Mikä on New Age?

Minävaankyselen

En ole ennen kuullutkaan.

20

488

Vastaukset

 • New age on psyykkisistä ongelmista kärsivien ihmisten pakopaikka todellisuutta.

 • New Age on jotakin niin uutta, että sitä ei ole olemassakaan.

  Jotkut vihapuheiden viljelijät, jotka tarvitsevat oman kuppikuntansa ulkopuolisia mätkimisen kohteita, kuvittelevat kyllä mielessään että on olemassa jokin new age -liike, new age -uskomuksia, jne, mutta ei mitään sellaista yhtenäistä liikettä tai uskomusjärjestelmää ole (lukuunottamatta kohta mainittavaa tiettyä poikkeusta). Eräät viholliskuvia etsivät kristityt niputtavat jopa omaa uskontoaan tuhansia vuosia vanhempia uskomuksia ja järjestelmiä nimikkeen "New Age" alle. :D

  Sitten siihen poikkeukseen. Käsitteenä "new age" tarkoittaa "uutta aikaa". Historiallisesti lännessä on tosiaan esiintynyt ihmisiä, jotka uskovat maapallon ja ihmiskunnan ihan just kohta siirtyvän johonkin uljaaseen tulevaisuuteen, Vesimiehen aikaan, Viidenteen ulottuvuuteen, jne, jolloin olosuhteet yhtäkkiä muuttuvat käsittämättömän hyviksi ja vallitsee kaikkiallinen harmonia ja ymmärrys, jne. Sellaisen odottelu ei tiettyjä painotuksia lukuunottamatta itse asiassa poikkea mitenkään kristittyjen maailmanlopun ja Jumalan valtakunnan odottelusta maan päälle. Kanavointeja ja profetointeja sellaisesta tulevaisuudesta (maailmanlopun ajankohdasta, viidenteen ulottuvuuteen ja uudenlaisiin värähtelyihin yms siirtymisestä) on profetoitu lännessä iät ja ajat, ja perinne ei vain näytä katkeavan, vaikka yksikään sellainen ennustus ei ole milloinkaan toteutunut. Maya-vanhimmat saivat tarpeekseen vuoden 2012 Apocalypse-hysteriasta ja sanoivat lopulta, että kyseessä on vain länsimaiseen uskonnolliseen maailmanlopun odottamiseen liittyvä piirre, johon Maya-perinne ja Maya-kalenterin syklin loppuminen ei liity millään lailla. Kyseinen nykyisen kaltaisen maailman loppumisen ja sitä seuraavan uuden ihanan ajan odottelun perinne on alkanut kristinuskosta ja siirtynyt sitten kristinuskon ulkopuoliseen new ageen, tai paremminkin siis jopa luonut sen.

 • Kristityt käyttävät sitä kattokäsitteenä kaikelle, mikä ei ole samalla lailla kuin heidän omassa lahkossaan.

 • Me ollaan NyyEitsissä ja aivan UUH!!!!

  • Ihan UUH on paljon vanhempi kuin New Agen käsite.

   Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa.
   23:2 Hän kaitsee minua viheriäisessä niityssä, ja vie minua virvoittavan veden tykö.
   23:2 Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä.
   23:3 Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.
   23:3 Minun sieluni hän virvoittaa: hän vie minun oikialle tielle, nimensä tähden.
   23:3 Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden.
   23:4 Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.
   23:4 Ja vaikka minä vaeltaisin pimiässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahuutta, ettäs olet kanssani: sinun vitsas ja sauvas minun tukevat.
   23:4 Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.
   23:5 Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.
   23:5 Sinä valmistat minulle pöydän vihollisteni kohdalle: sinä voitelet minun pääni öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen.
   23:5 Sinä katat minulle pöydän vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen.
   23:6 Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.


 • New Agessa voi syttyä erittäin voimakas kaksoisperäliekki.

  • That's old age.


  • Nyyagessa ollaan, kristallina nyyagessa, uuh uuh!


  • uuh.uuh.ollaan kirjoitti:

   Nyyagessa ollaan, kristallina nyyagessa, uuh uuh!

   Heräsin äsken siihen kun vastaanotin kaukoparannusta unissani ja nyt olen aivan UUH! <3<3<3<3 enkä pysty enää nukkumaan.
   Taidan ottaa homeopaattista valmistetta Horridus Cusetus Nucutus C30 joka auttaa nukahtamaan, ajattelin työntää myös kynttilät korviin yöksi.


 • New age?

  Erään sortin eksytystä, satuja aikuisille.

  • Newagessa ollaan kokonaisvaltaisesti UUH!!!!


 • New Age on "To prepare the world to receive the antichrist and to enter the Age of Aquarius, thus establishing the satanic New World Order." New Age sisältää valheellista tietoa ja ihmisten manipulointia.

 • New Age on veneen pohjalla läpsivä kala.

 • Keski ikäisten psyykeongelmaisten naisten pakopaikka.

 • New Age on samaa scheissea kuin muutkin uskonnot tai uskomushimmelit. Rahat pois tyhmiltä ja potku genitaaleihin.

 • New age on paholaisen modernia eksytystä. www.tuleuskoon.fi tai www.mahdollisuus.fi

 • satanismia se on. pölyistä, ummehtunutta ja vailla minkäänlaista voimaa tai vaikutusvaltaa ihmiseen tai luontoon tai avaruuteen *

 • Newage on psyykeongelmien kanssa painiskelevien temmellyskenttä

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.