän näkevän hänen todellisen luonteen ajoissa, hän on kaikkia naisystäviä/vaimoja alistanut ja pahoinpidellyt, kokee omistavansa nämä naiset. Tätä jatkui esim. äitini kanssa siihen pisteeseen että hänen minuus ja omatahto oli täysin kadonnut, jotenkin viimeisillä voimillaan sai eron tehtyä mutta se ei piinaamista lopettanut päinvastoin. Meni vuosia että saimme olla välillä rauhassa hänen etsiessä uusia uhreja ja heitä on vuosien aikana riittänyt.

        Hänelle on diagnosoitu kaksisuuntainenmielenhäiriö johon söi hetken aikaa lääkkeitä, itse tiesin diagnoosin olevan väärä. Hän erosi silloisesta naisestaan ja jätti lääkkeet. Alkoi juomisen lisäksi poltella kannabista säännöllisesti. Siitä lähtien meno on vain pahentunut. Vainoaminen ja uhkailu ihmisiä kohtaan lisääntynyt. Päätin kerran mennä katsomaan kuinka hän voi, kun pisin suhde äitini jälkeen oli päättynyt. Oli selvästi mennyt huonopaan suuntaan, pian kävi ilmi että hänellä on paljon harhoja jotka kokee täytenä totena. Kuten se että häntä seurataan, puheluita kuunnellaan, kameroita asennettuna kämppään, pelkäsi henkesä puolesta. Hänen juttunsa oli muutenkin erittäin sekavia ja pian hän kuvitteli että olin tullut tappamaan hänet, joten pahoinpiteli ja kuristi minua. Sen jälkeen olen katkaissut yhteydet häneen. Mutta en voi olla kuulematta hänen sekoiluista. Uhkailee ihmisille milloin mistäkin(pahimmillaan tapolla), on yrittänyt ajaa ihmisen yli, pahoinpidellyt naisia (koko elämänsä), ajanut törkeän rattijuopumuksen useaan kertaan (jäänyt kiinni 2 kertaa), uhkaillut puukon kanssa ihmisiä, sekä auton sabotointia siinä toivossa että sattuisi onnettomuus. Hän on vaarallinen itselleen ja muille. Mitä pitää vielä tapahtua että hänet viedään hoitoon? onko kellään kokemuksia tälläisestä perhehelvetistä joka jatkuu ja jatkuu. Joudun vuodesta toiseen katsomaan sivusta kun hän löytää uudet uhrit ja jatkaa sairasta toimintaansa. Tuntuu toivottomalta, tiedän että hän kuuluu pakkohoitoon, vaikka tiedän myös että tälläisestä pahasta persoonallisuushäiriöstä ei parannuta, kuitenkin muiden ihmisten piinaaminen loppuisi ennenkuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.

        Kokemuksia narsistien uhreilta ja mielellään myös siitä kuinka loppu viimein asia on hoidettu, vai onko narsisti saanut rauhassa jatkaa samaa rataa?


      • siinäsullevastaus
        alkanut1989-2017jatkuu kirjoitti:

        Tiedän tuon "portaiden_nousu" henkilön ja kerronkin tässä hänen elämästään tosiasiat. Lapsesta asti olen tiennyt että hän ei ole terve. Kaikki koulut mitä hän käynnyt ovat vaikeasti vammautuneiden henkilöiden koulutuslaitoksia. Hän on aina ollut erittäin itsekeskeinen ja harjoittanut fyysistä/henkistä väkivaltaa sukuani kohtaan. Ulkopuoliset ihmiset taas ovat pitäneet häntä älykkäänä, hauskana ja karismaattisena ihmisenä. Kun asia paljastui myöhemmin kukaan ei ollut uskoa asiaa todeksi.

        Itse olen kauan tienny totuuden, että hän on jakomieli tautia sairastava henkilö. Hänellä on suuri pätemisen tarve, luulee kaikkien kadehtivan häntä, haluaa muiden ihmisten jatkuvaa ihailua, ei ole koskaan väärässä eikä hänestä löydy koskaan pienintäkään virhettä, esim. pahoipitelytkin ovat hänen mielestään oikeutettuja ja ansaittuja. Häntä ei koske samat yhteiskunnan säännöt ja kuvittelee olevansa muiden yläpuolella, hänellä ei ole kykyä empatiaan ja muutenkin suurin osa tunteista on näyteltyä(muokkaa itseään tilanteen mukaan saadakseen sen mitä haluaa).Hän myös on jatkanut vanhempien eron jälkeen vuosia meidän riivaamista ja vainoamista. Uhkaillut pahimmillaan murhilla ja tappamisella.

        Hän on myös nuoresta asti ollut alkoholista riippuvainen, nykyään alkoholisti ja menettänyt työnsä. Eikä tälle vainoamiselle tai ilkeilylle näy loppua..hän on piinannut vuosien ajan muitakin hänen elämäänsä tulleita ihmisiä, olen katsonut sivusta ja toivonut heidän näkevän hänen todellisen luonteen ajoissa, hän on kaikkia naisystäviä/vaimoja alistanut ja pahoinpidellyt, kokee omistavansa nämä naiset. Tätä jatkui esim. äitini kanssa siihen pisteeseen että hänen minuus ja omatahto oli täysin kadonnut, jotenkin viimeisillä voimillaan sai eron tehtyä mutta se ei piinaamista lopettanut päinvastoin. Meni vuosia että saimme olla välillä rauhassa hänen etsiessä uusia uhreja ja heitä on vuosien aikana riittänyt.

        Hänelle on diagnosoitu kaksisuuntainenmielenhäiriö johon söi hetken aikaa lääkkeitä, itse tiesin diagnoosin olevan väärä. Hän erosi silloisesta naisestaan ja jätti lääkkeet. Alkoi juomisen lisäksi poltella kannabista säännöllisesti. Siitä lähtien meno on vain pahentunut. Vainoaminen ja uhkailu ihmisiä kohtaan lisääntynyt. Päätin kerran mennä katsomaan kuinka hän voi, kun pisin suhde äitini jälkeen oli päättynyt. Oli selvästi mennyt huonopaan suuntaan, pian kävi ilmi että hänellä on paljon harhoja jotka kokee täytenä totena. Kuten se että häntä seurataan, puheluita kuunnellaan, kameroita asennettuna kämppään, pelkäsi henkesä puolesta. Hänen juttunsa oli muutenkin erittäin sekavia ja pian hän kuvitteli että olin tullut tappamaan hänet, joten pahoinpiteli ja kuristi minua. Sen jälkeen olen katkaissut yhteydet häneen. Mutta en voi olla kuulematta hänen sekoiluista. Uhkailee ihmisille milloin mistäkin(pahimmillaan tapolla), on yrittänyt ajaa ihmisen yli, pahoinpidellyt naisia (koko elämänsä), ajanut törkeän rattijuopumuksen useaan kertaan (jäänyt kiinni 2 kertaa), uhkaillut puukon kanssa ihmisiä, sekä auton sabotointia siinä toivossa että sattuisi onnettomuus. Hän on vaarallinen itselleen ja muille. Mitä pitää vielä tapahtua että hänet viedään hoitoon? onko kellään kokemuksia tälläisestä perhehelvetistä joka jatkuu ja jatkuu. Joudun vuodesta toiseen katsomaan sivusta kun hän löytää uudet uhrit ja jatkaa sairasta toimintaansa. Tuntuu toivottomalta, tiedän että hän kuuluu pakkohoitoon, vaikka tiedän myös että tälläisestä pahasta persoonallisuushäiriöstä ei parannuta, kuitenkin muiden ihmisten piinaaminen loppuisi ennenkuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.

        Kokemuksia narsistien uhreilta ja mielellään myös siitä kuinka loppu viimein asia on hoidettu, vai onko narsisti saanut rauhassa jatkaa samaa rataa?

        Siinä taas jonku älyvapaan olettamus, kun omaa elämää ei ole. Aahahahhaaa sulla on vaihtoehdot vähissä...siis jos et opiskele tai käy töissä...ryyppäät, olet sekäkäyttäjä, tupakoit, käytät vielä huumeita jne...aika köyhää ...ahahhaaa. Jos on vähänkään seurannut tilannetta, niin että luulisi huomaavan eron eli Merkonomit työskentelevät kaikkialla muualla, paitsi siwan kassalla. Itse asiassa Merkonomit pääsevät johto asemaan paljon helpommin kuin muut, koska Merkonomi tutkinto on opistotasoinen, ei ole mikään amis kuten yleensä luullaan. Siwan kassalta ei löydy yhtäkään Merkonomia vaan siellä työskentelevät ainoastaan ylioppilaat, lukiolaiset, syrjäytyneet, ilman opiskelu/työ paikkaa olevat, pätkätyöläiset, osa-aikaiset työn tekijät, tet-harjoittelija, kurssitettuja myymälä työn tekijöitä kelasta ja työkkäristä.


      • näinonoikeastiasiat

        Itse olen samaa mieltä tuosta Merkonomin tutkinnosta, sillä se kuitenkin on loisto koulutus, ja Merkonomit voivat työllistyä lukemattomiin erilaisiin työtehtäviin: Toimistoihin, Pankkeihin, Päälliköiksi, asiantuntijoiksi, ylemmät johtotason tehtävät.. Merkonomilla on myös hyvät valmiudet perustaa oma yritys, ja suurin osa Merkonomeista onkin jo mukana työelämässä ennen valmistumista. Tulevina vuosina Merkonomeille tulee olemaan kysyntää, sillä nykysuomen yritysmaailma pyörii suurilta määrin pian eläköityvien sukupolvien voimalla. Keskimääräinen aloituspalkka on muistaakseni lähempänä 4000 e/kk. ja Merkonomeista sen sijaan on kylläkin runsaasti ylitarjontaa.

        terveisin tuleva Merkonomi:)


      • siljaaalinjaa

        Psyykkisesti terve ja normaali nuori valitsee Merkonomi linjan.

        Saa sieltä rahan- ja kaupan alan oppia monipuolisesti ja varmasti parempaa seuraa. Myöskin valinta on fiksu siksi, että saa jo nuorena paljon rahaa ja taloudellista osaamista, eikä aikaa mene hukkaan turhaan lukemiseen.
        Myöskin useimiten Liiketalous linjalla on parempaa seuraa kuin lukioissa.
        Lukioon tulee kaiken maailman epämääräisiä tyyppejä jotka vetää tupakkaa ja ties mitä. Toki mahtuu sekaan ihan kunnon ihmisiäkin.

        Ja Meronomiksi valitsemalla nuorella on jotain tavotteita elämälle.


      • Vaintyhmille
        näinonoikeastiasiat kirjoitti:

        Itse olen samaa mieltä tuosta Merkonomin tutkinnosta, sillä se kuitenkin on loisto koulutus, ja Merkonomit voivat työllistyä lukemattomiin erilaisiin työtehtäviin: Toimistoihin, Pankkeihin, Päälliköiksi, asiantuntijoiksi, ylemmät johtotason tehtävät.. Merkonomilla on myös hyvät valmiudet perustaa oma yritys, ja suurin osa Merkonomeista onkin jo mukana työelämässä ennen valmistumista. Tulevina vuosina Merkonomeille tulee olemaan kysyntää, sillä nykysuomen yritysmaailma pyörii suurilta määrin pian eläköityvien sukupolvien voimalla. Keskimääräinen aloituspalkka on muistaakseni lähempänä 4000 e/kk. ja Merkonomeista sen sijaan on kylläkin runsaasti ylitarjontaa.

        terveisin tuleva Merkonomi:)

        Merkonomin aloituspalkka on 1100-2300. Merkonomeista kuten tradenomeista on runsaasti ylitarjontaa. Tiedän paljon merkonomeja, jotka eivät koskaan ole työllistyneet alan tehtäviin. Työllistymistä säätelee paljon suhteet ja aikaisempi työkokemus/koulutus.

        Merkonomin työtehtävät ovat pääosin niin helppoja, että työssä voisi oppia kaikki asiat eikä itse koulutusta tarvitsisi. Toisaalta koulutus on vain pintaraapaisu ja asiat opitaan töissä.

        Monet työnantajat ottavat töihin oppisopimuksella tai kun vielä olet opiskelija. Kun valmistut, olet liian kallis työntekijä eikä sinua haluta palkata. Liian taitavaa tai fiksua ei haluta palkata. Osa taas palkkaa pelkän ulkonäön perusteella, olethan kaunis, hoikka nainen ja valmis rakastajattareksi. Osa taas palkkaa vain jos sinusta saadaan palkkatukea ts. palkkaamisesi maksaa ainakin puolta vähemmän, muuten 30v. on jo liian vanha kääkkä. Muistathan teeskennellä mahdollisimman tyhmää ja keskinkertaista.


      • sov111

        Eiköhän tossa edellä tullut jo selväksi, että merkonomi on hyvä tutkinto. Siitä on moneen lähtöön. Ihan sama mitä joku urputtaa. Opiskelua voi siitä jatkaa jos haluaa. Kaikki ammatit opitaan viimekädessä duunissa ja ammatillisessa koulutuksessa siellä duunissa ollaan pitkin opintoja just suorittamassa niitä opintoja. Olen itse toista vuotta Helmi-liiketalousopistossa. Tai nykyisin se on Perho Liiketalousopisto. Oon ollu kaikin puolin tyytyväinen. Valmistun varmaan jo ennen kevättä ja mulla on ollut koko tän opiskeluajan duuni, missä jatkan kun mulla tutkinto on handussa. Skarppeja maikkoja, jotka on tsempanneet ilman että siihen on ollut ees tarvetta. Työssäoppimassa kävin Lontoossa eli noi ulkomaankuviot eivät ole vain amk ja yliopistohommaa. Ihan siis jees opiskella merkonomiksi.


    • oikeaarealismia

      Merkonomit ovat kovan luokan ammattilaisia, joilla on huumori herkässä, mutta kyky hoitaa tiukatkin tilanteet loistavasti loppuun asti. Siksi yhteistyö kaikessa meidän kanssamme on luontevaa ja helppoa. Merkonomit ovat kokeneita ammattilaisia, jotka ovat nähneet yritys- ja työelämää sisältäpäin. Suomeksi tarkoitamme sitä, että kaikki lukilaiset/alioppilaat ovat tyhmiä ja Merkantit, Merkonomit, Tradenomit ja Ekonomit olemme fiksuja.

    • ttymyum

      Koska moni ylioppilaat kuvittelee itsestäänsä liikoja eli perus pintaliitäjä paskaa haha.

    • obotellessa

      Olen valtiotieteiden tohtori; väittelin sosiologian alalta vuonna 2015 ja en ole käynyt lukiota, vaan olen pohjakoulutukseltani Merkonomi. Ja kyllä Merkonomi oppilaat ovat saaneet laajemman - ja monipuolisemman opiskelija pohjan kuin ylioppilaat. Lukion oppimääräsi sisältää vain 75 kurssia, jotka ovat yleissivistäviä eli hyvin suppea kokonaisuus on ylioppilastutkinto. Merkonomi tutkinto on huomattavasti laajempi ja arvostetumpi niin kansainvälisesti kuin tiedeakatemiassa. Pääsin suoraan lukemaan valtiotieteitä hyvillä Merkonomi papereilla.

      Merkonomiopintojen aikana parannat kielitaitoasi, matemaattista osaamistasi ja hankit korkea-asteen opintojen kannalta välttämättömän tiedon talousaineissa. Uravaihtoehtosi vaikuttavat siihen, mitä sinun kannattaa painottaa Merkonomiopinnoissa. Mieti jo yläkoulun aikana ja Merkonomiopintojen alussa raha- ja talouskurssi vaihtoehtoja, joita kohden opiskelet. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon alueita nopeasti.

      Taloustieteet, toimisto, tilastotieteet, markkina- ja valuutta oppi ovat todella suositeltavia kursseja, joiden avulla pääsee pitkälle. Liiketaloudessa voi suorittaa myös Merkonomidiplomin, joka antaa opiskelijalle mahdollisuuden antaa näytön osaamisestaan ja taloudellisuuden taito- ja IT-aineissa. Se, missä aineissa Merkonomidiplomin suorittaminen on mahdollista vaihtelee liiketalousopistoittain. Merkonomidiplomin suorittaminen edellyttää sitä, että valitset aineita enemmän kuin pakolliset kurssit. Näiden kurssien määrä vaihtelee oppiaineittain. Vähimmäiskurssien lisäksi valitset Merkonomidiplomikurssin.

      Voin suositella Liiketalouden koulua kaikille jotka haluavat nopeasti rahan teko valmiudet ja ovat motivoituneet itsenäiseen työskentelyyn ja Olen todella tyytyväinen valintaani. Jokainen opiskelija vastaa oppimisestaan koska opetus on hyvin intensiivistä. Poissaoloja ei siis kannata haalia.

      Tutkinnon laajuus on kolme vuotta (180 osaamispistettä).

      • Pellekoulu

        Voi Luoja mitä disinformaatiota suollat. Ei merkonomit mitään itsetunnon kohotusta tarvitse väärän tiedon avulla. Että sulla riittää pokkaa, kuka sulle oikein maksoi? Eikö omatunto soimaa yhtään?

        Totuushan on, että työttömyystilastot kaunistuu kun ihmiset menevät opiskelemaan jotain höpö höpö tutkintoa, oppilaitokset saavat rahaa jokaisesta höpö höpö oppilaasta jne.

        Lukiokoulutus ja yo-tutkinto on aina laajempi, arvostetumpi ja yleissivistävämpi. Merkonomi-koulutukseen menevät vain luuserit sekä he, jotka eivät pässeet haluamaan koulutukseen (yliopisto, amk), mutta myös he, jotka haluavat vain nostaa opintotukea ja he, joita valtio yrittää pakkosiivota työttömyysluvuista. Merkonomi-koulutus on erittäin suppea, yleissivistävää ei ole, oppilasaines pääosin täysiä pellejä, opettajien tasokin huonompi kuin lukioissa aivan kuten yliopisto vs. Amk.


      • Pellekoululaiselleviesti
        Pellekoulu kirjoitti:

        Voi Luoja mitä disinformaatiota suollat. Ei merkonomit mitään itsetunnon kohotusta tarvitse väärän tiedon avulla. Että sulla riittää pokkaa, kuka sulle oikein maksoi? Eikö omatunto soimaa yhtään?

        Totuushan on, että työttömyystilastot kaunistuu kun ihmiset menevät opiskelemaan jotain höpö höpö tutkintoa, oppilaitokset saavat rahaa jokaisesta höpö höpö oppilaasta jne.

        Lukiokoulutus ja yo-tutkinto on aina laajempi, arvostetumpi ja yleissivistävämpi. Merkonomi-koulutukseen menevät vain luuserit sekä he, jotka eivät pässeet haluamaan koulutukseen (yliopisto, amk), mutta myös he, jotka haluavat vain nostaa opintotukea ja he, joita valtio yrittää pakkosiivota työttömyysluvuista. Merkonomi-koulutus on erittäin suppea, yleissivistävää ei ole, oppilasaines pääosin täysiä pellejä, opettajien tasokin huonompi kuin lukioissa aivan kuten yliopisto vs. Amk.

        Tajuatko älykääpiö että että roskiksiakin on monen kokoisia ?

        Olet nimittäin täysin ongelmajätettä.


    • ViisaatMerkonomit

      Hei " Pellekoulu"

      Ole hyvä ja eksy pimeään metsään ...

      • Työpaikkakiusaajatry

        Mikäs sua vaivaa, oliko huono työpäivä Muratassa/ABB:llä?


    • vaiettätähtiävielä

      Liiketalouden periodi ykkösen johdantokurssia muuttaisin

      naiviia joukko-oppia 2op
      todistaminen 2op
      alkeislogiikka taloudessa 1op

      periodi kakkosen johdantokurssia muuttaisin

      induktio 1op
      funktiot ja relaatiot 3op
      kompleksiluvut 1op

      kolmosperiodin kursseiksi

      Markkina analyysin ensimmäinen kurssi 5op

      Talous analyysin toinen kurssi 5op

      nelosperiodiin analyysin kolmaskurssi 5op

      nelosperiodiin: lineaariargebra ja matriisilaskenta 1 4op

      nelosperiodiin tutkimuskurssi matematiikasta 1op

      missään nimessä ei kannata mennä lukioon koska se on tosi syvältä oppimateriaalien ja opettajien heikkouksien takia.

      linis ja rahoitus matriisilaskenta1 ei ole varmaan vaativa, voi olla että ehkä sitä voisi laittaa kolmeen pisteeseen neljästä, niin valmistuu Merkonomiksi 2.5 vuodessa.

      • HankiApuaitsellesi

        Olet ilmeisesti koulutukseltasi insinööri ja työpaikat jo arvaankin, ne entiset ja nykyiset...tai jonkun vuokrafirman/valtion viraston lobbari ja saat provikkaa jonkun palkkaamisesta.

        Tiesitkös, vainoaminen on rikos?


    • Johanna_KTM_2016

      kaikki Merkonomi kurssit olisi pieninä palasina, koska se selventää niitä. selitetään niiden yhteyksiä toisiinsa, koska jotkut, monet niistä sisältävät ehtoja jatkokursseille, kaikki ne kurssit, jotka ovat niiden jatkokursseja, niin niiden alempia aikaisempia ehtotieto-kursseja ja niiden kurssien kaikenlaista asiaa, kuten lauseita

      sekä

      kriittinen opiskelu vaatii ainakin vähän tai enemmän laadukasta aiempia ja muuta ehtojen laisia lauseita, se ei ole olennaista, tietää, vaatiiko se ehtoja vai mitä tämä kriittinen opiskelu nyt, ehkä myöhemmin niin voi olla, joku uskoo pärjäävänsä tehokkaasti opiskelussa tietämättään ei-kriittisesti, se ei ole totta ehkä tai pärjää tehokkaasti niinsanotusti laadukkaiden liiketalouden tietojen avulla.

      voi olla, että kriittisellä opiskelulla voi periodissa lukea noin enemmän tai vähemmän 12op periodissa

      siis perusopinnot

      periodi 1
      joukko-oppia ja logiikkaa 8op johdantokurssi 1
      naivi joukko-toimisto-oppi 2op
      talous logiikan perusteet 1op
      todistaminen juridiikkaa 2-3 op

      periodi 2
      5-7op johdantokurssi 2
      induktio säätiö 1op
      kardinaliteetti kirjanpito 1op
      inflaatio ja relaatiot 2-4op
      kompleksi-taloutta 1op

      periodi 3
      johtamis kurssi 3
      valuutta-arvot ja jatkuvuus 5op noin

      periodi 3
      johdantokurssi 4
      differentiaalilaskenta 5op noin

      periodi 4
      lineaarialgebra- matriisilaskenta markkinointia 1 3op

      periodi 4
      lineaarialgebra- matriisilaskenta taloutta 2 4-5op

      periodi 4
      tutkimuskurssi vakuutuskuorista 3-4 op

      kymmenen pisteen periodieille voisi ehkä laittaa pieniä tutkimuskursseja
      ei varmaan kannata tehdä perusopintoja yksipuolisiksi.

      • Kerrohan

        Oliko tänään erityisen huono päivä, oliko?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4395
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2171
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1600
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      266
      1190
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1097
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      959
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      943
    Aihe