Torreviejan suolapitoisuus terveyteen

allergikko

Hei. Ensimmäistä kertaa menossa Torreviejaan - paikka valikoitui tuoksi, koska olen lukenut paikan suolajärven terveydellisistä vaikutteista --------nyt lähdinkin kysymään, onko kellään omakohtaisia kokemuksia - lähinnä allergia/astmaan?
Lisäksi olemme nyt 2 viikkoa täällä - tuli mieleen, että voiko tuo ilmasto vaikuttaa ensin niin, että köhiikin jatkuvasti, kun keuhkot lähtevät puhdistumaan-------voi olla hassu kysymys, mutta asiallisia vastauksia silti toivon....kiitos.

23

1595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PapaNoel

      Kyllä sillä o terveyteen vaikuttava vaikutus.. On huomattavasti parempi olo. Astmaatikon ja allergisen paratiisi.

    • Astmaatikko

      Minäkin olisin kiinnostunut tietämään tuosta enemmän. Kertokaahan ihmiset hyvät ja huonot kokemukset.

    • Salmetäti

      Minäkin haluaisin tietää lisää . Kielitaidottomana kysyn, mikä matkanjärjestäjä vie tänne? Aurinkomatkoilla ei ole tänne matkoja.

    • Aliinamari

      Hei, menetkö omatoimisesti vai jonkun matkatoimiston kautta?

      • tagron

        Tietääkseni Torreviejaan ei ole matkatoimiston järjestämiä matkoja, johon sisältyisi lento ja hotelli, voinhan olla väärässäkin, mutta ei ole osunut silmiin. Itse olen "omatoimimatkaaja". Varaan lennot Alicanteen ja bussilla sitten lentokentältä Torreviejaan. Asunnon olen varannut jo tutuksi käyneeltä asunnonvälittäjäfirmalta, Zariko. Heiltä olen löytänyt asunnon, joka on sopinut omaan lomaani. Jo 6 vuoden ajan olen käynyt keväisin ja syksyisin ja viihtynyt hyvin. Ilmasto on mitä parhain, keväällä ei huhti-toukokuussa ei ole liian kuumaa ja syys-,loka- ja marraskuussakin saa nauttia vielä lämmöstä. Itse en ole astmaatikko enkä kärsi mistään keuhkosairauksista joten minun on vaikea sanoa suolajärven terveysvaikutuksista mitään, mutta suolan maun tunnen suussani ensimmäisinä päivinä siellä ollessa, joten kyllä sitä suolapölyä on ilmassa.


      • MoniaPettyneitä

        Suotuisa ilmasto. Talvikuukausina vaan kannattaa varautua siihen, että takapakkia voi tulla. Minkä päivällä ulkosalla hyötyy, tulee usein sisätiloissa takaisin tai menee huonommaksikn. Ilmalämpöpumppujen puhdistus ja huolto on usein rempallaan. Myös siivous on ollut pintapuolista 60-75 euron siivousmaksusta huolimatta, jonka joutuu pulittamaan suomalaisille välittäjille. Edellisen jäljiltä astiat, lakanat ja pyyheliinat voivat olla siivottomia. Työnnetty kaappiin vaan.
        Ensivaikutelma voi olla ok, mutta pian totuus selviää.
        Vuokrat ovat jatkaneet nousuaan. Jotkut vvuokranantajat ja välittäjät repivät rahat muusta piittaamatta.
        Ilmalämpöpumput työntävä pölyä, hometta ja muita mikrobeja ilmaan. Siitä ne köhät ja yskänpuuskat tulevat, ei suolasta.


      • VaroYliKuukaudenSopimust

        Lisäys: Edes hinta ei ole laadun tae ja asunnosta ei pääse suosiolla eroon.


      • TuuriToisilla

        Tagronille: Olisiko ollut hyvä tuuri? Zarikon vuokra-asuntojen joukosta on kyllä kuulunut aivan toistakin..Sairaalareissuja, Jotta terveys mennyttä. Kai hyviä on seassa,mutta nää kun näyttää haalivan vuokralistoille mitä vaan homeluukkuja .


    • suolasalt

      Kyllä sinne ainakin joskus on ollut valmismatkoja.

      • Sallitäti

        Ei ainakaa Aurinkomatkoilla eikä Tjäreborgilla ole.


    • Uupsista

      Astmaatikon ja allergisen paratiisi on Alicantesta noin 15 km etelään sijaitseva Santa Pola. Olin siellä viime syksynä. Santa Polassa kuivatetaan suolaa. Rantaa etelään kävellessä meri on toisella puolella, kannaksella (kapealla) taloja ja sitten alkavat suola-altaat. Kannattaa mennä keväällä tai syksyllä. Kesällä siellä on täysi härdelli heinäkuun alusta syyskuun puoliväliin, on espanjalaisten suosima lomakohde.
      Muutenkin viehättävä kohde ja se ranta, sitä riittää kilometrikaupalla.

      • 31v

        Ei niitä suola-aumoja tarvitse lähteä etsimään TV:aa kauempaa.
        Lähellä kaupungin keskustaa on suolasatama jossa varsin usein on laiva laiturissa ottamassa suolalastia.

        Asuntomme on Paseo Juan Apariciolla ja ilmeisesti siinä on ilmassa sen verran suolaa, että minulta katoavat muutamassa päivässä nenäoireet ja tarve silmien tiputteluun.
        Somessa tiputtelen nenuun tippoja aamuin, illoin ja sumuttelen apteekin tusjuja päivittäin.


    • allerg

      Nyt on tämä allergikko käynyt - maaliskuussa - Torreviejassa - ja toden totta - helppo oli kaupungissakin hengittää, ei yskittänyt yms.------suolajärvet Torreviejassa - nyt jo uudestaan syyskuussa meno sinne - oikein odotan, että taas on helppoa tämän tyypin elämä :)

      • 31v

        Ilmeisesti meren rantatyrskyt nostavat ilmaan suoahuuruja koska nenä- ja silmäoireet katoavat.
        Myöskään mikään suojamaalaus ei anna teräsosille pitkää suojaa. 1960 rakennetun talomme suojamaalatut parvekkeen kaiteet olivat osittain häipyneet jo 1986.
        Al-rakenteet ja paksusti muovisuojatut kestävät mutta vm en antaisi kovin pitkää takuuta.
        Suolaa ilmassa!


      • TuulikkiK

        Menitkö omatoimisesti? Tiedätkö mikä matkatoimisto järjestää matkoja Torreviejaan tai lähistölle. Kielitaidottomana en uskalla lähteä.


      • eye100

        Matka-Miettinen Kotkassa myy valmismatkaa huhtikuulle Torreviejaan. Sattui eilen lehdessä silmään.


    • dkkclutcutculc

      Minkälainen keli tuolla Torreviejassa on marras-helmikuussa eli 4 vuoden pimeimpänä kuukautena?

      Kanarian saarilla olen huomannut saman suotuisan vaikutuksen hengitykseen ja silmiin, koska ollaan valtameren keskellä ja tyrskyt nostavat pärskeistä suolaista vettä koko saarten ilmaan.

      Harkitsen loma-asunnon ostoa joko Kanarialta tai Torreviejasta, sitten kun jään eläkkeelle, voisin asua talvet lämpimässä. Torreviejassa asuntojen hintataso vaikuttaa kyllä todella edulliselta, mutta Kanariallakin hinnat ovat samaa tasoa.

      Tuolla esimerkkejä hinnoista:
      https://www.kyero.com/en/las-palmas-de-gran-canaria-property-for-sale-0l46338

      Kanarialla ilmasto on ainakin takuuvarmaa.

      Ilmeisesti oman asunnon vuokraaminen muille on kuitenkin Kanarialla hankalampaa kuin manner-Espanjassa? Kanariansaarten lainsäädäntö ei muistaakseni salli sitä, että vuokraat kesäksi oman asuntosi muille, kuten Torreviejassa voi tehdä.

      Minulle ratkaisevin ajankohta olla Espanjassa on talven 4 pimeintä ja kylminä kuukautta. Minkäkainen Torrevieja on keskialvella? Meriveden lämpötila?

    • Monikielitaitoinen

      Olen menossa omatoimisesti yli talven. Näillä seuduilla osataan englantia yllättävän heikosti, jopa pienemmissä perhehotelleissa. Suomalaisten välittäjien armoilla, jos et osaa espanjaa. Alicanten seuduilla ovat kyllä mielestäni inhimillisempiä keskimäärin kuin esim. Fuengirolassa, jossa moni elää kielitaidottomien suomalaisten hoopottamisella. Huoneissa ylihintaa vähintään 200 e/km ja vuokraavat asuntoja, joissa ei ole lämmityslaitteita. Saman asunnon saa espanjalaiselta tai englantilaiselta vuokravälittäjältä paljon halvemmalla.

      • Etsivä.löytää

        Kunhan varot Zarikon homekämppiä, virkistävä terveysloma odottaa kielitaidottomaakin. Ja usein suomalaiset auttavat toisiaan.
        Torreviejassa on ainakin kolme "Suomi-paikkaa" , joista saa ruokaa ja muitakin palveluita etteikö juttuseuraakin. Keskustan seurakuntakodissa on kahvila-ravintola ja harrastustoimintaa. Lisäksi on ainakin kolme suomalaisten pyörittämää kahvilaa ja ravintolaa kaupungin eri puolilla, myös Acequionin rantakadulla.
        Ensimmäiseksi hommaa Torreviejan kartta. Niitä saa turisti-infoista ja hotelleista. Sitten kannattaa suunnata Costa Blancan Suomi-seuraan, Calle Suecia 10, joka on auki kaikkina arkipäivänä muutaman tunnin ja perjantaina alkuiltaan saakka. Sieltä voi saada monia vinkkejä, myös terveydenhoidosta sekä kahvia ja ruoka-annoksia. Myös kirjasto,retkiä, harrastusryhmiä.


    • Erkkij

      Tuonne minäkin haluaisin, mutta mikä matkatoimisto? Pitäisi olla suomalainen opas mukana.

      • JariTeppo

        Koeta ryhdistäytyä, hyvä ihminen! Suomiko on tehnyt sinusta itsenäisesti avuttoman. Ei muuta kuin hiukan rohkeutta tarttua asioihin, ennakkoluulottomuutta, onnistumisia, niin omatoimisuutesi avaa sinussa uusia ikkunoita katsoa elämää.


      • Seppoboy
        JariTeppo kirjoitti:

        Koeta ryhdistäytyä, hyvä ihminen! Suomiko on tehnyt sinusta itsenäisesti avuttoman. Ei muuta kuin hiukan rohkeutta tarttua asioihin, ennakkoluulottomuutta, onnistumisia, niin omatoimisuutesi avaa sinussa uusia ikkunoita katsoa elämää.

        Tiedätkö, että on paljon eläkeläisiä, jotka eivät osaa englantia. Kielitaidottomana on vaikea lähteä ulkomaille.


      • JaSittenMatkaan

        Niissä paikoissa on helpompi pärjätä, joissa on suomenkielisiä palveluita, lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja sairaanhoitajia. Esim. Fuengirolassa löytyy monesta hotellista ja jokaisesta suomi-kuppilasta ilmaisia paikallislehtiä, joista saa tietoa. Tilanne on vaikeampi, jos on hätätilanne ja yöllä täytyisi päästä lääkäriin. Jotkut taksit osaavat muutaman sanan suomea. Kannattaa opetella muutama sana espanjaa itsekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe