Löytyykö palstakirjoittajista aktiiveja "järjestöjyrijä", vai oletko mieluimmin sivusta seuraaja?
Itse en ole koskaan oikein innostunut politiikasta, vaikka tietenkin sivusilmällä seuraan tilanteita missä mennään. Vanhempani olivat aktiiveja politiikkoja ja ehkä sen seurauksena en oikein jaksanut kiinnostua politiikasta. Tavallaan joutui aikoinaan vanhempien pihteihin, eli työttömänä ei saanut olla ja melkein sisäisen painostuksen alla kiinnostumaan puoluetoiminnasta, eli hommaamaan puolueen jäsenkirjan. Nykyisin ei ole enää jäsenkirjaa, kun vihdoin viimein omatahto voitti ja ei tarvitse olla vanhemmista riippuvainen.
Tietenkin annan arvon niille, jotka yhteisiä asioita hoitavat, mutta itse en ole sellaista kipinää saanut.
Millainen suhde sinulla on politiikkaan, eli oletko aktiivi vai sivusta seuraaja?
Kunnallisvaalit 2017
19
277
Vastaukset
Minulle ei kotoa tyrkytetty kantaa, lasten kuullen eivät juuri politikasta puhuneet.
Ei myöskään maailmankatsomuksista hengellisyyksienkään suhteen.
Kirkkoon, siihen jyrkästi yhtä maailmankatsomusta ja kantaa edustavaan järjestöön, olivat minut kyllä liittäneet ennenkuin edes ymmärsin minkä liikkeen jäsenkirja minulle annettiin.
Senkin kyllä he myöhemmin selittivät tapahtuneen vain siksi, että se vallitseva hegemonia oli siihen aikaan sellainen, sitä pidettiin jonkinlaisena automaattina, eivät hekään siihen maailmankatsomukseen niin sisimmässään sitoutuneita olleet.
Nuorempana olin mukana, se oli silloin joskus kun vaikuttaminen kuului vähän niinkuin asiaan. Olisko jo silloisen teiniliiton jäsenyydestä lähtenyt. Ja joskus kunnallisvaaleissakin mukana, jossain lautakunnassa... erilaisissa yhdistyksissä. Nuorena jaksoi. Ja jaksoi jopa uskoa että jotain muutosta voisi saavuttaa.
En minä sitä kadu, hienoa aikaa se oli
Ja nyt, kun silloin tällöin törmään kavereihin jotka silloin olivat katsomuksiltaan vaikka ihan siellä toisessa ääripäässä, niin leppoisasti muistellaan sitä miten me sentään yritimme, kukin järkensä ja vähän yhteskunnallisen asemansakin pohjalta, maailmaa paremmaksi tehdä.
Nyt en viitsi uutisiakaan joka päivä kuunnella, puhumattakaan että sanomalehteä tilaisin.
Katsotaan nyt... ei se poissuljettua ole, etenkö taas jonain päivänä alkaisi jossain yhdistyksessä toimimaan, mutta nyt katselen maailmaa enemmän täältä mökkini ikkunasta, pieniä asioita.- vastine
Tavallaan sitä joutui itsekin roikkumaan lautakunnissa ja vaalilautakunnissakin useita vuosia. No, se on elettyä elämää ja mitäpä näitä pahalla muistelemaan.
- Pulp-fictio
Jep. Tutultapa kuullostaa. Takki minulla on samoinpäin. Uutiset katson täältä tai tv:stä. Ajankohtaiset keskustelut seuraan, jos aihe kiinnostaa. Ajatukset ovat loiventuneet, mitta esim. eläkeläisten asioita seuraan kärppänä.
- ö-Öö
Ilmoittaudun välittömästi`
Meitsi on aktiivi SLP;n vastustaja. Mun ääni menee varmasti Väyrysen ja Kansalipuolueeseen, olen aktiivi kannattaja!
Mä en pahemmin puoluepolitiikkaan ole sotkeentunut, yhden kansaned0utajan olen lanseenrannut, sekä ollut vääntämässä pääminiseripuoluetta olen ollut. Kumpikin juttu oli virheratkaisuja. Siksi ole vähän matalalla profiililla tässä Väyrysasiassa, mutta suomi kyllä ansaitsee Väyrysensä :DDDD
Kun tulee äänestyspäivä, mä istun himassa. Tsadissa ei oikein ole Väyrysläisiä, enkä saa äänestää Hikiiällä. Meitsi siis enenpi henkinen kannattaja.
Odotellaan pressanvaaleja, Paavo on niissä sitten ehdokkaana, kaikille kansalaisille mahdillisuus äänestää kunnon mies valtakunnan johtoon !
=DW=Eihän monikaan enää kannata Väyrystä, yhtä Suomen rehellisimmistä poliitikoista. Hänhän on sanonut, että hänelle on aina tärkeintä asioiden tarkastelu oman etunsa näkökulmasta ja sen perusteella hän tekee päätöksensä. Tosi rehellisesti sanottu, joskus kauan sitten. Jäi mieleeni.
Kun yksi puolueistansa ei enää suostu ajamaan hänen henkilökohtaista etuaan, hän perustaa ihan uuden oman puolueensa omien etujensa ajamiseksi, eikä suostu eroamaan toisen, suuremman puolueen jäsenyydestä, vaikka moni sitä vaati.
Onneksi enää ei ole todellista uhkaa, että Väyrynen voisi tulla valituksi presidentiksi. Tehtävä, johon hän on koko ikänsä tähdännyt kaikin mahdollisin keinoin. - Toisaalta eihän presidentillä tosin enää ole valtaakaan Suomessa, pelkkä edustustehtävä.
- Eipä-minulla-muuta
Suhteeni on hyvin kaksijanoinen.
Nouseeko viinan hinta vai ei.
(Itse en juo mutta viinalla on haittansa).
Se on myös kaksisavuinen.
Nouseeko tupakan hinta vai ei.
Se on myös seksitahoinen.
Meneekö seksi verolle vai ei.
Sinkuille myös seksivero, pakollinen vähän kuin yle vero.
Parisuhteessa oleville seksivero arvion mukaan esim 52 kertaa vuodessa se ja se %- meitäseurataan
Seurantalaite kaikille, 'ajokertojen" mukaan verotetaan. Voi tulla pikku riita jos emännällä näyttää 52 kertaa ja isännällä 69 taikka toisinpäin.
- Sitä-ei-lasketa
Mutta jos kummallakin näyttää vaan 69, se on ehdottomasti verotonta.
Kyllähän se näin tahtoo olla tämä nykykäytäntö, että hieman kevytkenkäisesti suhtaudutaan politiikkaan ja poliitikoihin. Meillä on suomessa kuitenkin aika hyvin asiat ja unohdetaan ne aikaansaannokset mitä vuodet on tuoneet tullessaan, eli ollaan täisaunoista päästy ja työppöset istuvat nykyisin päättämässä samassa pöydässä maan asioista herrojen kanssa.
Jotenkin tuntuu siltä, että ollaan romuttamassa yhteistä hyvää ja ammattiyhdistysliikkeitä poljetaan alas, jotka on nostaneet duunarit ylös, eli eletään näin, oma napa tärkein ja muista viis, kunhan itse selviää, joka on mielestäni vaarallista.- Psykoterapeutitar
Politiikka on peliä! Politiikka on ollut elämässäni vahvasti aina. Sairauksista kysyttäessä olen aina sanonut, ettei niistä koskaan puhuttu. Politiikasta sitäkin enemmän! Jos ei itse ole ehdolla, niin aina joku lähipiiristä.
Taisin olla mukana kolmekin kautta, kunnallispolitiikassa, osin valtakunnallisessakin, kun meitä oli silloin aika vähän vastaperustetussa puolueessa. Siellä on jo nyt toinen sukupolvi menossa ja aate on haalistunut siinä määrin, etten sitä juuri enää seuraile. Seuraava pesti vaaleihin liittyen taitaa olla lipasvahdin homma. Se lankeaa tietysti yhdistysten kautta, eikä vahti saa puhua politiikkaa..))
- flegmaatti
Kuntavaaleissa olen aina äänestänyt ennen kaikkea henkilöä. Ääneni saaneet ovat kuuluneet aina johonkin "siedettävään" puolueeseen.
Eduskuntavaaleissa on puolueella ollut ratkaisevampi rooli mutta kaksissa viimeisissä äänestin "sopivan" puolueen pitkäaikaista tuttavaani hänen persoonansa, taustansa ja ajatusmaailmansa vuoksi.
Olen vaihtanut puoluekantaani muutaman kerran. Aina tilanteen mukaan. Kommareiden hilluessa äänestin yksissä vaaleissa POP:ta. Muulloin kokoomusta ja kerran SMP:a.
Vuosikausia olimme demareiden jäseniä mutta erosimme kun ko. puolueen politiikka meni mielestämme perseelleen.
Ajauduin demariksi vaimoni siivellä. Hän oli ay-aktiivi ja demarit oli ainoa, järkevä vaihtoehto liikeapulaiselle. Vaimo istui muutaman vaalikauden lautakunnissa.
Me olemme nyt tuuliajolla mutta kuntavaaleissa löydämme kyllä sopivan henkilön.
Pressavaaleissa ei ehdokkaan puoluetaustalla ole ollut mitään merkitystä.
Yksiä vaaleja lukuun ottamatta olen aina jäänyt oppositioon.
Vaikka olin jäsendemari niin en esimerkiksi äänestänyt "minä jo silloin sanoin" Ahtisaarta.- ö-Öö
Ihan vaan puolueista.
Mä voin tunnustaa suoraan, en tunnusta mitään väriä. Puolueloikari pahimmasta päästä siis. Eikä mua puoluet ole nuoleskelleetkaan. Kaikista vähititen Hikiän SLP ,DDD
Noin mainiten. Kun asuin vielä Hikiällä, kävin kolmen eri puolueen pikkujouluissa yks vuos. Keskustan,Kokoomuksen ja Demareitten. Muitten pikkujoulujen ajankohdista ei ollut tietoa. Mikäpä siinä, kaikissa oli Koskenkorvaa tarjolla :DDD
Mun mielenkiinto kunnallispolitiikkaan loppui yksissä kunnallisvaaleissa Hikiällä. Suurinta osaa ehdokkaista en tuntenut, ketkä tunsin, oli täysiä ääliöitä. äänestin tyhjää. Enpä tiedä, mun mielestä vahva kannanotto. Ääntenlaskijoi9den mielestä täys katstroffi. Olivat aamuun saakka tarkistuslaknet ääniä :DDD
Mä siis suhtaudun politiikkaan aika huumorilla. Ennätys oli kai aikanaan Tampereella, meitsi vääni kaikille kolmelle suurelle puolueelle vaalimainosjulisteet. Aikamoin hommeli muuten pitää huoli siitä, eivät tule samaan aikaan byrooseen asioimaan. Huumorilla sekin meni.
Mutta juu, kerran olen ollut tekemässä ministeriä ja kerran pääministeripuoluetta. Ja piru, aivan väärä puolue. Noi on kaiketi mun mainosmiehenuran suurimmat savutukset. utta muutenpa en niistä mainitse, kuin josain suoli24 keskustelupalstalla. Ei ole CV:ssä-
Kun seuraavat pressanvaalit, meitsi äänestää Paavo Väyrystä. Se on kansalaisoikeus, sekä kansalaisvelvollisuus :DDDDDD
=DW= Isänmaanasialla.
Pitänee muistaa että taloudellinen valta ja poliittinen valta ovat kaksi eri asiaa.
Taloudellinen valta on nillä jotka omistavat.
He päättävät muun muassa tehdäänkö heidän pääomallaan töitä suomessa vai jossain "halvemman työtvoiman" maissa, he myös päättävät tehtaiden siirroista suomessa tai suomesta ulo. Samoin sen paljonko tuotosta käytetään työpaikkojen luomiseen ja paljonko pääoman kasvattamiseen.
Samoin sen maksetaanko veroja suomeen, johonkin halvempaan maahan vai veroparatiiseihin asettumalla ei mihinkään.
Poliittisen vallan käyttäjät valitaan äänestämällä. Äänestyskäyttäytymiseenkin vaikutetaan pääasiassa rahalla mutta se on eri juttu.
Poliittisen vallan päättäjät sitten saavat päättää kuka saa kenenkin kanssa mennä naimisiin, saako kissan häntää typistää, mikä on pyydystettävän hauen alin sallittu pituus ja muista todella tärkeistä asioista.
Vaikuttaminen, täältä ruohonjuuritasolta, on perinteisestio tapahtunut metelöimällä, mielenosoituksilla, vetoomuksilla uhittelulla, lakkoilulla, järjestäytymällä yhdistyksiksi jotka sitten ovat vedonneet, uhitelleet jne.
Ja ihme kyllä, on sillä aina joskus jotain tuloksiakin saavutettu.
Ennen ihmiset liittyivät jo nuorena oman maailmankatsomuksen mukaisesti urheiluseuroihin, joku uskonnollisiin juttuihin ja joku johonkin muuhun, ammattiyhdistyksiin, harrastusseuroihin, joko aseman ja lähtökohtien tai sitten vakaan harkinnan jälkeen. Joskus ihan vaan sikmsi kun kaveritkin. Ja niisä pysyttiin.
Aika on muuttunut. Varsinkin nuoret lähtevät edelleen mukaan kansalkaistoimintaan, mutta pikemmin projektiluonteisesti. Kun joku asia tuntuu itsestä tärkeältä ja jankohtaiselta. lähdetään liikkeelle, toimitaan ja vaikutetaan -ja hajaannutaan taas. Tavataan ehkä jonkun toisen asian merkeissä, joskus.
Ja kansalaistoiminta siirtyy yhä enemmän nettiin. Ei enää tarvitse juosta.
Ja vanhemmat ikäluokat, nämä kuusikymppiset nyt ovat vielä melkein nuorisoa -seuraavat perässä.
Niin yhdistykset kuin paikallistason puolueosastotkin ovat jo hetken olleet tämän suhteen ymmällä. Ne vanhat järjestöjyrät, iästä riippumatta, joskus voi kuusikymppinenkin olla liikkeiltään ja mieleltään kuin vanhus- ovat kaikkein hitaimpia muuttumaan maailman mukana. Kai heistä tuntuu että vuosikymmenien aikana hankittu oppi just vanhanmallisesta toiminnallisuudesta menee hukkaan jos hyväksyy sen että ihmiset eivät enää sitoudu samlla tavalla vuosiksi ja kymmeniksi vuosiksi kuin aikaisemmin.- ö-Öö
Sä kirjoitat asiaakin.
Tuo on kovaa poliittista ydintä, äänestyskäyttäytyminen. Se on aika ennalta ennustettavaa. Kunnallisvaaleissa äänestysprossa heiluu 60 tienoilla, jos hyvin menee. Loppupeleissä, pieni jengi päättää äänistä. Ihan pienillä marginaaleilla, säädetään äänten jakautuminen.
Suomessa suurin äänestys oli sisällissodassa, se riipii vieläkin kansaa.
Suomi oikeistolaistuu, näin se vaan menee. Nykyaika ei ole suosiollinen vasemmistolle. Noh, sen verran, demarit ja vasemmisto oppositiosa, se tuo nille nosteen. Mutta oletus, eipä net puolueitten kannatuslukemat kovin hirveästi tule muutumaan kunnallisvaaleissa.
Pitää muistaa, aikanaan ei ollut vihreää liittoa. Eikä ollut persujakaan. Smp kuoli Vennamon mukana, Soini ihan persoonana teki persut. Nyt muuten feministipuoluekin. Se voi aikanaan olla ihan merkittävä vaikuttaja, suomessa aika paljonkin sinkkuja naisia.
Just toi ongelma melkein kaikilla vanhemmilla puolueill, eivät ole ajan hermolla. Just sinkkupuolueelle tilausta. Yli 40% suomalaisista sinkkuj. Tässä muuten mukaan kuvioon tulee suuret ikäluokatkin. Eronneita, naimattomia, leskiä, suomessa kyllä piisaa. Ei kukaan aja niitten asioita.
En ala ennustelemaan. Mutta suomen puoluejakaumassa tulee tapahtumaan lähivuoina paljon. Riippuu ihan siitä, miten puolueet reagoivat. Mainitaan sellainen. Ennen viime eduskuntavaaleja, Keskustan nuoriso koitti ottaa esiin just sinkut. Asia deletoitiin lestaatien toimesta, jotka paasaa vain peheistä. Kandee hokaga, perhe se on yhdenkin ihmisen perhe.
Tästä tulee vielä iso härdelli. Isompi, kuin tuulivoima, tai ydinsähkö.
=DW= Edelleen isänmaan asialla.
- reppuriika
Seuraan kunnan ja yhteiskunnan asioita ja myös politiikkaa. On minua joskus pyydetty kunnallisvaaliehdokkaaksi, mutta en ole ihan niin paljon kiinnostunut ja eikä ei riitä kaikkeen.
Tuo on kyllä totta että vapaaehtoiseen kansalaistoimintaan osallistuminen on olut huipussaan kapinakeväänä 1918.
Silloin oli täälläkin päin lähes jokainen ajamassa etujaan, kukin silloinkin asemansa ja maailmankatsomuksensa mukaan.Niin muuten, tänään viimeksi pyydettiin kunnallisvaaliehdokkaaksi. Niistä on nyt pikemmin pulaa kuin ylitarjontaa.
En lupautunut. Sanoin että etsikää nuorempia, vaikka mistä. Politiikka on kestävyyslaji, sittenkin.
Ja paremmin jaksavat vääntää ne jotka uskovat olevansa itse viidenkymmenen vuoden päästä hengissä näkemässä mihin suuntaan on maailma mennyt.- ö-Öö
Oikeassa olet
Politiikkaan hanakoita on olemassa rajallisesti. Se on ammatti nykyixin, ei harrastus, Just kunnallispolitiikka raskas laji. Menee tavallaan koko ajan vapaa-ajalla. Rahaa tulee nirkoisesti, duunia aktiviteetista riippuen valtavasti.
Sama vika urheiluseuroissa, taloyhtiöissä, kirkkovaltuustoissa jne. Ei niihin oikein löydy halukkaita.
Osasyy sekin, ei niissä enää nykyisin voi oikein kähmiä itelleen etuuksia, kuin joskus ennen.
Porukat ukkoutuu ja akkautuu, nuoria ei paljoa kiinnosta. Viittaan edellisiin asiaa käsitteleviin kirjoituksiini,
Oletan, taskin, suomi tarvitsisi oikean kriisin. Sellaisen, missä ois niinkuin isommasti asiat esillä. En tokikaan toivo sisällissotaa, mutts tollanen isompi juttu juu. Eläkepommi, tahi työttömyys ei aktivoi, net passivoivat. Noh, voivat kuitenkin.
Energiapula, rahapula, pula nyt yleensäkin aktivoi ihmisiä. Saapi nähdä mikä pula seuraavaksi tulee. Tuskin pula typeryksistä :DDDD
Hitsi, meitsissä ainesta filosofiksi, oisko sellaisista nykyisin pulaa ?
=DW=
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124510MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar882316Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5611758Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011481- 81299
Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671177Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331118Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt219990Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o64947Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3918