Ulosotto vuokravakuus

Juha505

Hei

Minulla on hieman rahaa kiinni vuokravakuudessa. En tiedä lasketaanko se tällä hetkellä virallisesti minun vai vuokranantajan omaisuudeksi, mutta minunhan se periaatteessa on ainakin sitten kun kämpästä pois muutan. Olen kohta menossa velkaneuvojan kanssa suunniteltuun ulosottoon. Mutta nyt tuli mieleen, että pystyykö ulosottomies vaatimaan vuokrakämpän irtisanomista ja tuon vuokravakuuden realisoimista? Ei kai? Sehän tietäisi asunnottomuutta.

Kiitos jos joku osaa asiallisesti vastata, mielellään omakohtaisen kokemuksen kautta.

Juha

4

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfh5

      No uo ei todellakaan voi vaatia tuollaista :) ..Ja sitä paitsi se vakuusraha ei ole sinun rahaa tällä hetkellä eikä tietenkään edes sinun hallussasi.

      • Juha505

        En tiedä kenen se virallisesti on, mutta minun nimissäni se on vuokravakuutta varten perustetulla tilillä, samassa pankissa kuin muutkin tilit. Näkyy myös minun nettipankissani. En vaan voi käyttää sitä ilman, että vuokranantaja käy vapauttamassa rahan asunnon luovutuksen jälkeen.

        Mutta toivottavasti tilanne tosiaan on se, että sitä ei voi vaatia ulosmittaukseen.


    • fsktssfsktass

      Tässä huomaa hyvin kuinka pihalla jotkut ovat. Ap varmasti niitä tyyppejä, jotka luulevat että uo-mies tulee oven taakse ja alkaa viemään kämpästä tavaraakin.

      Ei ulosotto vaikuta elämään muuten mitenkään. Paitsi voit omistaa vain parin-kolmen tonnin auton. Puhelin/nettiliittymät pysyvät jos sinulla ne on ennen olleet jo samoin auton,kotivakuutukset.
      Palkasta ottavat joka kuukausi 1/3 tai 1/2 osan riippuen tuloistasi ja oletko töissä yleensäkään. ja jos saat loppupalkastasi säästettyä niin tilillä ei kannata kyllä säästää vaan käteisenä. Reilu tonni voi olla tilillä. Lainaa et saa mistään lisää ja tiukkoja kuukausia tulee olemaan, niinkuin itsellä kun tulee autonvakuutukset ym. muita isoja laskuja.

      Mutta itsellä ainakin enemmän jäänyt rahaa uo:n alkamisen jälkeen kuin maksella 2000euron kuukausi lyhennyksiä 1800 erillä, eli lainaamaan joutui lisää useinkin. Vain kuin olisi aikaisemmin tajunnut lopettaa. No nyt pari vuotta uo:ta takana ja velkaa 50t vielä uo:ssa. Kyllä se tästä jos työpaikka säilyy niin joskus loppuu.. Oppinut sen ainakin kun tämä joskus loppuu niin velkaa en enää ota.

      • Juurikin näin. Googlettamalla löytyy aivan faktaa tietoa uo:n ja vaikka Takuu-Säätiön sivuilta näistä asioista. Samaa mieltä uo:n vaikutuksesta yleiseen elämiseen kuten edelliselläkin. Oma 4 vuoden tiedottomuus kohta ohi ja mitenkään ei vaikuttanut elämiseen luottotiedottomuus. Kummasti on oppinut tulemaan sillä toimeen mitä tilille tulee. Ja täytyy myöntää että vähän pihiksikin on tullut. Toukokuussa myös järjestelylaina maksettu pois (34k€) ja sitten velaton ja aion myös pysyä pl asuntolaina mikäli joskus ajankohtainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe