Vaarallisia Isäntäperheitä

Vaarallista

Eräässä palstan keskustelussa ("Vaihtovuoden hinta") syyllistettiin ryöstön kohteeksi joutunutta vaihto-oppilasta kehittymättömyydestä huolehtia omista tavaroistaan, ja kysyttiin ivallisesti, pitäisikö järjestön järjestää myös turvamies ja hovineito.

Tämän pohjalta halusinkin avata uuden keskustelun, jossa voidaan tarkastella ja pohtia järjestöjen valitsemia isäntäperheitä ja asuinalueita.

Aloitetaanpa vaikkapa 14-vuotiaan suomalaispojan viime kesäisestä kielikurssikokemuksesta Orlandossa. Löytyy erillinen keskusteluketju
"STS Orlando Kielimatka 2016" ja blogi.

Asuinalueeksi STS oli valinnut Pine Hillsin ja isäntäperheenä oli STS:n toistuvasti käyttämä vähävarainen "perhe".

Jokainen voi googlaamalla selvittää millainen asuinalue on kyseessä. Uutislinkkejä löytyy loputtomiin. Varsin nopeasti selviää, ettei kadulla liikkuminen ole turvallista paikallisillekaan. Huumekauppa ja ryöstäminen rehottaa. Ihmishengellä ei ole arvoa. Useita ihmisiä saatetaan ampua huoltoaseman pihaan keskellä kirkasta päivää jne.

"Pine Hills is a slum located west of downtown Orlando.
Mostly inhabited by drug dealers, bank robbers, and people with bleak or no hopes of making it out. Its nickname is "Crime Hills."
1: Yeah, I drove through Pine Hills yesterday.
2: How the hell did you make it out alive?"

STS vakuuttaa, kuinka isäntäperheet valitaan erityisen tarkasti ja lupaa vastuun, turvallisuuden ja laadun näkyvän kaikessa toiminnassaan.

Mitkä mahtavat olla STS:n perusteet käyttää vakituisesti tätä tunnetusti vaarallista aluetta kielikurssilla olevien lasten asuinalueena?!

Miten STS voi lähtökohtaisesti olettaa ja edellyttää, että Suomessa kasvaneet 10-14 vuotiaat lapset selviytyvät tällaisilla alueilla?!

Onko se lapsen kehittymättömyyttä jos ja kun käy huonosti?!

Toivottavasti maajohtaja Silvonen antaa vastauksia ja perusteluja vanhemmille, jotka harkitsevat lapsensa lähettämistä kielimatkalle tuntemattomaan...

22

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄlkääMenköLankaan

      Eipä taida olla muita perusteita kuin se, että sieltä löytyy helposti vähävaraisia, varattomia ja syrjäytyneitä reppanoita, joista saa helposti puhumalla ja pikkurahalla jonkinlaisia isäntäperheitä.
      Sitten vaan maajohtaja toteamaan, että turvallisuuskäsityksiä on niin monenlaisia...

    • IhaOmaVikako
      • juyhv

        Alkoholilla oli osuutta asiaan. Vaikeuksia itselleen kerjää toikkaroimalla humalaisena Rooman Trasteveressä.

        Miten tähän saisit liitettyä pahamaineisen STS:n?


      • Mietintämyssypäähän
        juyhv kirjoitti:

        Alkoholilla oli osuutta asiaan. Vaikeuksia itselleen kerjää toikkaroimalla humalaisena Rooman Trasteveressä.

        Miten tähän saisit liitettyä pahamaineisen STS:n?

        Ootas ku mä mietin hetken.🤔


      • Meet_u_aftur_class

        Menet jonkun halpis järjestön kautta opettelemaan kieltä huumehuuruiseen ja huoran tuoksuiseen slummiin? Minkähänlaista kieltä opit siellä?

        Helluva lanquits.


    • Reikä_seinässä

      Olihan matkakohde kuitenkin Amerikan Yhdysvallat, land of hope and gloryhole.

    • Onseniinomasyy

      https://www.youtube.com/watch?v=Z0cXBxpjQfw

      Okei tää ei vaarallisimmasta päästä, mut kiva video. Voin kuvitella sen fiiliksen, kun saapuu tuohon varastoon punaisen matkalaukkunsa kanssa tämäkin "pissis". Näistä Aasianvaihdoistahan veloitetaan suurimmat summat.

    • Heivaihtoonvaan

      https://youtu.be/ogiUECiYx10

      Entäs tämä sitten!
      Tän mä yhdistäisin sts:ään ja ef:ään ja upeducationiin kans silleen, et nää perheet on jotenkin samanlaisia.

    • PedariTaasTutkinnassa

      Poliisitutkinnassa on parhaillaan myös vanhempikin pedaritapaus!!
      Tiedossa on, että kyseinen pedari on hostannut lukuisia suomalaisiakin vaihtareita!!
      Varsin mielenkiintoista, että tälle palstalle tuotuna tämä asia on vaadittu poistettavaksi jo pariin kertaan!?

      Tiedoksi "pumpulipuikoille" jotka pelko persuksissa tätä palstaa päivystävät, että kaikki tulee julki!!!!!

      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=417.0
      kts. viimeinen kommentti.

    • Hommathoitoon

      Iltalehti kirjoitti STS:s rikollisesta hostperheestä. Kuluttajien kannalta olisi hyvä saada yhteenveto viimeisien vuosien aikana kuluttajariitalautakuntiin päättyneistä tapauksista. Tiedot CSFES:iin tai vaikkapa johonkin lehteen. Ja myös yhteenveto "järjestöjen kootut- valheet" ja vaarilliset kysysmykset" ketjuista. Tosi tärkeää tietoa niille jotka miettivät matkaan lähtöä.

      • RotiaSaatavaJärjestöihin

        Olet täysin oikeassa!
        Kuluttajariitalautakunnassa olleista tapauksista on muutamalla palstan kirjoittajalla asiakirjat ja STS:n juttujahan on sivuttukin täällä. STS:llä on tälläkin hetkellä avoimia juttuja, jotka odottavat ratkaisua. Yhteenveto voisi olla hyvä, koska tapauksissahan toistuvat järjestöjen kiistäessä samat ongelmat.
        "Kielletyt kysymykset" ja "Järjestöjen kootut valheet" ketjut on kokonaisuudessaan tallennettu. Päätös on jo tehtykin kiellettyjen kysymysten kokoamisesta jossain vaiheessa ja julkaisemista CSFES:n sivuilla, josta kysymyksiä on helppo jakaa ja printata vaikkapa järjestöjen tilaisuuksiin mukaan. Uusia hyviä kysymyksiä näyttää ilmestyvän jatkuvasti lisää.


    • Tämmöttii
    • HP2017

      Taas yksi hyvä hostperhe..... Orlandossa oikein

    • VoikoKukaanTehdäNäin

      Tämä norjalaispoika "pääsi" yksityiskouluun ja haisevaan isäntäperheeseen myös. Toisessa siistimmässä "isäntäperheessä" poika taas lukittiin kellariin viikoksi saatuaan huonon numeron kokeesta.
      177-senttinen poika palasi vaihdosta kotiin vain 47-kiloisena eli oli laihtunut 19 kiloa.
      Poika oli vain 16-vuotias kokiessaan kauheudet sts:n järjestämällä matkalla.

      http://www.tv2.no/a/8880633/

      • JärjestötVoiTehdäNäin

        Ai sori tämä olikin exploriuksen tekosia. Samaa pskaa kuitenkin ja hyviä kavereita keskenään ja tekevät yhteistyötä myös oikeudenkäynneissä vaihtareita vastaan.
        Kisaanpissan lemussa ja koiranpaskat sängyn alla talossa, jonne vaihtaripojan johdatti joku tilapäisperheenäiti, joka ei viitsinyt edes tervehtiä hakiessaan pojan.


      • KovaaPeliäBostonissa

        Näin siis vuonna 2014-2015. Järjestön aluevalvoja oli valehdellut, että auttaa poikaa ja pyytänyt pojan mobiililaitteet, joista olikin sitten vain poistanut kaikki kuvat!
        Joten muistakaa hyvät vaihtarit lähettää HETI kaikki kuvat ja sähköpostit vanhemmillenne tai kaverillenne mikäli törkeyksiä esiintyy!!!!! Näillä järjestöillä ei ole minkäänlaista moraalia.


      • YlimielinenProvosoivaSts

      • TututToimintatavat
        YlimielinenProvosoivaSts kirjoitti:

        Tämä tyttö taas sts:n kynsissä.

        http://www.tv2.no/nyheter/8856257/

        Suomennan hieman vapaasti tästä artikkelista:"Äitiä ei informoitu. Sillä aikaa kun kaikki tapahtui, Sts ei informoinut Kathrinen äitiä mistään mitä tyttärelle tapahtui.
        - Sehän olisi ollut erittäin tärkeää, koska Kathrine oli alle 18-vuotias. Soitin heille helmikuussa sen jälkeen, kun hän oli saanut uuden perheen. Halusin kertoa Norjan Sts:lle, mitä Kathrine oikeasti oli kokenut, äiti sanoo.

        Äiti sanoo, että puhelu oli shokki hänelle. Hänestä sts yritti kääntää kaiken hänen tyttärensä syyksi. Sts väitti, että Kathrinella oli ollut liian korkeat odotukset ja että "Kathrine ei ehkä ollutkaan soveltuva vaihtoon". Äidin mielestä sts käyttäytyi ylimielisesti ja provosoivasti puhelun aikana.

        -Kathrine oli iloinnut tulevasta vaihtovuodesta useita vuosia. Hän oli hyvin valmistautunut, kypsä ja erittäin vastuuntuntoinen tyttö. Oli julmaa, että hänen täytyi kokea tämä. Olin todella vihainen sts:lle ja minusta on uskomatonta, ettei sts ole edes pahoitellut jälkikäteen."

        -------------------

        "Ingen info til mor
        Mens alt dette pågikk fikk ikke Kathrines mamma i Norge informasjon fra STS om hva som skjedde med datteren.

        – Det er jo veldig spesielt siden Kathrine var under 18. Jeg ringte dem i februar, etter at hun hadde fått en ny familie. Jeg ville fortelle STS i Norge hva Kathrine egentlig hadde opplevd, sier hun.

        Moren sier at samtalen sjokkerte henne. Hun følte at STS forsøkte å vri alt av kritikk over på datteren. Hun hevder at STS sa at Kathrine hadde hatt for høye forventninger, og at «utveksling kanskje ikke var noe for Kathrine». Hun sier at samtalen bar preg av en provoserende arroganse fra STS's side.

        – Kathrine har gledet seg til å dra på utveksling i mange år. Hun var godt forberedt og er en moden og svært ansvarsfull jente. Det var grusomt at hun skulle oppleve dette. Jeg var rett og slett ganske forbannet på STS, og synes det er utrolig at vi ikke har fått en beklagelse i etterkant"


      • Svedupellettuomiolle

      • SeOnGoodbuyRahoille

        Kiitokset lyhyestä käännöksestä jutun yhteydessä!
        Tämänkin tytön STS kokemus toistaa järjestön vakiintunutta tapaa :
        "Likevel ville ikke STS refundere noen penger for at hun mistet dette oppholdet –som følge av at de var sene med å skaffe henne en familie."
        Eli kaikki virheet kiistetään, vaikka tuulesta temmatuilla syillä eikä rahoja palauteta!!


      • SkålPåDenSaken
        SeOnGoodbuyRahoille kirjoitti:

        Kiitokset lyhyestä käännöksestä jutun yhteydessä!
        Tämänkin tytön STS kokemus toistaa järjestön vakiintunutta tapaa :
        "Likevel ville ikke STS refundere noen penger for at hun mistet dette oppholdet –som følge av at de var sene med å skaffe henne en familie."
        Eli kaikki virheet kiistetään, vaikka tuulesta temmatuilla syillä eikä rahoja palauteta!!

        Ja Magnusson skåålaa taas...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe