Lääke huonoon uneen

kjhgfr

Minulla kaikkein pahin oire vaihdevuosissa (50 v olen) on unen katkonaisuus. Ja kun herään tulee kuumia aaltoja ja sen jälkeen kylmä jne. Olen menossa lääkärille verenpaineasioissa ja ajattelin kysyä jotain lääkettä nukkumiseen. Nukahdan kyllä mutta koko yö on pelkkää pätkäunta. Ja aamuyöstä saatan jäädä valvomaan ennen kellon soittoa. Ei tällaista jaksa kauaa. Työpäivän pituudeksi tulee 10 tuntia. Olen kokeillut melatoniinia, ei mitään vaikutusta. Tiedän , että lääkärit ei mielellään anna mitään nukkumista varten mutta onko kenelläkään mitään "unilääkitystä"? Ja huom, kaikki huoneen viillennyksen yms. kokeiltu.

9

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyyryväinen_estrogeeniin

      Oletko ajatellut että kokeilisit estrogeenia, vai haluatko mennä vaihdevuodet läpi luomuna? Minulla estrogeeni auttoi hyvin huonoon uneen, poisti tarpeen käydä yöllä vessassa, poisti hikoilun, tasoitti mielialan ja poisti yölliset huoli'kohtaukset' (joiden aikana murehdin kaikkea mitä olen tehnyt, mitä en ole tehnyt ja mitä olisi pitänyt tehdä).

    • näin.minulla

      En ole itse muuta keinoa keksinyt yöunen laadun parantamiseen kuin runsas liikunta (kunnon hikiliikunta, jossa perusteellisesti hengästyy, kuntokin on kasvanut samalla), ja mielellään vielä saunaan treenin jälkeen. Liikunta vähentää minulla myös hikoilua ja mieliala kohenee. Mitkään soija- ym. tuotteet ei minullatehoa, vaikka käytänkin niitä säännöllisesti proteiinilisänä. Hormoneita käyttäisin vaan terveyssyistä ei voi.

    • apuavannosta

      Liikunta auttaa. Vaikka ei vaihtareihin auttaisi, niin on muuten hyväksi.

      Avantouinti on hyvä tasaamaan kehon termostaattia. Avantoja on lähes joka paikkakunnalla. Kokeile mikä ajankohta on sinulle paras aamu, päivä vai ilta. Säännöllinen avantouinti tuo tulokset.

    • aloittaja12

      Kun just kaikki nämä liikunnat ym. on kokeiltu. Olen hyvin liikunnallinen. Minulla on vielä kuukautiset, joten varsianainen vaihdevuosilääkitys ei vielä ajankhtainen. Ja liikunta siis jatkuu edelleen :). Eli onko täällä ketään , jolla olisi kokeiltu jotain lääkitystä??

      • HoidossaE

        Kyllä hormonikorvaushoidon voi aloittaa, vaikka kuukautiset vielä tulevatkin. Eihän se hormonien määrä omassa elimistössä yhdessä yössä katoa vaan pikkuhiljaa vähenee ja hormonikorvaushoito tasoittaa piikkejä ja laskuja.


    • kukamitenkin

      Äidilläni (yli 70v) ei auta edes hormonihoidot (kokeiltu monenlaista), heräilee yöllä kuten ennen hoitojakin, ei kuulemma hikoile mutta heräilee.
      Mulla taas ei ole hormonihoitoa enkä sitä halua, olen jo tottunut pätkivään uneen ja pikku hiljaa se onkin jo hellittämässä kun kestänyt jo alun kuudetta vuotta. Töissä jaksan ihan ok, koska meillä on liukuva työaika eikä työ hirveesti stressaa.
      Vaikuttaa siltä, että loppuviimeksi jokaisen on löydettävä ne omat konstinsa selvitä tästäkin elämänmuutoksesta.

    • aloittaja19

      No niin, sain lääkäriltä tripyl 10 mg:n tabletteja yöksi otettavaksi. Auttanut todella hyvin , ei varsinaisesti mitään nuija nukutusta anna niin kun ei kuulukaan, vaan helposti nukahtaa ja jos kerran herään niin saan kyllä uudelleen unen. Samalla hoitaa minun kipeää selkääkin pitkässä juoksussa. Mielestäni minä tarvitsen kunnon unet että jaksaa töissä. Sehän on jokaisen oma asia , jaksaako kärsiä monta vuotta pätkittäisestä unesta kaikesta omahoidosta huolimatta. Minun ratkaisu oli hakea lääkkeellistä apua asiaan.

    • korjaus

      Siis Triptyl 10 mg :)

    • Nollaprosentti

      Triptyl kuivattaa tehokkaasti suuta. Itseltä hampaita lähtenyt mokoman mömmön takia. Katso ettei puhkea mania, sitten joudut neurolepteille. Tai valvot.

      Itse aloin käyttää Pausanolia ja melkein taas ihminen. Ikää 43, kuukkarit vielä toimii, tahti tihentynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe