sijoutusnarttu ulkoimaille 5kk

vöäocc

APUA KAIPAAN! Otin keväällä nartun sijoitukseen ja teimme virallisen kennelliiton sopimuksen. Pennut syntyisi minun eli vastaanottajan luona. Kasvattaja asuu nyt ulkomailla (eu)- tämä oli tiedossa koska kertoi menevänsä kahdeksi vuodeksi opiskelemaan. tämä siis ok. nyt olen ymmärtänyt että hän jää 100% varmuudella asumaan sinne. on löytänyt uroksen ja kas- sieltä samaisesta maasta. hänellä on nyt vahva ajatus siitä että koira lähtee juoksujen alettua lentokoneeseen ja on siellä siihen saakka kun pennut luovutuaikäisiä! ei hyvänen aika tämä näin voi mennä kun kennelliiton sop sanotaan että koira saa olla max 2 viikkoa luovuttajan luona. ja toiseksi ONKO KASVATTAJAN TULTAVA TÄMMÖISESSÄ TAPAUKSESSA HAKEMAAN KOIRA JA LENNÄTTÄÄ ITSE? vai onko vastuu minulla jos estyn pätevällä syyllä (juridisesti) koiraa toimittamasta lennolle. kiitos avusta etukäteen!!!

3

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikentakanaonnainen

      Kasvattajalla on oikeus pitää koira astutusta varten 2 viikkoa ja asuttaa se valitsemallaan uronsella ihan missä haluaa.

      Jos et halua nitenkään edesauttaa asioiden sujuvuutta, sinun ei tarvitse. Voit liisteröidä ahterisi sohvaan etkä tarvitse mitään juridisia syitä olla laiska, yhteistyöhaluton tai -kyvytön.

      Voit myös kirjoitella keskustelupalstoille CAPS LOCK päällä ja varnuuden vuoksi kuorruttaa kirjoituksesi kymmenellä huutomerkillä !!!!!!!!!! että kaikki varnaan kuulee ja huomaa, että todellakin olet avun tarpeessa.

    • jhggjkvv

      Älä ala hankalaksi, jotta kasvattaja ei saa syytä purkaa sopimusta ja ottaa koiraa kokonaan itselleen. Toimit juuri niin kuin sopimuksessa sanotaan, eli kahdeksi viikoksi olet valmis koiran antamaan vaikka indokiinaan astutettavaksi. Sen pidemmäksi aikaa ei tarvitse eikä pidä. Ota myös yhteys kennelliittoon ja unohda keskustelupalstoilla avun pyytäminen. Kennelliitossa autetaan, jos jompikumpi osapuoli yrittää luistaa allekirjoitetun sopimuksen ehdoista.

    • Noh, kasvattajahan voi löytää sen uroksen vaikka toiselta puolen maapalloa...
      Ja se taas pitää tiedostaa, kun sijoitukseen ottaa.
      Onko pentujen syntymäpaikka kirjattu sopimukseen? Jos on, niin ei sitä voi yksipuolisesti muuttaa. Kasvattaja saa siis pitää koiran, kuten mainittu, tietyn ajan, mutta sitten se pitää palauttaa.

      Kaikki kulut liittyen pentujuttuun kuuluu kasvattajalle. Eli siis jos hän hakee ja tuo, hän maksaa. Jos sovitaan, että haltija hoitaa homman, niin kasvattaja maksaa kaikki kulut.
      Jos alunperin ei ole sovittu, että haltija hoitaa astutuskeissin, niin oletusarvo on se, että luovuttaja hoitaa. Mutta kuten mainittu, ei ole oikeutta päättää siitä yksipuolisesti kuinka kauan koiraa pitää.
      Ei sinulla ole mitään vastuuta toimittaa koira mihinkään, jos siitä EI ole sovittu erikseen. Mutta se mitä täytyy, niin koiran pitää olla luovutettavissa. Tässäkin kohtiin hakijan pitäisi ajoissa asiasta ilmoittaa.

      Pakko taas sanoa, etä sijoituskeissit on erinomaisia, kun ne tehdään järkipäässä ja vastuullisesti, molemminpuolin.
      Mutta jos noin ei ole, niin ihan turhaa mielenharmia saadaan aikaiseksi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe