Koira pakoilee minua

Mietteliäss

Mistähän mahtaa olla kyse, kun koira pakoilee minua sisällä? Se viettää paljon aikaa sänkyjen alla, mutta sitten välillä on ihan normaali, tulee luokse rapsutettavaksi ja näin. Lenkille lähdetään, niin juoksee piiloon?

Koira on 3v tipsu narttu.

18

4276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fargot

      Ensin selvittäisin sen terveydentilan eläinlääkärillä. Onko sillä kenties kipuja jossain?

    • Kfce

      Oletkohan sinä tai joku perheenjäsenistäsi kenties kohdellut sitä huonosti? Kenties olet joutunut sitä estämään takaisin repien joutumasta tappeluun tai estänyt vetämästä takaisinkiskaisuilla ja/tai kouluttanut kovalla äänellä/kädellä. Kotona kenties karjunut/rangaissut jostain ei-niin-toivotusta asiasta. Kuullostaa vähän aran sorttiselta joka ei ole kovin halukas puolustamaan itseään "väärinkohtelulta". Voi toki olla myöskin vain itsenäinen, yksityisyyttään arvostava luonne, mutta tuo haluttomuus lähteä ulos ei sovi oikein siihen kuvioon eikä oikein sohvan alle pakeneminenkaan. Toki terveysongelmatkin saattavat vaikuttaa, kuten edellinen sanoi.

      • Minä olen joutunut käyttämään mainitsemiasi välineitä ja eleitä koirani kanssa. Koira on saksanpaimen joka jo pian yli 3 vuotiaana yrittää ymmärtää maailmaa ja sen elementtejä.

        Se pelleilee välillä mun kanssa juuri noin, siis ei mene mihinkään piiloon mutta siihen lähelle karkuun.

        Sitten puen vaan päälleni ja sanon että heippa hei, et lähde sitten mukaan. Siinä vaiheessa viimeistään se on paikallaan että voin pukea sen.

        Joskus en vaan jaksa sen pelleillyä joten otan sitä niskavailloista kiinni, vien sen paikalleen ja sanon että paikka siinä.

        Sitten vaan mennään ja ollaan kun ei oltais oltukaan.


      • Anonyymi

        Minun Chihumuuttui yhttäkkiä juuri tuollaiseksi.Ihmettelen,hyvin kohdeltu.Kun joogaan tulee syliin ja nukahtaa,aivan ihana.Koirahoitaja sanoi kun kysyin,ei ulkona kukaan ole päälle hyökännyt.Surullista,yritän antaa aikas enemmän.


    • Mietteliäss

      Kukaan perheenjäsenistä ei ole kohdellut koiraa huonosti, enkä myöskään minä. Koira on kyllä äärettömän herkkä ja oman arvonsa tunteva tapaus, eikä miellyttämishalua juurikaan löydy. Pitkillä lenkeillä saattaa jopa kieltäytyä kulkemasta eteenpäin, mutta että lenkille ei haluaisi lähteä juuri ollenkaan, niin mietityttää. Koirapuistossa kyllä juoksee, vetää spurtteja, joten tuskin kipuja ainakaan on? Tai en ainakaan uskoisi, niin innosta pinkeänä kun se aina juokseekin.

      Kesäisin pystyi pitämään irti, nykyään ei. Koira ei kuuntele normaaliin tapaan, ei hae enää kontaktia lenkillä. Tuntuu että olisin sille nykyään pelkkää ilmaa vaikka ollaan tehty sen kanssa kaikkea sille mielekästä asiaa; tempuiltu ja leikitty. En ole mitenkään erityisemmin muuttanut käytöstä koiraa kohtaan, kaikki on kuin ennen.

      Koira on tosin kauhean mustasukkainen minusta. Jos teen jotain muiden eläinten kanssa, tulee heti katsomaan tilannetta, jonka jälkeen menee maahan ja muuttuu masentuneen oloiseksi. Siis ihan huokaisee ja silmät alkaa kostumaan.

      Kynsien leikkuu, korvien puhdistus, pesu. Näiden jälkeen pakoilee, menee sängyn/sohvien alle vaikka kehuu ja antaa palkkaa. Pennusta asti opetettu, kehuttu ja palkattu, mutta silti näin?

      Onkohan se sitten vaan niin herkkä? Tai sitten itse en vain sovi sen omistajaksi, vaikka kovasti se on kyllä minun perään, vikisee, jos lähdin ilman sitä johonkin.

      Vai onkohan päässyt minun niskan päälle?

    • kylkylllllll

      Eiks nuo tipsut ole hieman erikoisia elukoita, monen mielestä viripäitä.

    • Mietteliäss

      Onhan ne kyl melkosia, tää mun vähän semmonen kissamainen jopa. Ärsyttää vaan, kun en tiedä, että mistä tää käytös johtuu. On tuolla ollu vähän herkempiä kausia, mutta ei yhtään tämmöstä, niin kun nyt.

    • a.g.e

      Ikäkin voi vaikuttaa. Jossain vaiheessa tulee näitä omituisuuksia vaikka kuinka olisi olot ok.

    • Reporepo

      Kuvauksesi perusteella vaikuttaa johtajuusongelmalta, koirasi juonittelee eikä hyväksy että sitä määräillään. Olette alentaneet itsenne koiran palvelijoiksi, keskittyneet vaan miellyttämään sitä ja sen oikkuja ja johtajuus on unohtunut. Kukin tyylillään.

      • keinotellen

        Minusta tuo koira ei koe itseään ainakaan johtajaksi, vai kuka johtaja piileksii sängyn alla.? orjan käytöstä se on. Aloittaja, millaiset panta/ valjaat koiralla on, kokeeko se kiinni olemisen pahaksi, kun jokin kohta valjaissa tai pannassa hankaa. leveämpi panta tai toisen mallin valjaat voisi auttaa, samoin toisen hihnan hankita, ja mikä tahansa palkkio, kun tulee ovelle. Yritä muuttaa lenkille-lähtörutiinia, jos menee piiloo kuullessaan sanan lenkille, älä sano sitä, nappaa vaan koira kainaloon, mieluiten eri aikoihin päivätä, ettei tule mitään rutiinia, mene eteiseen, pesuhuoneeseen mihin tahansa pikku tilaan pukemaan, tai vie koira ulos kantokopassa jos oven edustalla, portaissa on jotakin mikä vierastuttaa. Voit myös tukkia pääsyn sängyn alle, ettei tartte sitä sieltä repiä, koska jokainen väkisin esille otto pahentaa tilannetta. Jos hermosi kestää, jätä lenkkeily joksikin aikaa ja pistä pissapaperit lattialle.


      • Manch

        Meillä koira usein singahtaa karkuun valjaiden ja takin pukemista (pään yli pujotettavia molemmat), mutta yleensä hipsii kyllä takasin esille, koska haluaa ulos (niin, paitsi jos ei halua ulos, sillon joutuu vähän maanittelemaan)

        Olen yrittänyt tehdä noiden pukemisesta vähemmän inhottavaa niin, että namin kanssa houkuttelen pistämään ite päänsä valjjaista ja takista. Toimii ihan hyvin, mutta edelleen tulee kuin refleksinä metrin-parin perääntyminen

        Jonkun huonon kokemuksen se on kai sitten saanut. Tosin meidän koira on muutenkin jotenkin väistelevää tyyppiä, melkein voisi ulkopuolinen luulla että sitä on joskus hakattu (ei ole). Ja ei tykkää että naamaan tai korviin kosketaan.


        Aloittajalle: tykkääkö sun koira siitä varsinaisesta ulkoilusta? Siitä voi päätellä onko ongelma ulkonaolossa vai uloslähtemisessä. Tee kaikki lenkillelähtörituaalit normaalissa tai eri järjestyksessä (sanomatta mitään) ja tarkkaile missä vaiheessa koira säikähtää. Siinä on todennäkösesti ongelma. Jonkun verran koirat ennakoi, mutta yleensä ei kovin paljon. Se voi pelätä vaikka avainnippua jos semmonen on yhdenkin kerran pudonnu nenän eteen, ja nyt sitten pakenee aina kun laitat avaimet taskuun lenkille lähtiessä. Tai hihnan lukko on saattanu osua sitä silmään.

        Tai siis pelko tulee ensimmäisenä mieleen pakenevasta koirasta. Tai että se välttelee jotain muuten vaan epämiellyttävää.

        Sitä en osaa arvailla miksi se viettää aikaansa sängyn alla. Jos se käy siellä vaikka vaan nukkumassa, niin normaalia käytöstä. Mutta jos suurimman osan päivästä vaan piileskelee, niin aika kumma. Tuleeko se kutsumalla/houkuttelemalla pois?


      • Kierokoira

        Mua jaksaa kummastuttaa ihmiset jotka kuvittelevat koiran juonittelevan. Ei ne koirat valitettavasti kykene monimutkaiseen ajatusketjuun, johon liittyisi vielä joku ilkeämielinen taka-ajatuskin.

        Samat ihmiset yleensä uskovat edelleen yli puoli vuosisataa vanhan tarhasusitutkimuksen pätevyyteen ja soveltavat sitä koiriin. Tutkimuksessa vaan oli pari perustavanlaatuista virhettä. Sudet olivat toisilleen ennestään vieraita, eli tilanne oli täysin luonnoton. Luonnossa susilaumat koostuvat pariskunnasta ja niiden eri ikäisistä pennuista. Luonnottomissa olosuhteissa ei voida tehdä päätelmiä luonnollisesta käyttäytymisestä. Toisekseen tutkimus kesti todella lyhyen aikaa, mutta siitä vedettiin silti paljon (myöhemmin vääriksi todistettuja) johtopäätöksiä. Yksi näistä oli, että laumanjohtaja selättää alempiaan ja että sinne johtajan pallille on jatkuvasti yrittämässä joku toinen jota pitää sitten rökittää jotta oma asema säilyisi. Tällaista käytöstä ei yksinkertaisesti ole edes olemassa, koska kyseiset toisilleen vieraat tarhasudetkaan eivät taistelleet johtajuudesta vaan resursseista. Ja tietysti senkin voisi muistaa, että koira ei ole susi.

        Mutta joo, koirahan juonii ja jos pentukin haukahtaa tai vaikkapa haluaa syliin tai tekee aloitteen leikkiin (täysin luonnotonta käytöstä pennulle) niin se on kieroilemassa itseään pomon paikalle ja ratkaisu on heittää se selälleen lattialle ja olla loppupäivä huomioimatta, koska saadessaan huomiota se tuumii ihmisen olevan sen palvelija. Miten huono ihmisen itsetunto voikaan oikeasti olla, jos normaali pennun käytös aiheuttaa omistajalle kriisin siitä omasta statuksesta?

        Offtopiccia, sori, mutta mä en enää jaksa näitä "koira haukahtaa/katsoo omistajaansa/yrittää leikkiä/haluaa hellyyttä/pieraisee/haukottelee/hengittää - se on juonittelemassa itselleen johtajan paikkaa koska se on kiero ja osaa ajatella kuin ihminen" -tyyppejä.


      • Reporepo

        Mitähän tällä vuodatuksella haetaan? Et tunnu tajuavan oikeasta johtajuudesta mitään ja syyttelet muita. Ketä kiinnostaa jotkut vanhat tarhasusitutkimukset? Oiskohan kirjoittajalla syytä päivittää omia tietojaan kun tuollaista palturia suoltaa ja vielä väittää että kuvaamiaan ihmisiä olisi oikeasti olemassa.
        Mut sori murreilmaisun käyttämisestä joka aiheutti väärinkäsityksen. "Juonittelu" on savolainen ilmaisu jolla tarkoitetaan vastaanpanemista, temppuilua. Ei siis juonien punomista liittyen vallankaappaukseen :)


      • Kierokoira

        Ok, murremuurin aiheuttama väärinkäsitys siis. :)

        Lähinnä kiehahti, kun just paria päivää aikaisemmin töissä koiransa sisäsiisteyden kanssa painiva pohti vakavasti alkavansa hieroa koiran naamaa sen jätöksiin koska oli kuullut sen toimivan. Kyseisen neuvon antaja oli selittänyt kyseessä olevan johtajuusongelma ja tarpeiden sisälle tekemisen johtuvan siitä. Ongelma on kylläkin siinä, että koiraa ei ole edes opetettu sisäsiistiksi vaan sen kuvitellaan oppivan sellaiseksi automaattisesti vaikkei sitä viedä edes säännöllisesti ulos.

        Ja löytyypä ihan "ongelmakoirakouluttajiakin" jotka perustavat metodinsa David Mechin alfateoriaan, vaikka Mech itse on myöhemmin todennut ettei koko teoria pidä paikkaansa. Yllättävän moni kuvittelee edelleen että pomon paikka saavutetaan selättämällä koira. Älyttömyyden huippu oli, kun eräs näistä "ongelmakoirakouluttajista" väitti selvästi aran koiran vain näyttelevän arkaa vaikka koira läähätti häntä koipien välissä ja kusi pelosta alleen. Ja näitä ihmisiä valitettavasti löytyy, tosin onneksi ovat alkaneet menettämään suosiotaan kun koulutusmetodit alkoivat täyttää eläinrääkkäyksen kriteerit.

        Mutta se siitä, kun meni tosiaan aika reippaasti alkuperäisen aiheen vierestä.


    • lhgkvckv

      Meillä narttu viihtyi sängyn alla ku oli juoksut. Me steriloitiin se niin loppui sängyn alle meno. Masentui aina juoksuissaan ja viihty sängyn alla...eli suosittelen sterilointia

    • tarkistusvoisollaok

      Jos koiran käytös muuttuu paljon, voi kyseessä olla kipu,tai jopa sairastuminen.Nartuilla valerskaus,kohtutulehdus ja kiima myös muuttavat käytöstä.Jos koirasi ei ole normaali oma itsensä, käyttäisin sen lekurilla,ihan varmuudeksi.Mielummin turhaan, kuin liian myöhään.
      Jos on jotain tulehdusta/kipuja, koira ei aina niitä näytä.Sairaskin koira syöksyy riistanperään,ja koittaa pärjätä kaveriporukassa parhaansa mukaan,see ei siis aina terveydestä kerro.

    • Mietteliäss

      Nyt se on taas normaali, vaihdoin vaan rutiinia että miten lähdetään ulos. Nyt siis puen ensin itseni ja sitten kun otan hihnan, niin koira on salamana vieressä valmiina ulos menoa varten :D

      Sänkyjen alla se lähinnä vaan nukkuu. Tällä nyt on aina tämmösiä outoja kausia. Kesällä oli omituinen herkkyyskausi, jollon veti kaikki itseensä. Ei tarvinnut sanoa kuin "hyi", niin laski hännän ja oli selvästi "häpeissään". Tuolloin meni rumasti koiran ohi ja sanoin siksi hyi.

      • Mietteliäämpi

        Epäilenpas nimimerkkivarkautta nyt


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe