lähdössä

helsingistä

Hei!Olen joskus vieraillut tällä keskustelupalstalla ja saanut paljon paljon hyviä neuvoja,joskus jopa vinkkejä jaellut itsekkin. Oli nyt yllätys huomata että tämä palsta on lievästi sanottuna hiljainen. Onko kaikki matkustamisesta kiinnostuneet ihmiset siirtyneet joillekkin muille palstoille. Kertokaa joku mitä muita hyviä palstoja on olemassa. Olen suunnitellut tilata matkaa Romaniaan toukokuulle. Tilaa tuntuu vielä olevan. En ole maassa ennen käynyt, mutta muuta entistä ja nykyistä itäblokkia kyllä muuten tutkinutkin. Tapanani on ottaa halvin mahd matka ja perusmajoitus josta sitten on kiva suunnistella vaikka parinkin päivän reissulle turistireservaatin ulkopuolelle. Siitä johtuen jopa Kultahietikko oli ihan oiva ratkaisu, sieltä pääsi pois ja kun löhöpäivän halusi viettää ei sekään ollut mahdotonta. Olisi kiva löytää tähän toiv.tarpeeksi lyhyeen viestiini edes yksi vastaus vinkkeineen. Tietäisin että tälläkin palstalla on vielä elämää.. Kiitos etukäteen.

2

979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katja.jkl
    • Terhi

      Kiersimme viime vuoden touko- ja kesäkuussa kolmen viikon ajan eteläistä ja itäistä Eurooppaaa. Matkareittimme kulki Keski-Euroopan läpi Italiaan, siitä Slovenian ja Kroatian kautta Serbiaaan ja Montenegroon, josta jatkoimme Romaniaan ja itäistä Eurooppaa takaisin kotiin.

      Kroatia ja Slovenia olivat (myös hintatasoltaan) aivan kuten mikä tahansa muukin eteläisen Euroopan maa ja täynnä turisteja jo toukokuussa.

      Serbiassa ja Montenegrossa sen sijaan ei tullut vastaan yhtään turistia eikä matkailupalvelut muutenkaan olleet samaa tasoa. Hotellit olivat kalliita ja harvassa olleiden leirintäaluiden palvelut olivat olemattomat. Myös teiden kunto oli moottoritietä lukuunottamatta huono ja tienpinnan kuntoa piti koko ajan tarkkailla, sillä isollakin tiellä saattoi tulla yllättäen vastaan koripallon mentäviä kuoppia, joissa vanteen olisi takuuvarmasti saanut mutkalle. Ihmiset olivat maassa kuitenkin hyvin ystävällisiä ja maisemat kauniit, mikä korvasi monta muuta puutetta.

      Romaniassa taas tiet olivat pääsääntöisessä hyvässä, paikoin jopa erinomaisessa kunnossa. Kuten Serbiassa, myös Romaniassa tiellä saattoi tulla vastaan (erityisesti kylien läpi ajaessa) ihan mitä tahansa; hevosvankkureita, lehmiä, traktoreita ja ankkoja.

      Etukäteen meitä oli peloteltu Romanian teiden ja palveluiden tasolla, mutta yllätys paikan päällä oli pelkästään positiviinen. Ihmiset olivat todella ihania, nähtävää ja koettavaa oli joka kulman takana ja myös hintataso oli (hotelleita lukuunottamatta) erittäin matala. Romaniassa pystyi huoletta syömään kolmen ruokalajin illallisen juomineen pienelläkin matkabudjetilla.

      Romaniassa kiertelimme lähinnä Transylvanian alueella ja yövyimme hotelleissa, sillä yhtään leirintäaluetta ei osunut matkan varrella kohdalle emmekä onnistuneet löytämään myöskään minkäänlaista listausta/esitettä leirintäalueista. Isommista kaupungeista hotellin sai kuitenkin aina kohtuuhintaan (alle 60e/3 hlöä) ilman etukäteisvarausta ja samalla autolle vartioidun parkkipaikan.

      Romaniassa tuntui kuin olisi palannut sata vuotta ajassa taaksepäin. Viehättävissä kaupungeissa kaikkea ei ole siloitettu turisteja varten, vaan kaupungit näyttävät oikeasti asutuilta, ei postikortilta. Kylissä ihmiset elävät yhä pääosin maataloudesta ja jokaisen talon pihalla oli oma kasvimaa, muutama ankka ja kanoja sekä lehmiä tai porsaita. Maaseudulla työt tehtiin yhä pääosin hevos- ja ihmisvoimin, enkä ole koko elämäni aikana nähnyt yhtä paljon kuokkia ja viikatteita kuin Romaniassa muutaman päivän aikana.

      Kaiken mukavan varjopuolena matkalla näki myös kulkukoiria, köyhyyttä, valtavia hylättyjä tehtaita, joiden ympärillä yhdessäkään puussa ei kasvanut lehtiä sekä sen, miten mustalaisia kohdeltiin kuin rottia.

      Vastakohdistaan huolimatta Romania oli kuitenkin maa, jonne jäi minun sydämeni. Suosittelen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe