Lenkkien pituus pennun kasvaessa

KjaH

Minkä pituisia lenkkejä olette tehneet nöffien kanssa pennusta aikuisikään? Monista keskusteluista yms olen yrittänyt googletella ja vastaukset ovat luokkaa esim. "pentuna ei kovin pitkiä matkoja". Jollekin ihmiselle tuo voi olla 100m ja jollekin kilometrikin tai enemmän.

Tällä hetkellä pentuni on n. 10 viikkoa. Olemme käyneet vain noin 15-20min metsälenkejä ja samalla tehneet lyhyitä tottelevaisuusharjoituksia. Hihnassa joskus pihasta poistuessa ja sinne palatessa (asumme aivan metsän laidassa taajama-alueella). Suurimmaksi osaksi pentu kulkee vapaana vierellä. Lisäliikuntaa tulee saman pentueen pennun kanssa painimisesta, jota näemme lähes päivittäin.

Itseäni pelottaa aivan kamalasti lonkka-, yms. viat. Kertokaa minulle ettei minun tarvitse olla turhan huolissani! Kyse ei ole ensimmäisestä koirasta, mutta ensimmäisestä ison rodun pennusta kyllä.

9

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nöffeliini

      pentuna vähän, aikuisena max5km.

    • Koirahieroja

      Pennut aina saaneet liikkua oman jaksamisensa mukaan. Liikkuminen, etenkin vapaana, on kasvavalle koiralle todella tärkeää. Luustovikojen syntyyn vaikuttavat sekä koiran perimä, että ulkoiset tekijät. Runsaalla liikkumisella ehkäiset, et aiheuta luustovikoja. Ja jos koiralla sitten olisikin luustossa vikaa, mieti kumpi pärjää jatkossa paremmin, koira jpka on hyvässä lihaskunnossa vai lihasköyhä ja luustosairas. Mihinkään tieteelliseen faktaan nämä pennun liikkumista rajoittavat ohjeet eivt perustu. Tottakai terve järki pitää olla mukana ja liikkua pennun ehdoilla. Kyllä ongelmana on, että koirat saavat aivan liian vähän liikuntaa.

    • soitakasvattajalle

      Ne ei kestä liikaa liikuntaa, lämpimillä ilmoilla ei pidä liikuttaa päivällä, ettei ole koiralle niin kurjaa.Mukava luonne, ihana koira, mutta huonon liikkumisen ja oman liikunnallisuuteni vuoksi vaihdoin rotua.Kannattaa kasvattajalta kysellä, he tietää parhaiten ;)

      • Koirahieroja

        Mitä tarkoitat liialla liikunnalla ja mitä se mielestäsi aiheuttaa?


      • erirotuinenparempi
        Koirahieroja kirjoitti:

        Mitä tarkoitat liialla liikunnalla ja mitä se mielestäsi aiheuttaa?

        Meillä, koira innoissaan leikki kesällä kaverikoiran kanssa.Mutta palautuminen, lämpäisillä krleillä leikin tai lenkin jälkeen kesti tooosi kauan.Huohotti ja oli kuumissaan pitkään, siksi leikkiä rajoitettiin.Eikä ollut mikään helle ilma, 14.Ei oo sporttinen, eikä liikunnalliselle ihmiselle hyvä valinta.Ei kestä juosta pitkiä matkoja, siis kuumuu, huohottaa kovasti.Suuri koko, ja kömpelyys kai syynä.
        Kaverilla on ollu pitkään metsästysrotuisia koiria.Ne palautuu varsin nopeasti .Esimerkiksi pyöräilylenkin jälkeen, tai vapaana riehumisen jälkeen.Kevyempi ja hoikempi vartalo syynä ilmeisesti.Nöffit on kovin raskaita nykyään.


    • Nöffinomistaja

      Koirahieroja, nyt kyllä kannattaa ensin tutustua rotuun ja rodun ominaisuuksiin, et todellakaan tiedä mistä puhut, taida olla joku yli-innokas vastavalmistunut ns. koirahieroja.
      Nöffiä ei todellakaan ole tehty samanlaiseen liikuntaan kuin esim jotain metsästyskoiria.
      Nöffejä ei pentunakaan saa liikkumalla liikuttaa, sillä jos millä pilaat koiran luuston, on uskomatonta että tuollainen ihminen tulee pätemään asiasta josta en tiedä todellakaan mitään.
      Menepä keskustelemaan kasvattajien kanssa joilla on rodusta pitkä kasvatuskokemus, he kertovat että miksi et saa rääkätä aikuistakaan nöffiä rääkki liikunnalla. Sitä ennen, älä levitä väärää tietoa kun et tiedä.

    • Nöffintoinenomistaja

      Lämpimällä ilmalla kun otat aikuisen nöffin 10km lenkille, tapat sen lämpöhalvaukseen,

    • Koirahieroja

      Olen elämäni aikana omistanut neljä nöffiä. Kuka on sanonut, että koiraa lenkitetään kovassa hekteessä. Kannattaa muuten edes hitusen perehtyä niihin syihin, jotka aiheuttavat lonkkavikaa, ei tarvitsisi toistella tuollaista iki vanhaa mutu tietoa. Järkevä liikunta ei aiheuta lonkkavikaa, mutta liikunnan puute kyllä pahentaa sitä. Kyllä meillä nöffit jaksavat hyvin 10 kilometrin metsälenkit, toki niitä ei ole pidetty liikkumattomina, vaan ne ovat pennusta saakka liikkuneet paljon. Eipä ole kyllä yksikään koirista ollut luustoltaan sökö..

    • entiiemistäänmitään

      100m / kk.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe