nivelrikkoisen koiranpennun eläinlääkärikulut

tsh

Paljonko olisit valmis maksamaan koiranpennun eläinlääkärikuluja, kun vakuutus ei korvaa kasvuhäiriöstä aiheutuvia hoitoja. Koira leikattu, mutta ontuu pahasti edelleen. Kyynärnivelen kasvuhäiriö todettu 5kk, nyt 9kk ja tilanne edelleen huono, vaikka tehty kaikki lääkärin ohjeiden mukaan. Lenkit hihnassa, matkat lyhyitä. Kipulääkitys kahdesti päivässä, kortisoonipiikki auttoi vaivaiset kaksi viikkoa. Koiralla kipuja ja paikat varmasti jumissa ontumisesta. Säälittää koiran elämä.

9

1038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soumi1000v

      Hienoa,olet työllistänyt monia suomalaisia,jatka edelleen.

    • benjuus

      itsellä on 14 vuotias koiravanhus jolla vakuutus ei enää voimassa.Viimeiset 2 vuotta sairastellut jatkuvasti ja viimevuonna maksoin eläinlääkärikuluja lähemmäs 7500e.Nyt käyty jo tänävuonna kertaalleen lääkärissä ja jos ei nyt antibiootilla parane niin mennään neurologille tutkimaan tarkemmin.Eli,olisin valmis maksamaan sen minkä sairaus vaatii.Kannattaa alkaa syöttämään nutrolin joint valmistetta pennulle jos nivelvaivaa,minun koirulla patellaluksaatio lähes kokonaan poissa ja rutina kadonnut valmisteen myötä ja lisäksi 14 vuotias alkoi liikkumaan tavalla jolla liikkui viimeksi 5 vuotta sitten :)

      • Kattis223

        No huh, kuulostaa kyllä paljolta. Mutta jos on varaa, niin mikäs siinä. Itse en kyllä vastaavaa summaa pystyisi koiraan laittamaan, vaikka rakas onkin.


      • KivutOn

        Itsellä mennyt 3-vuotiaan koiran polvileikkauksiin ja kuvauksiin, fyssariin, nivellisiin, cartrophen-pistossarjaan, koirauinteihin ja hierontoihin, ortopediseen makuualustaan ja korotettuun ruokailualustaan n 3000e. Lisää tulee menemään vielä iän karttuessa, tuleehan koiruli kerran-kaksi vuoteen kuvatuttaa (120-200e/krt), alituiseen kuntouttaa (35e/uintikerta, 40e fyssari tai hieroja) ja antaa Nutrolin joint-nivellisää (25e/kk) sekä cartrophen-pistossarja 2krt/v. Koska koira ei voi valita, eikä välttämättä näytä kipujaan, on yritettävä kaikkensa. Jollei siihne ole valmis, on haettava koirulille sellainen koti joka sen hoitoon sitoutuu tai viedä reiluuden nimissä ikuisille unille!
        Itse olen opiskelija, ymmärrän kustannuskysymyksen, mutta ne maksut on vain hoidettava.. Onneksi leikkauksiin on ainakin evidensiassa mahdollista saada lindorff-osamaksu (luottotietoiselle), se auttoi täällä alkuun vaikka kallista leikkiä sekin tietysti..

        Sinuna (jollet jo ole) ottaisin tuon cartophen pistossarjan ja syöttäisin päivittäin nutrolin joint-nivellisää, pitäisin painon alhaisena ja lihaskunnon hyvänä ilman revityksiä (uinti paras). Kävisin myös kerran-aksi vuoteen kuvatuttamassa ja ottaisain ortopedin kanssa puhetuokion siihen liittyen. Ammattilainen osaa sitten ottaa kantaa, missä vaiheessa alkaa olla toivotonta rikon osalta..

        Joka tapauksessa, tsemppiä sinne teille <3


    • 1412

      Jos koira ei kykene liikkumaan, kannattaako se pitää hengissä?

      • elämävoittaa1

        Kannattaa kokeilla nivelvalmisteita,etenkin tuota nutrolin jointia.Omani 14 vuotiaana alkoi juoksemaan ja hyppimään entiseen tapaansa muutaman kuukauden tuota syötyään.Nykyisin myös hoitomuodot kehittyneet hurjasti ja eläinsairaalassa osataan tehdä ihmeitä.Aina kannattaa yrittää ennen luovuttamista varsinkin kun kyseessä pentu jolla olisi elämä edessä.Tietenkin sitten jos mikään ei enää auta ja koiran liikkuminen hyvin kivuliasta on turha pitkittää elämää mutta niin kauan kun toivoa olisi paremmasta kannattaa yrittää.


    • vitunfeikki

      Säälittää koiran elämä.lol.

    • Nyt on vähän vaikea vastata, kun aloitus on vähän epämääräinen...
      Eli siis, mikä diagnoosi tarkalleen oli? Mikä on paranemisennuste? Kaikkein oleellistahan olisi tietää, että tuleeko koira leikkauksella kokonaan kuntoon tai siinä määrin, että pystyykö elämään kivutonta elämää lääkkeiden ja hoitojen varassa edes. Eli elämänlaatuhan tässä merkitsee.

      Jos ennuste on siis hyvä, koira tulee elämään ok elämää, niin toki siihen rahaa "uhraa". Onhan niitä koiria erikoisruuilla ja lääkityksillä elämänsä muitakin. Ja jos jo leikkaus tehty, niin kunnon hoitosuunnitelmalla ei kulut nyt enää päätähuimaavia pitäisi olla.
      Kuten tuolla jo joku kirjoittikin, niin hoidotkin on huimasti kehittyneet ja eri vaihtoehtoja on.

      Jos taas koiraa ei saa kuntoon millään, elämänlaatu on huono, kuten nyt pysyvästi, niin sanomattakin selvää, että koira pitäisi laittaa pilvenreunalle.

    • kuntoutusta

      Oletko kuntouttanut koiraa? Nivelleikkaus potilas tarvitsee kuntoutusta! Vesikävelyä, siis vedessä olevassa juoksumatolla, se auttaa nopeasti jos koiran haluaa saada kuntoon. Kysy eläinlääkäriltäsi kuntoutusmahdollisuuksista.

      Myös kotijumppaa: esimerkiksi istu lattialla jalat levällään, vie koiraa hitaasti jalkojesi yli. Koiran täytyy käyttää leikattua jalkaansa. Pehmeässä hangessa hitaasti tarpominen tekee myös hyvää.

      Minullakin on kutakuinkin samanikäinen pentu, jonka kyynär on leikattu! Leikkauksesta on 3kk ja ontuu vielä hieman, mutta kyllä paraneminen viekin aikansa. Välillä enemmän välillä vähemmän, selkälihakset on todettu hyvin jumiutuneeksi, ja hieronta kuuluu myös kuntoutukseen. Vesiterapia on auttanut todella paljon. Yksi käynti maksaa paikasta riippuen 40-70 euroa, sarjakortilla tulee usein halvemmaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2593
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      193
      1653
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1169
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      1000
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      905
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe