Vaihdevuodetko vai joku muu ongelma

Surullinenn

Olen lapseton 38-vuotias nainen. Erosin viime kesänä. Mies petti ja yritin mennä hedelmöityshoitoihin suhteemme alussa, muttä hän ei halunnut lasta. Hän haukkui minut valehtelijaksi ja olin "huijannut lääkärin ja hänet" lapsihömpötykseen. Minulla on diagnosoitu endometrioosi. Toinen munasarja poistettiin laparaskopiassa. Nykyään uni on katkonaista. Näen usein unia esim. exästä, joihin heräilen tai herään muuten vaan särkyyn. Saan välillä raivokohtauksia ja usein myös itkukohtauksia. Mietin, onkohan vaihdevuodet alkaneet vai johtuvatko mielialojen vaihtelut kenties masennuksesta. Odotan leikkaukseen menoa. Tulevaisuus ahdistaa ja näyttää synkältä. Koen toisinaan epätoivoa, jonka yli yritän jotenkin räpistellä. En löydä iloa muusta kuin lenkkeilystä ja liikunnasta yleensä. Kadotin huumorintajuni todella rasittavan eron aikana. Onko tähän olemassa mitään lääkitystä? :-D Haluan unohtaa exän ja nämä säryt. Mielessäni on käynyt niinkin radikaali toimenpide kuin sukupuolenvaihtoleikkaus.

11

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksityytyävähään

      Minusta sukupuolenvaihdos ei ole tilanteeseesi tarpeeksi radikaali ratkaisu. Ehdottaisin, että vaihdat lajia. Esim. talitinttinä tai supikoirana voisit saada kokonaan uuden elämän. Eikö olisikin mukava istua koivun oksalla korkealla ja laulaa "titityy titityy"?

      • Käärmeeksi

        Niin tai käärmeeksi, niin voisi pistää exää samalla :D


    • aikaajauutta

      Sinun erostasi on vasta puoli vuotta. Oireesi ovat masennusta johtuu se erosta tai vaihdevuosista. Hae hoitoa myös masennukseesi, keskusteluapua vähintään.
      Fisher-eroklinikat ovat sinua varten. Voit siellä oppia yhtä sun toista parisuhteesta, jotta tiedät, millainen kumppani sinulle sopii.
      Liikunnan lisäksi iloa saa ystävistä ja kulttuurista harrastamalla itse tai osallistumalla tapahtumiin. Luonto on tärkeä ilon antaja.

      • Surullinenn

        Joo, kiitos. Hain unta tasaavan lääkkeen (käytetään myös masennuslääkkeenä).


    • jfhdfgdsfgd

      Komppaan nimimerkkiä "aikaajauutta".
      Naisen hormonipitoisuudet lähtevät joka tapauksessa laskuun joskus 30-ikävuoden jälkeen ja monella tyttömäiselläkin naisella ikä alkaa selkeästi näkyä 40-vuoden jälkeen. Joten kyllä hormoneillakin on jotain vaikutusta asiaan. Toisaalta jos kiertosi on säännöllinen, niin turha hössöttää vaihdevuosista. Endometrioosi on asia erikseen. Jos nyt kaiken ohella vielä harmittelet lapsettomuuttasi, niin kuin kai teet. Voisitkohan saada lähetteen johonkin lyhytterapiaan, niin saisit eväitä eron ym. läpikäyntiin?

      • Surullinenn

        Olen käynyt työpsykologilla ja puhunut erosta. En mennyt eroryhmään, kun en vaan jaksanut puhua ja istua ryhmissä. Halusin liikkua ym.


    • pääsit

      eroon pettävästä puolisosta,,, eikös ongelmia ole silloin yksi vähemmän ja sen puitteissa tulevaisuudenkin näyttää valoisammalta. Yks kun jättää niin toinen jo oottaa.

    • piilokukka

      Oireilusi ei kuulosta luettuna vaihdevuosien alulta. Jos vuotosi tihentyvät ja runsastuvat, ja ajoittain esiintyy viikkoja kestäviä vuotoja, ja jopa harvemmin pidempi vuodoton kausi, veikkaisin vaihdevuosia.
      Vaihdevuosissa myös ne pms asiat vaikeutuu. On hikoilupuuskia, etenkin ennen vuotoja! Ja unettomuutta sen ylikuuman olon takia, yöllistä lakananvaihtoa.
      Joillakin kuten itselläni, iho alkoi useita vuosia sitten näppylöidä, ja syvempääkin pattia tulee kuin murkulla- kas kummaa, ennen vuotoja.

      Halut vähentyvät. On hyvin surullinen puoli vaihtareissa.

      Kertomasi viittaa pettämisestä traumatisoitumiseen. Onko paikkakunnallasi, lähialueilla, eroryhmätoimintaa?
      Yksinkin tuntemuksiaan voi mennä purkamaan kirkon perheneuvontaan, tai mt-toimistoon varata ajan. Tämä jälkimmäinen voisi toimia masennustestin tekotilanteenakin, ja saisit tietoa, miten masentuneisuutta voi hoitaa.
      Elämää voi ajatella sillä tavalla, että jokaisella on vapaa tahto. Jos- kuten tapauksessanne toisen vapaa tahto saada lapsi, ei toteutunut toisen vapaan tahdon ollessa lapsivastainen- niin so what? Onko se sinusta huonompi vai parempi, että erositte, kun kerroit pettäneenkin? Ei se ole sitäpaitsi sinun häpeäsi, jos toisesta ei löytynyt sitä tahtoa, rakastaa.
      Eikun vain ottamaan kontaktia muihin ihmisiin- myös miehiin. Voi olla että on olemassa joku mies, joka haluaisi perhettä.
      Mutta. Kerran eronneet lähes ja yli 50 tuskin... Itse olen etsinyt ihan normaalia parisuhdetta- ilman mitään lapsitoiveita, mutta sitäkin ne minulle potentiaalisen ikäiset vapaalla jalalla olevat karttelevat. "suhde" toimisi.
      Itselläni on lapsia. Aikuiset, mutta sitä kolmatta ei tullut, enkä halunnut enää hormonihoitoa- toisen lapsen takia piti.
      Kun ihminen saa lpsen, kelpaa. Kun odottaa seuraavaa, miettii jo sukupuolta. Kun saa terveen lapsen, ei osaa verrata siihen, mitä arki on vammaisena syntyneen kanssa. Tarkoitan edellä kirjoitetulla sitä, että ihminen ei ole pohjimmiltaan milloinkaan kiitollinen siihen, mitä hänen elämässään on.
      En itsekään voi valita "kaikkea". Voin valita asenteeni, siihen olevaan. en kestänyt nähdä ihmisten vauvoja, kun aika kului... Suru etten enää voinut saada lasta miltei musersi, mutta hiipui- ja elämässä on kaikenlaista kiinnostavaa.

      Osaan jo ajatella, että ei lapsia omisteta. He ovat sen kasvunsa ajasta ainakin ison osan lainassa. Ratkaisevat oman elämänsä yhtälöä ihan itse.

    • fghjjhg

      Jos naisten synnytin elimiä ja munasarjoja leikellään tuloksena saattaa olla hormoonien epätasapaino. Jenkkisivuilla on juttua siitä kuinka yli 50% naisista tulee masentuneiksi jos munansarjat poistetaan. Niitä ei todellakaan kannata poistattaa ellei ole tosi kyseessä.

      • Surullinenn

        Olen lukenut kansainvälisiä uutisia laparoskopiaan liittyen ja erittäin äärimmäisessä hätätapauksssa poistetaan avoleikkauksessa (laparatomia)munasarjat ja kohtu. Niitä ei leikata, jos potilas ei halua. Se on kaksipiippuinen juttu. Joko joutuu elämään kovien kipujen kanssa ja syöpäpelon kanssa tai menee leikkaukseen. Mutta, jos näyttää siltä, että leikkaus on niin hankala, että joutuisi poistamaan esim. koko munasarjan (siis. ei pelkkää johdinta niinkuin mulla), niin leikkaus keskeytetään. Tai niin mulle on sanottu.


    • Edesezezez

      Useat suominaiset, ulkonäöstä päätellen, eivät ole varmoja, kumpaa sukupuolta ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe