Kissalle koiran ruokaa?

tulivaanmieleen

Oon kuullut, että koirat saavat napostella kissan ruokaa, muttei toisin päin. Miksi?

4

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissakoiraon

      Kissa on puhtaasti lihansyöjä kun koira on ns. sekasyöjä jolle proteiinitarve on hiukan erilainen. Vaikka koira sudesta polveutuukin, se sietää paremmin sekaruokintaa kuin kissa. Kissan ruokia syövän koiran riskinä on lihominen koska kissanruoka on yleensä tuhdimpaa tavaraa. Koiranruokaa syövällä kissalla taas on riskinä liian vähäinen proteiinin saanti ja esim. tauriininpuutos jota kissa saa suoraan lihasta tai teollisessa ruoassa se on lisättynä. Tauriinin puutos taas aiheuttaa sydänvaurioita, silmävaurioita, keskenmenoja, pentukuolleisuutta jne.

      Kissanruoassa ei tulisi olla juurikaan hiilihydraatteja viljoista/kasviksista, vaan lihaa ja eläinperäistä tavaraa. Kissan päasiallisin ravinto luonnossa koostuu hiiristä ja myyristä, joskus myös linnuista. Joten sitä matkimalla ollaan oikealla tiellä kissan ruokinnassa. Ei kissakaan parhaita fileitä tarvitse, mutta vehnällä ja perunalla se sairastuu.

    • kissallekoiransafkaa

      kissan ja koiran ruuissa molemmissa on (pääsääntöisesti) saman verran lihaa (riippuen merkistä), proteiineja, tauriinia, a-vitamiinia ym. joten mitään estettä ei ole syöttää kissalle koiranruokaa, kunhan sen annostelee oikein. (Tauriini ja a-vitamiini tärkeitä kissalle lihan ja eläinperäisten tuotteiden lisäksi.)

      • tarkistafaktasi

        On se jännä, miten paljon ihmiset näpyttelevät vaustauksiksi täyttä puppua, jota eivät ole edes itse viitsineet tarkistaa.

        Toisin kuin väität, niin koirien muonaan EI välttämättä lisätä tauriinia, sillä se ei ole koirille välttämätön aminohappo. Jos muistan oikein, niin koirat pystyvät tuottamaan sitä elimistössään muista aminohapoista kuten ihmisetkin. Sen lisääminen muonaan maksaa valmistajalle, joten ei sitä kaikkiin koirien muoniin huvikseen lisätä. Edes kissojen muonissa sitä ei ole ilman, että valmistaja sen erikseen muonaan lisää, sillä tauriini tuhoutuu kuumentaessa. Vaikka muonassa olisi siis käytetty raaka-aineita, joissa on luonnostaan tauriinia (esim. sydän), niin muonaa valmistettaessa se on tuhoutunut.

        Jos kissasi muona sisältää saman verran lihaa kuin keskiverto koiran muona, niin vaihda se oitis. Koirat pystyvät käyttämään kasviravinnon hyväksi, mutta kissat eivät, joten koirien muonat sisältävät viljoja yms. kasviravintoa, mutta kissojen ravinnon ei niitä pidä sisältää kuin korkeintaan minimaalisen vähän.


      • vähänmeni

        Kissan valkuaisen tarve on esim. tuplat koiran valkuaisen tarpeeseen ja nelinkertainen ihmisen valkuaisen tarpeeseen. A-vitamiinia ei tarvitse lisäillä kun syöttää liha-/eläinperäistä ravintoa ja raakana, koska kissan elimistö saa lihasta retinolia joka toimii kissalla A-vitamiinina. Rasvaliukoisia vitamiineja ei kannata itsekseen lisäillä koska ne varastoituvat elimistöön ja aiheuttavat liika-annostuksia ja sairauksia. Kun kissan eläinperäisen proteiinin tarve on suuremppi kuin koiran, se tarkoittaisi että kissan tulisi syödä sitä paljon enemmän ja se taas johtaisi joko lihomiseen ja/tai suureen ulostemäärään. Johtuen siitä, että kissa ei pysty koiranruoan kasvi- ja viljaosuutta hyödyntämään, vaan se tulee käytännössä läpi hyödyntämättä.

        Koira esim. pystyy tuottamaan A-vitamiinia karoteenista jota on kasviksissa, kissa taas ei, joten ei se nyt ihan niin simppeliä ole, että syötetään vaan kissalle koiranruokaa kyllä se sillä pärjää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe