ADD nuoria?

ADDn

Itsellä on ADD (tarkkaavuus häiriö ilma yliaktiivisuutta), häpeän sitä iha hirveesti, monet jotka ei tiedä siitä ajattelevat että oon ongelmanuori jolla on vaikeuksii koulussa yms ja mut pitäs sijoittaa laitokseen. ADD nuori ei välttämättä pysty keskittymään hänelle epämiellyttäviin asioihin jotka eivät kiinnosta häntä. Tästäkin mulle on tullu paljo ongelmia, ja kun sitten kiinnostun jostain niin suljen kaiken ympärillä olevan pois ja keskityn vain siihen asiaan ja siitäkin valitetaan. Saan kokoajan valituksia opettajilta mikä ahdistaa mua, oon kärsiny sen takia monta vuotta paniikkihäiriöistä. Oon ongelmien takia joutunu ns "pahoille teille". Varastelen, juo, poltan yms. Ne ihmiset ei valita tekemisistäni ja ymmärtävät jos jotku asiat ei aina kiinnosta tai jos se kysyvät jotain niin eivät oleta saavansa aina suoraa vastausta. Olen siis tyttö ja 14 vuotias, kahdeksannella luokalla. Onko täällä siis muita joilla on ADD ja onko siitä koitunut sinulle ongelmia yms?

18

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MukaADHD

      Sinun niinsanotut "oireesi" kuulostavat täsmälleen samoilta kuin minun, vaikka minulla on muka ADHD, mutten kyllä ole yhtään ylivilkas (tiedän kyllä mitä ylivilkkaus on, koska pikkuveljelläni on se; poukkoilua ja taukoamatonta pälpätystä).
      Minäkin olen muuten samanikäinen, ja ehkä tunnenkin sinut, jos asut varsinais-suomessa.

    • dfgbdfdg

      Miksi aina pitää olla niin hienonimisiä sairauksia ja diaknooseja kuin curriculum vitaliksessa sisältöä? Siksikö että saatas tuupata potilaalle mahollisimman monia erinimisiä kemiallisia turrutuspillereitä? Pillertenpuutostilojako ne kaikki riehumataudit on?

      • Hävettäää

        En ota lääkitystä ADDhen


    • Juppp

      "ADD nuori ei välttämättä pysty keskittymään hänelle epämiellyttäviin asioihin jotka eivät kiinnosta häntä."

      Normaaleilla nuorilla on sama ongelma vitun idiootti.

      • Hävettäää

        Muotoilin lauseen ehkä väärin mutta erityisesti nuorille joilla on ADD se on melkeinpä mahdotonta tehtä asioita jotka eivät kiinnosta, ja ihan turhaa tuo haukkuminen. Mut kiitti täst kommentista!:)


    • m.33v
    • Sanot, että olet ongelmiesi takia joutunut ns. pahoille teille. Johonkin tällaiseenhan sitä aina vedotaan, mutta etkö se kuitenkin ole ollut juuri sinä itse, joka on ne pahoille teille johtaneet valinnat tehnyt? Joo, diagnoosisi ehkä altistaa asialle ja tekee syrjäpoluille lipsahtamisen helpommaksi, mutta ne valinnat ovat olleet kuitenkin sinun itsesi tekemiä.

      Maailma on täynnä (teko)syitä, joilla omia huonoja valintoja ja töppäilyjä selitellään. Diagnoosit, kotiolot, kiusaaminen, kouluolot, temperamentti jne, mutta joskus sitä vain pitäisi mennä katsomaan peiliin ja todeta: "Minähän se olin, ihan itse."

      • Hävettäää

        Ongelmilla en viitannut ADDhen vaan sen aiheuttamiin ongelmiin minulle esim koulumenestys yms, toivottavasti ymmärsit nyt:)


      • Hävettäää kirjoitti:

        Ongelmilla en viitannut ADDhen vaan sen aiheuttamiin ongelmiin minulle esim koulumenestys yms, toivottavasti ymmärsit nyt:)

        No huono koulumenestyskö se on pakottanut sinut varastelemaan, juomaan ja polttamaan?

        Ymmärrän kyllä, että on ah niin kivaa ja helppoa hengailla porukoissa, jotka eivät "valita" ja tuntuvat ymmärtävän sen, jos jotkut asiat eivät suju. On kuitenkin aika todennäköistä, että he eivät valita, koska he eivät välitä. He "ymmärtävät", koska heitä ei kiinnosta, mitä sinulle kuuluu esimerkiksi neljän vuoden päästä. Heille on täysin yhdentekevää, oletko syrjäytynyt, vankilassa tai kenties kuollut.

        Vanhan sanonnan mukaan vittuilu on välittämistä ja tässä on totuuden siemen. Niitä, jotka valittavat sinulle, saattaa jopa kiinnostaa se, millaiset lähtökohdat saat elämällesi.

        Minä puolestani tarkoitin sitä, että ne ADD:n aiheuttamat ongelmat eivät kuitenkaan ole syy siihen, että olet päätynyt huonoille teille. Se syy on se, että olet tehnyt huonoja valintoja, eikä sinua ei ole riittävästi kiinnostanut oma hyvinvointisi ja tulevaisuutesi.

        Toivottavasti sinä puolestasi ymmärrät, että jo sinunkin iässäsi noista tarkoittamistani asioista ja valinnoista vastaat yksin SINÄ. Muut voivat ohjailla sinua suuntaan jos toiseenkin, mutta ne päätökset teet sinä.

        En valita sinulle vittumaisuuttani, vaan siksi, että minua kuitenkin kiinnostaa... Jokainen ansaitsisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämäänsä, mutta kaikki eivät vaan saa samoja kortteja. Nuoruutesi on vasta alussa ja minusta on surullista, että tulevaisuutesi suunta ei näytä kovin hyvältä. Toivon kuitenkin parasta. Vielä ei ole myöhäistä muuttua.


    • Jos tuo on ADDn diagnoosi, minulla ja melkein jokaisella nuorella on se.

      • Hävettäää

        Tuskin aivan jokaisella mutta se on yleistä varsinkin monilla teini-ikäisillä tytöillä


    • dfghdtyhj

      Karjalan kandalffilla oli jotain ADDia kai, vai mitä nuo puheessa vilisevät addit sitten tarkoittanee.......

    • P17.v

      Saatan tuntee sut

    • Osamabinladen

      ADD ei vaikuta sun ongelmiisi. Kaikki tämä on otseaiheutettua. Get your shit together

    • Anonyymi

      Hei. Kylläpä sinulle annettiin todella ymmärtämättömiä vastauksia, huhhuh. Onneksi kirjoituksestasi voi päätellä sinun olevan hyvin fiksu, joten varmasti osaat jättää tuollaiset ihan omaan arvoonsa.

      Älä sinä suotta häpeä, ei siihen ole mitään syytä. Jos joku ei ymmärrä, niin sehän johtuu vain siitä, että kyseisen ihmisen yleissivistys on rotan tasolla. ADD:hän johtuu tiettyjen välittäjäaineiden säätelyn epätarkkuudesta eikä ole millään tavoin itseaiheutettua.

      Mutta älä niihin päihteisiin ym sorru. Lähde ennemmin vaikka liikuntaharrastusten pariin tai sitten vaikka lukupiiriin. Tai sitten mene jonkin kyseisen aiheen järjestötoiminnan pariin, jossa tapaat muita, sinun kaltaisellasi tavalla ihanan erityislaatuisia ihmisiä. Saat huomata ettet ole ainoa jolla kyseistä pulmaa on ja on kiva jutella ihmisten kanssa jotka ymmärtää täysin.

      Ei muuta kuin olet ylpeä itsestäsi, koska olet upea tyyppi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe