Marsun hintoja

Marsunostaja

Hei,
Haluaisin marsun, mutta en tiedä paljoa niiden hinnoista. Olisi kiva myös tietää paljon häkki, ruoat, c-vitamiini, puru, heinä, tarvikkeet häkissä sekä hoitotarvikkeet maksavat? Minkä kokoinen häkki olisi sopiva? Mistä olette itse ostaneet häkkinne sillä etsin kestävää mutta hieman halvempaa häkkiä? Olisi kiva jos vastaisitte. Ainiin onko marsulle pakko olla taikakuutiohäkki jos pitää marsua usein huoneessa vapaana?

14

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laumaeläimiä

      Kyllä siihen alkuun saa varata pelkkiin tarvikkeisiin 200-300 euroa. Halvemmalla pääsee, jos ostaa käytettynä.

      Toisaalta kalskahtaa aika pahalle, että jo hankintahintaa surkuttelet. Voin luvata, että marsujen pitokin maksaa ja se vasta paljon maksaakin, jos eläinlääkärillä joutuu käyttämään.

      Puhut myös marsusta yksikössä, joten pakko on selventää sekin fakta, että marsuja on aina oltava vähintään kaksi.

      • Marsunostaja

        Tiedän, että marsu ei saa olla yksin ja juu ajattelin kahta, mutta vahingossa kirjoitin yksikössä :)


    • kuikskuiks

      "häkki, ruoat, c-vitamiini, puru, heinä, tarvikkeet häkissä sekä hoitotarvikkeet maksavat"
      Hinnat riippuu hieman mistä ostaa ja onko laatua vai lähikaupan festival tai best friend tms moskaa.
      Esim omille marsuilleni(omistan 3) syötän tätä http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/pienelainten_ravinto/marsun_ruoka/prestige/218980 tietty sit tuoreruuat yms. Heinät tilaan myös tuolta mutta vaihtelen silloin tällöin että mitä.
      Häkki = mitä suurempi sen parempi ja isoihin häkkeihin kannattaa varata paljon rahaa. Jonkinlainen minimikoko kahdelle marsulle on 100cm x 50cm, ja tuokin on mielestäni melko pieni.
      Taikakuutioista on helpppo tehdä tilava ja muunneltava asumus. Itselläni ei ole "perus"häkkiä ollenkaan vaan olen väsännyt kuutioista aitauksen jossa asuvat ja vaihtelen muotoa silloin tällöin.

      • Marsunostaja

        Okei, mutta onko taikakuutiohäkki pakko olla jos pitää joka päivä vapaana huoneessa ja vahtii niitä ettei mene minnekkään huonekakujen väliin :)


    • kuikskuiks

      Niin ja marsuja pitää olla vähintään kaksiI!

      • Marsunostaja

        Juu olin kirjoittanut vahingossa yksikössä :)


    • rahaariittää

      Minulla on 2 marsua. Viime vuonna ne kuluttivat rahojani noin 33 000€:n arvosta.

    • Zedä

      Häkki kannattaa ehdottomasti hankkia käytettynä. Esim. Tori.fi:ssä on niitä jatkuvasti. Taikikset ei oo välttänättömiä tietenkään, mut hyvä ratkaisu kyllä :)

    • marsukaveri

      Virikkeisiin myös kannattaa satsata tarpeeksi rahaa ja vaivaa. Marsu vaatii ympäristöltään vaihtelua tylsyyden poissa pitämiseksi. Lemmikin tarpeet voidaan täyttää hankkimalla riittävän suuri häkki, johon rakennetaan toinen taso, riippumatto, makuunurkkauksia, jyrsittäviä puuesineitä, liikuteltavia väliseiniä, ikkunoita, putkia ja siltoja.

    • Kuikuttajat

      Toivottavasti alottaja vielä näkee tänkin viestin. :)

      Ihan ekaksi tarvitset marsuille häkin tms, Zooplus myy 120x60 häkkejä 50e, todettu hyviksi. :)
      Juomapullo 3e, ruokakippo 4e. Purut ja heinä kannattaa ostaa agrimarketista, tulee paaljon halvemmaksi! C-vit maksaa 6-7e purkki.

      Marsut voi ostaa joko HYVÄSTÄ eläinkaupasta (hinnat 55-75e) tai harrastajalta/kasvattajalta. Harrastajan kasvattama risteytysmarsu on ihan yhtä hyvä lemmikki. Itsellä on juuri tuloilla kaksi poikuetta risteytyksiä, hinnat on 50e uroksille ja 60e naaraille.

    • kiitoshei

      Hei!
      Nyt aivan alkuun sanon etten ole todellakaan mikään marsuammattilainen kun omistan vain kaksi marsua ja ne ovat ainoat elämässäni olevat/olleet. Ja nuoriakin ovat kuin mitkäkin! No. Btw, kannattaa säästää se semmoinen 300-350€ koska marsut häkit , varusteet,ruoat jne saattaa ylittyä jopa sellaiseen 400 euroon ja jos eläinlääkäriin mennään ja ulkohäkkeihin sun muihin vähän arvokkaampiin varusteisiin niin ollaan sellaisessa 800-1500€ . Vaihtelee.
      Älä osta käytettynä häkkejä tai tarvikkeita. Ne saattavat olla erittäin halpoja mutta itse en menisi ottamaan sitä riskiä että häkissä olisi joku vanha tauti tai jokin sellainen. Niin paljon eläimistä kuitenkin välitän. Ja uskon että sinäkin :) mutta juu. Tunnelit ja mökit (kahdelle) on yleensä sellaisessa 16-26€ ja hyvät pelletit on yleensä 10€ ja jopa enemmän. Kannattaa hommata wc ja sinne EI puruja vaan kissanhiekkaa tai matsuille&kaneille tehtyä ikiomaa pikku hiakkamurusta. Minulla on tällä hetkellä kissanhiekkaa, sellaista sinistä, en muista nimeä. Sanokaa jos on paha kun on värjättyä, ei löytynyt muuta! PS, puruja ei kannata edes ajatella ostavansa koska marsut pärjäävät mahtavasti pyyhkeiden ja fliisien päällä. Juomaoullosta herkkuihin maksavat yhteensä sellaisen 10 euroa. Kohta ollaankin jo aika isoissa summissa, ihan kuin omistaisi eläintarhan.

      • kiitoshei

        PS. Kannattaa olla myös tilaamatta netistä koska tilattiin kaksi kertaa häkki ja molemmat oli rikki. Zooplussata nämä olivat.


    • MinunMarsuni

      Minun marsut ainakin maksoi 30€ KPL Ja kaikki tavarat häkki,Ruoka,Harjat Yms Jotain 250€ Mutta pitää sekin muistaa että melkein joka kauppa reissu pitää ostaa Heinää, Puruja, Muroja, Porkkanaa Jne Ja jos marsu sairastuu nii siinäki menee (aika) paljon rahaa. Mutta ei noista raha jutuista kannata stressaa kun niistä marsuista on vaikka kuin paljon iloa :) Mulla itellä on 2 Teddy Rotusta ilosta poikaa. En tiiä onko monilla marsuilla näin mutta yksi mun marsuista haluais paritella oman veljensä kanssa :D

    • Anonyymi

      Onko 13€ marsua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe