Äänen muuttaminen leikkauksella? Mihin yhteyttä?

Liianmatalaääninen

Hei. Olen pitkään yrittänyt muuttaa omaa ääntäni erilaisilla harjoituksilla, mutta ilman tulosta ja eräs ulkomaalainen ystäväni varoitti minua, että pitkällä juoksulla tuollainen omatoiminen harjoittelu voi vahingoittaa äänihuulia. Senpä takia haluaisin tietää, että onko Suomessa mahdollista päästä leikkaukseen (thyroplasty) minkä avulla muutetaan ääntä? Ulkomailla tuo on vissiin mahdollista Beverly Hillsissä, mutta en nyt ihan sinne asti haluaisi lähteä ääntäni muuttamaan eikä moiseen matkaan edes olisi varaa. Jos joku tietää asiasta enemmän niin voisiko kertoa paljon tuollainen mahdollisesti maksaa ja mistä voisi kysellä?

13

2939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi-C

      Suomessa tehdään leikkauksia mutta tuskin niihin ilman diagnoosia pääsee. Eikä se mun tietojen mukaan niin ihmeitä tekevä juttu ole, harjoitella pitää joka tapauksessa. Asiasta perillä oleva puheterapeutti vois auttaa. Joitain vertaisryhmiäkin on ollut ainakin takavuosina pääkaupunkiseudulla.

    • bassopois

      Kyllä sillä leikkauksella saadaan oikeinkin hieno ääni aikaiseksi, mutta se vasta vaatiinkin vaalimista oikeen kunnolla. Kerran menet ärähtämään ja ompeleet repeää niin se oli siinä. Nyt olen itse harjoittelemalla koittanut saada ääntä korjaantumaan leikkauksen jälkeisten vahinkojen takia (jotka muuten ei ollut minun aiheuttamia muutakuin puolustushuudon osalta) niin on todella todella työlästä. Jos olisin panostanut enemmän harjoitteluun ennen äänihuulileikkausta, olisin saattanut saada jopa pysyvän äänen mutta ei riittänyt se motivaatio joten turvauduin leikkaukseen ja sanon siihen näin:

      EI KANNATA ja kannattaa.. riippuen siitä, altistaako itteään ikäviin tilanteisiin itsestään riippumatta ja että varooko ..

      Jos saisin valita uudelleen, en menisi mutta nyt haluan korjausleikkauksen että jos se edes nostas tän rintabasson takas ylemmäks missä se oli leikkauksen jälkeen josta tuli ihan tippa linssiin ku se oli täysin toivomani ääni. Nyssitä ei oo enää.

      (kiltti Kinnari, korjaa ne, kokeile edes)

      • VitutSeLeikkaus

        ei ääneen mitään vaikuta.


      • bassopois
        VitutSeLeikkaus kirjoitti:

        ei ääneen mitään vaikuta.

        no perustelehan sitten kun rikkiviisas olet?


      • Monilla
        VitutSeLeikkaus kirjoitti:

        ei ääneen mitään vaikuta.

        Itseasiassa sillä on mahdollista saada aikaan isojakin muutoksia. Tulos riippuu tosin monesta asiasta, kuten operoitavan iästä, äänihuulten rakenteesta ja sit tietysti siitä on paljon apua jos on jo ennestään treenannut ääntään. Toki myös riskit ovat olemassa ja operaation mennessä pieleen voi ongelmia olla äänen kanssa reippaasti.


    • Jatka_Harjoittelua

      Tapaamani TS-nainen kertoi vain sitkeästi harjoitelleen äänenkäyttöään. Ja ääni oli kuin enkelin.

      • ihminenEiPystyedes

        itse päättelemään millainen ääni hänellä on.


      • trruytytdyrd
        ihminenEiPystyedes kirjoitti:

        itse päättelemään millainen ääni hänellä on.

        Tuossahan sivullinen arvioi transsukupuolisen ääntä.

        Luuletko ettei harjoiteltaessa käytetä hyödyksi tallennusta-kuuntelua. Kyllähän sen jälkeen pystyy vertailemaan omaa tallenettua ääntä muiden ääneen.


    • JonkinmoistaNeuvoa

      Kun joskus kauan sitten olin päättänyt korjauttaa sukupuoleni(puolen vuoden jälkeen lopetin kuitenkin estrot) kävin sinä aikana kuitenkin tehokkaasti puheterapeutilla joka ei osannut opettaa mutta halusi oppia opettaan. Näillä opeilla hän oli tosi innostunut ponnistelumme tuloksista!!

      Tämä seuraava "lapsenomainen opetukseni" saa jonkun taas kommentoimaan typeriä mutta havainnollisuus pysyy parhaiten mielessä/MUISTISSA tällä tavoin.

      Minun opetusyritykseni teille on seuraavasti:
      Jos "oletetaan" että nykyinen äänesi tulee ulos Aatamin omenan kohdalta, KUVITTELET sen olevan 2 kerros "äänitalossasi". Nyt siirrät/yrität pakottaa puhumista 1 kerrokseen(Aatamin omenan alapuolelle), voit pitää sormeasi Aatamin omenan päällä aluksi, helpottaaksesi ajatusmaailmaasikin.
      Tiedostat nyt KOKO AJAN olevasi VAIN tässä kerroksessa ja puhut/harjoittelet puhumista sieltä niin kauan että se tuntuu tulevan sieltä ilman mitään suurempia ponnisteluja. Muutaman päivän treenin jälkeen voit pudottaa itsesi/äänesi vielä alemmaksi, "kellarikerrokseenkin". Mahdollisimman pitkä oleskelu siellä parantaa huomattavasti oloa 1 kerroksessa sen jälkeen!

      Eli idea on se että että matalaa ääntä ei saa muutettua pehmeäksi, naiselliseksi jos EI ala puhumaan/työntämään ääntään alempaan "eri kerrokseen", ääntä taas nostamalla siitä tulee ainoastaan luonnotonta, kimeää ja rikkonaistakin.
      Toivottavasti joku kokeilee ja mieluusti kertoilee tuloksistaankin.

      • Väärinpäin

        Olipas outo ohje! Yleensä sanotaan että miehet puhuu rinta-äänellä ja kun äänen "nostaa" kurkunpäähän, se muuttuu luonnostaan naisellisemmaksi. Ainakin itse sain tällä ohjeella tuloksia.

        Kimeä ja rikkonainen ääni syntyy kun yritetään puhua falsetissa, eikä se kuulosta koskaan luonnolliselta.


      • JonkinmoistaNeuvoa
        Väärinpäin kirjoitti:

        Olipas outo ohje! Yleensä sanotaan että miehet puhuu rinta-äänellä ja kun äänen "nostaa" kurkunpäähän, se muuttuu luonnostaan naisellisemmaksi. Ainakin itse sain tällä ohjeella tuloksia.

        Kimeä ja rikkonainen ääni syntyy kun yritetään puhua falsetissa, eikä se kuulosta koskaan luonnolliselta.

        Jos on matala miehen ääni, sitä on minun mielestäni silloin ainakin helpompi yrittää muuttaa naiselliseen matalaan suuntaan eikä päinvastoin. Se mikä tässä vielä ideana on että pitäisi oppia puhumaan ihan eri kohdasta kurkkua jolloin pystyisi estämään aikaisemman äänen sävyn esille tulemisen vahingossakaan.


    • Diagnoosiedellä

      Jos nyt siis kyseessä äänen "naiselllistaminen" niin Suomessa tehdään kirurgisia operaatioita trans diagnoosin saaneille, ensin toki kannattaa kokeilla jos pienellä harjoittelulla saa toivotun lopputuloksen. Turha trollata asiasta. Ominpäin asiaa voi harjoitella ihan nauhoittamalla omaa puhetta, mutta jos diagnoosi niin puheterapeutti järjestyy. Varsinaisesti fyysisiä vammoja ei itselleen varmastikaan saa mutta terapeutti ohjaa luontevaan äänenkäytön alkuun että ei tule maneereja joista on vaikea oppia pois.

    • Diagnoosiedellä

      Eli vastaus kysymykseen on että lähete transpolille Helsinkiin tai Tampereelle jossa asia hoituu

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe