MPL-haku Finnair & SIO lentäjäoppilaaksi

Moi,
Onko täällä muita ketä on kyseiseen koulutukseen hakenut? Onko muille tullut kutsua psykologisiin testeihin? MED001 kyselyyn vastasin viime viikolla ja siitä ei ole mitään vielä kuulunut. Miten muilla?
Ilmianna
Jaa

335 Vastausta


Moro. Mulle tuli mailiin, että sitä med-1 kyselyaikaa on jatkettu viikolla eteenpäin. Lienevätkö sitten ilmoittelevan aikatauluista kun se päättyy?

Ite jätin tarkoituksella vastaamatta siihen, kun totesin ettei ole varaa sittenkään kouluttautua alalle. Mutta tosiaan ainakin vastaamatta jättäneille tällainen viesti tuli.
Ilmianna
Jaa
Vastasin Mediin ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään.
Ilmianna
Jaa
Moi, täällä myös vastattu mediin eikä ole kuulunut mitään. Omituista, jos vain osalle on ilmoitettu tuosta jatkoajasta. Eipä auta kuin odotella!
Ilmianna
Jaa
Eilen tuli meili medin jättämisen jälkeen. Nyt varaamaan psykotesteihin aikaa.
900-1000 pääsi jatkoon, kun koulutofistukset oli raakattu. Hakijoita oli 2300.
Ilmianna
Jaa
Psykologiset alkoivat 16.1. Onko joku jo käynyt suorittamassa niitä? Mitä testit pitivät sisällään?
Ilmianna
Jaa
Onko kukaan saanut hylkäyspostia? Testien tosiaan piti alkaa 16.1., mutta mitään ei ole kuulunut.
Ilmianna
Jaa
Miten aioitte lyhentää 80ke lainaa? Entä miten yhtiö tarjoaa kevennystä lyhennyksiin alussa? 2215e peruspalkalla+lisät voi olla aluksi aika tiukkaa. Eipä sionkaan mpl:n sijaan valinneet enää vähällä pääse, jos maksavat 15ke sioon ja 30ke finskille tyypeistä.

Sain muuten 20v kesätöissä enemmän palkkaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Mikä toi 30k tyyppikoulutushinta muka on? Onko linkkiä/dataa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kämppä ja auto pitää realisoida niin siinähän se. Palkka nyt on mitä on, mut ei kai tonne nyt ketään rahan takia haekaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos kiinnostaa, niin voi tutustua vaikka ask.fm/finnairpilotjobs kysyttyihin kysymyksiin. MPL-koulutuksesta voi siis tehdä Finnairin kanssa työsopimusdiilin, jonka pohjalta Finnair maksaa koulutuksen, jota sitten maksaa ensimmäiset työvuodet takaisin. Koulutuksesta ei maksa mitään, jos tulee irtisanotuks sinä aikana, esimerkiks työllisyystilanteen takia.

Embeccione, Finnairilla on työhaku menossa, sieltä voit kattoa tyyppikoulutuksesta infoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Embeccione kirjoitti:
Mikä toi 30k tyyppikoulutushinta muka on? Onko linkkiä/dataa?
https://company.finnair.com/fi/toihin-finnairille/liikennelentajat

Sieltä. Joko maksat 15k oikeista lupakirjoista (fATPL) ilman lupausta työpaikasta (+29ke jos pääset finskille), mutta toisaalta voit hakeautua töihin minne tahansa easa-lupakirjan kelpuuttavaan maahan, tai maksat 80ke mpl-lapuista, joilla olet sidottu finskiin etkä lennä juurikaan oikealla koneella, lentänetkö picciä ollenkaan?

Jos tuota 80ke:tä lyhennetään siitä 2215e peruspalkasta niin aika nuivat viis vuotta varmaan tulee aluksi. Haluisinkin tietää miten tuota isoa summaa lyhennetään ja millä koroilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mistä tiedät että peruspalkka on 2215e?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mulle tuli eilen medistä lisäselvityspyyntö.

Minkälainen koulutus teillä muuten on? Mulla pohjana yo + inssin opinnot kohta pulkasssa.

Kämpän ajattelin pistää myyntiin.
Ilmianna
Jaa
Minäkin sain lisäselvityspyynnön. Olen ylioppilas ja koneinsinööriksi valmistuin 2016.
Ilmianna
Jaa
Amis pohjalla haetaan.
Ilmianna
Jaa
Onko porukalla kokemuksia, että mitä testeihin kannattaisi harjoitella? Onko esimerkiksi pilot aptitude-harjotuksista kellään kokemuksia?

Itse kertaan jotain vanhoja lukion pitkän matematiikan tehtäviä lähinnä saadakseni aivot oikeaan "modeen".

Jakakaa vinkkejä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Pitkä matikka on hyvä, mutta sieltäkin vain nopeasti ratkaistavia tehtäviä. Luin itse kirjastosta joskus mensan preppimatskuja, muistitekniikoita ja pelailin pelejä. Läpäisin testit silloin joskus, moneenkin kertaan.

Lukiossa pitkä matikka, laaja fysiikka, äidinkieli ja englanti valmistaa hyvin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Saako käyttää apuvälineitä (esim. laskinta tai paperi+kynä)?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyseessä on psykologiset testit, eikä soveltuvuuskoe. Psykologisiin testeihin ei voi oikeastaan valmistautua mitenkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Palautetaas tää keskustelu henkiin. Joko te lisäselvitystapaukset ootte kuullu jatkoonpääsyystä? Itse varasin jo ajan psykologisiin ja toivon, että minut hyväksyttäisiin jatkoon. Käsitin, että 13.-15.2. olisi jotain kuulunut, mutta eipä auta kuin odotella
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mulle tuli se viesti finskiltä, missä kolme vaihtoehtoa ja valitsin jälkimmäisen eli seuraavassa haussa pääsen suoraan psykologisiin, jos lisäselvitykset menee läpi. Ja tähän vastasivat että homma ok. Mulla on voimassa oleva trafin cc medikaali, mutta en tiedä sitten kuinka tarkkoja ne finskin ilmailulääkärit on..?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt kaikki testitpäivät ohi, jokohan kohta sais tuloksia. Odottavan aika on pitkä kun testit kävin jo ekalla viikolla. Hyvä fiilis jäi kyllä itelle mut eipä se mitään kerro🤔 Mites muut?
Ilmianna
Jaa
Vaikea sanoa, miten testit meni. Odottelen vastauksia. Oliko kellään tietoa, koska vastauksia on luvassa.
Ilmianna
Jaa
Maaliskuun alkupuolella pitäis kuulemma saada tuloksia..
Ilmianna
Jaa
Toivottavasti tulis jo tällä viikolla
Ilmianna
Jaa
Itsellä viime vuosikymmenellä kesti sion hakuprosessissa 8kk alusta kurssipaikan vahvistukseen, että parempi tottua odottamaan.

Enkä sano kuinka monta vuotta meni duunipaikkaan..
Ilmianna
Jaa
Kuulemma vasta 16.3., ei auta kun odotella. Näinköhän alkaa haastattelut jo 20.3.?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onko kukaan jo sannut tuloksia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joko on tullut vastauksia?
Ilmianna
Jaa
Tänne tuli kutsu haastatteluun!:)
Ilmianna
Jaa
Tänne tuli kutsu kans! Onko tietoa mistä voi katsoa nämä henkilökohtaisen tunnuksen takana olevat tiedot siitä kuinka testit menivät?
Ilmianna
Jaa
selexin sivuilla oli linkki mutta ei vielä toiminut ainakaan omalla koodilla
Ilmianna
Jaa
Mulla ei vielä mtn tietoo!
Ilmianna
Jaa
Kiitoksia, eipä tuo vielä toiminut!
Ilmianna
Jaa
Hylkäys tuli itselleni. No kaksi vuotta treeniä koneeseen ja karenssin jälkeen sisään!
Ilmianna
Jaa
Tsemppiä haastatteluihin päässeille, ja seuraavaan hakuun myös :-)
Ilmianna
Jaa
Onko ketään ollut vielä haastatteluissa? Minkälaiset on kyseessä?
Ilmianna
Jaa
Tänne tuki hyväksyntä!:-), mites muut?
Ilmianna
Jaa
Täällä kans hyväksyntä! :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ootteko miettiny SIOta vai MPL:ää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vaikea valinta, toinen olisi puolet halvempi. Toinen porissa, toinen ei. Tällä hetkellä molemmista työllistyminen näyttää hyvältä - käännetilanteessa mpl:n operaattorisidonnaisuus jää nähtäväksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko kenelläkään vielä sovittua lääkärintarkastusaikaa?
Ilmianna
Jaa
Onko kellään tiedossa kuinka monta nyt sitten lopullisesti valittiin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Laskeskelin alotuspaikat jotka mainittiin nyt valituille, niitä oli yhteensä 157. Sehän ei tietenkään tarkota, että just sen verran on päässyt, mutta antaa kuvan ainakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänne tuli kans hylky tässä vaiheessa ja kun kysyin tuloksia niin niiden perusteella olisi koulutukseen pitänyt päästä. Aivan perseestä, että mitään parempaa selitystä ei anneta miksei koulutukseen valita. Samoin myös se kahden vuoden karenssi vaikka on periaatteessa pätevä koulutukseen, mutta lentäjien mielestä naama ei miellyttänyt.

Voiko joku info tilaisuudessa kävijä ja hyväksymisen saanut antaa hieman infoa tilausuudesta (koulun maksu ja kesto yms) sitten kun niistä jotain tietoa on. Samoin kuin mihin koulutuksiin nyt valittiin opiskelijat päivämäärillä kiitos.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vaikka tunteet ovatkin varmasti pinnassa niin en esiintyisi noin lapsellisella nimimerkillä. Työssä ollaan vastuussa sadoista ihmishengistä ja homma vaatii harkintakykyä. Itsekään en ensimmäisellä enkä toisellakaan kerralla päässyt minne halusin. Meni ylikin 10v, itseasiassa.

Moni hankkii yliopistotutkinnon ja uran ennen koulutusta ja miettii sitten valituksi tulemista vähän niinkuin ylimääräisenä asiana eikä pidä sitä itsestäänselvyytenä.

Jotkut kypsyvät sopiviksi kandidaateiksi ennen pitkää, jotkut eivät koskaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mulla ainakin veny kesäkuulle tarkastus!
Ilmianna
Jaa
Tässä haussa taisi viimeiset kurssit (joille jengiä sijoitetaan) alkaa joskus 2018 toukokuussa? Saattoi olla kesän puolella. Infotilaisuudessa mainittiin muistaakseni, että 134+2 valittiin tästä hausta. Seuraava haku aukeaa jo vissiin elokuussa. Uskon hakijamäärien putoavan varmaan johonkin 1500 tosta 2300, kun tosiaan noin 870 sai sen 2v karensssin tästä hausta.
Itsellänikin jo yliopisto tutkinto ja pari vuotta työkokemusta takana, joten ei kannata pitää lentäjän ammattia ns. ainoana mahdollisuutena. Itsekin pidin sitä ns. unelmana ja bonuksena, ja niin vain ovet aukesi. :)
Ilmianna
Jaa
Saapa nähdä riittääkö Finnairille sittenkään lentäjiä tulevaisuudessa. Ennätysmäärä hakijoita ja silti jäi paikkoja täyttämättä. Myös haastatteluihin ja kokeisiin otettiin reippaasti vähemmän mitä oli varattu paikkoja (ellei sitten tarkoituksella?). Vähän kuitenkin viittaisi siihen että hakijamäärästä huolimatta kriteerit täyttäviä hakijoita ei vain löytynyt tarpeeksi. Jostain niitä lentäjiä on kuitenkin tulevaisuudessa revittävä vaikka hakijamäärät laskisivatkin. Helpoiten niitä varmaan löytyisi siitä joukosta joka karsittiin papereiden perusteella, jos vain annettaisiin mahdollisuus näyttää taitonsa. En yllättyisi jos pääsykoe tekisikin comebackin tuleviin hakuihin.

Sitten on tämä nk. reservi joka koulutettiin laman aikana. Osa näistä on jo uraputkessa muilla yhtiöillä eivätkä ihan heti ole vaihtamassa työpaikkaa Finnairille nokkimisjärjestyksen pohjalle. Nurinkurinen tilanne varsinkin kun Finnair/valtio on maksanut kovahintaisen koulutuksen jonka hedelmät sitten muut lentoyhtiöt kerää.

Mielenkiinnolla seuraan alkaako Finnair houkutella kokeneita töihin esim. kapteenin vakanssilla vai riittääkö koulutettavien määrän maksimointi. Ja kertokaa ihmeessä jos tiedätte paremmin, mutuiluhan tämä loppujen lopuksi vain on.
Ilmianna
Jaa
Onko muita lopullisesti hyväkstttyjä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vielä odotellaan lopullista päätöstä. Kauanko meni itselläsi hyväksytyn lääkärintarkastuksen jälkeen että sait päätöksen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mitä tämä lopullinen hyväksyntä pitää sisällään? Onko jotain syytä miksei saisi lopullista hyväksyntää hyväksytyn medikaalin jälkeen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jt-mpl kirjoitti:
Mitä tämä lopullinen hyväksyntä pitää sisällään? Onko jotain syytä miksei saisi lopullista hyväksyntää hyväksytyn medikaalin jälkeen?
Koska mahdollisella tulevalla työnantajalla on tarkemmat lääketieteelliset vaatimukset kuin mitä ykkösluokan medikaaliin tarvitaan. Voit katsoa täältä lisätietoa vaatimuksista
http://www.finnairgroup.com/koulutus/koulutus_3_1_8.html
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kauanko jouduitte odottelemaan lopullista hyväksyntää. Medical 1 initial hyväksytty jo kesäkuun puolessa välissä eikä vieläkään ole kuulunut mitään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Touko-kesäkuun vaihteessa oli tarkastus ja pari päivää ennen juhannusta tuli hyväksyntä. Millä kurssilla aloitat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mitä tarkoitat lopullisella hyväksynnällä? Kurssipaikka ilmoitettiin 31. toukokuuta sähköpostilla (lukee viestin lopussa, yllättävän huomaamaton).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tähh kirjoitti:
Mitä tarkoitat lopullisella hyväksynnällä? Kurssipaikka ilmoitettiin 31. toukokuuta sähköpostilla (lukee viestin lopussa, yllättävän huomaamaton).
Finnair toimitti hyväksyttyjen nimiä koululle ja koululta tuli viestiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pleb kirjoitti:
Touko-kesäkuun vaihteessa oli tarkastus ja pari päivää ennen juhannusta tuli hyväksyntä. Millä kurssilla aloitat?
MPL 6 -kurssilla.

Tuleeko viestiä Finnairilta vai SIO/Patrialta? Sähköpostiin vai perinteiseen postiin?

Tämä "lopullinen hyväksyntä" taitaa käsittää Med 002 -arvioinnin Medical 1 -tarkastuksen perusteella ja suppean turvallisuusselvityksen. ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
JustWait kirjoitti:
MPL 6 -kurssilla.

Tuleeko viestiä Finnairilta vai SIO/Patrialta? Sähköpostiin vai perinteiseen postiin?

Tämä "lopullinen hyväksyntä" taitaa käsittää Med 002 -arvioinnin Medical 1 -tarkastuksen perusteella ja suppean turvallisuusselvityksen. ?
Voi olla että myöhäisemmille kursseille se koulun viesti tulee myöhemmin. Itselle Patria ilmoitteli juhannuksen alla, marraskuussa alkavalle menossa siis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siis tehty terveystarkastushan oli nimenomaan Finnairin Medical initial, jossa siellä lääkärit jo ilmoittivat mikäli ei kyseisestä tarkastuksesta päässyt läpi. Kyllä siellä osasi varsinainen ilmailulääkäri jo sanoa kelpaavatko tulokset Finskille loppujenlopuksi.
Ilmianna
Jaa
Saiko noissa pskygolokisten testien matemaattisissa osioissa käyttää suttupaperia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sai muistaakseni viime haussa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pitkä matematiikka, äikkä, englanti vähintään Eetä, armeijasta Vänrikkinä, ei riitä vielä koska on psykologiset testit, lääkärissä käynti jne . Toivottavasti parhaimmat valitaan joka suhteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan normaaleja ihmisiä sinne haetaan, itselläkin m:n paperit oli, mutta yliopisto-opiskeluita viitisen vuotta plakkarissa. Soveltuvuustestit tehdään kaikille, joten turha olla hakematta jos kiinnostaa - ammatti-ihmiset erottavat kyllä heidän mielestään sopivimmat sitten. Joukossa on dippainssejä, yrittäjiä, lääkäreitä ja tohtoreita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä elokuu 2017 haussa haettu. Mikä palkkaus (lisineen) tulee vastavalmistuneet la olemaan? Missä elämäntilanteessa haette ja millä rahoitatte koulutuksen? Onko koulutuksen aikana mahdollista tehdä töitä vai vaatiiko koulutus täyden omistautumise n?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
siellähän se sivuilla luki...lisineen 3000€/kk aloittavalla perämiehellä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
milläs pohjalla syksyn hakuun on lähdetty? onks täällä yhtään alempiarvoista kun dippainssejä ja lekureita?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
MPL3 ja MPL4 kurssien aloituspäivämäärät lykkääntyivät useilla kuukausilla, onko jollain tietoa kävikö sama myös kursseille MPL5 ja MPL6? Oletan, että tais käydä?
Ilmianna
Jaa
Onko kutsuja pääsykokeisiin/haastatteluihin jo tullut? Esivalinnathan piti olla valmiina 15.9 mennessä ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Ei ole tullut tänne ainakaan. Ensi viikolla varmaan, jos ovat vielä tänään tehneet esivalintoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Okei, jotenkin sain sen käsityksen, että ilmoittaisivat viimeistään tänään esivalintojen tulokset. Mutta ehkä tosiaan tekivät valintoja vielä tänään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei ole esivalinnan tuloksesta vieläkään tullut viestiä.. Onko muille näkynyt?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei mitään infoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Miten pitkään tuo alkupalkka 3000 on? Milloin nousee? Pakko miettiä näitä, kun koulutus on niin kallis.
Ilmianna
Jaa
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/226472-yli-sadalle-tarjolla-toita-finnairilla-alkupalkka-3000-ekk-mutta-tyopaikasta-29-00. SIO: maksaako koulutus siis 15 000 eur ja siihen päälle yhtiökoulutus 29 000 eur?
Ilmianna
Jaa
Täällä odotetaan myös kutsua tai hyllyä. Toinen kerta kun haen. Tuttu on tällä hetkellä käynnissä olevalla moi kurssilla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse sain aamulla kutsun soveltuvuuskokeeseen ja kaveri sai kutsun suoraa soveltuvuustestiin myös aamulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sain kutsun suoraan soveltuvuustesteihin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Myös sain kutsun suoraan soveltuvuustesteihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tännekin tuli kutsu suoraan soveltuvuustesteihin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Oliko teillä viestissä mitään kommenttia siitä terveyskyselystä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo siis mulla luki, että 29.9. jälkeen tulee tietoa siitä terveyskyselystä eli ehdollinen kyllä tuli siis. Kaikki riippuu siis siitä terveyskyselystä, että soveltuuko/pääseekö soveltuvuustesteihin.
Mie oonki koko ajan aatellu, että todennäköisimmin tää kaatuu mun näköön (silmälasit) joten saa kyllä jännätä vielä :D

Mutta kyllä tää on jo kivaa/mahtavaa, että jos terveys on ok niin pääsis suoraan soveltuvuustesteihin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hakijoita oli noin 4200, monikohan sai kutsun pääsykokeisiin? Pääsykokeissa parhaiten menestyvät saavat kutsun soveltuvuustesteihin. Mitenköhän suuri joukko sinne huolitaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tätä itsekkin pohdiskelen. Tein omia päätelmiäni että kokeessa kaksi ryhmää ja vain 1 koe päivä. Eli ryhmä koko max 300 ihmista =600 kokeisiin. Suoraan soveltuvuustestiin puolet siitä eli 300. Kokeista pääsisi läpi paras 15% eli noin 100. Soveltuvuus teisteissä sitten karsittaisiin 400 ihmisestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänne tuli hylsy :) Hakijoita oli kyllä jäätävä määrä.
Ilmianna
Jaa
Pohtijalle: Ihan mielenkiinnosta kyselen, että mihin päätelmäsi perustuu? Aikaisempien hakujen määriin vai ihan mututuntumaan? Itselle tuli kutsu kokeisiin ja aika jännällä fiiliksellä tässä mennään, kun ekaa kertaa yrittämässä ja työelämässä ollut jo viimeiset 7v, joten opiskelut ja kokeisiin pänttääminen ei ole ihan tuoreessa muistissa enää.. yo-kirjoituksistakin on vierähtänyt jo 10v...
Ilmianna
Jaa
Ihan mutu arvailuja.
Ilmianna
Jaa
Millaisia kouluarvosanoja teillä päässeillä on ollut (matikka / englanti) ? Mietin vaan, kun noin paljon hakijoita oli, niin onko niiden perusteella kylmästi valittu parhaimmat. Paljon painoarvoa on ollu cv:llä, hakemuksella...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tuli kutsu pääsykokeeseen ja itsellä lyhyt matikka 6 ja englanti 7, matikkaa en kirjoittanut ja englannista kirjoitettuna E. Työelämässä olen kyllä ollut joitakin vuosia sekä suorittanut amktutkinnon. Täytin vain työkokemus- ja koulutustiedot sekä vastasin lyhyesti kysymyksiin itsestäni jne. En tehnyt erillistä cv:tä tai hakemusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mulle tuli kutsu suoraan soveltuvuustestien ensimmäiseen osaan lokakuussa ja ymmärsin, että sen jälkeen olisi lisäksi myös pääsykoe. Mielestäni hyväksymisviesti oli vähän sekava. Itsellä lyhyt matikka 6, enkku 8. Matikkaa en kirjoittanut, enkusta C, mutta FM tutkinto kielistä ja 15v. työkokemus kv kaupasta.
Onko kellään tietoa, kuinka laajat ja vaativat nuo pääsykokeet ovat ja mille alueelle painottuvat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aikoinaan ei se lukio kauheesti kiinnostanut, niin keskiarvo siinä 7 paikkeilla, "tärkeistä" lukuaineista ainoastaan englannista tuli hyvät arvosanat, matikasta päätähuimaava 5. Pääsykokeiden kautta nyt kuitenkin menossa! Med001-esitietokysely ei nyt sinänsä huoleta, kun kuitenkin on voimassaoleva CC medikaali, niin nyt vaan sitten päntätään kuin viimeistä päivää tää seuraava puoltoista kuukautta.

SerenaStella, soveltuvuustestit ennen pääsykokeita? Jos sähköpostissa lukee, että pääsit suoraan soveltuvuustesteihin, ei sinun tarvitse mennä pääsykokeiden kautta ollenkaan. Pääsykoemateriaali löytyy kuitenkin täältä: http://www.finaa.fi/fi/koulutus/ammattilentajan-opinnot/paasykoemateriaali.html
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ammattikoulu pohjalta hain elokuun haussa. Matematiikka, fysiikka ja englanti heikkouksia. Työkokemusta 6v takana hoitotyössä. Kutsu pääsykokeisiin tuli.
Ilmianna
Jaa
Lyhyt matikka 10, enkusta kirjoitin c:n ja inssin paperit.
Ilmianna
Jaa
Viime haussa 2300 hakijasta n.1000 pääsi seuraavaan vaiheeseen, joista n. 200 pääsykokeeseen, loput ~800 suoraan soveltuvuutesteihin. Eli siis hakuprosessissa suurin osa on otettu suoraan soveltuvuustesteihin. Juuri sellaisia ihmisiä joilla on ollut todistuksissa erinomaiset arvosanat ja näkee että opiskelu onnistuu. Pääsykokeisiin taas on otettu motivoituneen oloisia potentiaalisia hakijoita, joilla kuitenkin todistukset eivät ole olleet huippuluokkaa. Pääsykokeen tarkoituksena on ne parhaat erotella sieltä soveltuvuustesteihin. Tämä sen takia, että ilman kyseisenlaista järjestelyä hakuprosessi syrjisi sellaisia hakijoita, jotka ovat sitten kasvotusten ja itse koulussa jopa parhimmistoa, mutta aikoinaan koulussa ei ole ollut välttämättä suuntaa tai lukuintoa.

lähteenä sisäänpäässyt kaveri
Ilmianna
Jaa
Hei! Onko kellään tietoa edellisiltä vuosilta, onko kokeessa monivalintakysymyksiä vai ei?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ilmeisesti 2013 vuoden SIO-haussa ollut pääsykoe oli 94kpl monivalintakysymyksiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hylky tuli. Kiitettävät taloushallinnon merkonomin paperit sekä pari muuta tutkintoa ja ikä lähestyy 40, hyvä työurakin kansainvälisissä vastuullisissa töissä. Mua olisi kiinnostanut tarkemmat perusteet. Ikä, liian vähäinen koulutus, silmälasit, "nykyään oireeton" astmadiagnoosi menneisyydessä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Milloin sait viestiä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suurella todennäköisyydellä voisi veikata ikää, koulutus kuitenkin kestää sen 1.5-2 vuotta (SIO + tyyppi-/perämieskurssit kokonaisuudessaan ennen työllistymistä oikeasti n. ~2.5 vuotta), ja koulutuskin alkaa ymmärtääkseni vasta vuoden päästä, joten siinä vaiheessa kun työllistyisit, olisi ikää jo 43-45 vuotta vähän tilanteesta riippuen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyseessä ei voi olla ikä, koska ikä ei saa olla valintaperuste koulutukseen. Laitan mieluummin 100e vetoa sairaushistorian ja varsinkin kohdan "nykyään oireeton astmadiagnoosi" perusteella. Finnairilla on tiukemmat lääketieteelliset vaatimukset kuin edes jo valmiiksi semitiukkaan ykkösluokan medikaaliin vaaditaan. Miksi valita kysymysmerkkejä kun hakijoita on tuhansia, joilla ei vastaavaa taakkaa ole?

Olen pahoillani, mutta medikaalivaatimukset on tiukat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ei-iästä-kiinni kirjoitti:
Kyseessä ei voi olla ikä, koska ikä ei saa olla valintaperuste koulutukseen. Laitan mieluummin 100e vetoa sairaushistorian ja varsinkin kohdan "nykyään oireeton astmadiagnoosi" perusteella. Finnairilla on tiukemmat lääketieteelliset vaatimukset kuin edes jo valmiiksi semitiukkaan ykkösluokan medikaaliin vaaditaan. Miksi valita kysymysmerkkejä kun hakijoita on tuhansia, joilla ei vastaavaa taakkaa ole?

Olen pahoillani, mutta medikaalivaatimukset on tiukat.
Samaa mieltä, kyse ei ole iästä. Kaikki valitut ovat 2.5 vuoden koulutuksen jälkeen 2.5 vuotta vanhempia, eivät vain vanhemmat hakijat, kuten joku tuossa laskeskeli..
Itse olen 40+ ja edelleen mukana papereitten perusteella. Luulisi muutenkin että hiukan vanhempi, terve ja koulutettu hakija on parempi ehdokas kuin nuori, joka saattaa olla vaikka toinen jalka haudassa päälle kolmekymppisenä. Suunnilleen kaikki kun ovat terveitä ja voimissaan nuorina. Vanhempana se todellinen kunto ja kysy nähdään.
Minun ymmärtääkseni terveyden perusteella ei ole vielä raakattu ketään, joten veikkaan, että pudotukset tähän mennessä koulutuksen perusteella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koska terveyteen liittyvät tulokset julkaistaan vasta ensi viikolla, niin syyksi jää jokin asia, joka ei ollut "riittävä" hakulomakkeessasi. Terveyskyselyssä oli kyllä asioita, jotka johtavat automaattiseen hylkäämiseen (en tarkoita sinua tällä), mutten tiedä, katsooko lääkäri ne silti läpi ennen tuomiota.

Koulutodistuksesi on riittävä, mutta muistitko tarvittavat liitteet? Osoititko motivaation? Kyseessä ei ole mikään yliopisto, josta pääsee läpi "olemalla aktiivinen". Usein ihmiset kertovat esimerkiksi työhaastattelussa olevansa motivoituneita, mutta itse olen huomannut, että tehokkainta on osoittaa motivaatio, eikä vain kertoa siitä. Jos siis olet motivoitunut, ei muuta kuin ensi haussa paperit sisälle uudestaan. Mikä on kielitaitosi?

Palaute olisi kyllä kiva, mutta jos yksi henkilö lähettäisi 20 palautetta päivässä, kuluisi urakkaan noin vuosi. Hinta siis n. 50 000 €.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Morjes. Just luin spostia, että terveydenkin puolesta kelpaan pääsykokeisiin. Hyvä fiilis kyllä. Ensinhän tuli sposti, että on alustavasti saanut pääsykokeisiin paikan ja sitten syynäävät terveyskyselylomakkeen ja lähettävät viestiä oletko kelpoinen. Itellä ei onneks terveydessä mitään moitittavaa. Paperit on amiksesta ihan hyvillä arvosanoilla. Keskivertoa paremmat. Onneksi tänä päivänä amiksen paperit on täysin vertailukelpoiset yo papereiden rinnalla. Muuten tää olis vaikeeta.. :D

Mutta mua vähän ihmetyttää toi pääsykoemateriaali. +500 sivunen lentäjän käsikirja tais olla. Muutamia kappaleita rajattu pois. Englanninkielinen. Kuitenkin useempi sata sivua lukemista. Eihän semmosta äkkiä voi opetella kannesta kanteen, mutta tottakai aijon lukea ja sisäistää paljon ja siitä jää sitten päähän mitä jää.

Toivottavasti tämä kokonaisuus on jotenkin fiksusti järkätty, kun aika hinnakas kurssi meinaan, jos niin hyvin käy, et pääsis päätyyn asti ja työpaikka sitämyöten, että palkasta riittää suurin piirtein makarooniin ja lähiöyksiöön varaa ja loppupalkalla maksetaan kurssia takasinpäin. Nyt töissä about sama palkka, kun tuolta kurssilta valmistuneella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Saitko jo lisöohjeita pääsykoeryhmän varaamisesta vai vain terveyskyselyn tuloksen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eipä ole vielä tullut lisäinfoa sen suhteen, jatkoa odotellessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo sieltä tuli vaan viesti, että kelpaa terveyden puolesta niinsanotusti eteenpäin eli pääsykokeeseen. Aikavarauksista ilmoitellaan myöhemmin. Tsemppiä lukemiseen muille pääsykokeeseen päässeille pänttäämiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sieltähän sitä infoa sitten tulikin. Aika paljon porukkaa menossa pääsykokeiden kautta näköjään, kun nytkin jo 315 ilmoittautunutta..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tietääkö kukaan kelpaako ajokortti henkkariksi soveltuvuuskokeissa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aiemmassa haussa kelpasi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Te jotka pääsitte suoraan soveltuvuuskokeeseen; Miltä aikaväliltä pystytte varaamaan aikoja ensimmäiseen soveltuvuuskokeeseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
25.10-24.11., joko aamulla 8-12 tai 13->.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkohan pääsykokeessa jo matematiikka ja fysiikka vai vasta soveltuvuuskokeissa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Katsoppa pääsykoemateriaalit, näyttäisi lentämiseen liittyvää asiaa olevan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tiedän kyllä alueen, mietin vain tuleeko tähän kokeeseen jo lisäksi matematiikkaa ja fysiikkaa :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pääsykoemateriaaliin perustuen voi ehkä tulla jotain painopiste/navigointilaskelmia, tosin monivalintatehtävissä niitä ei nyt olettaisi näkevän turhan montaa kuitenkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko täällä tietoa tai kokemusta noista pääsykoetta seuraavista soveltuvuuskokeista? Kovasti kiinnostaisi tietää mitä kokeissa testataan. Matematiikkaa ja fysiikkaa? Loogista päättelykykyä? Ryhmätoimintaa?

Kiitos vastauksista etukäteen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aiemmassa haussa oli paljon erilaisia persoonallisuutta ja päättelykykyä testaavia tehtäviä. Matematiikka ei ollut mitään erityisen vaativaa, mutta testissä kannattaa olla hyvin hereillä. Erilaisia avaruudellista hahmottamiskykyä ja erilaisia jatkumoita ja niiden ratkaisua vaativia tehtäviä oli myös paljon. Seuraavassa osiossa testattiin motorisia kykyjä kuten silmä-käsi koordinaatiota. Jokaisella osa alueella painotettiin aivojen adaptoitumista erilaisii tehtäviin ja ärsykkeisiin ja tulokseen odotettiin kehitystä jokaisen uusitun suorituskerran jälkeen. Muita vinkkejä en testiin osaa sanoa kuin, että nukkukaa hyvin ja älkää stressatko liikaa. Tsemppiä kaikille kokeeseen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eikös soveltavuustestit alkaneet tällä viikolla? Millos väellä on testipäivä? Itse otin vasta ensi kuun puolelle, mutta jälkeenpäin ajatelleena olisi voinut mennä tekemään alta poies heti ensimmäisten joukossa, kun treenatakkaan ei vissiin juurikaan tähän testiosioon pysty.

Vaikka ei itseä koske niin milloin kirjallinen pääsykoe pidetään henkilöille, jotka eivät edenneet suoraan soveltavuustesteihin? Joko väellä on matskut hallussa ja jännitystä ilmassa?

Itse ainakin odotan jo innolla testejä ja olo kuin pikkupojalla. Tässähän ihan nuorenee, kun muistelee vuosien takaisia toisen alan pääsykokeita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pääsykoe on 13.11 vasta ja tässä itse vielä odottelen varmistusta terveysselvityksestä. Matskut hallussa ja luettukkin jo on. Laittakaas mietteitä soveltuvuuskokeista tänne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkohan soveltuvuuskokeissa ollenkaan haastatteluita nyt kun kestävät vaan neljä tuntia? Ja tietääkö kukaan pääseekö lentokentältä kävellen Avia Collegeen vai mikä olisi paras tapa kulkea ilman autoa? :)

Alkaa kyllä pikkuhiljaa jännittää, ensi viikolla kokeet!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Pääsee suoraan kävellen, ei oo kun muutama sata metriä käveltävää. Kevyenliikenteenväylä vielä koko matkalla. Haastattelut ainakin aiemmin olivat erillinen osio koko hakuprosessissa. :) Monellekko päivälle oli nyt soveltuvuuskokeet jaettu?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aviapolis kirjoitti:
Pääsee suoraan kävellen, ei oo kun muutama sata metriä käveltävää. Kevyenliikenteenväylä vielä koko matkalla. Haastattelut ainakin aiemmin olivat erillinen osio koko hakuprosessissa. :) Monellekko päivälle oli nyt soveltuvuuskokeet jaettu?
Kiitos!

Jos näistä pääsee läpi, niin ensi vuoden alussa luvassa toinen osio. Ymmärsin, että myös viimeinen osio jos lääkärintarkistusta ei lasketa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eli siis tässä haussa on kykytestit ja psykologiset testit eri osioissa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Guest2001 kirjoitti:
Kiitos!

Jos näistä pääsee läpi, niin ensi vuoden alussa luvassa toinen osio. Ymmärsin, että myös viimeinen osio jos lääkärintarkistusta ei lasketa.
Mistä päättelit, että ensi vuoden puolella järjestettävä olisi 'viimeinen' osio? Voisi kuitenkin olettaa, että siinä tehdään viimeinen karsinta ennen psykologin ja hakuorganisaation haastatteluita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ymmärsin että soveltuvuuskokeet on kahdessa osassa joista jälkimmäinen tammikuussa. Sen jälkeen vielä haastattelut ja lääkärintarkastus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Firsttime90 kirjoitti:
Ymmärsin että soveltuvuuskokeet on kahdessa osassa joista jälkimmäinen tammikuussa. Sen jälkeen vielä haastattelut ja lääkärintarkastus.
Ymmärsit oikein.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mites porukalla on testit mennyt?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Itselläni tuntui ainakin sujuvan todella hyvin, aikaa jäi jopa vastausten tarkistamiseen. Myös uudet "kuullun muistaminen" ja "tuntemuksia" -osiot olivat kiva lisä testeihin. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oma suoritukseni tuntui heti testien jälkeen keskinkertaiselta. Kaikki matemaattiset osiot pystyin kuitenkin ratkaisemaan aikarajan puitteessa pelkän päässälaskun avulla ilman paperilla laskemista, joten siihen voi ehkä olla tyytyväinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PatientlyWaiting kirjoitti:
Itselläni tuntui ainakin sujuvan todella hyvin, aikaa jäi jopa vastausten tarkistamiseen. Myös uudet "kuullun muistaminen" ja "tuntemuksia" -osiot olivat kiva lisä testeihin. :)
Kuullun muistaminen?

Eli jotain kuuntelet jotain nauhotetta ja sitte kysellään välillä että mitä siinä sanottiin -tyylistä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
OdotteluaOdottelua kirjoitti:
Kuullun muistaminen?

Eli jotain kuuntelet jotain nauhotetta ja sitte kysellään välillä että mitä siinä sanottiin -tyylistä?
Ensimmäisen osion jälkeen kuunneltiin noin 13 min pitkä nauhoite ilmailuun liittyen, jonka jälkeen täytyi vastata kyseiseen nauhoitteeseen liittyviin kysymyksiin. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Saakohan tuossa testissä pääsykokeisiin lukeneet paljonkin etua, kun on ilmailusanasto paremmin hallussa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ilmailusanasto oli ainakin vuosi sitten sen verta helppoa ettei välttämättä oo kaikkein suurin hyöty saatavissa 😄
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pääsykoekirjan lukemisesta on myöhemmissä hakuvaiheissa hyötyä vasta haastatteluissa. Olettaen siis ettei ilmailualan tietämystä ole riittävästi jo ennestään esim. PPL muodossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tsemiä kirjoitti:
Ilmailusanasto oli ainakin vuosi sitten sen verta helppoa ettei välttämättä oo kaikkein suurin hyöty saatavissa 😄
Okei kiitti tiedosta :) Vieläkö testeissä oli muuten perinteinen p2 tyyppinen persoonallisuustesti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kauon piti odottaa lopullista lääketieteellistä arviointia, mutta nyt se tuli. Pähkinäallergian vuoksi soveltumaton :( Onnea ja menestystä kaikille pääsykokeisiin menijöille, olisinpa itsekkin voinut olla mukana!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ompas valitettavaa, että pähkinäallergia on koettu esteeksi lentäjänuralle. Itse jäin ulos leikatun selkäni takia, joka ihan ymmärrettävää selälle koituvan kuormituksen takia. Harmittaa kyllä! Eräs tuntemani jäi ulos vuosi sitten leikatun eturistisiteen takia. Onkohan suuren hakijamäärän takia laitettu hylkyyn suurin osa terveyden osalta lisäsyyniin laitetuista...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Näyttää olevan jo reilusti yli 700 ilmoittautunutta pääsykokeisiin. Onko jollain tietoa kuinka paljon porukkaa pääsi suoraan soveltuvuustesteihin? Joka tapauksessa vaikuttaa siltä että tällä kertaa pääsykokeisiin on kutsuttu selvästi isompi joukko kuin aiemmissa hauissa.
Ilmianna
Jaa
Mpl kursseja siirrettiin eteenpäin, mutta oma veikkaus on, että siirtoja tulee vielä suuntaan jos toiseenkin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan MPL kurssit olivat täynnä marraskuulle 2018 asti. Eli hakemisesta 8/17 odottelua noin 2/2019 asti seuravaan mahdolliseen MPL kurssiin. Onnea hakijoille :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Mikähän on SIO kurssien jonotustilanne?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Alkaa mennä huumorin puolelle. Itse 33v ni elämässä saattaa olla muutakin kuin kurssin odottelua... Jotenkin tuntuu, että tässä voi käydä monelle kouluun päässeelle kalpaten myös työllistymisen kannalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
JustIntrested kirjoitti:
Mikähän on SIO kurssien jonotustilanne?
SIO kurssitkin taitaa 2018 osalta olla täynnä elleivät päätä lisätä kurssien määrää (esim alihankintana patrialta). Vanhan aikataulun mukaisesti ensimmäinen sio kurssi alkaisi varmaan tammikuussa 2019. MPL kurssit täynnä ainakin alkuvuoteen 2019 asti, voivat olla pidemmällekin aikataulumuutosten takia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Miten paljon olette pääsykokeeseen osallistuvat jo lukeneet?

Soveltuvuustesteissä käyneille: Millaisia osioita/tehtäviä oli?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Koko aineiston kertaalleen läpi, ja nyt aloittelen kertausta. Vähän jännittää, kuinka yksityiskohtaisesti tentissä kysytään asioista, onko esimerkiksi PPL teorioiden tasoiset kysymykset..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
https://www.kingschools.com/free-faa-exam/private-pilot

Tuosta valitsee Aerodynamics, Flight Instruments, Weather, Aircraft Performance ja Weight and Balance, ja 60 kysymystä (aikaa 150min).

Hyvää harjoittelua koetta varten lähinnä siltä kannalta, että voi kerrata omia perustietojaan. Pääsykoehan voi siis olla täysin erilainen kuin tämä. Joistain kysymyksistä ei tarvitse välttämättä välittää tässä, sillä mukana on myös säätietojen tulkitsemista kartoista sekä METAR/TAF/SIGMET juttuja, joita ei välttämättä tuu pääsykokeisiin ollenkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Soveltuvuustesteissä oli viimeksi laajasti erilaisia pulmatehtäviä, sanallisia, käsi-silmäkoordinaatiota, kuullunymmärtämistä, muistamista, odottelua, kärsivällisyyttä, nopeutta ja matikkaa.
Rannekello olisi auttanut, kun lyhyet tehtävät kestävät 2-5min niin eihän siellä ehtinyt tekemään läheskään kaikkia. Tein itse ripeästi ja jos meni liian kauan (esim 20s) ilman tietoa vastauksesta, klikkasin en tiedä. Yleensä en ehtinyt läheskään tekemään kaikkia tehtäviä annetussa ajassa.
Päivä kesti noin 6h ja parin kuukauden odottelun jälkeen tuli pyyntö haastatteluun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taitaapa olla työttömillä ja opiskelijoilla /koululaisilla etulyöntiasema pääsykokeeseen. Eihän tuota kirjaa oo edes saanu luettua kokonaan kun on töihin sidoksissa kaikki päivät...
Ilmianna
Jaa
Itse ainakin luin töiden ohella koko alueen läpi.
Montakohan hakijaa pudotetaan kokeen perusteella?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Töitäkin kun on erilaisia... Maantiehävittäjää ohjastaessa on vaikia lukea :/ vähän harmittaa kun ehkä 8p olis saanu vähän paremmalla lukemisella ja pari miinustakin olis ollu vähemmän tarkemmilla tiedoilla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ilmailualalla itsekin. Tosin ei tässä ole kahteen kuukauteen juuri muuta tehty vapailla kun opiskeltu :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko jollain muulla ongelmia kokeeseen tarvittavan QR koodin kanssa? Sain viestin eilen ja aamulla koitin painaa linkkiä mutta sain ilmoituksen että ilmoittautuminen on päättynyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
se ilmottautumisaika sulkeutui klo 8.00 tänään aamulla. sitä ei valitettavasti lukenut viestissä itsessään, mutta luki qr-koodi viestissä sitten kyllä... saattoi sulla mennä nyt pääsykoe ohi suun
:( kerro ihmeessä jos sait sumplittua homman vielä.. kiinnostaa tietää, itse sain pyynnön vahvistaa pääsykokeeseen osallistumisen jo kolmisen/ nelisen päivää sitten...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sanoisin että mene vain paikalle, eiköhän asia järjesty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Noniin, kokeet on ohi. Millä fiiliksillä porukka on? :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Ei hyvä ei huono fiilis.. vastasin 80% kysymyksistä.. inhorealistinen arvio että 60-70% täysistä pisteistä tullee olemaan tulos.. nyt sit odotellaan tämä viikko..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse vastasin 90%, ja veikkaukseni on 75-85% täysistä pisteistä.. pitkät 4päivää edessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo, sama. Sitä tuli jotenkin tosi vainoharhaseks lopussa ja alko suttaamaan vastauksia joista ei ollutkaan ihan varma. Tsempit kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vastasin 70% kysymyksistä, mutta olen aika luottavainen että kaikki olisi oikein. En yksinkertaisesti vastannut yhteenkään mistä en ollut satavarma. Mulle jäi hyvä fiilis ja noi teidän prosentit kuulostaa kyllä tosi kovilta. Kyllä esim. 160 pistettä on mielestäni todella kova. tällä pistelaskumetodilla väärät vastaukset rokottaa kyllä aika lailla. No perjantaina tietää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aika hyvin osas vastata kertaalleen luetun kirjan pohjalta n. 80% kysymyksistä. Loput arpomalla ja pohtimalla. Muutaman kohdalla olis ollu fiksumpaa jättää vastaamatta ja muutama olis menny oikein kun olis lukenu tarkemmin, mut sit taas pari pääteltyä meni oikeinkin... Ootellaan Ootellaan kuin paskasti muilla meni 😂
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vastasin noin 85% kysymyksistä, noin 10% lähti lottoamalla, loput luulin tietäväni. Ei ehtinyt koko kirjaa lukea ajatuksella. Katotaan riittääkö.
Ilmianna
Jaa
Veikkauksia jatkoon pääsevien määrästä? Mie luulen että ainakin puolet putoaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Veikkaan että 1/3 jatkoon..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oisko joku 100-150 tyyppiä pääsee jatkoon?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo tuskin alle 70% tuloksella on asiaa jatkoon..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei varmaan nää oikeita vastauksia mistään.?
Itsellä jäi huono fiilis muutamasta helpon kysymyksen sössimisestä.. varmasti oikein sain ehkä 35 kysymystä, fifty-fifty jäi noi 30 kysymykseen ja 5-10 arvailin sitten kolmesta tai neljästä vaihtoehdoista sopivan. Loput jätin sitten tyhjäksi kun ei ollut havaintoa oikeasta.. Veikkaan että 100pts voi riittää jo jatkoon. Toivotaan että onni suosii
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jos nyt mietitään että kokeissa oli yhteensä rapiat 850 henkilöä ja maksimipistemäärä 196, niin minkähän ihmeen takia sadalla pisteellä pitäisi jatkoon päästä? Noin niin kuin karsinnallisessa mielessä?

Täähän nyt kuitenkin oli se apupyöräryhmä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tällä pistelaskumetodilla yli 150 pisteen suoritukset ovat todennäköisesti aika pieni vähemmistö. En pidä itsekään ihan mahdottomana etteikö 100 pisteellä voisi päästä jatkoon. Koko porukan taso ratkaisee myös. Sain sen kuvan, että tästä raakataan vain joku ennalta sovittu määrä parhaimmistoa eteenpäin. Esim. 150 parasta. Eli oletan että mitään minimipistemäärää ei sinänsä ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuli vastattua 80% ja about 5 kysymyksessä epävarma. Loput jätin tyhjäksi miinuspisteiden pelossa. Ristiriitaiset fiilikset vaikka meni ihan ookoo..
Ilmianna
Jaa
Voi helvetin hectopascal! meni väärin aika monta ns. Muka Helppoa kysymystä mut sit alko epäilee ja miettii liikaa ja väärinhän niitä sit lopulta meni useampi...
Ilmianna
Jaa
Tuli pyörähdettyä Vantaalla ittekkin. Yhden kerran alueen lukemalla + kertaamalla tuntui kokeen jälkeen että oli helpompi mitä odotin. Palautus maan pinnalle tuli sitten kun aloin tarkistelemaan noita kysymyksiä joista oli aika vahva tunne, useampi väärin. Oma tuntuma on, että 140-160 pisteen haarukkaan meni. Ei pitäis tosiaan vastata jos on ainoastaan vahva tunne. Miinukset rokottaa näissä niin rajulla kädellä. Onneksi sentään ne kymmenkunta kysymystä mistä olin oikeasti vähän pihalla, maltoin jättää vastaamatta.. Perjantaita odotellessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Hyvähän se on olla jälkiviisas, mutta juuri näin ^

Jos kaikkien miinusten jälkeen jäisi edes se 140p, niin toivon vaan, että yhdistävät kokeen tulokset hakijaan.Rankassa kokopäiväduunissa olevana pitäisin tuotakin pistemäärää jo saavutuksena, mutta epäilen vaan edelleet, et nämä nuoremmat enemmän opiskelemaan ehtineet kansitakkikossit vie "meidän duunareiden" mahikset alanvaihtoon...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Naurattaa, kun sovin hyvin tähän "kansitakki" kuvaukseesi. Itse tosiaan opiskelen samaan aikaan AMK ja teen illat töitä, silti löytyi kahden kuukauden aikana tarpeeksi aikaa lukea kyseinen koealue kauttaaltaan läpi. Arviolta 75% täysistä pisteistä, saa nähdä riittääkö jatkoon pääsemiseksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lentäjäässäkö kirjoitti:
Hyvähän se on olla jälkiviisas, mutta juuri näin ^

Jos kaikkien miinusten jälkeen jäisi edes se 140p, niin toivon vaan, että yhdistävät kokeen tulokset hakijaan.Rankassa kokopäiväduunissa olevana pitäisin tuotakin pistemäärää jo saavutuksena, mutta epäilen vaan edelleet, et nämä nuoremmat enemmän opiskelemaan ehtineet kansitakkikossit vie "meidän duunareiden" mahikset alanvaihtoon...
Joo, totta tuo, että toisilla enemmän aikaa lukea kuin toisilla. Itselläni myös epäsäännöllinen vuorotyö ja kaksi lasta, mutta löytyi aikaa kuuden viikon ajan lukea tunti päivässä. Jos aikaa ei löydy, niin sitten sitä pitää tehdä. Youtube oli aika korvaamaton apu, täytyy myöntää.

Olosuhteisiin nähden siis menestys oli itselläni oikein hyvä. Se mikä harmittaa on tuo oma idiotismi tuossa koetilanteessa. Vaikka lähdin sillä asenteella, että epävarmoihin en vastaa, niin silti piti mennä sohimaan =)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oli ehkä helpoin koe mitä olen ikinä tehnyt. Kaikkiin vastasin, varmuudella kaks väärin. Noin 5 kysymystä meni enemmän ja vähemmän lottoamalla, mutta näistäkin ainakin kaksi oikein. Luin koealueen kerran, kertasin muutamat osa-alueet, katsoin videot youtubesta ja tein parikymmentä harjoituskoetta. Varsinkin harjoituskokeet auttoi, koska aika moni kysymys oli suoraan sieltä. Jos en jostain syystä pääse sisään, ihmettelen kyllä suuresti ja nöyrryn vain tekemään nykyistä hommaa.

Noin puolessa tunnissa 90 kysymykseen tuli vastaus, eikä yhdessäkään näistä kysymyksistä tarvinnut edes miettiä voisiko olla joku toinen. Suht luottavaisin mielin kyllä eteenpäin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Unohdit laittaa nimen paperiin. Sori.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pitkä matka on vielä kokeenkin jälkeen läpäistävänä 😉
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt olikin puhe pelkästä kokeesta ;) joo, matka on vielä todella pitkä ja ohuen langan varassa jatkuvasti. Kaikki jätetään kentälle, ei siinä muu auta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hemmetin hieno pääsykoekokonaisuus on kyllä käydä läpi! Paljon apua mahollisesti muita tulevia kokeita varten 😊
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ihan mielenkiinnosta, pääsitkö läpi kokeesta? :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aiemmassa haussa olin mukana kohtuu hyvällä menestyksellä 😉
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jäikö kukaan muuten kokeen jälkeen paikalle, kun alunperinhän sen piti kestää klo 15 saakka?? Olisiko ollut mahdollista keskustella "henkilökunnan" kanssa tms.?

Aiemmasta erästä ainakaan ei tainnut olla ketään enää kun toinen ryhmä saapui ennen klo 11?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kaveri oli aiemmassa ryhmässä, ne ootteli siellä melkeen tunnin, että me alotettiin koe ennen kuin eka ryhmä sai lähteä pois sieltä. Ettei vaan kato kerrota kysymyksiä ja vastauksia muille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PäiväEnää kirjoitti:
Kaveri oli aiemmassa ryhmässä, ne ootteli siellä melkeen tunnin, että me alotettiin koe ennen kuin eka ryhmä sai lähteä pois sieltä. Ettei vaan kato kerrota kysymyksiä ja vastauksia muille.
Ööö, miten monta salia tms. siel sit oikein oli kun ei siel auditoriossa ainakaan ketään sillon ollu kun sinne parvelle mentiin? Vai sillonko se eka ryhmä lähti kun toka ryhmä ajettiin yläkertaan? Kumminki viimiset tuli vielä 11 jälke...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ne odotteli siinä heti rakennuksen sisäänkäynnin vieressä olleisessa salissa, mistä näky niiden lasiovien läpi suoraaan sisään siihen aulaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei, onko tietoa millä kielellä soveltuvuustestit on?
Ilmianna
Jaa
Suomeksi.
Ilmianna
Jaa
Vihdoin perjantai!! Laittakaahan tänne sitten tietoa miten kävi :)
Ilmianna
Jaa
Pitää sanoa että nyt kaduttaa kun ei tullut kysyneeksi aikaisemmin että mistä pääsee hakemaan noita harjoituskokeita jne. kovasti tuli luettua, mutta silti jäi todella epävarma fiilis miten meni.
Olisi ollut enemmän kuin tervetullut homma tehdä noita harjoituskokeita. Hyviä linkkejä mistä löytyy?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
https://www.kingschools.com/free-faa-exam/private-pilot

Tuolla treenailin, kokeessa oli vajaa 10 samaa kyssäriä mitä tuolla treenatessa tuli vastaan.
Jasiis tosiaan vaan Aerodynamics, Flight Instruments, Weather, Aircraft Performance ja Weight and Balance valittuina pelkästään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin siis käytännössä osa kysymyksistä oli PPL-teorioista kopsattua. Loogista sinänsä, kun koekirja oli kuiteniin tuommonen perustieto-opus...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lisäksi s.postissa lukee että vastaukset 20pv. mennessä.
Onko jostain tullut infoa että saa tulokset jo tänään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Koetilaisuudessa sanottiin, että todennäköisesti jo perjantaina. Voihan se toki olla, että menee maanantaille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
näyttää tulevan vast maanantaina :/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onko kukaan saanut tietoa? Kai sentään viesti tulee myös vaikka ei pääsisi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Yhdessä sähköpostissa luki että tulokset tulevat viimeistään 17.11. mutta myöhemmässä spostissa luki että viimeistään 20.11., eivät tainneet ehtiä täksi päiväksi kuitenkaan
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joko? Tähänastisesta kokemuksesta vpisik väittää tän hakuprosessin olevan stressaavampaa kuin itse lentäminen 😂
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tulihan ne sieltä vihdoinkin!
Mikäköhän se pisteraja on läpipääsyyn ollu ku näin jälkikäteen miettien en oo ihan varma kuinka hyvin se koe loppujenlopuks menikään.. :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei ole helppoa tie lentäjäoppilaaksi. Minäkin sain aikanaan hylsyn Finnairin testeissä, vaikka oli ennestään vankka kokemus lentämisestä. Nimittäin portsarien avustama lennätys kapakasta ulos, Yleensä iltapimeässä, joka voitaisiin laskea mittarilentoharjoitukseksi. Vuosien varrella näitä lentoja oli tullut vähintäänkin yhteensä puoli mailia, tosin alhaisella nopeudella. Siitä huolimatta ei koskaan tullut vakanssia Finnairille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jaa, oisko kriittinen AOA ylittynyt noilla lennoilla, kun uran nousukiito sakkasi :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jatkossa!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Samoin täällä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ja täällä! Alkoi jo pelottaa kun muistin ainakin 10 kohtaa jotka menivät väärin. Mutta ilmeisesti loput olivat sitten oikein!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jatkoon!! Aika varmat fiilikset oli alusta asti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Täältä myös jatkoon. Väki vähenee ja pidot paranee =) Soveltuvuustesteihin sitten joulukuussa, jännä nähdä mitä sieltä tulee. Itse laskeskelin, että omat pisteet jossain 150p tietämillä, toki ei noista pisteistä ilmoitusta tullut, mutta hyvä kun riitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ei jatkossa :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Sama homma. Oletin kokeen menneen kohtalaisesti, mutta ilmeisesti kohtalaisesti ei ollut tällä kertaa riittävän hyvin. Mielenkiintoista kuulla pisteet, kunhan tieto niistä tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Samoin. Omasta mielestä hyvin, ei riittänyt. Enemmän riskiä olisi pitänyt ottaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Odotin saavani vähintään 152-156 pistettä, ja se ei nyt näköjään riittänyt. Jää nähtäväksi miten hyvin oma arvio pisteistä osui.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oletteko jo saaneet tietoa pistemääristä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
14 VASTAUSTA:
Enpä päässyt itsekään jatkoon. Saa nähdä. Kauankohan pisteisiin menee?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo kyllä vähän korpeaa kun tuli kuitenkin työn ohella tsempattua ja koekin meni vielä omasta mielestä hyvin. Mutta veikkaan että raja on mennyt jossain 150 pisteen nurkilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aikaisempina vuosina mediaani on käsittääkseni ollut jossain 50-60 pisteen nurkilla. Kokeessa olleiden määrä on ollut jossain sadan nurkilla - nyt olikin sitten hieman enemmän testattavia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tai sit ootte vaan ymmärtäny jotain väärin? Jo 100 pisteellä kuulemma pääs jatkoon ja 220 apupyöräläistä menee soveltuvuustestiin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
blahh kirjoitti:
Aikaisempina vuosina mediaani on käsittääkseni ollut jossain 50-60 pisteen nurkilla. Kokeessa olleiden määrä on ollut jossain sadan nurkilla - nyt olikin sitten hieman enemmän testattavia.
Juu mediaani on joissakin kokeissa ollut alle sadan. Niin tässäkin. Mediaanilla ei tosin ole mitään tekemistä sen kanssa, millä pistemäärällä pääsee jatkoon.

Ja Noflyzone, veikkaisin, että "apupyöräläisten" läpäisyprosentti soveltuvuustestissä on parempi kuin muiden. Tuo "apupyöräläisten" jako kun perustui paperivalintaan, joka on aika huono tapa valita tässä ihmisiä jatkoon. Vaan jollainhan se pitää tehdä. Mutta kun katsoo akateemisia pitkälle koulutettuja ihmisiä, niin voi kyllä todeta, että monesta heistä ei olisi tähän hommaan. Keksitkö muuten tuon termin leikkikoulussa, kun et selvästikään huomaa, että "apupyöräläiset" itse asiassa käyvät läpi tiukemman seulan, eli heillä ei nimenomaan apupyöriä ole... Tsemppiä teille, apupyöräläiset!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ytofiu7ytjytrjxtfumkik kirjoitti:
Juu mediaani on joissakin kokeissa ollut alle sadan. Niin tässäkin. Mediaanilla ei tosin ole mitään tekemistä sen kanssa, millä pistemäärällä pääsee jatkoon.

Ja Noflyzone, veikkaisin, että "apupyöräläisten" läpäisyprosentti soveltuvuustestissä on parempi kuin muiden. Tuo "apupyöräläisten" jako kun perustui paperivalintaan, joka on aika huono tapa valita tässä ihmisiä jatkoon. Vaan jollainhan se pitää tehdä. Mutta kun katsoo akateemisia pitkälle koulutettuja ihmisiä, niin voi kyllä todeta, että monesta heistä ei olisi tähän hommaan. Keksitkö muuten tuon termin leikkikoulussa, kun et selvästikään huomaa, että "apupyöräläiset" itse asiassa käyvät läpi tiukemman seulan, eli heillä ei nimenomaan apupyöriä ole... Tsemppiä teille, apupyöräläiset!
Itsekin olen "apupyöräläinen" ja pääsin soveltuvuustestiin asti, vaikkakin taitaa siivet katketa tässä vaiheesaa matikkaan :( Termi oli mainittu jossain aiemmassa keskustelussa pääsykokeisiin joutuvista ja minusta se oli nimenomaan hauska, kun mehän tässä enemmän töitä tehdään...

Soveltuvuustesteissä on muuten tässä ekassa vaiheessa vielä mukana yhteensä n. 850 hakijaa (joista se reilu 200 pääsykokeen kautta tulleita), joista n. puolet otetaan 2. vaiheeseen, eli käsi/silmäkoordinaatiotesteihin, eli reilu 400.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ytofiu7ytjytrjxtfumkik kirjoitti:
Juu mediaani on joissakin kokeissa ollut alle sadan. Niin tässäkin. Mediaanilla ei tosin ole mitään tekemistä sen kanssa, millä pistemäärällä pääsee jatkoon.

Ja Noflyzone, veikkaisin, että "apupyöräläisten" läpäisyprosentti soveltuvuustestissä on parempi kuin muiden. Tuo "apupyöräläisten" jako kun perustui paperivalintaan, joka on aika huono tapa valita tässä ihmisiä jatkoon. Vaan jollainhan se pitää tehdä. Mutta kun katsoo akateemisia pitkälle koulutettuja ihmisiä, niin voi kyllä todeta, että monesta heistä ei olisi tähän hommaan. Keksitkö muuten tuon termin leikkikoulussa, kun et selvästikään huomaa, että "apupyöräläiset" itse asiassa käyvät läpi tiukemman seulan, eli heillä ei nimenomaan apupyöriä ole... Tsemppiä teille, apupyöräläiset!
Aiempina vuosina pääsykokeessa parempaan puoliskoon sijoittuneet ovat päässeet jatkoon soveltuvuustesteihin, pääsykokeessa testattuja ollut joitakin kymmeniä. Nyt muutama enemmän....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ytofiu7ytjytrjxtfumkik kirjoitti:
Juu mediaani on joissakin kokeissa ollut alle sadan. Niin tässäkin. Mediaanilla ei tosin ole mitään tekemistä sen kanssa, millä pistemäärällä pääsee jatkoon.

Ja Noflyzone, veikkaisin, että "apupyöräläisten" läpäisyprosentti soveltuvuustestissä on parempi kuin muiden. Tuo "apupyöräläisten" jako kun perustui paperivalintaan, joka on aika huono tapa valita tässä ihmisiä jatkoon. Vaan jollainhan se pitää tehdä. Mutta kun katsoo akateemisia pitkälle koulutettuja ihmisiä, niin voi kyllä todeta, että monesta heistä ei olisi tähän hommaan. Keksitkö muuten tuon termin leikkikoulussa, kun et selvästikään huomaa, että "apupyöräläiset" itse asiassa käyvät läpi tiukemman seulan, eli heillä ei nimenomaan apupyöriä ole... Tsemppiä teille, apupyöräläiset!
ytofiu7ytjytrjxtfumkik, eiköhän Finnairin porukka jo tiedä minkälaista sakkia he hakevat. Ja suurin osa porukasta tosiaan akateemisilla ansioilla jatkoon, vinkvink...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Noflyzone kirjoitti:
Itsekin olen "apupyöräläinen" ja pääsin soveltuvuustestiin asti, vaikkakin taitaa siivet katketa tässä vaiheesaa matikkaan :( Termi oli mainittu jossain aiemmassa keskustelussa pääsykokeisiin joutuvista ja minusta se oli nimenomaan hauska, kun mehän tässä enemmän töitä tehdään...

Soveltuvuustesteissä on muuten tässä ekassa vaiheessa vielä mukana yhteensä n. 850 hakijaa (joista se reilu 200 pääsykokeen kautta tulleita), joista n. puolet otetaan 2. vaiheeseen, eli käsi/silmäkoordinaatiotesteihin, eli reilu 400.
Ihmeen monta menee eteepäin, jos tästä puoletkin selviää. Veikkaisin, että tuo persoonallisuus on melko isossa roolissa karsimassa. Mutta luovutetaan vasta, jos tulee ilmoitus hylsystä, ei ennen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ehdollinenehkä kirjoitti:
ytofiu7ytjytrjxtfumkik, eiköhän Finnairin porukka jo tiedä minkälaista sakkia he hakevat. Ja suurin osa porukasta tosiaan akateemisilla ansioilla jatkoon, vinkvink...
Varmasti tietävät, mutta esim. 7 ällää ei kerro siitä, että hakijalla ei ole autismia, paniikkihäiriötä tai tai on kyky tehdä monta asiaa samaan aikaan. Sekään ei selviä, onko hakijalla mitään ymmärrystä siitä, mihin on onkaan hakemassa tai mitään mahdollisuuksia maksaa koulutusta. Tarkoitan vain, että alussa pitää vain karsia jollakin tekijällä ja paperikarsinta esimerkiksi koulutuksen perusteella ei aina tee oikeutta todellisuudelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei kerro 7 ällän puutekaan.... Kyllä kyky ja halu opiskella ja oppia kertoo ihmisestä kuitenkin aika paljon. Jos halveksit opiskelua noin paljon, niin miksi ihmeessä edes hait nyt koulutukseen? Kyllä tuollaiset asennevammat tulevat ilmi hakuprosessin aikana...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hmm, houkutus olisi, mutta nyt on myöhäistä, joten ehkä ensi kerralla... Se, että mainitsen ilman paperilla olevaa näyttöä hakevilla olevan yhtäläiset mahdollisuudet, saa sut suuttumaan... Huolestuttava merkki.

Mistä päättelit, että halveksin opiskelua? Jos sanoisin, että että pelkkä moottorin iskutilavuus ei kerro tehoa, ei se tarkoita, että halveksin tehoa. Jos sanon, että pelkkä koulutodistus ei takaa motivaatiota ja oppimiskykyä, ei se tarkoita, että halveksin niitä. Lisäksi muista, että halu ja kyky ovat eri asioita. Ihminen voi olla aika erilainen opiskellessaan 16-vuotiaana lukiossa ruotsia kuin vaikka 42-vuotiaana aerodynamiikkaa... Tämän ymmärtävät Finskilläkin ja siksi valinta ei tapahdu pelkän paperisodan voimin. On siis hyvä, että tuolla pääsykokeella karsitaan, mutta myös 7 ällän porukalle pitäisi pääsykokeet olla. Karsintaa pelkkää mahdollisesti vuosikymmenien ikäistä evidenssiä käyttäen pitäisi välttää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Et sanonut ilman tutkintoa hakevilla olevan samat mahdollisuudet, vaan väitit heidän mahdollisuuksiensa olevan paremmat. Samoin sanoit, ettei akateemisesti pitkälle koulutetuista ole opiskelemaan lentäjän hommaa. Ei ihan tervejärkisen juttuja... On hyvä, että myös peruskoulu/ammattikoulu/elämänkoulu-pohjalta annetaan mahdollisuus hakea. On myös selvää, että tuon porukan oppimiskyky ja matemaattinen osaaminen kannattaa esitestata jollain lailla, siksi pääsykokeet. Lukiossa laajan matematiikan, laajan fysiikan ja englannin hyvillä arvosanoilla kirjoittaneet ovat jo todistaneet nuo pohjataitonsa. Monilla suoraan papereilla eteenpäin päässeillä on lisäksi yliopisto/korkeakoulututkinto tai useampi. Se on aika hyvä tae riittävästä alykkyydesta ja pitkäjännitteisyydestä.
Väitit myös, että akateemisilla ihmisillä on vaikeuksia arvioida, onko heillä varaa lentäjän koulutukseen. Eli tietämys omista finanssiasioistaan on huipussaan peruskoulupohjalta? On selvää, ettet tule toimeen koulutettujen ihmisten kanssa, ja kuvittelet nimenomaan tyhmimmän kansanosan opiskelevan pisimmälle. Seuraavan kerran vaikka loukatessa itsesi kannattaneekin sinun kääntya putkimiehen puoleen,.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos luetun ymmärtäminen tuottaa ylivoimaisen esteen, voi matkasi loppua ensimmäiseen vaiheeseen. Selvennetään hieman.

"Et sanonut ilman tutkintoa hakevilla olevan samat mahdollisuudet, vaan väitit heidän mahdollisuuksiensa olevan paremmat"
-Tutkintoon en ota kantaa, puhuin vain pääsykokeeseen osallistuvista. Riippumatta siitä, onko heillä tutkintoa. Mutta kyllä, uskon, että pääsykokeen kautta tulleiden läpäisyprosentti ensimmäisestä vaiheesta on suurempi. En sanonut, että pääsykokeeseen menijöistä, vaan pääsykokeen kautta soveltuvuustestiin menijöistä ja mainitsin, että kyseessä on arvaus: "veikkaisin, että "apupyöräläisten" läpäisyprosentti soveltuvuustestissä on parempi kuin muiden."

"ettei akateemisesti pitkälle koulutetuista ole opiskelemaan lentäjän hommaa"
-Sanoin: "kun katsoo akateemisia pitkälle koulutettuja ihmisiä, niin voi kyllä todeta, että monesta heistä ei olisi tähän hommaan." Ei tietysti tarkoita, että muilla keskivertoihmisillä olisi paremmat mahdollisuudet, muttei huonommatkaan. Eikä sitä, että se aiheuttaisi esteen. Johan tässä on implikoitu asia moneen kertaan. Voidaan - jos mielialasi siitä kohenee - muuttaa muotoon ...että monesta heistäKÄÄN... Tunnen muuten akateemisia henkilöitä, joita yksi on autisti, yksi pelkää lentämistä ja yhdellä on jonkinlaisia pakkoliikkeitä...

"Väitit myös, että akateemisilla ihmisillä on vaikeuksia arvioida, onko heillä varaa lentäjän koulutukseen"
-Sanoin, ettei se takaa. Nyt opettele jo sanojen erot. Eräs edellämainituista on muuten PA eikä koskaan opi. Hänellä ei olisi varaa, mutta jatkuvasti on suuria suunnitelmia. Jos on akateeminen koulutus esimerkiksi historiasta, se ei todella takaa parempaa talouden ymmärtämistä, kuin mitä vaikkapa amispohjaisella putkifirman omistajalla on.

"Seuraavan kerran vaikka loukatessa itsesi kannattaneekin sinun kääntya putkimiehen puoleen".
-No niin, tämä kertoo kykysi. Vaan etpä sinä vastannut kysymykseeni. Esteitä urallesi: impulsiivisuus, luetun ymmärtäminen, turhan kilpailunhaluinen... Tässä kohtaa vihellän pelin katki, enkä enää vastaa sinulle, koska et halua ymmärtää enkä viitsi laskeutua tasollesi ja väitellä väittelyn vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt tuli tieto pisteistä. Tulos olikin yllättävän paljon arvioimaani heikompi. Tiedä sitten mikä meni pieleen.
Ilmianna
Jaa
100 pistettä oli näköjään minimi jolla pääsi jatkoon. 800 osallistunutta joista jatkoon 220. Itse arvioin saavani noin 140 pistettä, oikea tulos oli 124.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse arvioin myös n. 140, mutta yllättäen olikin vain 110p. No, jatkossa anyway. Onkohan noilla tuloksilla enää merkitystä myöhemmässä vaiheessa hakuprosessia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko ketään kenen pisteet ylsi yli 150? :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Melkeen, 144 jäi pisteet :D
Nopeella laskemisella, kun kaikkiin kyssäreihin vastasin, niin 85 sain oikein ja 13 meni väärin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vau, sulla meni tosi hyvin! Saako udella millä taustalla hakupaperit lähetit?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sain 162p ilman mitään aiempaa kokemusta ilmailusta, ensimmäistä kertaa haen ja samalla olen käynyt täysipäiväisesti töissä. Tulihan tuota kyllä luettuakin, ettei nuo pisteet nyt ihan tuurilla tullut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sincos kirjoitti:
Vau, sulla meni tosi hyvin! Saako udella millä taustalla hakupaperit lähetit?
Ilmailualan taustaa löytyy kyllä hieman, mutta se lukeminen oli vähän sellasta, että paljon paremminkin olis voinut päntätä. Keskityin liikaa niihin laskentajuttuihin, kun matikka ei ollut se paras mahdollinen aine lukioaikoina, niin se söi aikaa muiden alueiden lukemisesta. Näin jälkikäteen kun miettii kokeen jälkeen, niin ainakin puolet vähemmän olis kannattanut käyttää aikaa matikka-/fysiikka-aiheisiin, niin olis varmaan arvosanakin kohonnut kun sama aika olis mennyt muiden osa-alueiden pänttämiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
174 pistettä, eli kaikki vastatut oikein. Mutta luinkin alueen todella huolellisesti läpi ja kertasin pari viimeistä päivää. Käyn kokopäivätyössä ja opiskelen ammattikorkeassa samalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jatkoon kirjoitti:
Ilmailualan taustaa löytyy kyllä hieman, mutta se lukeminen oli vähän sellasta, että paljon paremminkin olis voinut päntätä. Keskityin liikaa niihin laskentajuttuihin, kun matikka ei ollut se paras mahdollinen aine lukioaikoina, niin se söi aikaa muiden alueiden lukemisesta. Näin jälkikäteen kun miettii kokeen jälkeen, niin ainakin puolet vähemmän olis kannattanut käyttää aikaa matikka-/fysiikka-aiheisiin, niin olis varmaan arvosanakin kohonnut kun sama aika olis mennyt muiden osa-alueiden pänttämiseen.
Sama mulla, koitin painolaskelmia ja niitä kaaviokuvia tavata kans ihan turhaan. Kirjan kerkesin lukee tasan yhden kerran, viimisen kappaleen sain luettua 5min enneku juna oli Tkkurilassa :D

Siihen nähden oma pistemäärä 140 ja jatkopaikka yllätti, varsinkin kun vastasin kaikkiin kysymyksiin, eli oikein kai 84 (168p) ja väärin ilmeisesti 14 (-28p!) kysymystä. Olisi tosiaan ollu mielenkiintoista nähdä mitkä kaikki meni väärin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mainittiinkohan jossain paljonko meni suoraan soveltuvuustesteihin paperikarsinnasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
16 VASTAUSTA:
985 ilmoittautunut soveltuvuustesteihin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oma tulos jäi huomattavasti alle omien odotusten. Aika erikoinen fiilis, kun ajatteli vastanneensa n. 70 kysymykseen oikein ilman riskejä ja totuus olikin alle 50 oikein ja yli 20 väärin. Laskeskelin mielessäni, että maksimissaan 5 voisi olla huonoimmassa tapauksessa väärin. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista nähdä omat vastaukset ja ne mitkä menivät väärin, kun fiilis oli aivan erisuuntainen. Mutta mutta tulos on tämä ja isot onnittelut jatkoon päässeille! Toivon, että moni pääsykokeen kautta eteenpäin menneistä myös lunastaa paikan varsinaisessa koulutuksessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
iriku kirjoitti:
Oma tulos jäi huomattavasti alle omien odotusten. Aika erikoinen fiilis, kun ajatteli vastanneensa n. 70 kysymykseen oikein ilman riskejä ja totuus olikin alle 50 oikein ja yli 20 väärin. Laskeskelin mielessäni, että maksimissaan 5 voisi olla huonoimmassa tapauksessa väärin. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista nähdä omat vastaukset ja ne mitkä menivät väärin, kun fiilis oli aivan erisuuntainen. Mutta mutta tulos on tämä ja isot onnittelut jatkoon päässeille! Toivon, että moni pääsykokeen kautta eteenpäin menneistä myös lunastaa paikan varsinaisessa koulutuksessa.
tismalleen näin laskin myös, että n. 60-70 ilman riskejä oikein, ja sen päälle muutama riskivastaus... mutta lopputulos ei ollut lähelläkään sitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jep, siis aloin jopa miettiä että vastasinko väärille riveille, kun skipatut kysymykset saattoivat sekoittaa järjestyksen omassa päässä. Nämäkin mielestäni kyllä tarkistin ennen palauttamista. Niin tai näin, oma moka joka tapauksessa. Olin vain enemmän jännittänyt sitä, että riittääkö esim 140p jatkoon. Tätä lopputulosta en osannut ennakoida kun koe tuntui aika helpolta ainakin n. 65-70 kysymyksen osalta. Jos maksamalla vaikka 100€ saisi nähdä omat vastaukset ja oikeat vastaukset niin maksaisin silmää räpäyttämättä. Sen verran jäi ihmetyttämään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Täällä tismalleen samat fiilikset.. 79 vastatusta arvoin että 10-15 meni pikku riskillä, mutta tulos oli totaalinen pohjanoteeraus fiiliksiin nähden... 😳
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse ajattelin, että menipä koe huonosti ja olin jo luovuttanut jatkoon pääsyn osalta, mutta niin vaan 114p tuli ja jatkoon pääsi. Sain vastattua suurimpaan osaan kysymyksistä n. puolessa tunnissa, jonka jälkeen tyhjät rivit riskillä pienen mututuntuman siivittämänä, joka tällä kertaa näköjään riitti. Kaikkiin vastasin. Lukeminen jäi kahden viimeisen kappaleen osalta vajaaksi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
iriku kirjoitti:
Jep, siis aloin jopa miettiä että vastasinko väärille riveille, kun skipatut kysymykset saattoivat sekoittaa järjestyksen omassa päässä. Nämäkin mielestäni kyllä tarkistin ennen palauttamista. Niin tai näin, oma moka joka tapauksessa. Olin vain enemmän jännittänyt sitä, että riittääkö esim 140p jatkoon. Tätä lopputulosta en osannut ennakoida kun koe tuntui aika helpolta ainakin n. 65-70 kysymyksen osalta. Jos maksamalla vaikka 100€ saisi nähdä omat vastaukset ja oikeat vastaukset niin maksaisin silmää räpäyttämättä. Sen verran jäi ihmetyttämään.
mitenköhän pisteet on tarkistettu? onkohan mahdollista, että siellä olisi tapahtunut jokin virhe esim. yhden pisteenlaskijan kohdalla? voi kuulostaa tyhmältä, mutta jos näin merkittäviä pistevaihteluita "varmoihin" odotuksiin on, olisiko asiaa syytä tarkistaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
salaliittoteoria kirjoitti:
mitenköhän pisteet on tarkistettu? onkohan mahdollista, että siellä olisi tapahtunut jokin virhe esim. yhden pisteenlaskijan kohdalla? voi kuulostaa tyhmältä, mutta jos näin merkittäviä pistevaihteluita "varmoihin" odotuksiin on, olisiko asiaa syytä tarkistaa?
Vastauslomake vaikuti optisesti luettavalta, en tiedä onko noita ihmiset tarkastaneet lainkaan. Myös tuo ohje väärän vastauksen lipsahtaessa, eli sutata koko neliö ja piirtää sitten rasti oikeaan ruutuun viittaisi tähän. Toki jos on rivit menneet sekaisin jossain kohtaa ja esim 50 vastausta peräkkäin väärällä rivillä, niin se selittää paljon.

Itse sain 140p ja en olisi uskonut, että tuo riittää läpimenoon, mutta hyvä kun riitti. Mailissa sanottiin että rajana oli 100p, eli eihän tuo läpimeno nyt sitten ollut lähelläkään kaatua. Sanottiin myös, että "Kokeeseen osallistui 800 hakijaa, joista 220 valittiin jatkoon kokeesta saavutetun pistemäärän perusteella." Eli tuolla ylempänä ollut tieto 985 soveltuvuustestiin ilmoittautuneesta lienee jonkin verran väritettyä =)

Joulukuussa sitten seuraava vaihe, toivotaan parasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Osa pääsi suoraan soveltuvuustesteihin, ilman koetta. Ja tuo 985 oli ihan laskettu ilmoittautumis sivulta :) että kyllä se vaan paikkaansa pitää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Monivalinta kirjoitti:
Osa pääsi suoraan soveltuvuustesteihin, ilman koetta. Ja tuo 985 oli ihan laskettu ilmoittautumis sivulta :) että kyllä se vaan paikkaansa pitää.
Ookoo, onhan tässä sitten edelleen tosi paljon porukkaa mukana. Yllättävän paljon ovat ottaneet porukkaa suoraan soveltuvuustesteihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Monivalinta kirjoitti:
Osa pääsi suoraan soveltuvuustesteihin, ilman koetta. Ja tuo 985 oli ihan laskettu ilmoittautumis sivulta :) että kyllä se vaan paikkaansa pitää.
Niin, tuo on yhteenlaskettu määrä siitä kuinka paljon paikkoja testiin on varattu per päivä? Ei välttämättä kerro kuinka paljon soveltuvuustesteihin on valittu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sio julkaisi facebookissa että 800 kokonaisuudessaan pääsi soveltuvuustesteihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei, vaan nimenomaan, että montako paikkaa oli varattu. Laskekaa vaikka itse, jos ette usko 😂
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Rämppäri kirjoitti:
Vastauslomake vaikuti optisesti luettavalta, en tiedä onko noita ihmiset tarkastaneet lainkaan. Myös tuo ohje väärän vastauksen lipsahtaessa, eli sutata koko neliö ja piirtää sitten rasti oikeaan ruutuun viittaisi tähän. Toki jos on rivit menneet sekaisin jossain kohtaa ja esim 50 vastausta peräkkäin väärällä rivillä, niin se selittää paljon.

Itse sain 140p ja en olisi uskonut, että tuo riittää läpimenoon, mutta hyvä kun riitti. Mailissa sanottiin että rajana oli 100p, eli eihän tuo läpimeno nyt sitten ollut lähelläkään kaatua. Sanottiin myös, että "Kokeeseen osallistui 800 hakijaa, joista 220 valittiin jatkoon kokeesta saavutetun pistemäärän perusteella." Eli tuolla ylempänä ollut tieto 985 soveltuvuustestiin ilmoittautuneesta lienee jonkin verran väritettyä =)

Joulukuussa sitten seuraava vaihe, toivotaan parasta.
Ei kai kumitettua vastausta ole kuitenkaan luettu vastaukseksi vaikka olisi lopulta halunnut jättää kysymyksen vastaamatta? Vaikuttavatko kysymysten viereen jätetyt merkinnät optisesti luettaessa? (merkinnät esim. Palattaviin kysymyksiin) harmillista että ei ole mitään mahdollisuutta saada enempää palautetta omista tuloksista...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Monivalinta kirjoitti:
Ei, vaan nimenomaan, että montako paikkaa oli varattu. Laskekaa vaikka itse, jos ette usko 😂
Siis siinähän on päivän perässä lukema että kuinka monta paikkaa on vapaana, ei varattuna. Pitäis tietää montako paikkaa on kiintiöity per päivä että pystyisi laskemaan jäljellä olevista jo varatut. Joten jos SIO kertoo määrän olevan 800, niin se lienee se todenmukaisin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
35 oli joka päivälle kiintiöity :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oma pistemäärä vain 110 vaikka ajattelin, että nyt tulee lähelle täydet pisteet. Jatkossa joka tapauksessa :)
Ilmianna
Jaa
Tulikohan tuolla Flightforumin puolella kaikille keskustelun osapuolille hylsy kun lakkas lätinät 17.11. tyystin...
Ilmianna
Jaa
Miten on soveltuvuuskokeet mennyt porukalla?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Hei mitä tähän ensimmäiseen soveltuvuuskokeeseen kuuluu? Onko siinä psykologisia kysymyksiä, älykkyystestikysymyksiä vaiko jotain muuta kuten pallon ohjaamista tai reaktionopeutta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siellä on 4 tuntia kokeita. Testataan kielellistä osaamista, matemaattisia kykyjä, abstraktia hahmottamista ja sitten vielä varmaan satoja kysymyksiä psykologisessa osuudessa. Lopuksi on vielä kuulomuistitesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oliko matematiikka helppoa, millaisia laskuja? Päässälaskua?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Matematiikan luulisi olevan jotain vastaavantyylistä tasoa.

https://www.flightdeckfriend.com/numerical-reasoning-pilot-aptitude-tests
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Matikkavelho kirjoitti:
Oliko matematiikka helppoa, millaisia laskuja? Päässälaskua?
On aika helppoa, mutta aikaraja on se ehkä vähän stressaava tekijä. Oli ihan puhtaita laskuja eli siis jotain 6 * 9 ja vastaus piti kirjoittaa kenttään. Ei siis ollut monivalintaa tässä. Kannattaa opetella laskemaan murtoluvuilla, sillä niitä alkaa olla sitten paljon eli jotain 1/6 * 1/3.

Tämän jälkeen taisi olla sellainen tehtävä jossa oli kolme lukua ja näiden väliin piti laittaa onkose + - * vai / lasku, jotta tulee oikea tulos. Esim 3 x 2+5 = 11 ja tuo x ja + olivat tyhjiä.

Sitten oli perinteistä tehtävää jossa jatketaan lukujonoja. Tätä helpotti kun kirjoitti nopeasti paperille kahden luvun eron niin näki että miten kaavat jatkuu. Näki nopeasti että esim seuraavaan lisätään kolme, sitten puolitetaan, vähennetään kaksi jne. Oli ehkä jotain muutakin matikassa, mutta en muista enempää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Helppoajososaa kirjoitti:
On aika helppoa, mutta aikaraja on se ehkä vähän stressaava tekijä. Oli ihan puhtaita laskuja eli siis jotain 6 * 9 ja vastaus piti kirjoittaa kenttään. Ei siis ollut monivalintaa tässä. Kannattaa opetella laskemaan murtoluvuilla, sillä niitä alkaa olla sitten paljon eli jotain 1/6 * 1/3.

Tämän jälkeen taisi olla sellainen tehtävä jossa oli kolme lukua ja näiden väliin piti laittaa onkose + - * vai / lasku, jotta tulee oikea tulos. Esim 3 x 2+5 = 11 ja tuo x ja + olivat tyhjiä.

Sitten oli perinteistä tehtävää jossa jatketaan lukujonoja. Tätä helpotti kun kirjoitti nopeasti paperille kahden luvun eron niin näki että miten kaavat jatkuu. Näki nopeasti että esim seuraavaan lisätään kolme, sitten puolitetaan, vähennetään kaksi jne. Oli ehkä jotain muutakin matikassa, mutta en muista enempää.
Kova on usko omaan tekemiseen kun on varaa prepata kavereita jotka kisaavat samoista kurssipaikoista ja kolme viikkoa periaatteessa aikaa valmistautua viimeisiin varattaviin aikoihin. Ei voi kuin ihmetellä tätä "katso minä puhun"-jengin typeryyttä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Wanhapieru kirjoitti:
Kova on usko omaan tekemiseen kun on varaa prepata kavereita jotka kisaavat samoista kurssipaikoista ja kolme viikkoa periaatteessa aikaa valmistautua viimeisiin varattaviin aikoihin. Ei voi kuin ihmetellä tätä "katso minä puhun"-jengin typeryyttä...
Kyllä, melko lapsellista toimintaa. Mutta kylläpä se tuolla asenteella voi jäädä matka melko lyhyeksi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eipä tuolla väliä, jos testeihin ei kerran voi harjoitella, niin kuin väitetään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Motorisiakykyjä testataan vasta toisessa vaiheessa.
Ilmianna
Jaa
Joko pääsykokeista jatkoon päässeille on tullut ohjeita/linkkiä
ajan varaamiseen soveltuvuustesteihin, itselleni tuli vain viesti
jossa kerrottiin pistemääräni olevan 180 ja rajan jatkoon pääsyyn100.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ma 20.11. tuli hyväksymissähköposti, jossa oli ilmottautumisinfo mukana.
Kannattaa tarkistaa roskapostikansiotin, ettei oo sinne päässy livahtamaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Millä lukion keskiarvolla/ yotodistuksella olette pääseet suoraan soveltuvuus testeihin eli psykologisiin? Olisi tuo englannin kieli karsiva tekijä, matemaattiset aineet on taas vahvempia.
Ilmianna
Jaa
Nyt kun ei voida keskustella itse tentistä eikä muutenkaan hakuprosessiste, kun ollaan niin kilpailijoita... Niin olisi mukava kuulla minkälaisilla taustoilla haette ja mikä sai hakemaan? Erityisesti jo koulutuksen hankkineet ja työelämässä olleilta olisi kiva kuulla oliko hakemisen taustalla jo pidempi haave vai vain halu vaihtaa alaa.

Itse olen kauppatieteiden maisteri ja useamman vuoden työskennellyt pk-yrityksen talouspuolella erilaisissa tehtävissä. Itse oman alan hommissa ei mitään vikaa ole, mutta lentäjän ammatti ollut lapsuuden haave, jota ei ole uskaltanut lähteä tavoittelemaan. Lukiosta valmistuttuani ainoinaan oli työtilanne todella heikko lentäjillä. Lentäjän ammatissa suhteessa omiin hommiin kiinnostaa ehdottomasti työnluonne, ettei töitä tarvitse kantaa kotia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Muuten täsmälleen sama kuin yllä, mutta kauppatieteen koulutuksen ja talouspuolen tehtävien sijaan olen asiantuntijatehtävissä oleva insinööri.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mä oon pian valmistuva filosofian maisteri, ja nyt kun on pikkuhiljaa kertynyt oman alan työkokemusta, niin oon alkanut ajattelemaan että lentäjän työ vois sopia mulle paljon paremmin, kun se on enemmän käytännönläheistä ja työtehtävät on tarkkaan määritelty. Lukiossa ei ikinä puhuttu lentäjän ammatista, niin ei tullut sillo edes mieleen että sinnekin vois naisena hakea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koska tentissä oleilla on/oli soveltuvuustestit?
Odottelen tietoa omien soveltuvuustestien tuloksista, joista on kohta jo 2kk. Taitavat ottaa tentin tehneiden testitulokset mukaan ja tarkastelevat kokonaisuutta ennen kuin päättävät jatkoon ja haastatteluihin menijät.
Eikös haastattelut oltu suunniteltu jo tammikuun alkuun?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Stellaserena kirjoitti:
Koska tentissä oleilla on/oli soveltuvuustestit?
Odottelen tietoa omien soveltuvuustestien tuloksista, joista on kohta jo 2kk. Taitavat ottaa tentin tehneiden testitulokset mukaan ja tarkastelevat kokonaisuutta ennen kuin päättävät jatkoon ja haastatteluihin menijät.
Eikös haastattelut oltu suunniteltu jo tammikuun alkuun?
Meidän testeissä sanottiin, että 4.1. jälkeen julkastaan tulokset netissä. Tällöin tulee myös joko sähköposti omista tuloksista (tai siitä, miten ne pääsee katsomaan) tai kutsu toiselle kierrokselle, sillä ne ei välttämättä lähetä jatkoon päässeille tuloksia ennenkuin vasta sen jälkeen, kun ovat suorittaneet toisen kierroksen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itselläni taustalla lukio sekä AMK (tietotekniikan insinööri), jota kävin 5 vuotta töiden ohella. Töissä vuodesta 2000 lähtien yhtäjaksoisesti lentoliikenteen maapalveluissa. Joskus vuosituhannen vaihteessa hain pari kertaa lentäjäksi, mutta silloin kurssille pääsi tyyliin 15 hakijaa ja nuo lienee täyttyneet ilmavoimista / lupakirjallisista aika vahvasti suoraan. Nyt kesällä jostain näin, että iso haku ja 100+ paikkaa auki, joten ajattelin, että tällainen "normaali" ilmailukokemusta vailla oleva sinänsä ookoo koulu / työtaustalla varustettu kavetrikin voisi olla mahdollisuuksien rajoissa päästä läpi. So far so good. Huomenna Vantaalle katselemaan mitä sieltä tulee. Taustalla jonkin verran netistä löytyneitä älykkyystestejä ja matematiikan perustaitojen hiomista ja muistelua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Stellaserena kirjoitti:
Koska tentissä oleilla on/oli soveltuvuustestit?
Odottelen tietoa omien soveltuvuustestien tuloksista, joista on kohta jo 2kk. Taitavat ottaa tentin tehneiden testitulokset mukaan ja tarkastelevat kokonaisuutta ennen kuin päättävät jatkoon ja haastatteluihin menijät.
Eikös haastattelut oltu suunniteltu jo tammikuun alkuun?
pääsykokeissa käyneille on soveltuvuustestejä on ainakin joulukuun vielä ja sen jälkeen tammikuusta alkaen toiset soveltuvuustestit jatkoon päässeille, jollet ole sitten joku valmis lentäjä, joka pääsee jonon ohi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"vain" ylioppilas, ei nyt niin kovin hyvillä arvosanoilla ja duunari... en sitten tiedä miten helvetissä, mutta jatkossa ollaan...
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Ihan näin mielenkiinnosta, kuinka monella soveltuvuuskokeessa käynnellä psykologi "unohti" äänet päälle tehtävän aikarajan loputtua?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Mitähän ääntä tarkoitat? En nyt keksi, mitä aikarajallista tehtävää tehdessä ääni olisi ollut käytössä eikä psykologiakaan näkynyt...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Se henkilö joka piti sitä tenttiä oli psykologi. Ja meinaan sitä kellon ääntä, kun 7 minuutin aikaraja loppui. Sanoi vaan "Oho unohtui vahingossa äänet päälle, sen jälkeen kysyi että tietääkö kukaan mistä kellosta tuo ääni on peräisin" "joku edellisessä ryhmässä vastasi Big Ben"
Sillee "unohtiko" se äänet päälle jokaisella ryhmällä, vai katsoiko vaan miten ihmiset reagoi äkilliseen kovaan ääneen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei meidän porukalla ainakaan. Ehkä se unohti oikeasti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meidän testissä ei sentään "unohtanut" päälle, mutta kuitenkin kysyi, että tietääkö kukaan, mistä kellosta on kyse.
Ilmianna
Jaa
Taitaa kaikilla olla testit takana. Kuinka meni? Minkälaisia odotuksia tuloksista?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jos jostain, niin psykologisista osista, tai murtolukulaskuista jäisi omalta osalta kiinni. Tai mahdollisesti verbaalisesta hahmottamisesta, muutamat kohdat kun ei millään vaan meinannut käydä järkeen.. Kuullun muistaminen meni huomattavasti kivuttomammin, kuin mitä odotin, ja avaruudellinen hahmottaminen nopilla oli huomattavasti helpompi, kuin mitä oli jo etukäteen netissä treenaillut. Mutta turha niitä sen enempää arvailla tulosten julkaisupäivään asti, turhaa stressiä vaan. :D

Tokan kiekan eka viikkokin näköjään avattu jo sille samalla sivulle, kuin millä ekan kiekan ilmot olivat. 2 viikkoa enää odoteltavaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mulla meni verbaalinen osuu hyvin, mutta kahdessa ekassa matikka osiossa aika loppui väkisin kesken. En tosin tiedä oliko niitä edes mahdollista saada kaikkia valmiiksi tuossa ajassa. Epävarma olo, miten kävi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Montako tehtävää ehditte vastata keskimäärin per tehtäväsarja, itsellä n. 17-18/20. Osassa toki kaikkiin ehti saada vastaukset...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Verbaalisesta jäi vähän epävarma olo kun muutamissa kohdissa mikään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Samoin murtolukulaskut tuntui menevän huonosti kun jäin miettimään liian pitkään enkä siirtynyt eteenpäin. Sain vastattua 14-19/20. Hyvät joulut!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
12-15 itsellä.

Perusmatikkaa jäin liikaa tarkastamaan. Varsinkin matikkatehtävät vaikuttivat aluksi helpolta, joten laskin ne kahteen kertaan. Sitten 10. jälkeen tulikin vaikeita jotka oli todella hitaita laskea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näköjään riitti ja jatkossa ollaan, vaikka pelkäsin että tuo 12 matikkatehtävissä on se mikä sakkaa. Käsitin, että jatkoon valituksi riittää, että olet ollut kaikista tehtävistä parhaan n. 70 % joukossa.

Eli yksikin epäonnistunut, jossa olet huonoimman 30% joukossa olisi pudottanut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kohta tulee tietoo... Jokos jänskättää???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No nyt kyllä jännää on!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei jatkoon. :( Mutta tulipa kokeiltua ja nyt olen yhtä mielenkiintoista kokemusta rikkaampi!
Kaikille jatkoon päässeille onnea ja tsemppiä opintoihin, kuka sinne asti selviääkin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ei jatkoon :( Pettymys kova, mutta mukava oli kyllä lukea noita ja hakuprosessi oli mielenkiintoinen. Onnea läpi jatkoon päässeille, ootte kyl kovia! Uusia suunnitelmia nyt vaan kehittelemään ja ehkä tuota modulaarista reittiä tutkimaan tarkemmin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
AjatusLentoon kirjoitti:
Ei jatkoon :( Pettymys kova, mutta mukava oli kyllä lukea noita ja hakuprosessi oli mielenkiintoinen. Onnea läpi jatkoon päässeille, ootte kyl kovia! Uusia suunnitelmia nyt vaan kehittelemään ja ehkä tuota modulaarista reittiä tutkimaan tarkemmin.
Itse en päässyt ensimmäisellä kerralla, toisella kerralla en saanut edes hakea, mutta nyt kolmannella kerralla pääsin tästä psykologisesta vaiheesta jatkoon. Suosittelen siis todella yrittämään uudelleen, jos vain innostusta riittää! :) Itsellä ainakin epäonnistuminen ensimmäisissä psykologisissa testeissä meni täysin jännityksen piikkiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pari vuotta on pitkä aika odotella jos ikää on jo heti neljänkymmenen. Vaikka jatkoon pääsin näistä soveltuvuuskokeista, en mahdollisen putoamisen jälkeen harkitsekaan toista kertaa yrittämistä. Aika monesta tuutista tuota uudelleen yrittämistä edelleen tarjotaan.

Palkkakin taustalla, perämiehen palkkataso on aika minimaalinen ekat 10 vuotta. Aloituspalkka (3 vuoden ajan) kolmanneksen nykytuloista, joten taloudellisesti tuossa touhussa ei kyllä ole mitään järkeä.

ps. Psykologin haastattelu ja testit tulevat vasta haun kolmannessa vaiheessa, jos tästä toisen vaiheen soveltuvuuskokeesta pääsee läpi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jatkossa :) Ei kyllä yhtään osannut etukäteen arvioida, miten käy.
Ilmianna
Jaa
Ja matka jatkuu!
Muistakaa hei tarkistaa roskapostikansiot kanssa! Itellä oli mennyt sinne, enkä varmaankaan olis huomannut sitä siellä ennenkuin vasta maanantaina, jos tulokset ei siihen mennessä olis ilmestynyt sähköpostiin.
Ilmianna
Jaa
Pääsin jatkoon. Tietääkö kukaan osallistujamääriä? Eli kuinka moni haki MPLään yhteensä, pääsi soveltuvuuskokeisiin ja kuinka monta pääsee seuraavaan vaiheeseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hakijoita 4000+, pääsykokeissa 800+, ekat testit 800, tokat testit 400 on ainakin tähänastiset luvut, ja jos tällä kaavalla mennään, niin voisi olettaa, tokalta kiekalta otetaan puolet, eli 200, jatkoon, joista puolet hyväksytään sitten haastatteluissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taitaa lukea jo ylhäällä.

vajaa tuhat otettiin ekaan vaiheeseen, siitä puolet pääsevät toiseen.
Ilmianna
Jaa
Jatkossa ollaan. Ristiriitaiset oli fiilikset kokeen jälkeen. Matiikka, verbaaliset ja kuulomuisti meni omasta mielestä hyvin, noppa ja geometriset hahmotukset vähän niin ja näin, en ollut alkuunkaan noihin tyytyväinen. Netissä reenatut noppatestit tuntuivat paljon helpommilta mitä kokeessa ja niistä mustista kappaleiden palasista en päässyt kovinkaan kummoiseen selvyyteen. Psykologisistahan ei hullukaan tiedä miten ne sitten meni, sen tiedän ainakin että veistosten koskettelu ei aiheuta minussa erityistä mielihyvää =)

Hyvä fiilis tässä kohtaa ja kun itselläkin ikää jonkun vuoden alle 40, niin jos jatkossa sakkaa, niin tuskin haen uudelleen, kuitenkin hyvä vakituinen työ alla jo ennestäänkin. Muutoinkin hieman mietityttää tuo, että jos tuonne kouluun pääsisi, niin ehtiikö reilun 20 vuoden uran aikana sellaiseen taloudelliseen nousukiitoon, että tässä taloudellisesti olisi mitään järkeä. No ainakin eläke todennäköisesti olisi parempi verrattuna nykyisessä työssä jatkamiseen hamaan loppuun asti.

Jännä nähdä mitä seuraava vaihe pitää sisällään, sen ehkä osaa jo sanoa, että koetilanteessa tuskin kauheasti jännittelen kun en ole tähänkään mennessä noissa kahdessa aiemmassa koetilanteessa osannut jännittää.

Tsemppiä kaikille jatkoon päässeille.
Ilmianna
Jaa
Noi palkkataulukot on netissä kun oikein kaivaa. Palkka perustuu 100% virkavuosiin.

3 vuotta peruspalkka vakio n. 2200 €/kk, ja siitä lähtee vuosittain hilautumaan ylöspäin. Jos oikein muistan niin 5000 mentiin ohi kun 10 vuotta on tehnyt töitä. Ne kovapalkkaiset lentäjät ovat kasvattaneet palkkaansa 25-35 vuotta. Lisäksi nykylentäjillä on uusi TE-soppari, joten palkka pysähtyy 30 vuotta lentäneellekni siihen 15 k€/kk.

Itse laskin, että tällaiselle 35 -vuotiaalle ok palkkaa saavalle ei ole kertakaikkiaan minkäänlaisia taloudellsia syitä vaihtaa lentäjäksi, mutta eipä ole syy miksi yritän.

Enemmän olen huolissani siitä, että jos valitaan milloin pääsee kouluun. Käsitin että kurssit ovat täynnä ensi syksyyn saakka, ja pahimmassa tapauksessa tästä hausta läpipäässeet voivat aloittaa kurssin vasta 2020 jos ei ekoille 2019 vuonna alkaville kursseille osu arpa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sama juttu, ei rahan, vaan ihan muun takia. Palkka ei suoraan ole tosin vertailukelpoinen, ellei sitten tee vastaavaa tuntimäärää työtä nykyään...
IS:n mukaan aloituspalkka on tosin hieman parempi: "Alkupalkka on noin 3 000 euroa kuukaudessa, jonka päälle tulee erilaisia lisiä ja päivärahoja työmäärästä riippuen."
https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005360446.html
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moi! Ja onnea jatkoon päässeille! Itsellä matka loppui valitettavasti tähän vaiheeseen, ja siihen riitti nähtävästi heikko suoriutuminen matemaattisessa osiossa. Millä keskiarvoilla pääsitte jatkoon? Omat tulokset muilla osioilla oli hyvät, mutta matemaattinen jäi alle keskiarvon.

Kykyrakennetestissä oli kolme osiota: kielellinen, matemaattinen ja visuospatiaalinen (kuviotesti) päättelykyky.
Osioiden keskiarvo tässä joukossa oli edellä mainitussa järjestyksessä: 5.4, 6.0, 6.0.
Sinun tuloksesi olivat edellä mainitussa järjestyksessä 6 , 5 ja 7.
Kuulomuistitestin keskiarvo oli nyt testatuilla 5,7 Sinun tuloksesi oli 6.

Harmittaa, mutta ei auta kun odotella karenssin päättymistä ja hakea uudestaan. Ja treenata matikkaa pari vuotta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Muistaakseni oli niin, että jatkoon päässeet eivät nää tuloksiaan vielä. Itsellä tulokset em. Järjestyksessä 7-5-7 ja kuulotestissä 7. Matemaattinen osaaminen jäi näemmä heikoksi. Mutta mahdollisesti parin vuoden päästä uudelleen jos motivaatiota riittää.
Onnea jatkoon päässeille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kerrottiinko palautteessa missä / minkälaisia virheitä olitte tehneet (kuinka yksityiskohtainen palaute oli)? Kerrottiinko pisteytysskaalaa (1-10)? Itse karsiuduin paperikarsinnassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kykyrakennetestissä oli kolme osiota: kielellinen, matemaattinen ja visuospatiaalinen (kuviotesti) päättelykyky. 

Osioiden keskiarvo tässä joukossa oli edellä mainitussa järjestyksessä: 5.4, 6.0, 6.0.

Sinun tuloksesi olivat edellä mainitussa järjestyksessä 5 , 9 ja 7.

Kuulomuistitestin keskiarvo oli nyt testatuilla 5,7 Sinun tuloksesi oli 5.

Tämmöstä palautetta miula ja matka toppas tähän.
Ilmianna
Jaa
Tarkempaa palautetta ei annettu, ainoastaan tuo yllä mainittu pisteytys. Pisteskaalaa ei kerrottu, eikä virheitä eritelty. Oma suoriutuminen vastasi pitkälti testin jälkeisiä tuntemuksia, arvelinkin, että matemaattinen osio meni heikoiten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jotenkin voisi olettaa, että jos yhdessäkään osa-alueessa jäi keskiarvon alle, niin matka päättyi siihen. Vaikea sitten kuitenkaan sanoa, ennen kuin jatkoon päässeiden tulokset tulee, tai jos jollakulla hylätyistä onkin jokainen osa-alue keskiarvoa parempi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oli kyllä tiukka seula. Täälläkin muutama hyvin matemaattisessa osiossa pärjännyt ei päässyt jatkoon esim. tuo 9 saanut. Pitäisi painottaa tuota enemmän minusta, mutta kai he asiansa osaavat. Ainakin itellä tuntui menevän kaikki muut paitsi matemaattinen osio enemmän tai vähemmän arvaamalla ja fiilispohjalta. Pääsin jatkoon kuitenkin.

Pettymys on varmaan suuri, mutta vielä suurempi se on niille/meille, jotka tiputaan kakkosvaiheessa tai haastattelussa. Älkää itseänne soimatko, tuurielementillä iso osa haussa imo. Ja te, jotka pääsitte kakkosvaiheeseen, voisitteko vähän hitaammin varata niitä aikoja. :P Paras lottooja voittakoon!
Ilmianna
Jaa
Nyt harmittaa nuo aikojen varaajien nopeus.

Työkuviot neuvitellaan vasta ensi viikolla, sitten yritetään väkisin ottaa joku aika, jonka jälkeen tyhdytään ostamaan vasta lentoja.

Tulee nimittäin maksamaan tuonne testiin lentäminen aivan valtavasti. Tällä hetkellä "tammialet" nostaneet lennot jo pilviin, mitähän lie ensi viikolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt ovat kaikki ajat varattavissa 26.1 asti
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse pääsin jatkoon, mutta nyt olen alkanut miettimään, että kannattaisiko vain jatkaa kauppakorkeakoulussa opiskelua... Alkaa tämä lentäjäksi kouluttautuminen vaikuttamaan aika liukuhihnatyöltä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Samat mietteet täälläkin... Vaikka ehkä sitä pitää miettiä sitten vasta vakavammin jos pääsis sisään saakka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei varmaan kannata uhrata paukkuja tähän, jos vähänkin epäilyttää. Mutta mikä sitten on liukuhihnatyötä, onkin mielipidekysymys. Onhan lentäminen istumista, mutta niin on toimistotyökin. Ja mikä työ ylipäätään ei ole itsensä toistamista? Musta lentäminen, lentäjäksi kouluttautuminen tai kouluun hakeminen ei oo kovin liukuhihnamaista.

Mä ajattelisin niin, että jokainen vain tietää, haluaako tätä vai ei. Ja sitten tätä tunnetta pitää perustella joillakin yleisesti hyväksytyillä rationaalisilla perusteilla haastattelussa, jos sinne asti pääsee :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllähän se kieltämättä harmittaa ettei tätä pidemmälle päässyt, etenkin kun matematiikan osio meni todella hyvin ja kokonaispisteetkin oli keskiarvon yläpuolella. Palautteeseen laitoin että kello olisi ollut hyvä näkyä testejä tehdessä, kaksi varmasti oikeaa vastausta jäi saamatta kun aika loppui juuri kun olin klikkaamassa vastauksen sisään.

Kovin pettynyt ei kuitenkaan voi olla kun hakemus tuli laitettua koulutukseen ihan hetken mielijohteesta radiomainoksen kuultuani ilman sen suurempia odotuksia. Lentokoneessakaan en ole ikinä ollut joten ei voi sanoa että lentäminen on sydäntä lähellä aina ollut eikä mistään lapsuudesta asti olleesta haaveesta ollut kyse. Mutta kyllähän jokainen jo varmaan itsensä kuvitteli koneen puikkoihin:)

Kymmenen minuutin päässä Helsinki-Vantaasta asun joten ei tarvinnut toiselta puolen Suomea lähteä onneaan koettamaan. Näissä skaboissa ei taida peruutuspaikkoja olla tarjolla vaikka joku jatkoon päässyt jättäisikin homman kesken tässä vaiheessa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Se kellon näkymisen puute onkin just se pointti noissa testeissä. Sulle kerrotaan aluksi, että aikaa on vähän, ja testin aikana sitä aikaa ei enää näytetä, jotta testattava oikeasti joutuisi suoriutumaan paineen alla kun ei tiedä, paljonko sitä aikaa on oikeasti jäljellä. Tottakai se kellon näkyminenkin antaisi sitä painetta, mutta silloin sentään tiedät ainakin suurinpiirtein miten paljon kannattaa käyttää aikaa vastaamiseen, joten paine ei ole yhtä suuri, kuin jos et näkisi jäljellä olevaa aikaa.

Varmaan olisi helpottanut itse jokaisella sitä testin tekemistä, itselläkin 2 osa-alueessa varma oikea vastaus jäi tallentamatta, kun aika loppui kesken ennen kuin ehti tallentamaan vastauksen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tietääkö kukaan pystyykö MPL:ssä opiskelemaan ilman Tampereelle muuttoa? Koti on muualla ja kiinnostaisi tietää onko etäopiskelumahdollisuutta. Lennot luonnollisesti suoritetaan paikan päällä, mutta voikohan terioita opiskella kotona? Ja kestääkö opinnot 18 kk putkeen vai onko välissä jotain välejä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Intensiiviopetusta, jossa vaaditaan läsnäoloa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2v peruskoulutus SIO:ssa + A320 tyyppi- ja Finnairin oma firmatason koulutus ahdettuna 18 kuukauteen ei mitenkään anna sijaa etäopiskeluille. Ja opinnot MPL:ssä on tosiaan putkeen, SIO:n kautta saattaa olla vähän taukoa välissä SIO:n läpäisyn ja Finskin kursseille ottamisen välissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
MPL on aluksi tampereella ja loppuosa Vantaalla, luonnollisesti muutto opiskelupaikkakunnalle on edellytys. Toki tuossa 18 kuukaudessa on paljon taukoja itseopiskeluun, joten välillä pääsee kotona käymään pidemmäksi aikaa. Joulunakaan ei ole lentoja.

MPL tahtoo olla vaan niin suosittu, että ei hetkeen ole paikkoja tarjolla. Edellisestä hausta (2016-2017) hyväksytytkin osottavat kurrssin alkamista.Ylempänä kerrottiin, jotta nykyisessä haussa valitut aloittavat vasta 2019 ja mahdollisten viivästysten takia jopa myöhemmin.

Katsellaan ketkä valitaan, oma perhe asuu ulkomailla, mutta tampereelta lentää puolessa päivässä kotiin jos kouluun pääsee.
Ilmianna
Jaa
Tulikohan soveltuvuuskokeessa miinuspisteitä vääristä vastauksista tai katsottiinkohan ylipäätänsä vääriä vastauksia "huonolla", vai laskettiinko vain oikein saadut vastaukset?
Ilmianna
Jaa
Jostain muistan lukeneeni, että katsovat myös vastausten tarkkuuden. Varmaa tietoa tosin ei ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oikeita vastauksia suurimman määrän saanut ei eikä parhaan pistemäärän saanut ole välttämättä parempi hakija kuin rimaa hipoen sisään kävellyt, mutta kokonaisuus ratkaisee. Ole jokaisessa viidessä karsintavaiheessa parempi kuin osallistujien pistekeskiarvo niin olet mukana, jos vain pääkoppa soveltuu hommaan. Vääristä vastauksista tuli miinuksia niissä tehtävissä, joissa se ERIKSEEN MAINITTIIN, ei kuitenkaan kaikissa tehtävissä (huolellisuus ja työmuisti erittäin tärkeitä ominaisuuksia hakijalle ;)). Väärien vastauksien antaminen ja kysymysten ohittaminen luonnollisesti vaikuttavat kokonaisuuteen. Ei ohjaamossakaan hypätä ongelmien yli jos *ei vaan osaa*.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Väärät vastaukset eivät vaikuttaneet, mä olen jatkossa, ja hypin jokaisessa tehtävässä yli. n. 12 (oikeaa?) vastausta per tehtävä, mutta tyhjiä/vääriä annoin useita välissä.

Eli todellakaan tyhjäksi jääneet tai väärät eivät vaikuttaneet. Ainoastaan kuulomuistissa väärät vastaukset rokottivat. Tämä myös kerrottiin testien alussa.

Jatkoon pääsy mitattiin yksinkertaisesti YHDELLÄ ainoalla säännöllä, jolla yhdenkin heikkouden omaavat hakijat karsittiin;

- Jokaisesta tehtävästä tulee saada vähintään minimipistemäärä. Tämä minimipistemäärä asetetaan jokaiselle tehtävälle erikseen.

ps. Tuo minimipistemäärä oli varmasti useimmissä tehtävissä reilusti alle keskiarvon. Suuri tehtävämäärä takaa sen, että hakijoita karsiutuu vaikka raja-arvoksi asetetaan että olet ~ 80 % parhaiden joukossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jep, tämähän käy järkeen ja on loogista. Itse mietinkin kun joku jossakin sanoi, että kaikissa osioissa pitäisi olla keskiarvon yläpuolella, että 800 hakijasta ei kyllä mitenkään saisi 400 jatkoonpääsijää tuolla menetelmällä.

Itse en lähtenyt ajan loppuessa kiireellä vastaamaan kaikkiin jäljellä oleviin summassa, yritin vain päästä oikein vastaamalla niin pitkälle kuin annetussa ajassa mahdollista. Esimerkiksi siinä tehtävässä missä geometrinen kappale piti hahmottaa palasista, sain vastattua about 50-60 prosenttia kysymyksistä, kun ei vain auennut mulle.

Saapa nähdä mitä toisessa vaiheessa tuleman pitää. Ykkösvaiheeseen saattoi vähän reenata matiikkaa ja hahmottamista kun oli suunnilleen hajulla, että jotain sellaista sieltä tulee. Nyt ei ole kyllä minkäännäköistä aavistusta mitä tarjolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkos kukaan hakemassa samalla tai jo tippumisen myörä Norran lentäjähaussa? Hieman kalliimpi, mutta lentäjä kuin lentäjä.
Ilmianna
Jaa
Tänään kyselin niin 511 ihmistä otettiin psykologisten kakkosvaiheeseen ja näistä puolet pääsee haastatteluihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Onko joku tuttu Finnairilla vai mistä kyselit ja sait tietää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuvittelenko mä vai oliks tää toinen vaihe helpompi? Tuntuu, ku kaikki osat ois menny liian helposti. No, saapa nähdä, tuloksia ootellessa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Oliko samanlaisia tehtäviä mitä ensimmäisessä vaiheessa ja oliko lisäksi jotain erikoisempaa? Itsellä toinen vaihe vielä edessä ja toivottavasti sieltä päästään haastatteluun. Tsemppiä kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lentäjäksi kirjoitti:
Oliko samanlaisia tehtäviä mitä ensimmäisessä vaiheessa ja oliko lisäksi jotain erikoisempaa? Itsellä toinen vaihe vielä edessä ja toivottavasti sieltä päästään haastatteluun. Tsemppiä kaikille!
Uskoisin, ettei tähän haluta kertoa juuri mitään kysymykseesi vastaavaa. Olethan meidän jokaisen kilpailija ja potentiaalinen pelistä ulos lennättäjä. No, minä vastasin jotain. Toinen vaihe oli mielenkiintoinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
P1L07 kirjoitti:
Uskoisin, ettei tähän haluta kertoa juuri mitään kysymykseesi vastaavaa. Olethan meidän jokaisen kilpailija ja potentiaalinen pelistä ulos lennättäjä. No, minä vastasin jotain. Toinen vaihe oli mielenkiintoinen.
Aina voi yrittää ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tein päätökseni ja nyt on aika lyödä peli poikki omalta osaltani ja keskittyä kunnolla tähän tulevaan ekonomin uraan. Onnea ja menestystä kaikille muille hakijoille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kiitos meidän kaikkien motivoituneiden hakijoiden puolesta KKK, joiden ykkösunelmana on tulla lentäjäksi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kokeile taas parin vuoden päästä, älä luovuta kerrasta. Nyt tiedät ainakin, mihin kannattaa ensi kerralla panostaa testeihin valmistautuessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
KKK?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Todennäköisesti lyhenne nimimerkistä KylteriKiittääJaKuittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sittenhän se olisi KKJK...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

MPL-haku Finnair & SIO lentäjäoppilaaksi

Moi,
Onko täällä muita ketä on kyseiseen koulutukseen hakenut? Onko muille tullut kutsua psykologisiin testeihin? MED001 kyselyyn vastasin viime viikolla ja siitä ei ole mitään vielä kuulunut. Miten muilla?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta