Lenkkien pituus pennun kasvaessa

KjaH

Minkä pituisia lenkkejä olette tehneet nöffien kanssa pennusta aikuisikään? Monista keskusteluista yms olen yrittänyt googletella ja vastaukset ovat luokkaa esim. "pentuna ei kovin pitkiä matkoja". Jollekin ihmiselle tuo voi olla 100m ja jollekin kilometrikin tai enemmän.

Tällä hetkellä pentuni on n. 10 viikkoa. Olemme käyneet vain noin 15-20min metsälenkejä ja samalla tehneet lyhyitä tottelevaisuusharjoituksia. Hihnassa joskus pihasta poistuessa ja sinne palatessa (asumme aivan metsän laidassa taajama-alueella). Suurimmaksi osaksi pentu kulkee vapaana vierellä. Lisäliikuntaa tulee saman pentueen pennun kanssa painimisesta, jota näemme lähes päivittäin.

Itseäni pelottaa aivan kamalasti lonkka-, yms. viat. Kertokaa minulle ettei minun tarvitse olla turhan huolissani! Kyse ei ole ensimmäisestä koirasta, mutta ensimmäisestä ison rodun pennusta kyllä.

9

307

  Vastaukset

  • pentuna vähän, aikuisena max5km.

  • Pennut aina saaneet liikkua oman jaksamisensa mukaan. Liikkuminen, etenkin vapaana, on kasvavalle koiralle todella tärkeää. Luustovikojen syntyyn vaikuttavat sekä koiran perimä, että ulkoiset tekijät. Runsaalla liikkumisella ehkäiset, et aiheuta luustovikoja. Ja jos koiralla sitten olisikin luustossa vikaa, mieti kumpi pärjää jatkossa paremmin, koira jpka on hyvässä lihaskunnossa vai lihasköyhä ja luustosairas. Mihinkään tieteelliseen faktaan nämä pennun liikkumista rajoittavat ohjeet eivt perustu. Tottakai terve järki pitää olla mukana ja liikkua pennun ehdoilla. Kyllä ongelmana on, että koirat saavat aivan liian vähän liikuntaa.

  • Ne ei kestä liikaa liikuntaa, lämpimillä ilmoilla ei pidä liikuttaa päivällä, ettei ole koiralle niin kurjaa.Mukava luonne, ihana koira, mutta huonon liikkumisen ja oman liikunnallisuuteni vuoksi vaihdoin rotua.Kannattaa kasvattajalta kysellä, he tietää parhaiten ;)

   • Mitä tarkoitat liialla liikunnalla ja mitä se mielestäsi aiheuttaa?


   • Koirahieroja kirjoitti:

    Mitä tarkoitat liialla liikunnalla ja mitä se mielestäsi aiheuttaa?

    Meillä, koira innoissaan leikki kesällä kaverikoiran kanssa.Mutta palautuminen, lämpäisillä krleillä leikin tai lenkin jälkeen kesti tooosi kauan.Huohotti ja oli kuumissaan pitkään, siksi leikkiä rajoitettiin.Eikä ollut mikään helle ilma, +14.Ei oo sporttinen, eikä liikunnalliselle ihmiselle hyvä valinta.Ei kestä juosta pitkiä matkoja, siis kuumuu, huohottaa kovasti.Suuri koko, ja kömpelyys kai syynä.
    Kaverilla on ollu pitkään metsästysrotuisia koiria.Ne palautuu varsin nopeasti .Esimerkiksi pyöräilylenkin jälkeen, tai vapaana riehumisen jälkeen.Kevyempi ja hoikempi vartalo syynä ilmeisesti.Nöffit on kovin raskaita nykyään.


  • Koirahieroja, nyt kyllä kannattaa ensin tutustua rotuun ja rodun ominaisuuksiin, et todellakaan tiedä mistä puhut, taida olla joku yli-innokas vastavalmistunut ns. koirahieroja.
   Nöffiä ei todellakaan ole tehty samanlaiseen liikuntaan kuin esim jotain metsästyskoiria.
   Nöffejä ei pentunakaan saa liikkumalla liikuttaa, sillä jos millä pilaat koiran luuston, on uskomatonta että tuollainen ihminen tulee pätemään asiasta josta en tiedä todellakaan mitään.
   Menepä keskustelemaan kasvattajien kanssa joilla on rodusta pitkä kasvatuskokemus, he kertovat että miksi et saa rääkätä aikuistakaan nöffiä rääkki liikunnalla. Sitä ennen, älä levitä väärää tietoa kun et tiedä.

  • Lämpimällä ilmalla kun otat aikuisen nöffin 10km lenkille, tapat sen lämpöhalvaukseen,

  • Olen elämäni aikana omistanut neljä nöffiä. Kuka on sanonut, että koiraa lenkitetään kovassa hekteessä. Kannattaa muuten edes hitusen perehtyä niihin syihin, jotka aiheuttavat lonkkavikaa, ei tarvitsisi toistella tuollaista iki vanhaa mutu tietoa. Järkevä liikunta ei aiheuta lonkkavikaa, mutta liikunnan puute kyllä pahentaa sitä. Kyllä meillä nöffit jaksavat hyvin 10 kilometrin metsälenkit, toki niitä ei ole pidetty liikkumattomina, vaan ne ovat pennusta saakka liikkuneet paljon. Eipä ole kyllä yksikään koirista ollut luustoltaan sökö..

  • 100m / kk.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   729
   16186
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   135
   2434
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   103
   2351
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   1991
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1441