Kohdunpoiston jälkeinen turvotus

Kevättuuli17

Minulle tehtiin kohdunpoisto laparoskopialla ma-iltapäivänä. Kotiin pääsin ti-aamuna. Sairauslomaa 4 vko. Vointi on ollut hyvä. Olen saunonut miedossa lämmössä, käynyt pieniä kävelylenkkejä (2 km) ja ottanut rennosti.
Ainoa mikä vaivaa on vatsan seudun turvotus, joka on välillä aika kivuliaskin. Onko toisilla kokemusta tästä ja kestääköhän mahdollisesti kuinka pitkään? Mikähän voisi auttaa turvotukseen? Ruokahalu on ennallaan. Syön kohtuullisen kokoisia annoksia ja pieniä välipaloja, hedelmiä ym. Tänään tulee operaatiosta siis viikko.

10

3228

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jköfhljfl

   Käsittääkseni sairaalaan voi aina soittaa, jos on jotain kysyttävää toimenpiteen jäljiltä!

   Olet hyvävointinen, joten tuskinpa mitään vaarallista on kyseessä. Joskus voi olla verenvuotoja ym., mutta oireilisit kyllä, jos sellaista olisi.

  • Pm17

   Mulla sama leikkaus tehty 4vk sitten, vielä on turvotusta iltaisin ja mahallaan en pysty nukkumaan. Muuten olen kyllä hyvin toipunut. Farkut ei kyllä mene jalkaan vielä, tai menee mutta nappi just navankohdalla tekee kipeää...

   • Toivottomuusiskee

    Mulla leikattu alateitse tammikuun alkupuolella, edelleenkin saikulla kun kipuja alavatsalla, munasarjojen alueella ja nivusissa heti jos liikun yli 0,5 km. Aika toivottomalta tuntuu, neljän viikon jälkeen tehtiin tarkastus kun emättimessä outoja tuntemuksia... Kaikkipiti olla OK ja silti nämäkin tuntemukset jatkuu... Onko kellään muulla 7 vkon päästä leikkauksesta ollut tälläistä??


   • Kevättuuli17

    Minulla nyt aikaa laparoskopiasta 2 kuukautta. Vatsan turvotus on loppunut ja olen toipunut kaiken kaikkiaan nopeasti. Tähystyskohdat hankasi minullakin farkkujen nappia ja hameen vyötärökaitaletta, joten täytyi hieman soveltaa pukeutumisessa. Minulla oli myös vielä muutama viikko sitten outoja tuntemuksia alapäässä, sellaista jomotusta, mutta mitään vuotoa ei ollut. Meni sekin jomottelu ohi! Vaatii näköjään aikaa, että täysin on palautunut. Kuitenkin aika iso operaatio kyseessä. Ja mikä parasta, runsaat vuodot ovat historiaa! Elämänlaatu parantunut huomattavasti!


  • Toivottomuusiskee

   Kiva kuulla, mullakin kovasti alkaa jo helpottamaan, mutta istuminen aiheuttaa edelleenkin kipua (varsinkin alakertaan), paineen tunnetta ja turvotusta, mutta nyt jo toivottomuus alkaa olla muuttumassa toivoksi toipumisesta ja uudesta "elämästä" :)

   • Toivottomuusiskee

    Ja täällä toivottomuus lisääntyy, koska taas kovat kivut emättimessä, istuminen ei vieläkään onnistu, en ole voinut palata töihin vielä kahdeksan viikon jälkeenkään. Kaduttaa tällä hetkellä todella koko leikkaus, vaikka ei se leikkausta edeltänytkään aika herkkua ollut runsaiden vuotojen ja anemian kanssa.


   • Kevättuuli17

    No voihan... Kylläpä toipuminen kestää, mutta se on tietenkin yksilöllistä. Tuo paineen tunne alapäässä kuullostaa niin tutulta! Miten nyt vointisi? Käy ihmeessä tutkimuksissa, jos vielä vaivaa. Kunhan olet täysin parantunut, osaat arvostaa vuodotonta elämää! Tsemppiä! :)


   • Toivottomuusiskee

    Aikaa on tässä vierähtänyt, edelleen olen sairaslomalla, kipuja on, epäillään hermopinnettä/ -vauriota. Odotan magneettikuvausta. Onko kenelläkään kokemusta hermopinteestä ko. leikkauksen jälkeen?


  • Nyt on pakko kysyä että poistetaanko kohdunsuunkaula myös aina kun kohtu poistetaan. Tiedosta kiitollinen

   • Kevättuuli17

    Varmaan on eri käytäntöjä... Mulle gyne sanoi, että minulla kohdunpoiston jälkeen ei tarvitse enää esim. huolehtia papa-kokeista. Luin Terveyskirjastosta "Jos kohtu on poistettu niin, että kohdun napukka on jäljellä, näyte otetaan tavanomaisesti."


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   111
   4174
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1786
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1464
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   110
   1149
  5. Puolialaston sambaryhmä oli tanssimassa kirkossa hoosiannaa

   Nyt on kaikki nähty.
   Maailman menoa
   366
   1128
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   946
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   905
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   820
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   810
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   779
  Aihe